Menu

Hokej

Mistrovství světa žen do 18 let

Finsko – Švédsko

3:1

konec (0:1, 3:0, 0:0)

08.01.2015, 22:00 • Harborcenter, Buffalo (kluziště 2) • Info o změnách stavu (Richard Wagner (@Groundhoppik))

Z dnešního duelu je to vše. Všem zarytým fandům ženského hokeje přeje dobrou noc a loučí se Richard Wagner. Těšte se na čtvrtfinále – onlajny budou u toho! Na počtenou! (00:10:39)
Duel je u konce. Zápas se zlomil ve druhé třetině, kdy Finky nasázely za Söderbergovou tři góly, zatímco ani jedna švédská trojka útočnic nedokázala po čtyřicet minut najít vhodný recept na Keisalaovou.

Zásahy brankářek ve třetí třetině (celkem):
Anni Keisalaová: 3 (21)
Emma Söderbergová: 7 (21)

60:00

Konec zápasu.

56:10

Tým "Suomi" je na tom ale stále o poznání lépe a drží si i střeleckou převahu. Pokud chce Henrik Cedergren se svoji družinou vydolovat alespoň bod, měl by svůj celek popohnat k zažehnutí dalších motorů.

54:08

Švédky rozhodně nezahazují hokejky do žita. Jejich trenér si vyžádal oddechový čas. Zřejmě chce svým děvčatům naordinovat taktiku, která by na jejich soupeřky mohla platit.

50:00

Finky nepouští své sokyně do žádných větších střeleckých akcí. Zato švédská strážkyně tří červených tyčí se musí mít na pozoru.

45:11

Finský tým ale nabídnutou možnost nevyužil a jejich kapitánka Jessica Adolfssonová je zpět ve hře. Švédky tak stále drží naději alespoň na remízu.

43:11

Švédská kapitánka Jessica Adolfssonová (SWE) se na chvilku odloučí od svého týmu. Půjde si totiž sednout na opačnou stranu, než je její střídačka. Adolfssonová je potrestána dvěma minutami za podražení.

40:01

Začala třetí třetina.
Třetí třetina začne cca ve 23:41.
Finský uragán zametl ve druhé třetině hned tři touše za záda švédské dívky s maskou. Díky tomu tak tým pod taktovkou Jariho Riskua získal na své hole dvoubrankový náskok.

Zásahy brankářek ve druhé třetině (celkem):
Anni Keisalaová:13 (18)
Emma Söderbergová: 6 (14)

40:00

Druhá třetina skončila.

37:45

Švédky jsou kompletní. Nejen, že se v přesilovce neprosadily, ale navíc inkasovaly gól z hole kapitánky Finska.

37:14

Finsko právě vstřelilo branku!
Početní převaha celku vedenému Henrikem Cedergrenem nevychází podle představ. Naopak, má asi nejhorší možný scénář. Ve chvíli, kdy jeho tým potřebuje vstřelit branku, inkasuje. V oslabení se totiž dostala k puku ANNIINA KEITALAOVÁ, která potřetí zasunula touš za záda Emmy Söderbergové. K asistenci si tak finská kapitánka připisuje i důležitou branku. Bez asistence.

35:45

Švédky dostávají šanci na nápravu. Rouzhodčí Jerilyn Glennová pro změnu posílá z kola ven Minni Lehtopeltovou (FIN), které americká sudí vyměřila trest za nedovolený hit.

34:48

Finsko právě vstřelilo branku!
Karta se rázem obrací. Emma Murenová odjíždí z trestné lavice s velmi smutným výrazem ve tváři. Finky totiž dokázaly její přestupek proti pravidlům potrestat a dostávají se tak do vedení. Eve Savanderová nabila touš na hokejku SANNI HAKALAOVÉ, která si věděla rady s Emmou Söderbergovou a rozzářila oči všem svým spoluhráčkám. Asistence: Eve Savanderová a Anniika Kaitalaová.

33:31

Další šance pro bílomodrý tým. Emma Murenová (SWE) je totiž vyloučena na dvě minuty za podražení. Bude záležet jen na svěřencích Jariho Riskua, zda si Murenová odpyká trest v celé délce.

30:17

Finsko právě vstřelilo branku!
Ale ne na dlouho! Tak se finský celek nakonec přeci jen také dočkal! Střelecká impotence byla prolomena, stejně jako hráz se jménem Emma Södebergová. Ta poprvé v zápase kapituluje. Pro Finsko veledůležitý gól zaznamenala NEA KATAJAMÄKIOVÁ, kterou do šance posadila svým pasem Anni Hietaharjuová. Výběr "Suomi" tak srovnává se svým konkurentem ze severu Evropy krok! Asistence: Anni Hietaharjuová.

29:06

Střeleckým choutkám Švédska dává útrum nedovolené počínání Felicie Linderové (SWE), která je vykázána z ledu za hrubost.

29:00

V posledních chvílích převzaly střeleckou štafetu Švédky, které zásobují Anni Keisalaovou prací. Ta ale stejně jako dívka, jež byla pověřena důvěrou od Henrika Cederberga, v této třetině odolává.

25:00

Finky mají i nadále větší střeleckou chuť a strážkyně švédské svatyně se musí mít neustále na pozoru. Emma Söderbergová však stále drží těsné vedení týmu Tre Kronor.

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetina začne cca ve 22:48.
Po první třetině je na tom lépe Švédsko, které poslala do vedení Jessica Adolfssonová, která využila početní převahu. Finky musí ve druhé třetině zabrat. Co naplat. že jsou střelecky aktivnější.

Zásahy brankářek:
Anni Keisalaová: 4
Emma Söderbergová: 8

20:00

První třetina skončila.

17:31

Švédsko právě vstřelilo branku!
Do třetice všeho dobrého! Švédský celek dvakrát v početní převaze pohořel a nedokázal překonat Anni Keisalaovou. Ta kapitulovala až dvě a půl minuty před první sirénou. Švédská skvadra předvedla přesilovkovou akci a po hokejkách Wilmy Johanssonové a Hanny Olssonové se dostal touš ke kapitánce JESSICE ADOLFSSONOVÉ, která si s maskovanou dívkou Finska poradila. Asistence: Hanna Olssonová a Wilma Johanssonová.

17:15

Třetí finský trest v této třetině. Jen co Švédky zvládly oslabení, hned je to pro ně přesilovka. Vrátka na trestné lavici se otevřely pro Eve Savanderovou (FIN), jež se provinila podražením.

16:38

Také tým, jehož země se chlubí žlutomodrou vlajkou, zvládl své první oslabení s ledovým klidem a bravurou sobě vlastní. Finky na Söderbergovou nevyslaly žádnou salvu střel. Obě gólmanky se tak stále pyšní čistým kontem.

14:38

Tým ze země tisíce jezer má stále mírnou střeleckou převahu. Tu bude moci zužitkovat v početní převaze. Za katr je sudí Glennovou vykázána Jessica Adolfssonová (SWE), která podrazila soupeřku.

10:37

Finky byly znovu v oslabení úspěšné. Švédský tým znovu nedokázal zužitkovat výhodu jedné hráčky v poli. V této situaci je na tom stále lépe Cedergrenův tým, kterému stačí k lepší výchozí pozici pro play-off i remíza.

08:37

Výběr Henrika Cedergrena dostane další početní převahu. Na lavici pro hříšné ženy ledu v Buffalu je vykázána další hráčka z Finska. Ronja Savolainenová (FIN) je potrestána dvěma minutami za držení protihráčky.

07:47

Švédský celek sice dokázal ohrozit brankářku výběru Suomi, ta ale ve spolupráci udržela švédské útočné choutky na pro FInky přijatelné úrovni.

05:47

Ale záhy přichází první vyloučení v zápase. Na trestnou lavici je vykázána Iida Haakanaová (FIN), která se provinila nedovoleným bráněním. První přesilovku severského derby si tak zahraje výběr Tre Kronor.

05:30

První minuty zápasu nejsou žádnou střeleckou extraparádou. Oba týmy se, zřejmě pod dojmem důležitosti tohoto zápasu, soustředí spíše na obrany, a tak jako jediná zatím čelila přímé střele na bránu Emma Söderbergová, která si ale s oběma finskými pokusy poradila.

00:01

Utkání právě začalo.
Švédský tým píská podruhé v řadě zkušená americká rozhodčí Jerilyn Glennová. Finky mají opět na čáře německou lajnovou sudí Svenju Strohmengerovou.
Úvodní sestavy:

Finsko: Keisalaová (Asikainenová) – Savanderová, Savolainenová, Hietaharjuová, Haakanaová, Karjalainenová, Lehtopeltová, Virtaová – Nieminenová, Katajamäkiová, Hakalaová "A" – Koukkulaová, Ruuskanenová, Sakkinenová – Kaitalaová "C", Salomäkiová "A", Kemppainenová – Keromaaová, Haukijärviová, Kiukasová, Valikangasová.
Trenér: Jari Risku.

Švédsko: Söderbergová (Reidebornová) – Brolinová, Adolfssonová "C", Strandbergová "A", Linderová, Bäckebová, Gradinová, Bergströmová – W. Johanssonová, Sköldová, Wesslingová – E. Johanssonová, Olssonová "A", Murenová – Armborgová, Tedenbyová, Hjalmarssonová – El Mahmadiová, Af Bjurová, Svenssonová, Vernblomová.
Trenér: Henrik Cedergren.

Rozhodčí: Jerilyn Glennová (USA) – Jennifer McMhonová (CAN), Svenja Strohmengerová (GER).
Zato hokejistky Tre Kronor mohou být naprosto spokojeny. O postup do čtvrtfinále je může připraven pouze velká shoda náhod, hlavní příčinou by byla právě dnešní vysoká porážka se svým severským sokem. Švédky zatím na turnaji mají šest po výhrách 3:2 nad Japonskem a 4:0 nad Švýcarskem.
Finky zatím v Buffalu nepředvádí vůbec přesvědčivé výkony. Hned v úvodu nevstřelily do sítě Švýcarek ani jednu branku a právě je tento duel je s největší pravděpodobností bude stát čtvrtfinálové boje. Na věci nic nemění ani povinná výhra nad Japonskem, která se však také nerodila úplně lehce.
Druhé utkání v americkém Harborcenter světového šampionátu žen do 18 let nabídne severské derby mezi Finskem a Švédskem! Právě Suomi má poslední naději na postup mezi šest nejlepších celků turnaje, musí však Tre Kronor bezpodmínečně porazit. Ani to mu ale paradoxně nemusí stačit, ve hře jsou totiž ještě houževnaté Švýcarky.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

Finsko – Švédsko

3:1

konec (0:1, 3:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 31. Katajamäkiová (Hietaharjuová), 35. Halakaová (Savanderová, Kaitalaová), 38. Kaitalaová – 18. Adolfssonová (Olssonová, W. Johanssonová)

Finsko: Keisalaová (Asikainenová) – Savanderová, Savolainenová, Hietaharjuová, Haakanaová, Karjalainenová, Lehtopeltová, Virtaová – Nieminenová, Katajamäkiová, Hakalaová "A" – Koukkulaová, Ruuskanenová, Sakkinenová – Kaitalaová "C", Salomäkiová "A", Kemppainenová – Keromaaová, Haukijärviová, Kiukasová, Valikangasová.
Trenér: Jari Risku.

Švédsko: Söderbergová (Reidebornová) – Brolinová, Adolfssonová "C", Strandbergová "A", Linderová, Bäckebová, Gradinová, Bergströmová – W. Johanssonová, Sköldová, Wesslingová – E. Johanssonová, Olssonová "A", Murenová – Armborgová, Tedenbyová, Hjalmarssonová – El Mahmadiová, Af Bjurová, Svenssonová, Vernblomová.
Trenér: Henrik Cedergren.

Rozhodčí: Jerilyn Glennová (USA) – Jennifer McMhonová (CAN), Svenja Strohmengerová (GER)

Průběh zápasu
1. třetina
05:47
08:37
14:38
17:15
17:31
Po 1. třetině
2. třetina
29:06
30:17
33:31
34:48
35:45
37:14
Po 2. třetině
3. třetina
43:11
Konec