Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

HC Dukla Jihlava – PZ Kladno

3:1

konec (1:0, 2:1, 0:0)

14.02.2015, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Libor Kucza (@LiborKucza)

Je dobojováno. Třetí část příliš zajímavého nepřinesla, a tak se o osudu utkání rozhodlo v prostředním dějství. Dukla tak po nepříliš přesvědčivém výkonu zdolala PZ Kladno v poměru 3:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (14:02:58)

60:00

Konec zápasu.

59:37

Kladno je usazené v útočném pásmu, ovšem nic zajímvého se již s největší pravděpodobností nestane.

58:46

Huňáčkova tvrdá rána od modré čáry byla zblokována, hrát tak bude Kladno, které se vydává do středního pásma.

57:16

Nyní se Josef Karlík vyznamenal. Nejprve lapil tvrdou ránu od modré čáry, načež si poradil i s dorážkou Lukáše Valy. Posléze raději přerušil hru.

56:22

Na trestnou lavici míří za háková Lukáš Výšin (PZK).

56:04

A opět puk míří až k Brožovi. Zdá se, že i tato početní výhoda zůstane nevyužita. Další snahu o přechod do ofenzivy navíc zastavuje postavení mimo hru v podání Dukly.

55:18

Taktéž Kladno se brání velice dobře, žádné komplikace ve vlastním pásmu nepřipouští. Nakonec také vyhazuje přes všechny čáry.

54:35

Další trest na straně Kladna. Štěpán Toula (PZK) dostává dvě minuty za vysokou hůl.

53:46

Kladno zabetonovalo kotouč u levého mantinelu, ovšem nakonec o něj přišlo. Dukla tak stále drží dvoubrankový náskok z druhé periody.

52:37

Zblokovaný pokus od modré čáry končí v ochranné síti, vhazovat se bude po Brožově levé ruce.

51:49

Domácí se zatím brání v naprosté pohodě, Kladno se nedaří usadit v útočném pásmu. Čas se pomalu, ale jistě chýlí, zabrat musí především hostující celek.

50:46

Hraje se převážně ve středním pásmu, ani jeden z celků nemá více ze hry. Bude se ale opět vylučovat, za nedovolené bránění je potrestán David Čermák (JIH).

49:43

Tomáš Jarý se mezi dvěma beky jihlavské Dukly protlačil téměř až do zakončení. Na poslední chvíli jej zastavil až Pražák. Utkání nyní plyne v solidním tempu.

48:26

Pavel Kousal se šikovně protáhl podél levého mantinelu do útočného pásma, kde přihrál najíždějícímu Ondřeji Najmanovi. Ten však hattrick nezkompletoval, zamířil vysoko nad.

47:39

Oba celky jsou v plném počtu. Uvidíme, kterak dlouho tento stav vydrží.

47:08

Richard Peschout obral souepře o kotouč, načež objel branku a pokusil se zakončit. Karlík se však stačil přemístit a prostor u levé tyče vykrýt.

46:10

Lukáš Vala se proháčkoval až do mezikruží, odkud vyslal jedovatý švih. Branku ale minul. Následný kontr zlikvidoval pohotový Brož.

45:39

David Váňa (JIH) dostává dvě minuty za napadení. Hrát se tedy bude ve čtyřech, načež začne krátká přesilová hra kladenského celku.

45:13

Další trest pro Kladno, na trestnou lavici odjíždí Jan Novotný, který odpyká trest za Josefa Karlíka (PZK). Jedná se o podražení.

45:08

Lukáš Vala se zjevil zcela sám před Karlíkem, ovšem skákavý kotouč nedokázal optimálně zasáhnout. Přesto Dukla nadále setrvala v útočném pásmu.

44:24

Dukla je v plném počtu, kladenští mladíci nic nebezpečného nevymysleli. Uvidíme, co přinesou následující minuty utkání.

43:50

Toula zkoušel vyslat na branku tvrdou ránu z voleje, ovšem ta mu vůbec nesedla. Domácí brankář si s ní v poklidu poradil a následně přerušil hru.

42:45

Jakub Kučera opět vyslal velice nebezpečnou střelu, kterou musel Brož vytěsnit pomocí levého ramene. To se mu podařilo, načež Dukla vyhodila do středního pásma.

42:24

Bude se znovu vylučovat, nyní na domácí straně. Na trestnou lavici odjíždí Ondřej Najman (JIH), který se provinili podražením.

41:11

David Váňa chtěl vypálit od modré čáry, ovšem naneštěstí pro Duklu trefil prvního před sebou stojícího obránce. Kladno se tak posléze osvobodilo.

40:32

Hosté vyhodili přes všechny čáry, třetí perioda tak pro Kladno nezačíná špatně. Dukla bude muset započít své ofenzivní snažení takříkajíc od píky.

40:01

Začala třetí třetina.
Prostřední část je minulostí. Nejprve se hostujícímu celku podařilo vyrovnat, prosadil se Jakub Kučera. Následně ale převzala iniciativu Dukla, kterou poslaly do dvoubrankového náskoku dva přesné zásahy Ondřeje Najmana. Jak se bude duel nadále vyvíjet?

40:00

Druhá třetina skončila.

39:25

Bude se opět trestat. Za hákování odjíždí na trestnou lavici Michal Slatinský (PZK).

38:30

Dukla právě vstřelila branku!
Pohledná akce domácího celku. Tomáš Mejzlík se na mdoré čáře výborně zorientoval a prudkým pasem našel ONDŘEJE NAJMANA. Útočník desítkou na zádech poté s pomocí odrazu od břevna překonal Karlíka. Asistence: Tomáš Mejzlík, Daniel Kolouch.

37:50

Na modré čáře poněkud zazmatkoval Vojtěch Pražák, jehož minelu musel "hasit" Rostislav Klofáče. Vše se nakonec obešlo bez komplikací.

36:42

Dukla právě vstřelila branku!
Domácí se opět dostávají do vedení. Lukáš Vala nalezl v předbrankovém prostoru dobře postaveného ONDŘEJE NAJMANA, který se posléze prosadil střelou do horní části Karlíkovy svatyně. Asistence: Lukáš Vala.

36:36

A další trest na kladenské straně. Jakub Kučera (PZK) nestíhal, a tak si musel pomoci nedovoleným zákrokem. Za podražení tak dostává dvě minuty.

35:07

David Čermák (JIH) dostává dvě minuty za hákování, právě probíhající třetina je na vyloučení velmi bohatá.

34:52

Kladno vyhazuje jeden kotouč za druhým, Dukle se vůbec nedaří usadit v útočném pásmu.

34:06

Další trest pro Kladno, Dukla má skutečně velkou porci příležitostí. Za vysokou hůl je "odměněn" Dominik Vach (PZK).

33:05

Kladno vyhazuje až k Brožovi, to nejhorší budou míst hosté velmi brzy za sebou.

32:18

Před brankou Kladna nastal velký závar, především pak Tomáš Mejzlík měl obrovskou příležitost. Z poměrně velkého úhlu ale netrefil poloodkrytou branku.

31:28

Lodivod Duly si bere oddechový čas. Co svý msvěřencům naordinuje?

31:28

Kritická situace pro Kladno. Na trestnou lavici totiž putuje další mladík, tentokráte za podražení.

31:10

Hosté ale opět míří na lavici hanby. Nebezpečnou hrou vysokou holí se provinil Jan Novotný (PZK).

30:48

PZ Kladno právě vstřelilo branku!
Hosté vyrovnávají. Michal Kučera nejprve z hranice pravého kruhu neuspěl, ovšem poté se puk dostal na modrou čáru. Z této pozice následně JAKUB KUČERA trefil přesně pravý horní růžek domácí svatyně. Přesilová hra je tak využita. Asistence: Michal Kučera.

29:13

Nyní se však Dukla bude muset bránit. Pavel Kousal (JIH) dostává dvě minuty za sekání.

29:08

Obrovská možnost Dukly, zcela sám před Karlíkem se octil Vladimír Oščádal. Jihlavský forvard ale trefil pouze vyrážečku hostujícího mága.

28:15

Najmanovu dělovku z voleje Karlík eliminoval, pokus nebyl příliš povedený. Poté raději přerušil hru. Vhazovat se tak opět bude v obranném pásmu PZ.

27:42

Z poměrně dobré pozice pálil těsně vedle David Čermák, ovšem i nadále zůstává Dukla nastěhována v útočném pásmu. Kladno ale odolává.

26:22

Další přesilová hra pro jihlavský celek. Za podražení odjíždí na lavici hanby Michal Kučera. Přidá Dukla další branku?

25:55

Další velká šance Dukly, Lukáš Vala se prodral až před Karlíka, ovšem následně nezamířil bekhendem příliš přesně.

24:32

Rampfell zavezl puk až před Brože, kde se snažil dorážet Vach. Ani jeden z hostujících borců však červené světlo nerozsvítil. Celou akci maří přihrávka rukou v podání Kladna.

23:31

Pavel Kousal si chtěl rozhýbat Karlíka a zamířit přesně k pravé tyči To se mu však nepovedlo, hostující mág se nenechal nachytat "na švestkách."

23:31

Složitá situace pro Kladno. Za faul na ujíždějícího Pavla Kousala je nařízeno trestné střílení. Navýší domácí hokejisté své vedení?

22:47

Tentokráte si jihlavští mladíci nerozuměli a poslali puk až na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude o Brožově levici.

21:37

Zajímavá příležitost Dukly. Najman hledal z pravé strany Mejzlíka, ke kterému se kotouč nedostal. Odrazil se však takovým způsoběm, že jej Karlík při přesunu lapil jen s notnou dávkou štěstí.

20:42

Nyní Dukla vyhazuje přes všechny čáry, ani tentokráte si Kladno v početní výhodě příliš úspěšně nevede, svěřenci Petra Svobody brání velice dobře.

20:14

Jakub Kučera ihned po zahájení druhé části nahodil od modré čáry, ovšem Brož s tímto pokusem neměl sebemenší potíže.

20:01

Začala druhá třetina.
Je za námi úvodní perioda, která příliš atraktivní podívanou nepřinesla. Gólových možností bylo k vidění poskrovnu, o jedinou branku se zasadil domácí Tomáš Mejzlík. Jak se bude souboj nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!

20:00

První třetina skončila.

19:28

V závěru prvního dějství se ještě bude vylučovat, za krosček odjíždí na trestnou lavici Ondřej Najman (JIH). Jak hosté s touto možností naloží?

18:24

Další velký závar, který musel řešit hostující brankář. Ten zatím drží akcie svého celku nad vodou, opět je přerušena hra, přičemž se bude vhazovat v útočném pásmu Dukly Jihlava.

18:12

Akce Dukly nyní neměla dlouhého trvání, neboť byla posunuta hostující branka. Vhazovat se bude po Karlíkově pravé ruce.

17:29

První dějství pomalu, ale jistě spěje ke svému konci. Brož nyní musel řešit Rampfelův pokus z hranice levého kruhu, ovšem i s ním si v poklidu poradil.

16:34

Individuální akce v podání Vladimíra Oščádala neměla šťastného konce, hostující mág si přízemní střelu pohlídal. Následně je přerušena hra.

15:37

Ondřej Najman se dostal ke zcela volnému kotouč, který ale z předbrankového prostoru nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Přesto domácí celek pokračuje v ofenzivním snažení.

14:36

Po další z drobných minel se museli domácí vracet až do vlasntího pásma, Ďuračka byl ale dobře pokrytý, tudíž bylo nebezpečí zažehnáno.

14:14

Rostislav Klofáč poslal od modré prudký projektil, který ale nenadělal Karlíkovi žádné potíže. Hostující muž v masce posléze opět raději přerušil hru.

13:36

Pavel Kousal pálil poměrně ostře z mezikruží, ovšem Karlík celou situaci dobře viděl, a tak ji v poklidu eliminoval. Dorážející Oščádal neměl nárok.

13:12

Domácí jsou vykázáni do středního pásma, neboť se provinili postavením útočícího hráče v brankovišti. Dukla tak musí začít takříkajíc od píky.

13:03

A znovu se bude trestat, další přesilová hra pro Duklu. Jiří Nekvinda (PZK) odjíždí pykat za držení.

12:14

Dukla právě vstřelila branku!
Nyní se již ale červenožlutí ujímají vedení. Kotouč se dostal k volnému TOMÁŠI MEJZLÍKOVI, který přesně mířenou ranou nedal Karlíkovi sebemenší šanci. Po nepříliš atraktivní sekvenci je tak skóre konečně otevřeno. Asistence: Josef Berka, Lukáš Vala.

11:45

PZ Kladno je v plném počtu, tuto přesilovou hru si domácí za rámeček zcela jistě nedají, prakticky nevystřelili na branku.

10:51

Kladno navíc mohlo jít do vedení, hosté uháněli do přečíslední dvou na jednoho. Rešení situaci vzal na sebe Dominik Vach, který vypálil ke vzdálenější tyči. Brož však svůj beton vykopl včas, čímž eliminoval nebezpečí.

10:11

Zatím se tak nezdá, neboť byli domácí opět zastaveni ofsajdem. Vhazovat se tak bude v neutrální zóně. Svěřenci Josefa Zajíce mohou být se svou defenzivou spokojeni.

09:45

Domácí si zahrají v početní výhodě. David Vlk (PZK) dostává dvě minuty za hákování. Podaří se konečně otevřít skóre?

09:24

Příchozí fanoušci si zatím na své rozhodně nepřijdou, klání je velmi unylé. Nyní je navíc k vidění opět postavení mimo hru, tentokráte na straně Dukly Jihlava.

08:19

Další hostující přechod do ofenzivy zastavuje postavení mimo hra. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu, kde ani jednomu z celků nebezpečí nehrozí.

07:29

Domácím dělá problém aktivní napadání kladenských mladíků, díky kterému získávají Středočeši velice často kotouč. Zatím se ale nedostávají do vážnější příležitostí.

06:34

Vlk na modré čáře nezachytil kotouč, a tak se hosté musejí vrátit zpět. Momentálně ale mají více ze hry, červenožlutí zatím nenasadili rychlejší tempo.

05:34

Kladenští hrají poměrně sympaticky, velký tabulkový rozdíl obou celků zatím není vůbec znát. Uvidíme, co přinesou následující minuty.

05:07

Tentokráte si hosté nerozuměli a poslali puk na zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje před Karlíka, což vyhovuje domácí družině.

04:22

Jakub Kučera neměl v mezikruží vůbec špatnou pozici, leč naložil s ní prachbídně. Rána mu vůbec nesedla, touš orazítkoval pouze mantinel za jihlavskou svatyní. Následně domácí vyhodili přes všechny čáry.

03:43

Hosté dlouho nevěděli, co s kotoučem, a tak jej Nekvinda nahodil od modré čáry. Brož však celou situaci dobře viděl, a tak neměl s lapením puku potíže.

03:16

Bude se poprvé vylučovat, přesilovou hru si zahrají hosté. Za faul loktem putuje na lavici hanby Rostislav Klofáč (JIH). Jak hosté s touto příležitostí naloží?

02:52

Pavel Kousal dostal na levé straně velkou porci prostoru, mohl se tak prodrat k zakončení. Dělová rána z pozice levého kruhu ale pouze orazítkovala Karlíkův plastron. Hra je opět přerušena.

02:08

Nyní Karlík před dotírajícím hráčem Dukly raději ponechal kotouč ve své moci. Vhazovat se tak bude po jeho levé ruce.

01:39

Huňáčkovo nahození od modré čáry neprocestovalo hradbou hostujících těl. Hnedle poté PZ opět vyhodilo do středního pásma. Hraje se v poměrně velkém tempu.

00:58

Úvodní okamžiky duelu jsou velmi nepřesné, oba celky působí poměrně zmateným dojmem. Mnohem živěji se však pohybuje domácí Dukla.

00:11

Pavel Kousal se ihned po vhazování vydal kupředu, kde byl ale ihned po přchodu útočné modré čáry zastaven. Kladno se tak následně osvobodilo.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Dukla Jihlava: Brož (Škarek) – Váňa, Pražák, Srnský, Klofáč, Smutný, Huňáček, Krtek – Kolouch, Vala "A", Kousal – Oščádal, Peschout "C", Čermák – Najman "A", Mejzlík, Berka

PZ Kladno: Karlík (Moravec) – Kučera "A", Nekvinda, Straka, Rampfel, Vlk, Slatinský – Kučera, Jeřábek "A", Ďuračka – Jarý, Toula "C", Vach – Novotný, Lenárt, Vyšín

Rozhodčí: Král, Polák – Guth, Rittich.
Pohled do statistik

Kladenští mladíci jsou beznadějně posledním celkem tabulky, na svém kontě mají pouhé 3 body, a to při hrozivém skóre 50:220. Poslední ligový duel se Středočechům nepovedl, což deklaruje prohral s Mladou Boleslaví v poměru 1:5.

Dukla je na opačném pólu tabulky, se ziskem 71 bodů se hřeje na samém vrcholu. Totožný počet bodůp má ještě Olomouc. V předchozím kole ale došlo k zaváhání, když červenožlutí na domácí půdě podlehli prvnímu kladenskému celku, tedy Rytířům, 2:3 po prodloužení. V nadcházejícím souboji jsou karty jasně rozdány. Dopadne vše podle předpokladů?
Vítejte u našeho on-line přenosu! V rámci nadstavbové skupiny B, konkrétně pak 12. kola, změří síly celky HC Dukla Jihlava a PZ Kladno. Úvodní buly bude na Horáckém zimním stadionu vhozeno ve 12:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

HC Dukla Jihlava – PZ Kladno

3:1

konec (1:0, 2:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 13. Mejzlík (Berka, Vala), 37. Najman (Vala), 39. Najman (Mejzlík, Kolouch) – 31. J. Kučera (M. Kučera)

HC Dukla Jihlava: Brož (Škarek) – Váňa, Pražák, Srnský, Klofáč, Smutný, Huňáček, Krtek – Kolouch, Vala "A", Kousal – Oščádal, Peschout "C", Čermák – Najman "A", Mejzlík, Berka

PZ Kladno: Karlík (Moravec) – J Kučera "A", Nekvinda, Straka, Rampfel, Vlk, Slatinský – M. Kučera, Jeřábek "A", Ďuračka – Jarý, Toula "C", Vach – Novotný, Lenárt, Vyšín

Rozhodčí: Král, Polák – Guth, Rittich

Průběh zápasu
1. třetina
03:16
09:45
12:14
13:03
19:28
Po 1. třetině
2. třetina
26:22
29:13
30:48
31:10
31:28
34:06
35:07
36:36
36:42
38:30
39:25
Po 2. třetině
3. třetina
42:24
45:13
45:39
50:46
54:35
56:22
Konec