Menu

Hokej

Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)

Maďarsko – Polsko

2:1

konec (1:0, 0:1, 1:0)

21.12.2014, 11:00 • PSG aréna, Zlín • Martin Voltr

59:39

Martyna Sassová prchá z branky, Polky to zkusí v šesti!

59:24

A ještě obrovská šance. Lotti Odnogaová (HUN) je vyloučena za vražení na hrazení!

59:18

Kamila Wieczoreková nabídla puk před prázdnou bránu své spoluhráčce, ta ale měla zablokovanou hokejku!

58:31

Oddechový čas pro polskou lavičku. Vymyslí nějaký protiútok? Samozřejmě si budeme všímat Wieczorekové, která na ledě nemůže chybět.

55:05

Hned vzápětí mohla přijít pojistka náskoku, ale v bleskurychlém přečíslení se zakončující hokejistka netrefila do prudké přihrávky.

54:27

Maďarsko právě vstřelilo branku!
Spoustu gólových příležitostí dneska potřebovaly maďarské hokejistky, až teď ale po dlouhé době střílí druhý gól. Výtečnou práci Pinterové dokončila dorážkou do prázdné brány JELENA GRKOVICOVÁ a Maďarsko si v pravý čas bere zpátky ztracené vedení – 2:1! Asistence: Hanna Léna Pinterová.

53:17

Je to Martyna Sassová, kdo si za dnešní výkon zaslouží absolutorium. Nyní nechala špičku pravého betonu tam, kde měla, a vykopla ránu Holzerové.

51:20

Na druhé straně se sebevědomým sólem blýskla obránkyně Odnogaová. Jenže musela zakončovat bekhendem, proto nenašla místo ve výstroji Sassové.

50:47

No a v oslabení se dopředu vydal kdo jiný než Wieczoreková. Ani ona však už teď nemá tak lehké nohy, nedokázala si dát tělo před protihráčku.

50:16

Zblokovaný puk se vykutálel na hokejku Hanny Lény Pinterové, která z první střílí těsně vedle!

49:45

Maďarská střídačka si vybírá oddechový čas. Teď chce rozhodnout.

49:45

Ovšem je tady další početní výhoda pro favorizovaný celek z říše čabajských klobás a guláše. Klaudia Pelicová (POL) je vyloučena za podražení.

48:04

Sassová předvedla další výtečný zákrok a na druhou stranu se v oslabení vydala Tomczoková. Situaci však prováhala a soupeřka ji puk vysekla.

46:06

Polky si musely v náporu pomoci nedovoleným zákrokem. Natalia Wronová (POL) je vyloučena za hákování.

45:38

Gól už visel ve vzduchu, Sassová ležela na ledě. Jenže stejně nějak dokázala dorážku Szelényiové vyrazit!

39:23

A tak se za druhou brankou tlačí Maďarky! Nevyužily přečíslení, potom Sassová vyrazila nebezpečno uránu Szelényiové a k dorážce chyběl jenom kousek.

38:35

Maďarský námaz vyslal do samostatného úniku Dominiku Sopatovou, která mohla skóre překlopit na polskou stranu. Její zakončení k bližší tyčce však bylo hodně nedůrazné.

37:14

Zato je rušno na maďarském brankovišti. Kotouč se z klubka těl vykutálel na hokejku Metykové, ta ho ale ve velké rychlosti nezvládla poslat do brány.

32:12

Martyna Sassová čelí v oslabení drtivému náporu, který gólem nekončí!

31:16

Polky vzápětí faulují a Maďarsko si bude chtít vzít ztracený náskok zpátky. Dominika Marczyková (POL) – 2 minuty za nedovolené bránění.

30:25

Polsko právě vstřelilo branku!
Neskutečné, v polovině zápasu máme vyrovnáno! KAMILA WIECZOREKOVÁ si Polzterovou rozhýbala a pak jí poslala puk pod betonem do branky – 1:1! Znovu musím zopakovat, že trestné střílení bylo hodně přísné a podle mého čistě osobního názoru němělo být nařízeno ani náhodou. Ale respektujme rozhodnutí sudího.

30:25

Tak teď byl rozhodčí hodně přísný. Kamila Wieczoreková byla zahákovaná a je tady trestné střílení pro Polsko!

28:29

Početní výhoda mohla mít opačný účinek! Sassová měla plné ruce práce s dorážkou Grkovicové, pak se jí kotouč motal pod nohama, ale za čarou neskončil.

28:02

Výbornou práci odvedla Malgorzata Metyková. Ujela po pravém mantinelu a natáhla na sebe nedovolený zákrok Maji Galantaiové (HUN) – sekání. Druhá polská přesilovka.

27:39

Szelényiová zvolila ze dvou možností v přečíslení střelu, kterou si ještě zvládla dojet. Ale za záda Sassové ji neprocedila.

25:50

Diváci se rozhodně nenudí, a to je jedině dobře! Teď se kotouč kutálel po brankové čáře za zády polské gólmanky. Ale nakonec se stačila natáhnout a situaci zachránit, i když už to vypadalo na gól.

25:10

Jenže všichni víme, na co čeká Kamila Wieczoreková. Jak je jejím zvykem, nabrala velkou rychlost a středem hřiště se mezi dvěma protivnicemi protáhla až do samostatného nájezdu. Kličku jí ale Poltzerová betonem přečetla!

23:41

Teď už Maďarsko našlo klíč k překonání soupeřek, ale ne Martyny Sassové. Ta ramenem výtečně vytáhla gólovku Jókai-Szilágyiové.

21:50

Právě Szelényiová se o chvíli později dočkala vyraženého kotouče, jenže byla na straně brankoviště a zblízka neměla kudy Sassovou prostřelit.

18:26

Až teď vznikla hrozba v pásmu Maďarek, Monika Sosnierzová neměla vůbec špatnou pozici. Nedůraznou střelu však poslala jen Poltzerové do hrudi.

15:29

Jenže důsledkem je poněkud zbytečný útočný faul, který přináší Polkám první přesilovku. Za držení je vyloučena Lilla Páterkaová (HUN).

12:34

Kapitánka Vanda Pálová se dostala k dvojici střel. Tu první ji soupeřka zblokovala, tu druhou poslala nad polské břevno.

11:31

A na světě je další komplikace pro polský výběr. Dominika Korkuzová (POL) odchází na trestnou za podražení.

10:36

Maďarsko právě vstřelilo branku!
Teď už polská defenzíva poprvé kapituluje a Maďarky se ujímají zcela zaslouženého vedení! Szelényiová dokázala protlačit puk do přečíslení tří proti jedné a nahrála ho Ungárové. Její bekhend vyrazila Sassová jen do brankoviště, kde číhala připravená ZÓRA VIVIEN GOTTLIBETOVÁ a dorážka pro ni byla snadnou záležitostí – 1:0! Asistence: Rebeka Ungárová, Hang Lilien Szelényiová.

10:07

Na druhé straně přichází skvělý zákrok Martyny Sassové proti Hanně Léně Pinterové! Maďarka dobře hledala prostor u tyčky, ale brankářka znovu nedovoluje změnu skóre.

07:12

Odražený puk se vykutálel na hokejku Jókai-Szilágyiové, která před sebou měla prázdnou bránu. Neposedný kotouč ale netrefila!

06:19

Polská brankářka je v plné permanenci! Nejdřív musela vyhlédnout proti střele od modré, pak si poradila i s nebezpečnou tečí, byť si nebyla úplně jistá, zda jí puk zůstal ve výstroji. Fanoušci vyvolávají hlasité "Martyna"!

05:46

Anita Szücsová byla tvrdě poslána k ledu Dominikou Marczykovou (POL), která inkasuje menší trest za krosček. Maďarsko má krátkou přesilovku pět na tři!

04:19

Sassová vyráží střelu Szücsové jen pár centimetrů vedle tyčky.

04:08

Nicméně odměnou je Maďarkám alespoň přesilová hra po hákování Dominiky Korkuzové (POL).

03:38

Hned po buly v obranné třetině ujela dopředu Hang Lilien Szelényiová, mířila mezi betony Sassové, jenže ty secvakly včas!

02:30

A teď vyslala zajímavý projektil na druhý růžek Hanna Léna Pinterová. Sasová vyškrábla kotouč lapačkou.

Maďarsko – Polsko

2:1

konec (1:0, 0:1, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 11. Gottlibetová (Ungárová, Szelényiová), 55. Grkovicová (Pinterová) – 31. Wieczoreková (TS)

Maďarsko: Poltzerová (Marujamaová) – Fodorová, Mayerová, Szücsová, Pálová "C", Holzerová, Odnogaová, Vakánová – Pavuková, Ungárová, Szelényiová, Pintérová, Páterkaová, Egyediová, Grkovicová, Gottlibetová, Galántaiová, Szicková, Jókai-Szilágyiová. Trenér: Tibor Marton.

Polsko: Sassová (Najdecká) – Marczyková, Korkuzová, Strzelecká, Gogocová, Metyková, Pelicová, Kaminská – A. Sopatová, Kalejaová, Tomczoková, Sosnierzová, D. Sopatová, Wieczoreková, Przetaczniková, Wybiralová, Wronová, Cyganová "C", Gawliková. Trenér: Grzegorz Klich.

Rozhodčí: Blaha – Karpíšek, Hubáček.

Průběh zápasu
1. třetina
04:08
05:46
10:36
11:31
15:29
Po 1. třetině
2. třetina
28:02
30:25
31:16
Po 2. třetině
3. třetina
46:06
49:45
54:27
59:24
Konec