Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HC Košice – ŠHK 37 Piešťany

7:1

konec (3:0, 2:1, 2:0)

05.12.2014, 17:30 • Steel aréna, Košice • Veronika Pancuráková (@PancurakovaVer) sk

Tipsport: 1.33 5.0 6.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zápas je na konci, Košičania zvíťazili jasne 7:1. (20:03:33)

60:00

Koniec zápasu.

59:58

Hostia v plnom počte.

59:46

Košičania sa dopustili ofsajdu.

58:30

Košičania sú aj naďalej aktívni. Bartoš posunul puk Jenčíkovi, ale jemu kus čiernej gumy v rýchlosti preskočil hokejku.

57:58

Piešťany sa budú brániť! Kutálek sa previnil hákovaním.

56:20

V Košiciach aj naďalej sledujeme nádherné hokejové divadlo. Diváci sa skutočne nemôžu na nič sťažovať.

55:03

Rybár dnes pôjde domov zrejme úplne modrý!) Košičania ho obsypali prudkými mikulášskymi strelami, ale piešťanský gólman inkasovať nechce. Tvrdo strieľal Hinďoš, no puku smerujúcemu do bránky sa v poslednej chvíli do cesty postavila lapačka.

53:59

Aj hostia ale vedia strieľať a teraz to domácej Steel aréne predviedli bravúrne! Na konci útočnej akcie bola Pašekova bomba z pravej strany, no tú zastavil Melicherčík.

52:30

Domáci Češík sa rútil do skvelej príležitosti! Puk si už chystal na strelu, keď ho v poslednej chvíli zastavil vracajúci sa Hluch.

51:35

Hostia v plnom počte.

51:20

Košičania sa opäť vrátili do útoku. Tam rozvrhli presilovkový vzorec, na konci ktorého bola Černákova bomba od modrej čiary, no tú Rybár vytesnil pravým betónom.

50:31

Piešťanským hráčom sa konečne podarilo puk vysunúť z vlastnej obrannej tretiny. Hostia môžu prestriedať.

49:59

Obrovská šanca Košíc! Puk poslal po Štrbákovej prihrávke pred bránku Bartoš, ale Jánošík ho nestihol zraziť do odkrytej siete. Rybár mal veľké šťastie.

49:35

Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Konečný.

49:04

Košičania hrajú s absolútnym prehľadom a pramenia z toho aj pekné zakončenia. o jedno také sa práve postaral Jenčík, ktorý zakončoval z ľavej strany, ale Rybár si poradil.

48:03

Domáci hokejisti sa už takmer dostali do úniku, ale napokon je všetko inak. Pozornému Orolínovi neunikla prihrávka rukou.

47:33

Na ľadovej ploche pokračuje veľký boj. AJ piešťanskí hokejisti by sa radi ešte presadili, ale Melicherčík ich pokus chytil. Následne sme videli ešte menšiu strkanicu, ktorú ale rozhodcovia rýchlo upokojili.

Jiří BICEK - 7:1

46:39

Košice dali gól!

Domáci hokejisti pokračujú v skvelom výkone. Jenčík zaviedol puk pred bránku, tam ho posunul do medzikružia a odtiaľ už JIŘÍ BICEK nekompromisne zakončil. Asistencie: Richard Jenčík a Peter Bartoš.

44:13

Košickí hokejisti pokračujú vo svojej aktivite. Bicek zaviedol puk do pásma a ponúkol ho Sojčíkovi, no ten ho už na skúseného spoluhráča nedokázal prepasírovať späť.

43:46

Košickí hokejisti aj naďalej pokračujú vo svojej aktivite. Domáci hokejisti sa pokúšajú prítomných divákov ešte viac potešiť, ale teraz ich prechod do pásma zastavil ofsajd.

Jakub SUJA - 6:1

42:06

Košice dali gól!

Domáci si robia zo súpera trhací kalendár. Chovan posunul puk do medzikružia, tam si nakorčuľoval JAKUB SUJA a je z toho poltucet v piešťanskej sieti. Asistencie: Matúš Chovan a Peter Sojčík.

41:19

Toto bola poriadna strela! Postaral sa o ňu domáci Bicek, ktorý páli spred bránky tak tvrdo, že takmer rozbil plexisklo.

40:47

Košičania aj naďalej pokračujú vo svojej aktivite. Puk spoza bránky posielal do nebezpečného priestoru Cebák, ale spoluhráčov tam nenašiel.

40:09

Úvodné buly tretej tretiny získali na svoje hokejky hostia. Piešťanskí hráči sa hneď stiahli k svojej bránke, odkiaľ ale ich rozohrávka do strely nevyústila.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Aj v druhej časti hry sme videli tri presné zásahy. Košičania sa teraz postarali o dva z nich, jeden gól vsietili Piešťanci. Stav po dvoch tretinách je teda 5:1 v prospech domácich.

Tretia tretina sa začne približne o 19:07.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:19

Domáci v plnom počte.

38:56

Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Aktivita a snaha hostí je síce obrovská, ale domáci tím ju s prehľadom zvláda.

38:26

Domáci hráči prestriedali, ale súpera do zakončenia stále nepúšťajú. Piešťanci musia byť zúfalí.

37:55

Košickí hokejisti hrajú v oslabení bez akéhokoľvek zaváhania. Domáci tím vyhadzuje puk za pukom spred svojej bránky, podobne ako to teraz urobil Bartánus.

37:19

Košičania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru s o zdvihnutou hokejkou Sojčík.

36:20

Piešťany sú aj naďalej aktívne! Do útoku sa natlačil Konečný, ktorý ale napálil iba nohy obetavého Bartánusa, ktorý sa mu vrhol do strely.

Tomáš KLEMPA - 5:1

35:18

Piešťany dali gól!

Hostia napokon predsa len prekonávajú Melicherčíka! DOmáca obrana neustrážila TOMÁŠA KLEMPU, ktorý si zbehol k ľavej žrdi, odkiaľ nekompromisne zakončil pre zmenu k pravej tyči. Asistencie: Matej Mišura a Michal Toman.

Marek BARTÁNUS - 5:0

33:42

Košice dali gól!

Domáci hokejisti pokračujú vo svojom úspešnom gólovom ťažení! MAREK BARTÁNUS sa dostal do úniku a nekompromisne zakončil, čím zvýšil náskok už na 5.0. Asistencie: Matúš Chovan a Adam Drgoň.

32:05

Domáci v plnom počte.

31:54

Rozhodca vylučuje vzájomne na oboch stranách. Z domácich je na trestnej lavici Lapšanský za hákovanie, za hostí brankár Rybár. Počet hráčov na ľadovej ploche sa nemení.

31:32

Veľký pozor si ale musel dávať aj brankár Košíc! Pred neho sa totiž natlačil Škadra aj Konečný, no ani jeden z nich puk do siete cez betóny gólmana neprepchal.

31:09

Domáci hráči vyhadzujú puk za pukom od vlastnej bránky a dokonca mieria aj na opačnú svätyňu. Rybár si musí dávať veľký pozor.

30:40

Domáci hokejisti hneď v úvode oslabenia vyhodili puk od vlastnej bránky a súpera späť zatiaľ nepustili. Bučkov pokus o prechod zastavil iba ofsajd.

30:05

Košice sa budú brániť! Dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche si odsedí Hinďoš.

29:29

Tak z tohto mohol byť opäť gól! Domáca defenzíva neustrážila Kutálka, ktorý napokon zakončoval z ľavej strany. Melicherčík využil svoje skúsenosti a jeho ranu zlikvidoval.

29:04

Ďalšia skvelá šanca pre hostí! K vyrazenému puku sa dostal Konečný, ale napokon bol v poslednej chvíli dobre bránený a strelu na Melicherčíka neposlal.

28:32

Piešťanci aj za tohto nepriaznivého stavu bojujú ako o život. Hostia neustále napádajú rozohrávku súpera a pokúšajú sa zakončiť.

27:56

Košičania sa presunuli do útoku, ale zatiaľ iba obliehajú bránku hostí. Na ľadovej ploche sledujeme aj naďalej atraktívny duel.

27:14

Mohlo byť znížené! Po veľkej aktivite hostí pálil Brňák, ale Melicherčík jeho pokus iba vyrazil pred seba. Tam sa do puku oprel Pašek, no svoju ranu poslal iba do hrude domáceho gólmana.

25:59

Piešťany to v Steel aréne skutočne roztočili. Hokejisti hosťujúceho celku sa neustále držia v útočnej tretiny a Melicherčíka obstreľujú z každej strany.

25:30

Havrani zvyšujú svoju aktivitu a už niekoľkokrát sa v krátkom čase dostali do nebezpečných pozícií. Puk ale pred bránkou vždy pozorne pokryje Melicherčík.

24:16

Hostia sa konečne opäť osmelili a presunuli sa do útoku. Tam to Piešťanci chceli hodiť na Pašeka, ale ten bol dobre zblokovaný a k prihrávke sa napokon nedostal.

23:05

Hostia v plnom počte.

Peter BARTOŠ - 4:0

23:05

Košice dali gól!

Domáci opäť využívajú presilovku! Od modrej čiary vypálil Jánošík, ktorého ranu ešte do siete tečoval PETER BARTOŠ. Asistencia: Adam Jánošík.

23:02

Obrovská šanca Košíc na zvýšenie náskoku! Pred bránku sa natlačil Rachůnek, ktorého v čistej šanci vychytal Rybár.

22:14

Hostia to robia skutočne bravúrne. Hokejisti ŠHK 37 veľmi dobre vykrývajú priestor v strede klziska a súpera do zakončenia vôbec nepúšťajú.

21:49

Piešťany hrajú so štyrmi hráčmi.

21:42

Hostia sa budú 7 sekúnd brániť v trojici! Na trestnú lavicu smeruje za napadnutie Škadra.

21:22

Viac ako polovica presilovky Košíc je už minulosťou, ale na ľadovej ploche sa v úvode tretiny nedeje nič zaujímavejšie. Snaha sa síce Oceliarom uprieť nedá, no hostia sa jasne zameriavajú na obranu.

20:56

Hostia sa zatiaľ ukážkovo bránia. Puk vôbec nepúšťajú pred svoju bránku a Oceliarom sa tak nedarí ani len zakončiť.

20:16

Úvod druhej tretiny zatiaľ žiaden strelecký pokus nepriniesol. Pripomeňme, že Košičania dohrávajú značnú časť presilovky.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina je minulosťou. Domáci hokejisti v nej jasne dominovali a dostali sa aj do trojgólového vedenia, na ktoré sa hosťom bude odpovedať iba veľmi ťažko.

Druhá tretina sa začne približne o 18:19.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:49

Piešťany sa budú brániť! Kotaška smeruje na trestnú lavicu za zdržiavanie hry.

19:14

Medzičasom sa nám začala posledná minúta tejto tretiny. Hosťom sa podarilo puk vysunúť spred svojej bránky, ale na útok aj tak pomýšľať nemôžu.

18:56

Košičania sú ale stále aktívni. Po vhadzovaní pred Rybárom si udržali puk na svojich hokejkách a tvrdo pálil Hinďoš, ale Rybár jeho ranu vyrazil ľavým betónom.

18:36

Hosťom sa konečne podarilo vybojovať puk a presunúť ho aspoň von zo svojej obrannej tretiny. Piešťanci sa ale do zakončenia vôbec nedostali.

17:56

Na ľade sa hrá v ostatných desiatkách sekúnd skutočne veľmi tvrdo. Hráči si nič nedarujú a v útoku sú aj naďalej Košičania.

16:49

Domáci hokejisti sa nemusia nikam ponáhľať a hru majú plne pod kontrolou. Pokúsili sa dokonca aj o strelu, ale Lapšanský bol z dobrej pozície vytlačený.

16:09

S Piešťanmi to už naozaj nevyzerá dobre a musia si dávať veľký pozor v defenzíve, pretože nerozchytaný gólman by pri aktuálnej aktivite Košíc vôbec nemusel dopadnúť dobre.

14:43

Zmena v bránke Piešťan. Martina Šúreka nahradí Patrik Rybár.

Jiří BICEK - 3:0

14:43

Košice dali gól!

Domáci hokejisti sa presťahovali do útočnej tretiny, kde puk spoza bránky iba nahodil Češík. Presne však našiel JIŘÍHO BICEKA, ktorý nemal žiaden problém bleskovo ho nasmerovať do siete. Asistencie: Matej Češík a Marek Bartánus.

13:36

Košičania sa museli stiahnuť do defenzívy. Puk tam však poľahky vybojovali, no následne ho poslali iba na zakázané uvoľnenie.

13:32

S Piešťanmi to v Steel aréne veru nevyzerá ružovo. Hostia prehrávajú už rozdielom dvoch presných zásahov a vyrovnať bude pre nich náročná úloha.

12:21

Hostia v plnom počte.

Richard JENČÍK - 2:0

12:21

Košice dali gól!

Domáci nepotrebovali veľa času a už po 14 sekundách využívajú výhodu presilovej hry! RICHARD JENČÍK ostal pri ľavej žrdi, kde mu Bartoš presne naservíroval puk a skúsený Košičan zaváhať nemohol. Asistencie: Peter Bartoš a Marek Bartánus.

12:07

Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za seknutie Pašek.

11:53

Zdá sa, že Piešťany sa po úvodnom tlaku ich súpera konečne vzchopili. Hostia si už prevzali puk na svoje hokejky a budú zakladať útočnú akciu spoza vlastnej bránky.

11:24

Hostia napokon súperovi vypichli puk a pustili sa do útočenia. Nedostali sa však ani len k strele a domáci tím puk vyhodil na zakázané uvoľnenie.

10:47

Košičania stále obliehajú bránku súpera a Piešťanom sa to veru páčiť nemôže. Na strely je to aktuálne už 8:2 v prospech Oceliarov.

10:13

Na ľade sledujeme úplnú dominanciu Košíc. ktoré sú neustále v útoku. Bicek napálil puk na bránku hneď po prechode do pásma, ale Šúrek ho vyrazil iba tesne vedľa Češíka.

09:55

Hostia sa museli úpenlivo brániť a ich snaha o uchránenie Šúreka sa napokon skončila iba zakázaným uvoľnením.

09:40

Domáci hokejisti sú stále v útoku. Tam to skúsili sériou prihrávok a následnou strelou, ale ich pokus bol zblokovaný. Puk sa napokon odrazil na modrú čiaru k Philippovi, ale ten sa na strelu neodhodlal.

08:34

Košičania sú pri chuti! Do útoku sa natlačil Hrnka, ktorý aj poslal puk cez Šúreka, no ten iba prekĺzol bránkoviskom a skončil tesne vedľa bránky. Hostia mali teraz obrovský kus šťastia.

08:05

Košickí hokejisti chceli aj naďalej pokračovať vo svojej ofenzívnej snahe, no tú im prerušil čiaroví arbiter, ktorí odpískal postavenie mimo hry.

Martin ŠTRBÁK - 1:0

07:29

Košice dali gól!

Piešťany už hrali v plnom počte, ale Haring sa v podstate ani nestihol zapojiť do hry. Od modrej čiary totiž všetkých prekvapil skúsený kapitán MARTIN ŠTRBÁK, ktorý nekompromisnou bombou vymietol všetku pavučinu pod hornou žrďou Šúrekovej bránky. Asistencia: Peter Bartoš.

07:26

Hostia v plnom počte.

06:24

Napokon ale skvelá šanca aj pre Košice! Pred bránkou zabudli hostia úplne voľného Lapšanského, ale ten puk do siete cez pozorné betóny gólmana neprepasíroval.

06:09

Piešťany mohli skórovať vo vlastnom oslabení! Hosťujúci Pašek sa dostal do úniku pred obranou, ktorá ho ale tesne stíhala. Ceco napokon aj zakončil, ale pozorný Melicherčík situáciu ustál.

05:59

Košičania sa okamžite usadili v útočnej tretine a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Puk spoza bránky nahadzoval Hrnka, ale nikoho zo spoluhráčov pre dobrý zákrok Šúreka nenašiel.

05:26

Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Haring.

05:07

Košičania už napokon hrajú v plnom počte. Vlastné oslabenie prežili bez akýchkoľvek väčších problémov.

04:46

Piešťanskí hráči sa konečne dostali aj do útočnej tretiny. Havrani síce vybojovali pásmo, ale domáci tím sa dobre bráni a nebezpečnejšie ohrozenie Melicherčíka nepripúšťa.

04:03

Domáci napokon mohli vo vlastnom oslabení aj otvoriť skóre tohto zápasu! Češík posielal puk pred bránku, kde sa ho do bránky snažil posunúť Sojčík, ale napokon bol najúspešnejší Šúrek.

03:50

Košičania začali hru vo vlastnom oslabení priam ukážkovo. Puk dvakrát za sebou vyhodili z vlastnej obrannej tretiny, Melicherčík vôbec nebol ohrozený a polovica Rachůnkovho testu je už takmer minulosťou.

03:07

Košice sa budú brániť! Na dve minúty za seknutie je vylúčený Rachůnek.

02:46

Hrá sa skutočne aktívne a hra sa ani neprerušuje. Domáci hokejisti sa teraz museli stiahnuť do defenzívy, ale podobne nebezpečná akcia ako na opačnej strane neprišla.

01:52

Obrovská šanca Košíc! Hostia striedali a neurobili to vôbec dobre. Piešťanskí hráči nechali úplne otvorený priestor, ktorý sa snažil využiť Bicek, ale jeho ranu napokon vytesnil Šúrek.

01:32

V Košiciach sa začalo skutočne aktívne a oba tímy lietajú zo strany na stranu. Diváci sa rozhodne nudiť nemôžu.

00:30

Hostia to ale zatiaľ robia veľmi dobre. Klempa vypichol súperovi puk, zaviedol ho do útoku a Košičania si pomohli iba za cenu zakázaného uvoľnenia.

00:15

Košičania začali výherným buly a okamžite sa zmocnili puku. Dopredu ho potiahol Lapšanský, ale napokon sa k strele ani prihrávke nedostal, pretože bol dobre zblokovaný.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Černák, Štrbák, Cebák, Philipp, Drgoň, Jánošík, Macejko – Lapšanský, Hrnka, Rachůnek – Hinďoš, Bartoš, Jenčík – Bicek, Češík, Bartánus – Stupka, Chovan, Sojčík – Suja

ŠHK 37 Piešťany: Šúrek (Rybár) – Kotaška, Šedivý, Škadra, Brňák, Hluch, Bučka, Srnec, Rais – Klempa, Mišura, Holovič – Kutálek, Pašek, Toman – Haring, Peško, Románek – Konečný, Vaculín

Rozhodca: T. Orolín – M. Korba, Rovenský.
Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Košičania privítajú v poradí už v 30. kole Piešťany, pôjde tak o priamy súboj najlepšej a najhoršej obrany Tipsport extraligy. Vám z tohto duelu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

Priepastný bodový rozdiel v tabuľkovom postavení napovedá, kto by mal byť v tomto stretnutí favoritom. Zatiaľ čo prví Košičania majú na svojom konte dovedna 66 bodov za 18 výhier a 4 výhry po predĺžení, Havrani z Piešťan riešia celkom iné problémy.
Oceliari sa s 52 inkasovanými gólmi pýšia najlepšou obranou v lige, pričom vsietiť dokázali o 13 gólov viac – 75.
To Piešťany sa nachádzajú na 7. priečke tabuľky, ktorú okupujú so ziskom 38 bodov za 9 výhier, 3 výhry po predĺžení, 5 prehier po predĺžení a až 14 prehier. Celkové skóre 92:107 nie je pre Havranov vôbec priaznivé a k jeho vyrovnaniu by sa chceli priblížiť zaiste už v súboji s úradujúcim majstrom.

Posledné odohrané zápasy oboch tímov:

HC Košice:
Košice – HK Orange 20 3:4 sn
29. kolo Martin – Košice 1:2
28. kolo Trenčín – Košice 1:4

ŠHK 37 Piešťany:
29. kolo Piešťany – Nitra 2:3 sn
28. kolo Piešťany – Martin 1:2 sn
HK Orange 20 – Piešťany 2:4
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

HC Košice – ŠHK 37 Piešťany

7:1

konec (3:0, 2:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Štrbák (Bartoš), 13. Jenčík (Bartoš, Bartánus), 15. Bicek (Češík, Bartánus), 24. Bartoš (Jánošík), 34. Bartánus (Chovan, Drgoň), 43. Suja (Chovan, Sojčík), 47. Bicek (Jenčík, Bartoš) – 36. Klempa (Mišura, Toman)

HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Černák, Štrbák, Cebák, Philipp, Drgoň, Jánošík, Macejko – Lapšanský, Hrnka, Rachůnek – Hinďoš, Bartoš, Jenčík – Bicek, Češík, Bartánus – Stupka, Chovan, Sojčík – Suja

ŠHK 37 Piešťany: Šúrek (Rybár) – Kotaška, Šedivý, Škadra, Brňák, Hluch, Bučka, Srnec, Rais – Klempa, Mišura, Holovič – Kutálek, Pašek, Toman – Haring, Peško, Románek – Konečný, Vaculín

Rozhodčí: T. Orolín – M. Korba, Rovenský

Průběh zápasu
1. třetina
03:07
05:26
07:29
12:07
12:21
14:43
19:49
Po 1. třetině
2. třetina
21:42
23:05
30:05
31:54
33:42
35:18
37:19
Po 2. třetině
3. třetina
42:06
46:39
49:35
57:58
Konec