Menu

Hokej

Mistrovství světa žen do 18 let

Česko – Kanada

1:7

konec (1:1, 0:4, 0:2)

08.01.2015, 21:30 • Petr Dejnožka, Martin Voltr

Národní tým tedy ani druhého zámořského favorita nedokázal výsledkově překvapit a se základní skupinou A se loučí bez bodového zisku. Už od začátku šampionátu ale všichni moc dobře věděli, že to nejdůležitější přijde až ve čtvrtfinále.

O našem soupeři pro zítřejší klíčový zápas se teprve rozhoduje ve druhé hale Harborcentra, kde spolu svádí tuhý boj Finsko a Švédsko. Ode mě je to pro tuto chvíli vše, příjemný zbytek čtvrteční noci! (23:35:55)
Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

Česko – 3 (8)
Kanada – 16 (50)
Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za český tým obránkyně Martina Zedníková a za Kanadu autorka dvou gólů a dvou asistencí Sarah Potomaková.
Jenom krátce trvala naše radost. Michaela Pejzlová sice ve 12. minutě otevřela skóre utkání a Kanaďanky byly jako opařené, ale ještě před koncem první třetiny stihly vyrovnat a ve druhé části čtyřmi brankami v deseti minutách rozhodly o svém vítězství.

60:00

Konec zápasu.

Sarah POTOMAKOVÁ - 1:7

58:24

Kanada právě vstřelila branku!
A bohužel je tady ještě jedna pojistka kanadského vítězství. Výborně to teď provedla Giguereová, jež se s kotoučem protáhla přes dvě pásma, natáhla na sebe pozornost a pak prošťouchla puk do sóla SARAH POTOMAKOVÉ. Na její bekhendové zakončení si sice Škodová sáhla, ale v cestě do sítě mu nezabránila – 1:7. Asistence: Elizabeth Giguereová.

58:02

Na druhé straně se před kanadské brankoviště tlačila Klára Hymlárová. Její pokus byl ovšem zblokován a Boissonnaultová ani nemusela zasahovat.

57:12

Madison Fieldová si na naší modré čáře počkala na dlouhou přihrávku, kterou dobře zpracovala a rozhodla se pro střelu. S tou si poradila Blanka Škodová.

Kristin O'NEILLOVÁ - 1:6

56:26

Kanada právě vstřelila branku!
Jako bych to zakřikl, o chvíli později je na světě šestý gól hokejistek Kanady. Lidsay Agnewová vysunula dopředu KRISTIN O'NEILLOVOU, která už byla před Škodovou sama, a ještě jí na pětníku udělala několik rychlých pohybů. To už naše gólmanka neměla šanci zareagovat a dnes poprvé kapituluje – 1:6. Asistence: Lindsay Agnewová.

55:34

V posledních minutách se nám podařilo obraz hry trochu vyrovnat, ještě vystrkujeme i útočné růžky. Bylo by fajn, kdyby se naše manko už nenavýšilo.

54:32

Po hodně dlouhé době se naše hokejistky dostaly s kotoučem do pásma. Michaela Pejzlová ho sebrala u levého hrazení, udělala pár temp a pak z velkého úhlu vystřelila. Boissonnaultová má puk v lapačce.

53:55

Klára Hymlárová skončila na ledě a její spoluhráčka přejela s pukem modrou čáru, hra je tedy přerušena pro ofsajd.

52:38

Teď už se národnímu týmu podařilo dostat kotouč aspoň trochu do bezpečí. Zároveň ve druhé hale otočilo Finsko zápas se Švédskem, což zase komplikuje počty kolem našeho zítřejšího soupeře pro klíčový zápas.

51:59

Kanaďanky už hrají v plném počtu a mířily za šestým gólem. Za obranu se do samostatného úniku dostala Elizabeth Giguereová a chvíli přemýšlela, co udělá. Jako by si ji Škodová chtěla nalákat na lapačku, do které potom schovala kotouč a kanadskou útočnici rozesmutnila!

51:12

Početní výhoda se nám bohužel vůbec nedaří. Holky si v ní určitě chtěly zlepšit sebevědomí, nicméně od úvodního vhazování prakticky v útočné třetině nepobyly.

50:28

Paradoxně ve vlastím oslabení zahrozily Kanaďanky, jmenovitě Rhyen McGillová. Nejdřív si to hasila na Škodovou z úhlu, potom dojela jako první volný kotouč, ale cestu do naší klece nenašla ani jednou!

49:40

Kristýna Pátková inkasovala u hrazení tvrdý úder, naštěstí už zamířila na střídačku a bude moci pokračovat v zápase. Její spoluhráčky teď jdou na přesilovku, Lindsay Agnewová (CAN) si odpyká menší trest za krosček.

48:58

A teď se na naši stranu přiklonil i potřebný kousek štěstí. Kanadskou přihrávku si jedna z našich hráček srazila na branku, ale Škodová se stačila vrátit. Potom jak široká, tak dlouhá zastavila kotouč na čáře.

48:15

Blanka Škodová zatím předvádí další vynikající výkon. Mezi kruhy napřáhla ke slušné dělovce Houstonová, mířila do protipohybu k tyčce, tam byl ale pravý beton naší gólmanky.

47:32

Nejlepší hráčka Kanady na turnaji Sarah Potomaková se protahovala po pravé straně pásma a hledala mezírku u bližší tyčky. Marně, protože Škodová k ní byla pevně přitisknutá.

46:52

Kanadskou brankářku Boissonnaultovou prověřila bekhendovým pokusem Kamila Smetková. Bohužel musíme dodat, že šlo o první střelu českého týmu od konce první třetiny.

46:08

Mezi českou obranou se velmi nebezpečně protahovala Rhyen McGillová. V posledním momentu se ovšem poroučela k ledu a Škodová měla práci trochu zjednodušenou, přesto si znovu zaslouží pochvalu.

45:23

Dlouhý kotouč skončil na zakázaném uvolnění českého výběru. Možná by se o něm daly vést spory, neboť za pukem sjela za branku gólmanka Boissonnaultová.

44:51

Kanadská kombinace vedla ke Kristin O'Neillové na pravý kruh. Ta sice nebyla v nejlepším úhlu, přesto pálila z první a Škodová musela kotouč rychle vykopnout.

44:24

Teď už to měla olomoucká brankářka o něco těžší. Musela skočit rychlou rybičku ze svého brankoviště, aby dostala kotouč bezpečně do svého vlastnictví.

43:38

Hodně srdnatě se o puk v neutrální zóně rvala Klára Hymlárová, ale soupeřky ho o něj obraly a Patočková s Pejzlovou nedokázaly do pásma dojet včas.

43:12

Blanka Škodová si připisuje svůj první zákrok dnešního utkání. Neměla to ale příliš těžké, protože na přízemní pokus od modré čáry viděla velmi dobře.

42:30

Naše reprezentantky sice stačily dostřídat, jenže chvilku poté si nerozuměly v rozehrávce a po zakázaném uvolnění se hra vrací před Škodovou.

41:58

Do zadního plexiskla nyní zaduněla švihovka Shae Labbeové, která si určitě představovala, že svá mířidla seřídí líp.

41:19

Na druhé straně nahodila puk O'Neillová a černá guma se odrazila od zadního hrazení, poté ji do bezpečí dostala česká defenzíva.

40:46

Druhá česká formace rozjížděla útok, ale Kanaďanky k našim hráčkám přistoupily včas a puk nám odebraly.

40:01

Do české branky na třetí třetinu nastupuje Blanka Škodová, která střídá Kateřinu Zechovskou.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

Česko – 0 (5)
Kanada – 20 (34)
Velká škoda. Naše skvělá obranná hra, kterou jsme předváděli od začátku předchozího zápasu se Spojenými státy, se ve druhé třetině pod kanadským náporem rozpadla a favoritky zápasu se čtyřmi góly dostaly do jednoznačného vedení.

Na české lavičce je už teď znát velký smutek. Holky ale určitě budou po přestávce chtít brankový příděl zastavit a utkání dohrát se ctí. Nezapomeňme, že už zítra nás čeká čtvrtfinále, pro které se nám rýsuje jako soupeř Švédsko.

Třetí třetina začne přibližně ve 22:59.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Výborně Forejtová, škoda jen toho zakončení! Česká útočnice táhla přečíslení, které však smolně vyřešila pouze ranou do nohou bránící hráčky. Následně sama doklouzala až za kanadskou svatyni.

39:20

Střela Shae Labbeové z náruče Zechovská nevypadla, Kanaďanky se však znovu přesunuly do obranné třetiny našich juniorek.

Lindsay AGNEWOVÁ - 1:5

38:36

Kanada právě vstřelila branku!
Bohužel vzápětí jsme si opět nedokázaly pokrýt kanadské dorážky z bezprostřední blízkosti, což nám opět uštědřilo další hřebíček do rakve. Nejrychleji se před brankou dokázala zorientovat LINDSAY AGNEWOVÁ, která doklepla puk do české sítě – 1:5! Asistence: Melissa Huntová.

38:26

Stejný případ byl k vidění i nyní, položený beton české brankářky přejít puk přes brankovou čáru nepovolil!

37:47

Zato na druhé straně se znovu musela předvést Zechovská! Tentokrát ji kotouč vypadl z rukavic a poskakoval brankovištěm, napodruhé již česká gólmanka řekla stop kanadským dorážkám!

37:20

Pátková byla již hodně dlouho na ledě, z pravé strany tak poslala na branku Kanady propagační střelu. Boissonnaultová ji pouze zkontrolovala.

36:48

Zadovka Forejtové Maškovou nenašla, musíme znovu spěchat do našeho obranného pásma.

36:20

Téměř celou minutu se nám podařilo setrvat v útočné třetině, což je další pozitivní výsledek. Navíc se souboji v rohu kluziště bude vhazovat po pravé ruce brankářky Boissonnaultové.

35:32

Hodně blízko mu byla znovu Pejzlová, který ale na pravé straně podklouzla a o puk následně přišla. V tuto chvíli je taktéž hodně důležité se nezranit, důležité čtvrtfinále se totiž rapidně blíží.

35:11

Druhá polovina prostřední dvacetiminutovka je již opět, co se týče hry do defenzívy, velmi kvalitní. Bohužel stále čekáme na první střelecký pokus z českých hokejek.

34:57

Puk zašlápnut u české střídačky, vhazovat se bude ve středním pásmu.

34:29

O chvíli později si totožně vedla Mellissa Huntová, její nahození od modré čáry taktéž skončilo mimo.

34:08

Stephanie Suchardaová znovu předvedla chytrou kličku do středu, zakončení však tentokrát pokulhávalo.

33:21

Kanaďanky ostřelují českou klec prakticky z každé pozice, zákroky na kontě české gólmanky přibývají rychlostí světla.

32:47

Zechovská v tuto chvíli doslova nevěděla, kde jí hlava stojí, přesto se jí ale podařilo udržet puk před brankovou čarou! Nebezpečná byla zejména střela Ryleigh Houstonové!

32:20

Michaelu Pejzlovou vstřelená branka doslova nakopla, což se projevilo při jejím samostatném průniku. Dokázala přejít přes dvě kanadské hráčky, ta třetí ji však v postupu zabránila. Škoda jen, že si podobnou troufalost nedovolí více českých útočnic.

31:58

O několik sekund později je Kateřina Zechovská znovu v permanenci! Na brankovišti se nejrychleji zorientovala Jaycee Gebhardová, její prudká dorážka ale skončila v náruči české jistoty!

31:50

Zechovská betonem odráží do rohu štiplavou ránu z čepele kapitánky Micah Hartové.

31:23

Pátková předvedla rychlou útočnou akci společně s Maškovou, pozorná kanadská obrana je ale vytlačila do rohu, kde je následně o kotouč odbavila.

30:36

Další útok javorových listů zastavila píšťalkou čárová sudí – ofsajd.

30:30

Hlavně nezačít zmatkovat, stále pokračovat ve stejné hře. Přesně toho se nyní musí česká obrana držet.

Micah HARTOVÁ - 1:4

30:11

Kanada právě vstřelila branku!
Úvodní desetiminutovka druhé části českému týmu nevyšla vůbec podle představ, právě zde přichází o naději na obrovskou senzaci. Kanaďanky nepředvedly v početní výhodě žádnou ohromující kombinaci, nýbrž dobrou práci na brankovišti a clonění brankářce. Poté již přišla přesná střela k tyči v podání MICAH HARTOVÉ a bylo hotovo – 1:4! Asistence: Sarah Potomaková.

29:43

Na úvod oslabení přichází důležité vyhození, Kanaďanky jsou však bleskurychle zpět v útočném pásmu.

29:29

Naopak na druhé straně došlo k rychlému protiútoku, který musela nedovoleně hasit Libuše Holá (CZE). Její podražení ji vyneslo dvouminutový trest a první přesilovku Kanady.

29:00

Hymlárová ukázala směrem dopředu svoji odvahu, sympatický průnik jeden na jednoho ale ke střeleckému pokusu nevedl.

28:35

Tlak kanadského týmu znovu doslova graduje, naše obrana ale nedá svoji kůži lacino. Tím spíše ne Kateřina Zechovská, která má na svém kontě již jednadvacet zákroků. Ten poslední přišel po střele Gebhardové.

Sarah-Eve COUTU-GODBOUTOVÁ - 1:3

27:46

Kanada právě vstřelila branku!
Nyní již silný kanadský výběr dokázal svůj tlak přetavit ve vstřelenou branku! Forejtovou rychlou kličkou zmátla Houstonová, jejíž střelu bleskurychle doklepla na brankovišti volná SARAH-EVE COUTU-GODBOUTOVÁ – 1:3! Asistence: Ryleigh Houstonová a Josiane Pozzebonová.

27:13

Poprvé ve druhé části se naše hráčky dostaly do útočného pásma, příliš se tam však neohřály a musí spěchat plnit si znovu své obranné povinnosti.

26:52

Suchardaová z pravé strany poslala na Zechovskou velmi nepříjemný pokus! Česká gólmanka sice vytratila puk ze své výstroje, dorážka kanadské útočnice do české sítě však přišla až po odpískání!

26:11

Škoda, že Hymlárová nedokázala dostat puk z naší obranné třetiny, Kanaďanky se o ní ale vzápětí připravily samy.

25:53

Hodně tvrdou ránu příklepem má obránkyně třetí formace Lindsay Eastwoodová. V naší kleci ale stojí Kateřina Zechovská, která se nebojí postavit ani do jejího projektilu.

25:26

Kromě úvodního momentu druhé části naše defenzíva znovu pracuje jako švýcarské hodinky. Kanaďanky sice mají tlak, žádné ovoce z něj ale nevytěžily.

24:59

Shae Labbeová se znovu velmi nepěkně proháčkovala až před Zechovskou, místo střely ale ještě volila pas, čímž celou kanadskou akci doslova zhatila.

24:16

Puk znovu několikrát hodně nebezpečně poskakoval před českou brankou, naše obránkyně ho ale dokázaly odstřelit pryč.

23:31

Kanada se ubránila a už znovu myslí na útočné choutky.

23:06

Svojí houževnatost předvedla v obranné třetině Libuše Holá, která si poradila s o několik decimetrů vyšší kanadskou hráčkou. Za to jí patří velká pochvala.

22:37

Početní výhoda zatím není úplně špatná, našim reprezentantkám se daří držet útočná třetina. Vzápětí však přichází postavení mimo hru.

22:20

O první střelecký pokus se v početní výhodě postarala Zíková, její rána měla razanci, nikoliv však přesnost.

21:56

Libuše Holá musela hodně složitě zachraňovat kanadskou protiakci, nakonec donutila Labbeovou k ofsajdu.

21:31

Tak tady číhá příležitost. V útočném pásmu si naprosto zbytečně počínala nedovoleně Jaycee Gebhardová (CAN), která si bude muset posedět na lavici hanby.

Sarah POTOMAKOVÁ - 1:2

20:28

Kanada právě vstřelila branku!
České bojovnice zřejmě nevstoupily do úvodních okamžiků druhé části plně koncentrovány, což se rychle projevilo. Jinak si nedokážu vysvětlit volný prostor, který dostala SARAH POTOMAKOVÁ před brankářkou Zechovskou. Poté již stačilo pouze trefit prostor u vzdálenější tyče – 1:2! Asistence: Elizaberth Giguereová a Micah Hartová.

20:19

Hned na úvod se hra znovu přesunula do útočného pásma Kanady.

20:01

Začala druhá třetina.
Důležitý je na daném výsledku také fakt, že česká osmnáctka se zatím dokázala vyvarovat všem nedovoleným zákrokům. Kanadské přesilovky by totiž mohly být v daný moment velmi smrtící.
Druhá perioda napínavého střetnutí vypukne asi v 22:11.
Střely v první třetině:

Česko – 5
Kanada – 14
Skvěle, skvěle, skvěle! České hráčky ukazují, že dokáží držet krok se světovou špičkou! Proti Kanaďankám staví na vynikající práci Kateřině Zechovské, která v první části pochytala třináct kanadských pokusů, za záda jí prošel pouze jediný. Na druhé straně se Boissonnaultová marně natahovala po životní trefě Pejzlové, český tým tak po dvaceti minutách drží nadějnou remízu 1:1!

20:00

První třetina skončila.

19:51

Zechovská také v posledním zákroku první třetiny podržela českou osmnáctku, puk je mimo naše pásmo. To by již mohlo být dobré!

19:05

Noemi Neubauerová si střihla také jednu samostatnou akci směrem ke kanadské brance, pátý pokus českého reprezentačního výběru však Boissonnaultová dokázala vytěsnit mimo prostor tří tyčí.

Elizabeth GIGUEREOVÁ - 1:1

18:31

Kanada právě vstřelila branku!
Škoda. Favorit zápasu ještě do první sirény maže senzační vedení českého výběru. Skvělou samostatnou akci předvedl Sarah Potomaková, která z pravé strany poslala puk před branku, kde ho v pádu dotlačila do sítě ELIZABETH GIGUEREOVÁ! Zechovská byla v tomto případě bezmocná – 1:1! Asistence: Sarah Potomaková a Samantha Coganová.

18:07

Puk je ve středním pásmu na našich hokejkách, cílem je ho neztratit.

17:49

Quarantaová se ji pokusila zaskočit z ostrého úhlu, česká gólmanka chvíli nevěděla, kde má puk, ale za brankovou čáru ho znovu nepustila! Do konce první části zbývají dvě minuty, pojďme udržet senzační vedení!

17:31

Ne, ne. Zechovská dnes chyby nedělá. Střelu zápěstím v podání Coganové v klidu sebrala svojí rukavicí.

17:20

O něco podobného se o několik sekund později postarala Neubauerová, její průnik podél levého mantinelu však kanadské bránící hráčky zpacifikovaly.

16:34

A roli defenzivní hráčky nyní převzala Pejzlová, která vypíchla puk Tseové! Škoda jen, že z následné protiakce na druhé straně nic nevzniklo.

16:05

A znovu Dominika Forejtová v pádu odpaluje kotouč daleko od české branky! Skvělé střídání členky třetí formace.

15:28

Škoda nepřesného vyhození, které darovala Kanaďankám další příležitost. Obětavost však předvedla Dominika Forejtová, která se odhodlaně postavila do dráhy kanadské střely.

15:01

Jaycee Gebhardová se sice dokázala vytočit na mezikruží ke střele, její pokus ale Zechovská znovu betonem zlikvidovala.

14:25

Javorové listy kombinují v útočné třetině, šance ale nepřichází. Stále musíme chválit, v defenzivní činnosti znovu pracujeme výborně.

14:13

Po dlouhé době si na kotouč sáhla také brankářka Zechovská. Z míry ji střela Gebhardové rozhodně nevyvedla.

13:46

Klára Hymlárová taktéž ukázala, že se toho nebojí! V úniku jeden na jednoho vystřelila mezi nohama bránící hráčky a znovu nadělala Boissonnaultové obrovské potíže!

13:18

A znovu vynikající práce při zastavení kanadské protiakce, slova chvály si zaslouží Libuše Holá.

12:31

Naši hráčky jsou stále při chuti a snaží se ještě více srazit kanadský výběr do kolen. Forejtové se však podobný kousek, jako Pejzlové před chvilkou, nepovedl.

Michaela PEJZLOVÁ - 1:0

11:18

Česko právě vstřelilo branku!
Tak to je naprostá hokejová paráda! Americká hala rázem neuvěřitelně ztichla, české naděje se totiž na začátku dvanácté minuty dostávají do vedení! Obří pochvalu zaslouží kapitánka MICHAELA PEJZLOVÁ, která si z pravého kruhu vyjela s kotoučem až do střelecké pozice a neomylně poslala puk do šibenice kanadské klece! Tato branka je skvělou odměnou za výbornou práci v první třetině – 1:0! Asistence: Klára Hymlárová a Barbora Patočková.

10:55

Už to vypadalo, že Libuše Holá potáhne rychlou akci českého týmu, škoda jen, že si nevšimla najíždějící Patočkové a pouze nahodila.

10:20

Kanaďanky znovu nepříjemně zlobí v obranné třetině českého mančaftu, nám se ale daří soupeře držet v rozích a nepouštět ho do příležitosti.

09:33

A znovu si potlesk publika vysloužila brankářka Zechovská! Labbeová ji po stahovačce napálila do ramena, česká gólmanka spolu s obranou dokázala odklidit puk z nebezpečné blízkosti české svatyně!

08:53

Protiútok kanadského výběru dva na jednoho skončil tvrdou střelou pouze do nohou Martiny Zedníkové. Na druhé straně se Češky samy připravily o kotouč.

08:31

Další český protiútok skončil po odpískání postavení mimo hru.

08:21

Zatím hraje české osmnáctka velmi sympaticky, předzápasová prohlášení o naději překvapit začínají opravdu nabírat reálnějších rozměrů.

08:01

Neubauerová přihrála Aničce Zíkové rukou, což ani v ženském hokeji není povoleno. Vhazovat se tak bude po levici Zechovské.

07:44

Dnes poprvé se svěřenkyně trenéra Jana Fidrmuce dokázaly usadit v útočné třetině, jejich spolupráce v rohu kluziště nakonec ovoce nepřinesla.

07:23

A ono to půjde i dopředu, jde jen o to se nebát. První střelu na české straně zaznamenala kapitánka Pejzlová, na jejím pokusu si Boissonnaultová v klidu smlsla lapačkou.

06:49

Neskutečný zákrok Kateřiny Zechovské stále znamená čisté konto na straně našeho týmu! Ve více než tutové šanci se ocitl Sarah Potomaková, když byla se svojí spoluhráčkou sama na českém brankovišti! Zechovská se ale bleskurychle přesunula a lapačkou vyškrábla puk mimo tři tyče!

06:20

Zatím se stále hraje bez výraznějšího přerušování, kanadský tlak je soustavný, ale neúčinný.

05:41

Skvěle Bartošová! Kanadský protiútok dva na jednoho se jí povedlo čistým způsobem zastavit. Od kouče Fidrmuce obdržela na hráčské lavici zaslouženou pochvalu.

05:00

Hra ze zabezpečené obrany prozatím přináší českému juniorskému výběru ovoce, do stoprocentní příležitost se javorové listy nedostaly.

04:37

Suchardaová od modré čáry prověřila pozornost Zechovské, ta svoji zkoušku znovu zvládla na jedničku.

04:09

Kristin O'Neillová se snažila znovu vytočit do střelecké pozice, houževnatá obrana českého týmu ale opět předvedla téměř bezchybnou práci.

03:25

Škoda, dnes poprvé jsme se mohli dostat k ohrožení kanadské branky, nakonec z toho ale nic nebylo. Adéle Jůzkové totiž v útočné třetině zazlobilo zpracování.

02:44

Tentokrát přálo české brankářce také potřebné štěstí, O'Neillová totiž dostala na hranici brankoviště až příliš mnoho času. Zakončení jí ale nevyšlo.

02:21

Kateřina Zechovská působí v úvodních minutách hodně jistým dojmem, což jistě obrannému valu před ní hodně pomůže. Nyní ve své výstroji zkrotila ránu Labbeové.

01:55

Tereza Topolská se málem dostala do nadějného protiútoku, kanadská obrana jí toho ale příliš nedovolila.

01:22

Houstonová od modré čáry nechala zadunět pouze pravý beton Zechovská. Češky stejně jako proti Americe brání velmi zodpovědně.

00:57

Neubauerová nedokázala zachytit rozehrávku Zedníkové, Kanaďanky stále kooperují v obranné třetiny naší reprezentace.

00:24

Potomaková se po průniku podél levého mantinelu procpala až do předbrankového prostoru, Zechovská si však na svůj první zákrok přece jen bude muset ještě počkat.

00:03

Úvodní vhazování dopadlo lépe pro kanadské hokejistky, které se ihned přesouvají s kotoučem do české obranné třetiny.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba týmy jsou již nastoupeny na svých modrých čarách, hlasatel představuje publiku úvodní pětice dnešních soupeřů.
Pozor si musí dát Češky hlavně na skvělou práci Giguereová, která skolila Rusky dvěma góly. Na své dvě přesné trefy potřebovala neuvěřitelných jedenáct střel. I z toho důvodu bude pro českou obranu obrovskou hrozbou.
Trojice rozhodčích přivádí oba týmy na hrací plochu, poslední vystoupení českých juniorek v základní skupině na světovém šampionátu v americkém Buffalu je na spadnutí!
Úvodní sestavy:

Česko: Zechovská (Škodová) – Holá, Zíková, Zedníková, Jančová, Bartošová, Kosinová, Pytlíková – Patočková, Hymlárová, Pejzlová "C" – Bukolská, Neubauerová, Topolská – Mašková, Forejtová, Pátková – Smetková, Bucifalová, Jůzková. Trenér: Jan Fidrmuc.

Kanada: Boissonnaultová (Campbellová) – Suchardaová, Tseová, Huntová, Matteauová, Eastwoodová, Pozzebonová, Hartová "C" – Giguereová, Labbeová, Potomaková – O'Neillová, Houstonová, Coutu-Godboutová – Gebhardová, Coganová, Agnewová – Quarantaová, Highamová, McGillová – Fieldová. Trenérka: Cassie Turnerová.

Rozhodčí: Nakajamaová (JPN) – Te-Ri (KOR), Pagonová (SLO).
Prestižní utkání pro všechny české hráčky startuje ve 21:30 středoevropského času. Dočkáme se v Harborcenter velkého překvapení?
V dosavadních vystoupeních se české hráčky i přes nepříznivé výsledky předvedly v dobrém světle. Po prohrách 1:3 a 0:3 cítí naději na senzační výhru proti Kanadě, která nedaleko od svých hranic nepředvádí rozhodně přesvědčivé výkony. Češky již poslední pozici ve skupině opustit nemohou, před klíčovým čtvrtfinále však chtějí nabrat co nejvíce psychických sil.

"Trenéři nám řekli, že Kanaďanky hrají podobným stylem jako USA. Myslím si, že začnou hodně rychle, ale pokud budeme hrát stejně jako proti Američankám, můžeme překvapit a vyhrát," odhaluje cíle osmnáctky v závěrečném duelu ve skupině kapitánka a zároveň nejstarší česká hráčka na turnaji Michaela Pejzlová.
Česká osmnáctka zvolila program jednodenního volna odpočinkový, na led se tým pod vedení kouče Fidrmuce nedostal. Místo toho cestoval k Niagarským vodopádům, kde dostatečně zrelaxoval a nabral síly na nadcházející souboj s Kanadou a důležité čtvrtfinále, které rozhodne o úspěchu a neúspěchu. S výletem byly české naděje spokojeny. "U Niagarů jsem byla poprvé v životě, bylo to pěkné, museli jsme si všechno vyfotit," usmívá se Dominika Forejtová.
Po jednodenní pauze vyrážejí české juniorky v americkém Buffalu znovu do boje! Po střetnutích proti Rusku a Spojeným státům čeká ženské naděje další silný soupeř a aspirant na zlatou medaili – Kanada! I v tomto klání budou javorové listy brány za favorita, naše reprezentantky ale již několikrát ukázaly, že svoji kůži nedávají lacino.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

Česko – Kanada

1:7

konec (1:1, 0:4, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Pejzlová (Hymlárová, Patočková) – 19. Giguereová (Potomaková, Coganová), 21. Potomaková (Giguereová, Hartová), 28. Coutu-Godboutová (Houstonová, Pozzebonová), 31. Hartová (Potomaková), 39. Agnewová (Huntová), 57. O'Neillová (Agnewová), 59. Potomaková (Giguereová)

Česko: Zechovská (41. Škodová) – Holá, Zíková, Zedníková, Jančová, Bartošová, Kosinová, Pytlíková – Patočková, Hymlárová, Pejzlová "C" – Bukolská, Neubauerová, Topolská – Mašková, Forejtová, Pátková – Smetková, Bucifalová, Jůzková. Trenér: Jan Fidrmuc.

Kanada: Boissonnaultová (Campbellová) – Suchardaová, Tseová, Huntová, Matteauová, Eastwoodová, Pozzebonová, Hartová "C" – Giguereová, Labbeová, Potomaková – O'Neillová, Houstonová, Coutu-Godboutová – Gebhardová, Coganová, Agnewová – Quarantaová, Highamová, McGillová – Fieldová. Trenérka: Cassie Turnerová.

Rozhodčí: Nakajamaová (JPN) – Te-Ri (KOR), Pagonová (SLO).

Průběh zápasu
1. třetina
11:18
18:31
Po 1. třetině
2. třetina
20:28
21:31
27:46
29:29
30:11
38:36
Po 2. třetině
3. třetina
49:40
56:26
58:24
Konec