Menu

Hokej

NHL

San Jose Sharks – Carolina Hurricanes

4:5

konec (0:1, 1:2, 3:2)

08.02.2015, 04:30 • SAP Center, San Jose • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 1.98 3.77 3.43 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání

1. Justin Faulk (CAR) (0 + 3)
2. Tomáš Hertl (SJS) (2 + 1)
3. Elias Lindholm (CAR) (1 + 1) (07:10:00)
Československá stopa v utkání

Tomáš Hertl (SJS) (2 + 1, čas na ledě 14:31, 3 střely)
Andrej Nestrašil (CAR) (1 + 0, čas na ledě 12:19, 1 střela)
Jiří Tlustý (CAR) (0 + 1, čas na ledě 17:59, 3 střely)
Andrej Sekera (CAR) (1 + 1, čas na ledě 22:49, 1 střela)
San Jose ještě stihlo přidat čtvrtý gól do sítě Warda, ale na vyrovnání už domácí nestačili. Boj do poslední vteřiny se každopádně musel líbit všem, nejen přítomným divákům přímo v aréně. Hned několik kanadských bodů posbírali zástupci z českých a slovenských řad, nejvíce si liboval Tomáš Hertl. Ten přidal ke dvěma gólům také přihrávku. Navzdory tomu, že jeho tým neuspěl, si bude do dalších mačů určitě více věřit. Carolina uspěla na venkovním ledě a má dva body do tabulky k dobru. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou neděli.

60:00

Konec zápasu.

Patrick MARLEAU - 4:5

59:06

San Jose právě vstřelilo branku!
Tak pozor, rozhodnuto ještě být nemusí! Zbývá necelá minuta do konce základní hrací doby a máme sníženo opět na rozdíl jediného zásahu. Zásluhu na snižovací brance má především její autor PATRICK MARLEAU, ale také Tomáš Hertl, jenž celou akci původně vyburcoval a získal druhou asistenci u gólu. Marleau poté kostrbatě, ale přeci jen překonal gólmana Cama Warda. Asistence: Joe Thornton, Tomáš Hertl.

58:58

Zakázané uvolnění Caroliny, hra se přesunu před Cama Warda, tedy do útočného pásma San Jose.

Victor RASK - 3:5

58:50

Carolina právě vstřelila branku!
Naděje San Jose Sharks na body z tohoto utkání pravděpodobně právě pominuly, risk v šesti hráčích dnes kalifornskému klubu nevyšel. Domácí sice vyhráli buly ve střední třetině, ale pak si puk velice dobře pohlídal na hokejce VICTOR RASK, aby jej s klidem poslal do okrytého zařízení. Asistence: Elia Lindholm, Justin Faulk.

58:39

Oddechový čas pro domácí.

58:39

San Jose Sharks již odvolávají brankáře a zkoušejí hru v šesti mužích, Hurricanes dokonce trefili tyčku prázdné klece.

58:13

Na druhé straně barikády Jiří Tlustý a jeho spolupráce s Andrejem Sekerou, jenže teď ani českým a slovenským fanouškům dobře známá dvojice neuspěla.

57:38

Joe Thornton kolem soupeřovy klece léta jako jeden z mladík v sestavě San Jose, ale na vyrovnání to zatím nestačí. Když se totiž dostane k puku Carolina, snaží se touš propracovat co nejdále od Warda.

56:49

Irwinova střela od modré čáry branku netrefila, rozezvučela pouze zadní mantinel, následně Carolina v klidu vyhazuje a sostředí se nadále na obranné povinnosti.

56:32

Pořádná motanice kolem klece Carolina Hurricanes, Cam Ward jen těžko mohl přes klubko hráčů kolem sebe něco vidět. Ale puk zastavil. Navíc mu pomohla i práce obránců na brankovišti.

55:52

Andrej Sekera ztratil puk za brankou Cama Warda a málem z toho byly komplikace pro Carolinu. Hosté vše ale nakonec zvládli a nahazují do středního pásma.

55:29

Sotva se puk vhodil na led, už hlavní rozhodčí zápasu zase přerušuje. Buly by ale také nyní mělo proběhnout ve střední třetině.

Andrej SEKERA - 3:4

55:09

Carolina právě vstřelila branku!
Jenže to už teď neplatí. Hurricanes až po několika minutách vážněji ohrozili zařízení San Jose a dá se říci, že vytěžili z minima maximum. Jednoduché nahození na branku Anttiho Niemiho, ANDREJ SEKERA propasíroval touš někde ve výstroji finského gólmana ve službách San Jose Sharks. Necelých pět minut před koncem základní hrací doby tak Žraloci opět prohrávají, ale teď mají na dotahování výsledku daleko méně času. Dnes to vypadá na československý zápas, co se gólů a asistencí týče. Asistence: Jay McClement, Justin Faulk.

54:40

Když už se Hurricanes dostanou v útočném pásmu k puku, není z toho nic velkého. Canes mají poslední minuty horší problém se zakončením.

53:50

Brenden Dillon mohl v klidu rozehrát puk a třeba jej dopravit až do pásma, ale místoho toho talentovaný obránce volil dlouho a rychlou přihrávku. Vyšla mu.

52:59

Eric Staal stále na ledě a při svém dalším pokusu o kličku v mezikruží byl zastaven Hannanem. Defenzíva Žraloků ve třetí třetině opravdu velice důrazná.

52:19

Eric Staal s kotoučem v útočné třetině, ale neměl dostatek síly na výhry souboje o kotouč u matinelu. Rozehrávají obránci kalifornské organizace.

51:40

Sharks hrají opatrně ze zajištěné obrany, teď by se jim nevyplatili o vyrovnaný výsledek přijít. Dopředu se navíc rychle rozjíždějí křídla po obou stranách.

51:05

Andrej Sekera zavezl puk za modrou útočnou čáru a tvořil akci pro Carolinu, ale nikdo mu pořádně nenajel. Na druhé straně okamžitě hrozil Joe Pavelski.

50:47

Malá reklamní pauza, hráč mají čas na oddech a pokračovat bude za několik okamžiků.

49:54

Skinner měl namířeno na útočný výlet, avšak zachyboval a hned z toho těžili Sharks. Patrick Marleau na druhé straně těsně nepřekonal Warda.

49:17

Pavelski a Karlsson si rychle předali puk z levé strany na pravou, ale zakončující druhý jmenovaný pouze minul pravou tyčku hostující klece.

48:35

Brent Burns předvedl jednu ze svých tvrdých pumelic, avšak rána trefila prvního bránícího hráče. Na druhou stranu se snaží vydat Carolina a odpovědět.

47:38

Tomáš Hertl zpátky na ledě, navíc opět u puku. Český dravec zápasil o kotouč u mantinelu, nakonec jej ztratil, ale zároveň se stihl stáhnout do obrany.

46:59

Také Logan Couture by rád navázal na svůj předchozí střelecký úspěch, ale teď domácí devětatřicítka minula úroveň horní tyčky.

46:36

Patrick Marleau nabral kotouč za modrou čárou a už s ním znovu uháněl kupředu, ještěm u pomáhal Nieto. A Ward si musem připsat zásah betonem.

46:18

První komerční přestávka v posledn části hry, za malou chvíli budeme pokračovat.

46:06

Pozor ale musí dávat také Antti Niemi, jelikož proběhlo buly poblíž jeho klece. Obrana San Jose Sharks ale ve třetí třetině velice pozorná.

45:26

Hra přerušna ve středním pásmu, blíže brance Carolina Hurricanes. Sharks jsou teď jasně aktivnějším mužstvem na ledové ploše a ostřelují Warda.

Logan COUTURE - 3:3

43:49

San Jose právě vstřelilo branku!
Specialisté na dorovnávání a případně také otáčení výsledků v National Hockey League? To jsou San Jose Sharks. Hlavně v domácích zápasech dokážou hokejisté Žraloků udělat pořádné drama za jakéhokoliv stavu, potvrzují to i dnes. Od druhého gólu Tomáše Hertla uplynulo jen několik okamžiků, hned se trefuje další útočník domácího celku. LOGAN COUTURE tvrdě napálil touš, ten se zatřepotal až ve Wardově síti. Asistence: Matt Tennyson, Patrick Marleau.

Tomáš HERTL - 2:3

42:27

San Jose právě vstřelilo branku!
Čeká nás hodně zajímavá třetí třetina v Kalifornii! Sotva začala poslední perioda, kalifornská hala podruhé v šedesátiminutovce slaví. A hádejte, kdo má dnes svůj den a střílí svou druhou branku v utkání? Ano, správně, jedná se o TOMÁŠE HERTLA. Snaha českého forvarda je opravdu na výborné úrovni, Hertl stál výborně na brankovišti Warda a tečoval ránu Hannana od modré čáry za záda gólmana Carolina Hurricanes. Už je to zase jen o branku a Sharks po ledě létají. Asistence. Scott Hannan, Chris Tierney.

41:40

Už se sice dostali k Niemiho svatyni také hosté, ale ve dvou mužích nezvládli zakončit. San Jose hbitě dostřídává a posílá na ledovou plochu čerstvé síly.

40:53

Carolina jen lehce nahazuje puk po mantinelu, teď jsou to San Jose Sharks, kdo se musí více tlačit do zakončení a zkoušet něco udělat s výsledkem.

40:15

Na úvodním vhazování ve třetí třetině úspěšný Joe Thornton, jeho puk následně míří za branku Nemiho, kde jej domcí rozehrávají.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku ve druhé třetině

San Jose Sharks: 8

Carolina Hurricanes: 10
Druhá třetina už byla na góly daleko bohatější. Padly v ní celkem tři góly, ale dva z toho do sítě San Jose. Takže Carolina Hurricanes aktuálně velebí vedení 3:1 a Sharks budou muset ve třetí části dohánět.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:12

Tomáš Hertl u puku na pravém křídle, zatáhl kotouč za klec a jště překvapil Warda málem z otočky. Najednou je českého forvarda plný led.

38:48

Joe Pavelski uháněl právě po dobré přihrávce od Karlssona na klec Warda, ale nepřekonal ho. Mířil možná až příliš přesně.

38:23

Už se hraje v plném počtu, přesto jsou to Hurricanes, kdo byl jako první u puku v pásmu. Ale Melker Karlsson už otáčí směrem na druhou stranu.

37:30

Raskova rána skončila pouze ve výstroji připraveného Anttiho Niemiho, na trestné lavici se Barclay Goodrow chystá k návratu do hry.

37:08

Další kvalitní práce v obranném pásmu Sharks, teď už zbývá domácím hráčům jen pár vteřin z druhé početní nevýhody těsně za sebou.

36:24

Již ale Žraloci vyhazují až k brance Cama Warda, teď si mohou pár vteřin oddechnout a popřípadě také rychle dostřídat.

35:45

Hned po vhazování velká šance pro Carolinu, Antti Niemi se musel pořádně ohnat betony, aby zlikvidoval i následnou dorážku na brankovišti.

35:32

Hra přerušena, opět kvůli vylučování. Barclay Goodrow (SJS) musí do boxu trestoměřičů pro trest za hrubost. Jeho tým čeká další nepříjemné oslabení.

34:45

Už jen pár vteřinek zbývá do návratu Tomáše Hertla na ledovou plochu, zatím se zdá, že San Jose tohle oslabení zvládne bez větších trablí.

34:17

Eric Staal už využívá dobře rozestaveného přesilovkového deštníku, následná rána Faulka z dálky našla pouze připravenou lapačku Anttiho Niemiho.

33:33

Carolina minulou přesilovou hru rychle využila, teď ale domácí celek rychle vyhazuje a řeší největší problémy. Alespoň na nějaký čas.

32:53

Rozhodčí si všiml, že Žraloků bylo na ledě až příliš moc. Právě trest za příliš mnoho hráčů na ledě musejí domácí pykat, týmový trest odsedí střelec zatím jediného gólu Sharks Tomáš Hertl (SJS).

32:46

Teď už Hurikáni nemají umožněn tak snadný přechod před gólmana Niemiho, Sekera zastaven jedním z domácích obránců. Bude se vylučovat.

32:08

Gerbe si vykřesal kotouč po tuhém boji u mantinelu, málem z toho byla kvalitní možnost pro hosty. Avšak kotouč následně končí v ochranné síti.

31:36

Patrick Marleau touží vrátit Žraloky zpátky do útočného vyladění, tradiční hokejista Sharks ale teď do zakončení neprošel. O puk s ním bojuje Andrej Nestrašil.

31:15

Tomáš Hertl by rád hned přidal druhý zásah, jenže na modré čáře jej zastavilo postavení mimo hru. Za chvíli pokračujeme.

30:59

Carolina zatlačila San Jose Sharks do jejich pásma, puk je ale za brankou a tam není tolik nebezpečných pro domácí mužstvo.

Elias LINDHOLM - 1:3

30:13

Carolina právě vstřelila branku!
Kolem poloviny základní hrací doby fanoušci v SAP Center sledují také využitou přesilovou hru. Ukázalo se, jak je důležité stínit gólmanovi na brankovišti, což předvedl více než dobře český bojovník Jiří Tlustý. Neumožnil Anttimu Niemimu téměř žádný výhled. Pak už nebylo těžké, aby pokus od modré čáry v podání ELIASE LINDHOLMA prošel až do sítě San Jose Sharks. Rozdíl je znovu o dvě branky a v průběhu druhé části se nám s góly roztrhl pytel. Asistence: Justin Faulk.

29:28

Matti Nieto (SJS) ale teď bude doufat, že jeho tým nebude inkasovat. Odjíždí totiž na trestnou lavici za hákování a jeho mančaft čeká oslabení.

HERTL - 1:2

28:26

San Jose právě vstřelilo branku!
To je panečku radosti, to je radosti! Každé trápení jednou končí, své by mohl vyprávět český útočník TOMÁŠ HERTL. Několikrát v předchozích zápasech se mladý talent snažil překonat gólmany různých klubů a z různých pozic. Ale až dnes přidává devátou branku nynějšího ročníku do sbírky. Puk se k Hertlovi odrazil před branku a odchovanec pražské Slavie neměl už takový problém nasměrovat kus černé gumy do sítě Warda. Zároveň máme sníženo na rozdíl jedné branky a průběh bude zase o něco zajímavější. Asistence: Chris Tierney, Andrew Desjardins.

27:53

Antti Niemi teď ani nemusel zasahovat, když kus černé pryže letěl k jeho kleci vzuchem. Pro jistotu ale utěsnil všechny mezírky u pravé tyčky.

27:35

První komerční přestávka ve druhé třetině, za malou chvilku pokračujeme vhazování v obranné třetině San Jose Sharks.

26:43

Hurricanes si najednou daleko více věří, Antti Niemi měl po Raskově střele novou práci. Ale tahle byla ze škatulky jednodušších.

Andrej NESTRAŠIL - 0:2

25:33

Carolina právě vstřelila branku!
Hodně smutná situace pro San Jose, které celý začátek druhé třetiny skoro nepustilo soupeře k puku a tvořilo si i řadu příležitostí. Tahle gólová tečka Caroliny přišla teprve z jednoho z prvních zakončení během druhého dějství, ANDREJ NESTRAŠIL tušil, že nemá smysl čekat ani chvilku se zakončením. Druhá branka mladého talentu v aktuálně hrané sezóně a možnost postavení v sestavě oslavuje Nestrašil nejlépe, jak může. Tedy gólem. Asistence: Alexander Sjomin, Andrej Sekera.

24:46

Sharks už znovu rozehrávají až zpoza své klece. Logan Couture už si tradičně najížděl na křídle, aby se mohl vydat zakončit. Ale teď přihrávku vůbec nedostal.

23:50

Melker Karlsson v pořádné příležitosti, stál sám před brankou. Ale stahovačkou do bekhendu nestačil překonat rozhozeného Cama Warda.

23:17

Teď už ale rychlá předávka hostující družiny. Jordan Staal málem překvapil domácího gólmana ránou z levé kruhu. Ale nepovedlo se.

22:30

Hannan musel honem uhánět zpátky, aby stihl založenou akci Caroliny. Hosté se vůbec poprvé ve druhé části dostali před Anttiho Niemiho a nejsou tak aktivní jako na začátku duelu.

21:56

Hertl ještě před odjezdem na střídačku přidal jednu kličku navíc, ale teď už nebylo jeho počínání tak důrazné, na ledě přeci jen strávil nějakou chvilku.

21:18

Tomáš Hertl si poslal puk rukou na led ze vzduchu, do konce se na kotouči dlouho držel a zkusil zakončit z otočky. Ale zatím stále český bojovník čeká ná střelecké štěstí.

20:57

Patrick Marleau a Logan Couture si předali puk v útočném pásmu, po střele od modré čáry se domácí mají možnost usadit v pásmu trvaleji, hned po buly.

20:29

Pořádný důraz na brankovišti v podání domácích útočníků. Hned dva muži v tyrkysovém dresu chtěl procpat puk do sítě, největší snahu jevil Melker Karlsson.

20:16

Na startu druhé třetiny si na buly lépe vedla Carolina, ale přes útočnou modrou čáru už hosté neprošli.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku v první třetině

San Jose Sharks: 9

Carolina Hurricanes: 14
První třetina nakonec přeci jen gól nabídla, Carolina Hurricanes díky gólu Erica Staala vedou 1:0. Počkejme si na to, jak bude San Jose na začátku další periody reagovat.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

E. STAAL - 0:1

19:03

Carolina právě vstřelila branku!
Prvního gólu dnešního zápasu se dočkáme ještě na konci první třetiny. Už se zdálo, že do šatny budou mužstva odcházet za vyrovnaného stavu, jenže domácí mančaft překvapuje náhlá akce, která zaskočila nejen jedince na ledě, ale určitě také fanoušky v hledišti. Puk proskákal ke kelci Anttiho Niemiho a jako první se k němu dostal na dorážku ERIC STAAL. Ten jen lehce usměrnil kus černé gumy směrem k brankové čáře a propcal jej až za ochránce svatyně San Jose. Carolina má k dobru gól do šatny. Asistence: Jiří Tlustý, Jordan Staal.

18:27

Cam Ward nikam spěchat nemusel, ale pro jistotu přikryl touš lapačkou a zařídil buly u své branky. Carolina dnes asi nechce příliš riskovat.

18:06

Antti Niemi má pořádně rušno kolem branky. Carolina sice moc důrazná při protlačování puk za čáru nebyla, avšak po odpískání se strhla menší rozmíška. Vše ale rychle končí.

17:49

Patrick Marleau a jeho druhý větší pokus v první třetině, na rozdíl od první střelecké šance ovšem netrefil zařízení a pouze rozezvučel mantinel za Wardovou klecí.

16:45

Útočnou třetinu ale hosté neopouštějí, přestože do zakončení mají problém se dostat. San Jose už by zase rádo poslalo na ledovou plochu čerstvé síly.

16:13

Carolina zvítězila na buly v útočné třetině a opět se snažila co nejpřesněji tahat puky po mantinelech. Tam jsou ale domácí velice důrazní, takže na novou střelu Hurricanes stále čekají.

15:54

Antii Niemi měl po delší době větší práci, puk si ale v klidu ukryl do výstroje a těší se na další vhazování po jeho pravé ruce.

15:22

Oba týmy se snaží rozehrávat často i dlouhými přihrámi z obranného pásma, to teď právě předvedli Kaliforňané. Jenže do zakončení už mají kádry větší problém se probojovat.

14:20

Tomáš Hertl opět na ledě, teď se více než do zakončení tlačit k přihrávce. Tu sice vymyslel, ale jeho spoluhráči nedotáhli myšlenku až do gólového konce.

13:43

Raskův průchod až do útočné třetiny, jenže moc daleko se nedostal. Doplatit ještě před levým kruhem na nepřesnost a nechal se o puk připravit.

12:56

Cam Ward měl možnost zahrát si s pukem, za svou brankou pomohl s rozehrávkou spoluhráčům. Pak už zápolili hosté o touš v pásmu soupeře.

12:30

Brent Burns sice byl rozjedý slušně kepředu, ale všiml si, že má za sebou dobře postaveného Karlssona. Předal mu puk bekhendem a mladík Sharks následně zkusil překonat Warda.

11:25

Rychle vrající se Irwin nedovolil další příležitost Caroliny, ta už není tolik aktivní jako úvodních minutách zahajovací periody. Naopak, sledujeme přelévání puku ze strany na stranu.

10:50

Lindholm točil hlavy obraně Sharks, ale potřeboval nějakou lepší pomoc spoluhráčů. A ta nepřišla, Nieto co nejdříve poslal puk mimo domácí třetinu.

10:33

Dillonova povedená pecka od modré čáry, ale obránce Sharks trefuje pouze lapačku připraveného Cama Warda. Pokračujeme po malé přestávce.

09:59

Chris Tierney získal kotouč na obranné modré, hned se koukal dopředu, komu by mohlp přihrát. Našel Marleaua, avšak tomu pak sjel touš z hole.

09:35

San Jose musí zpátky před svého ochránce svatyně, hráči se totiž nedohodli a po nepřesnosti končí kus černé gumy až na zakázaném uvolnění.

08:53

Tennyson se sotva vrátil z trestné lavice a už vymýšlel útočnou akci. Předal Joe Thorntonovi, ten následně kousek za modrou čarou vypálil do plastrónu Warda.

08:27

Přesilovka mužů v bílém dresu se pomalu blíží ke svému konci. Matt Tennyson tuší, že tyhle menší trable už jeho spoluhráči sebejistě zvládnou.

07:49

Technická chybička zastavuje Hurikány na modré útočné čáře, čárový rozhodčí byl velice pozorný a odpískal Canes postavení mimo hru.

07:20

Nahození od modré čáry ale málem trefilo tyčku Niemiho zařízení, ten už by asi nestihl reagovat ani na případnou dorážku. Ale vše dopadlo dobře pro San Jose.

06:48

Domácí ale okamžitě posílají kotouč na druhou stranu hrací plochy, bránění oslabení letos v San Jose docela funguje, teď to Sharks mají šanci potvrdit.

06:30

První vyloučení zápasu také na straně Žraloků. Matt Tennyson (SJS) si nedal pozor na svou hokejku a je poslán do boxu za vysokou hůl. Přesilovka Caroliny.

06:08

Jiří Tlustý vycítil správný okamžik na střelu, avšak v cestě nadále stojí finský rychlík Niemi. První komerční přestávka, hned po ní pokračujeme.

05:53

Zatím pevná defenzíva hostující družiny, útočnící první formace Žraloků sice zkoušeli střelu z otočky, ale byla zastavena hned prvním bránícím hráčem.

05:30

Hra byla na okamžik přesunuta do středního pásma, ale pak už měl spoustu práce Antti Niemi. Skinner mu dnes podruhé zahrozil, když se snažil procpat touš do sítě.

04:39

Carolina již v plném počtu, San Jose první početní převahu ve vstřelenou branku neproměnilo. Nadále ovšem domácí zůstávají v útočné třetině.

04:18

Carolina napodruhé vyhazuje, může tak v klidu dostřídat a poslat na led čerstvé síly. Následně Cam Ward raději přidrží kus černé pryže pod lapačkou.

03:29

Tomáš Hertl se poslední dobou střelecký trápí a rád by se zase trefil, jenže při samostatném průniku před Warda netrefil a minul tři tyče.

02:51

Patrick Marleau a jeho střela, kterou zkušený útočník vypustil z pozice za pravým kruhem. Ale minula zařízení, mužstvo v bílých trikotech následně vyhazuje přes všechny čáry.

02:27

Sharks mají šanci vymanit se z menšího tlaku, zahrají si totiž přesilovou hru. Dvě minuty za hákování inkasuje hostující hokejista Ron Hainsey (CAR).

01:57

Také Skinner u mantinelu zápolí o kotouč zdařile, ačkoliv se nemůže dostat do zakončení před klec, podobnně jako předtím Eric Staal.

01:03

Teď ale pořádná hostující šance. Hurricanes zatlačili San Jose Sharks před jejich branku a domácí ochránce svatyně se měl co otáčet, aby všechny kotouče zastavil.

00:38

Eric Staal už před brankou a vytvořil si bekhendovou šanci, Antti Niemi však pořádně zasahovat nemusel. Kus černé gumy minul jeho zařízení.

00:13

Na úvodním buly si lépe vedli domácí Žraloci, dopředu ale vyrazili hokejisté Caroliny.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

San Jose Sharks: Niemi (Stalock) – Burns, Vlasic, Tennyson, Dillon, Mueller, Irwin – Pavelski, Thornton, Karlsson – Nieto, Couture, Marleau – Goodrow, Sheppard, Hertl – Tarasov, Tierney, Desjardins

Carolina Hurricanes: Ward (Chudobin) – Faulk, Sekera, Liles, Gleason, Bellemore, Hainsey – Tlustý, J. Staal, E. Staal – Lindholm, Rask, Skinner – Sjomin, Nestrašil, Gerbe – Dwyer, McClement, Malone.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vítejte u dnešního duelu zámořské soutěže. Budeme sledovat souboje týmů z opačných konferencí, narazí na sebe podruhé v sezóně sestavy klubů San Jose Sharks a Carolina Hurricanes.
Československá stopa v utkání

Tomáš Hertl (SJS) (8 + 11)
Jiří Tlustý (CAR) (12 + 7)
Andrej Sekera (CAR) (1 + 15)
Andrej Nestrašil (CAR) (1 + 2)
Předchozí vzájemné utkání

Dnes se celky potkají v rámci této sezóny podruhé, minule proti sobě vyrukovaly během listopadu loňského kalendářního roku. Na ledě Caroliny zvítězili San Jose Sharks 2:0.
SAN JOSE SHARKS

Výsledky San Jose v ročníku 2014/2015 umějí být jako na houpačce. V zatím posledním odehraném střetnutí Žraloci zazářili, zrovna v poměrně důležitém klání. Zajížděli totiž do Vancouveru, před diváky konkurenta v tabulce Pacifické divize. Kdo čekal na skóre vyrovnanou bitvu, mýlil se. Sharks si odnesli z ledu Kosatek jasné vítězství 5:1 a nyní záleží, jak si formu přenesou do domácího prostředí. V již zmiňovaném pořadníků Pacifické divize náleží Kaliforňanům druhé místo, v tabulce Západní konference jsou stejní muži pátí. Se ztrátou tří bodů na Chicago Blackhawks.
CAROLINA HURRICANES

Mužstvo Caroliny nepatří aktuálně mezi sestavy, které se rvou o postup do play-off. Fanoušci červenobílých by rádi viděli povedenější ročník, ale z letošního průběhu lze odhadovat, že se ani do konce nynějšího hracího období nedočkají. Každopádně parta okolo českého útočníka Jiřího Tlustého pobývá na druhé nejhorší příčce Východní konference. Méně bodů posbírali doposud pouze Buffalo Sabres, a to hned o deset. Hurikáni v předchozím kolem alespoň přerušili sérii tří proher a vyzráli na soka ze Západní konference, Arizona Coyotes Carolina předčila 2:1 po samostatných nájezdech. Předtím si Hurricanes zahráli prodloužení i na kluzišti silných Anaheim Ducks, ale tam padli.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

San Jose Sharks – Carolina Hurricanes

4:5

konec (0:1, 1:2, 3:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 29. Hertl (Tierney, Desjardins), 43. Hertl (Hannan, Tierney), 44. Couture (Tennyson, Marleau), 60. Marleau (Thornton, Hertl) – 20. E. Staal (Tlustý, J. Staal), 26. Nestrašil (Sjomin, Sekera), 31. Lindholm (Faulk), 56. Sekera (McClement, Faulk), 59. Rask (Lindholm, Faulk)

San Jose Sharks: Niemi (Stalock) – Burns, Vlasic, Tennyson, Dillon, Mueller, Irwin – Pavelski, Thornton, Karlsson – Nieto, Couture, Marleau – Goodrow, Sheppard, Hertl – Tarasov, Tierney, Desjardins

Carolina Hurricanes: Ward (Chudobin) – Faulk, Sekera, Liles, Gleason, Bellemore, Hainsey – Tlustý, J. Staal, E. Staal – Lindholm, Rask, Skinner – Sjomin, Nestrašil, Gerbe – Dwyer, McClement, Malone

Rozhodčí: Leggo, St. Pierre – Sharrers, Heyer

Diváci: 17 139

Průběh zápasu
1. třetina
02:27
06:30
19:03
Po 1. třetině
2. třetina
25:33
28:26
29:28
30:13
32:53
35:32
Po 2. třetině
3. třetina
42:27
43:49
55:09
58:50
59:06
Konec