Menu

Hokej

Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)

Maďarsko – Polsko

2:1

konec (1:0, 0:1, 1:0)

21.12.2014, 11:00 • PSG aréna, Zlín • Martin Voltr

Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Ve 14:15 vypukne v PSG aréně závěrečná federální bitva české patnáctky proti slovenské osmnáctce, ve které se rozhodne o vítězi turnaje. Pokud nemůžete dorazit osobně, tak držte palce aspoň na dálku! (13:02:29)
Polsko tedy na turnaji končí bez bodového zisku, i když dneska bylo hodně blízko. Hokejistky v bílých dresech už si vyzvedly trofej pro čtvrtý celek Turnaje olympijských naději Visegrádské čtyřky.
Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

Maďarsko – 16 (52)
Polsko – 2 (17)
Direktoriát turnaje již nyní vyhlašuje individuální ocenění pro nejlepší brankářku. Cenu si vysloužila maďarská gólmanka Renáta Poltzerová.
Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Maďarsko Kinga Jókai-Szilágyiová a za Polsko Joanna Strzelecká.
Tak to byl parádní a strhující zápas! Maďarské hokejistky nakonec potvrdily roli favorizovaného týmu, ale měly s Polkami obrovskou práci. Oba celky odehrály výborné utkání se špičkovými parametry juniorského ženského hokeje.

60:00

Konec zápasu.

59:39

Martyna Sassová prchá z branky, Polky to zkusí v šesti!

59:24

A ještě obrovská šance. Lotti Odnogaová (HUN) je vyloučena za vražení na hrazení!

59:18

Kamila Wieczoreková nabídla puk před prázdnou bránu své spoluhráčce, ta ale měla zablokovanou hokejku!

59:03

Wieczoreková uháněla dopředu, ovšem rozhodčí přerušil hru kvůli maďarské hráčce, která zůstala ležet na ledě. Po chvíli se však zvedla, Polkám teď buly ve středním pásmu moc nepomůže.

58:50

Kotouč ve středním pásmu, Maďarky ho odpalují do bezpečí.

58:31

Oddechový čas pro polskou lavičku. Vymyslí nějaký protiútok? Samozřejmě si budeme všímat Wieczorekové, která na ledě nemůže chybět.

58:31

Teď se dostaly s pukem do pásma, poslaly ho na Sassovou a získávají útočné buly.

58:09

Vedoucí celek pouze poslal puk do bezpečí a střídá. Maďarky si důrazně hlídají zadní vrátka.

57:21

Velmi dobrou snahu Anny Sopatové zastavuje ofsajd. Našim severovýchodním sousedkám už čas ubíhá zatraceně rychle a nevypadá to, že by měly sahat po vyrovnání.

56:41

Protihráčky před zakončující Grkovicovou ustupovaly, ale Sassová pak její střelu zastavila vyrážečkou.

55:55

Polky se na chvíli osvobodily a dostaly s pukem do útočného pásma, ale teď už se zase musí bránit.

55:05

Hned vzápětí mohla přijít pojistka náskoku, ale v bleskurychlém přečíslení se zakončující hokejistka netrefila do prudké přihrávky.

54:27

Maďarsko právě vstřelilo branku!
Spoustu gólových příležitostí dneska potřebovaly maďarské hokejistky, až teď ale po dlouhé době střílí druhý gól. Výtečnou práci Pinterové dokončila dorážkou do prázdné brány JELENA GRKOVICOVÁ a Maďarsko si v pravý čas bere zpátky ztracené vedení – 2:1! Asistence: Hanna Léna Pinterová.

54:08

Szelényiová se před brankovištěm marně natahovala po střílené přihrávce, chvíli nato vyprášila Gottlibetová pouze hruď brankářky.

53:17

Je to Martyna Sassová, kdo si za dnešní výkon zaslouží absolutorium. Nyní nechala špičku pravého betonu tam, kde měla, a vykopla ránu Holzerové.

52:33

Vysoký puk z hokejky Moniky Sosniertzové doplachtil do lapačky Renáty Poltzerové. Ani tu není snadné překonat, byť má dnes práce výrazně míň než její oponentka.

51:59

Polsko hraje v plném počtu, nesmírně důležitý moment tedy zvládlo.

51:20

Na druhé straně se sebevědomým sólem blýskla obránkyně Odnogaová. Jenže musela zakončovat bekhendem, proto nenašla místo ve výstroji Sassové.

50:47

No a v oslabení se dopředu vydal kdo jiný než Wieczoreková. Ani ona však už teď nemá tak lehké nohy, nedokázala si dát tělo před protihráčku.

50:16

Zblokovaný puk se vykutálel na hokejku Hanny Lény Pinterové, která z první střílí těsně vedle!

49:45

Maďarská střídačka si vybírá oddechový čas. Teď chce rozhodnout.

49:45

Ovšem je tady další početní výhoda pro favorizovaný celek z říše čabajských klobás a guláše. Klaudia Pelicová (POL) je vyloučena za podražení.

49:29

Na maďarské straně je cítit větší nervozita než v předchozím průběhu, i proto rozdílový gól nepřichází.

48:35

Polsko hraje v plném počtu a pořád drží vynikající výsledek. Ale čelí výrazné převaze.

48:04

Sassová předvedla další výtečný zákrok a na druhou stranu se v oslabení vydala Tomczoková. Situaci však prováhala a soupeřka ji puk vysekla.

47:17

U pravé tyčky polské gólmanky vznikla obrovská mela, Sassová neměla puk pod výstrojí. Ale bojující polská sestava ho dokázala zastavit, a když se vykutálel dozadu, střela minula břevno.

46:06

Polky si musely v náporu pomoci nedovoleným zákrokem. Natalia Wronová (POL) je vyloučena za hákování.

45:38

Gól už visel ve vzduchu, Sassová ležela na ledě. Jenže stejně nějak dokázala dorážku Szelényiové vyrazit!

44:48

Teď už jsou Maďarky znovu ve velkém tlaku. Ale jako by jim taky ubývaly síly, už to z jejich strany není tak velkolepé jako v první polovině zápasu.

43:44

Neuvěřitelnou buldočí silou se do zakončení protlačila Jelena Grkovicová. Co jí nevyšlo napoprvé, to dokončila z dorážky v pádu, jenže Sassová si poradila.

42:28

Sledujeme poměrně vyrovnanou hru, Maďarek je v útoku povětšinou málo, takže se do šancí nedostávají.

41:23

Rebece Ungárové se zasekla hokejka ve výstroji jedné z polských hráček, a tak nemohla zteč favorita pokračovat.

40:33

Na pravém kruhu se k puku dostala Jókai-Szilágyiová. Soupeřka k ní ale přistoupila velmi rychle a kotouč dokázala zblokovat.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

Maďarsko – 16 (36)
Polsko – 12 (15)
Drama zaručeno! Maďarky se stále v koncovce hodně trápí, už měly dát mnohem víc gólů. Jenže nedaly, a tak přišel trest v podobě hodně přísného trestného střílení, které nejlepší polská hráčka Kamila Wieczoreková proměnila.

Třetí třetina začne přibližně ve 12:28.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

V posledních sekundách ještě tvrdě vypálila Wieczoreková ze středního pásma, lapačka Poltzerové ale nezaváhala.

39:23

A tak se za druhou brankou tlačí Maďarky! Nevyužily přečíslení, potom Sassová vyrazila nebezpečno uránu Szelényiové a k dorážce chyběl jenom kousek.

38:35

Maďarský námaz vyslal do samostatného úniku Dominiku Sopatovou, která mohla skóre překlopit na polskou stranu. Její zakončení k bližší tyčce však bylo hodně nedůrazné.

38:02

Několikero maďarských střel rezultuje v zakázané uvolnění soupeře. Divím se, že jsme dneska zatím viděli dohromady jen dva góly, takový zápas by si jich zasloužil mnohem víc.

37:14

Zato je rušno na maďarském brankovišti. Kotouč se z klubka těl vykutálel na hokejku Metykové, ta ho ale ve velké rychlosti nezvládla poslat do brány.

36:40

Pokus Odnogaové od modré čáry se dostal až ke gólmance, která i přes zakrytý výhled dokázala vykopnout pravý beton.

36:06

Po přesilovce už je maďarská snaha opravdu trochu marná. V pěti si Polky vědí rady, tak uvidíme, zda jim to vydrží.

35:14

Nebezpečných momentů aktuálně ubylo, oba celky se přetahují o kotouč spíš poblíž modrých čar.

34:22

No a polské hokejistky zase cítí obrovské sebevědomí.

33:18

Také zbytek početní výhody sehrály Maďarky slušně, ale na další vyložené příležitosti už jim to nestačilo. Polsko je kompletní.

32:12

Martyna Sassová čelí v oslabení drtivému náporu, který gólem nekončí!

31:16

Polky vzápětí faulují a Maďarsko si bude chtít vzít ztracený náskok zpátky. Dominika Marczyková (POL) – 2 minuty za nedovolené bránění.

30:25

Polsko právě vstřelilo branku!
Neskutečné, v polovině zápasu máme vyrovnáno! KAMILA WIECZOREKOVÁ si Polzterovou rozhýbala a pak jí poslala puk pod betonem do branky – 1:1! Znovu musím zopakovat, že trestné střílení bylo hodně přísné a podle mého čistě osobního názoru němělo být nařízeno ani náhodou. Ale respektujme rozhodnutí sudího.

30:25

Tak teď byl rozhodčí hodně přísný. Kamila Wieczoreková byla zahákovaná a je tady trestné střílení pro Polsko!

30:07

Maďarsko hraje v plném počtu.

29:38

Už měly Maďarky kotouč vyhodit, ale jasnou pozici nezvládly a dál se musí bránit polskému sevření.

29:08

Tak i Polky umí zatlačit. Jejich prapor táhla tradičně Wieczoreková, za dorážkou se usilovně hnala Sosnierzová. Ani jedna však neměla prostor na pořádné zakončení.

28:29

Početní výhoda mohla mít opačný účinek! Sassová měla plné ruce práce s dorážkou Grkovicové, pak se jí kotouč motal pod nohama, ale za čarou neskončil.

28:02

Výbornou práci odvedla Malgorzata Metyková. Ujela po pravém mantinelu a natáhla na sebe nedovolený zákrok Maji Galantaiové (HUN) – sekání. Druhá polská přesilovka.

27:39

Szelényiová zvolila ze dvou možností v přečíslení střelu, kterou si ještě zvládla dojet. Ale za záda Sassové ji neprocedila.

26:49

Teď už se právě tahle hráčka ke kotouči dostala, ale byla ve velkém úhlu. Zakončení nevyšlo ani Ungárové, jíž si všímala soupeřka na hraně pravidel.

26:10

Nacvičený útok měl skončit na hokejce Jókai-Szilágyiové, ale té pár centimetrů před brankou chybělo.

25:50

Diváci se rozhodně nenudí, a to je jedině dobře! Teď se kotouč kutálel po brankové čáře za zády polské gólmanky. Ale nakonec se stačila natáhnout a situaci zachránit, i když už to vypadalo na gól.

25:10

Jenže všichni víme, na co čeká Kamila Wieczoreková. Jak je jejím zvykem, nabrala velkou rychlost a středem hřiště se mezi dvěma protivnicemi protáhla až do samostatného nájezdu. Kličku jí ale Poltzerová betonem přečetla!

24:28

Po výjezdu zpozda branky to zkusila Ungárová, její spoluhráčka pak měla puk na dorážku příliš daleko před sebou. Tlak se stejně jako v první třetině stupňuje.

23:41

Teď už Maďarsko našlo klíč k překonání soupeřek, ale ne Martyny Sassové. Ta ramenem výtečně vytáhla gólovku Jókai-Szilágyiové.

22:47

Zatím Maďarkám naopak kombinace trochu vázne, na zformovanou polskou obranu aktuálně nemohou vyzrát.

21:50

Právě Szelényiová se o chvíli později dočkala vyraženého kotouče, jenže byla na straně brankoviště a zblízka neměla kudy Sassovou prostřelit.

20:55

Drobná bojovnice Hang Lilien Szelényiová naskočila na led ze střídačky, okamžitě vystihla polské vyhození a vzala kotouč na hokejku. Bylo to ale s ofsajdem.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku v 1. třetině:

Maďarsko – 20
Polsko – 3
Musím říct – skvělá první třetina! Oba celky vstoupily do utkání hodně svižně, ale ze hry rychle vystoupila útočná aktivita maďarského týmu. Vypracoval si tři početní výhody, spoustu šancí a v pásmu předváděl opravdu vynikající kombinace. Na turnaji jde s každým zápasem nahoru!

Nakonec z toho byl ale jen jeden gól, což je pro Polky hodně milosrdné vysvědčení a zápas ještě zůstává naprosto otevřený.

Druhá třetina začne přibližně v 11:45.

20:00

První třetina skončila.

19:28

Ve sprinterském souboji se snažila puk dohnat Wieczoreková, ale maďarská obránkyně u něj přece jen byla o kousek dřív.

18:45

Ofsajd polského výběru, který se snaží první část dohrát aktivně, aby se povzbudil do té druhé.

18:26

Až teď vznikla hrozba v pásmu Maďarek, Monika Sosnierzová neměla vůbec špatnou pozici. Nedůraznou střelu však poslala jen Poltzerové do hrudi.

17:56

Autorka první trefy Gottlibetová na brankovišti ukázala své fotbalové vlohy, když měla zablokovanou hokejku. Puk ale kopla pár centimetrů vedle druhé tyče.

17:39

Výborně odehrané oslabení Maďarska, které už hraje v plném počtu.

17:05

Ani teď její spoluhráčky nedovolily nic nebezpečného. Polský tým se dopředu tlačí hodně neúčinně, nestíhá nahazované kotouče dojíždět.

16:13

Zatím se ale hokejistky v červenozelených dresech brání velmi úspěšně. Renáta Polzerová nemusela už dlouhé, předlouhé minuty zasahovat.

15:29

Jenže důsledkem je poněkud zbytečný útočný faul, který přináší Polkám první přesilovku. Za držení je vyloučena Lilla Páterkaová (HUN).

15:04

Maďarky byly usazené v útočném pásmu tak dlouho, že už taky potřebovaly postupně vystřídat. Aktivita je zcela jednoznačně na jejich straně.

14:20

Martyna Sassová zřejmě měla odkrytý výhled, proto se dokázala pravým betonem proti pokusu od modré čáry natáhnout.

13:53

Korkuzová je zpátky na ledové ploše a její tým kompletní. Dál se však hraje v jeho třetině.

13:09

Teď už ale Polky vyhazují a dostanou aspoň chvíli oddechu. Mají to hodně těžké, Maďarky jsou ve velké kondici.

12:46

Kotouč byl zblokován do ochranné sítě, maďarský tlak bude pokračovat.

12:34

Kapitánka Vanda Pálová se dostala k dvojici střel. Tu první ji soupeřka zblokovala, tu druhou poslala nad polské břevno.

12:00

Jedoznačně musím pochválit, jak jsou Maďarky od začátku zápasu schopné v útočném pásmu rychle a přesně kombinovat. Teď jenom scházel moment překvapení.

11:31

A na světě je další komplikace pro polský výběr. Dominika Korkuzová (POL) odchází na trestnou za podražení.

10:36

Maďarsko právě vstřelilo branku!
Teď už polská defenzíva poprvé kapituluje a Maďarky se ujímají zcela zaslouženého vedení! Szelényiová dokázala protlačit puk do přečíslení tří proti jedné a nahrála ho Ungárové. Její bekhend vyrazila Sassová jen do brankoviště, kde číhala připravená ZÓRA VIVIEN GOTTLIBETOVÁ a dorážka pro ni byla snadnou záležitostí – 1:0! Asistence: Rebeka Ungárová, Hang Lilien Szelényiová.

10:07

Na druhé straně přichází skvělý zákrok Martyny Sassové proti Hanně Léně Pinterové! Maďarka dobře hledala prostor u tyčky, ale brankářka znovu nedovoluje změnu skóre.

09:44

No a dlouhé střídání zakončila Wieczoreková přejezdem útočné modré čáry a svižnou ranou, která mohla Poltzerovou vylekat. Napodruhé ale kotouč přikryla.

08:44

S odpovědí přispěchala tahounka polského týmu Kamila Wieczoreková. Dostala se ke střele z výborné pozice, ale její soupeřka dokázala puk zblokovat.

08:09

A teď už naše severovýchodní sousedky dostaly kotouč do bezpečí. Mohou být hodně šťastné za bezbrankový stav, protože měly několikrát namále.

07:48

Polsko je kompletní, ale čelí obrovskému náporu svého soupeře!

07:12

Odražený puk se vykutálel na hokejku Jókai-Szilágyiové, která před sebou měla prázdnou bránu. Neposedný kotouč ale netrefila!

06:44

Doplním, že Polky už pochopitelně hrají ve čtyřech. Teď se zvládly osvobodit.

06:19

Polská brankářka je v plné permanenci! Nejdřív musela vyhlédnout proti střele od modré, pak si poradila i s nebezpečnou tečí, byť si nebyla úplně jistá, zda jí puk zůstal ve výstroji. Fanoušci vyvolávají hlasité "Martyna"!

05:46

Anita Szücsová byla tvrdě poslána k ledu Dominikou Marczykovou (POL), která inkasuje menší trest za krosček. Maďarsko má krátkou přesilovku pět na tři!

04:59

V dalším pokračování početní výhody chybí maďarskému týmu tlak před brankovištěm, Sassová si porazila s další dvojicí střel z velké vzdálenosti.

04:19

Sassová vyráží střelu Szücsové jen pár centimetrů vedle tyčky.

04:08

Nicméně odměnou je Maďarkám alespoň přesilová hra po hákování Dominiky Korkuzové (POL).

03:38

Hned po buly v obranné třetině ujela dopředu Hang Lilien Szelényiová, mířila mezi betony Sassové, jenže ty secvakly včas!

03:20

První přerušení zápasu přichází po polském nahození, které Renáta Polzerová přikryla před dojíždějící soupeřkou.

02:30

A teď vyslala zajímavý projektil na druhý růžek Hanna Léna Pinterová. Sasová vyškrábla kotouč lapačkou.

02:22

Pozornost Martyny Sassové vyzkoušela z pravého kruhu Maja Galántyiová, brankářka zasahuje lapačkou.

01:49

Aktivní nástup Maďarek dokázaly soupeřky otupit a mají také velice dobrý pohyb.

00:23

Hned od začátku sledujeme obrovské tempo! Rychlý protiútokem se zkoušela prosadit maďarská Jelena Grkovicová, na druhé straně si ale její obránkyně málem srazila puk do vlastní branky.

00:01

Utkání právě začalo.
Do PSG arény přišli malí hokejisté zlínského klubu. Maďarské hokejistky při nástupu na led vybučeli a spustii hlasité "Češi!", jenže když přijela polská reprezentace, dostavilo se mírné zklamání...
Úvodní sestavy:

Maďarsko: Poltzerová (Marujamaová) – Fodorová, Mayerová, Szücsová, Pálová "C", Holzerová, Odnogaová, Vakánová – Pavuková, Ungárová, Szelényiová, Pintérová, Páterkaová, Egyediová, Grkovicová, Gottlibetová, Galántaiová, Szicková, Jókai-Szilágyiová. Trenér: Tibor Marton.

Polsko: Sassová (Najdecká) – Marczyková, Korkuzová, Strzelecká, Gogocová, Metyková, Pelicová, Kaminská – A. Sopatová, Kalejaová, Tomczoková, Sosnierzová, D. Sopatová, Wieczoreková, Przetaczniková, Wybiralová, Wronová, Cyganová "C", Gawliková. Trenér: Grzegorz Klich.

Rozhodčí: Blaha – Karpíšek, Hubáček.
Závěrečný den Turnaje olympijských nadějí Visegrádské čtyřky ve Zlíně je tady! Před odpoledním federálním derby nás čeká souboj, který jistě slibuje také zajímavou podívanou. Střetnou se reprezentace do 18 let Maďarska a Polska.

Maďarky se včera vytáhly proti Slovensku. Udeřily hned v první minutě, pak dokázaly otupit aktivitu favorizovaných soupeřek a Rebeka Ungárová jim dvěma brankami vystřelila triumf 3:1. Naproti tomu Polky podlehly české patnáctce 1:6, své šance nedokázaly proměňovat. Zatím jsou tady bez bodu, což budou chtít jistě změnit, byť jde o outsidera turnaje z nejnižší světové skupiny.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

Maďarsko – Polsko

2:1

konec (1:0, 0:1, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 11. Gottlibetová (Ungárová, Szelényiová), 55. Grkovicová (Pinterová) – 31. Wieczoreková (TS)

Maďarsko: Poltzerová (Marujamaová) – Fodorová, Mayerová, Szücsová, Pálová "C", Holzerová, Odnogaová, Vakánová – Pavuková, Ungárová, Szelényiová, Pintérová, Páterkaová, Egyediová, Grkovicová, Gottlibetová, Galántaiová, Szicková, Jókai-Szilágyiová. Trenér: Tibor Marton.

Polsko: Sassová (Najdecká) – Marczyková, Korkuzová, Strzelecká, Gogocová, Metyková, Pelicová, Kaminská – A. Sopatová, Kalejaová, Tomczoková, Sosnierzová, D. Sopatová, Wieczoreková, Przetaczniková, Wybiralová, Wronová, Cyganová "C", Gawliková. Trenér: Grzegorz Klich.

Rozhodčí: Blaha – Karpíšek, Hubáček.

Průběh zápasu
1. třetina
04:08
05:46
10:36
11:31
15:29
Po 1. třetině
2. třetina
28:02
30:25
31:16
Po 2. třetině
3. třetina
46:06
49:45
54:27
59:24
Konec