Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK Poprad – HKM Zvolen

2:1

po prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

05.12.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Lukáš Rastislav Ovšonka sk

Tipsport: 1.95 4.3 2.73 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tak celý zápas sledujeme absolútnu nemohúcnosť v koncovke, najmä od popradských hráčov. Napokon však aj so šťastím Poprad vyhráva tento zápas, no myslím, že dva alebo aj tri body by si omnoho viac zaslúžil Zvolen. To je však osud a ten nezmeníme.

Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem vám ešte príjemný zvyšok tohto mikulášskeho večera. (19:11:40)

Koniec zápasu.

FABIAN - 2:1

60:24

Poprad dal gól!
Popradskí hokejisti napokon rozhodujú a vyhrávajú! Suchý posunul z modrej čiary na ľavý kruh, kde bol pripravený ŠTEFAN FABIAN, ten okamžite z prvej prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste!
Asistencie: Radoslav Suchý, Arne Kroták.

60:15

O prvé zakončenie v predĺžení sa postaral Kroták, no trafil len priestor mimo brány.

60:01

Začalo sa predĺženie.
Dnešné stretnutie sleduje 1278 divákov.
Tak teda v tretej časti hry sme gól nevideli, o osude stretnutia sa možno rozhodne v predĺžení, ktoré začne o malú chvíľu.

60:00

Tretia tretina sa skončila.

59:44

Ešte to predsa len bolo na rýchly pohyb Sýkoru, ktorý sa dostal po pravej strane do útočného pásma, ale zakončovať, to bolo pre neho v tejto chvíli tabu.

58:55

Samuel Takáč sa snažil akosi prekvapiť Šimka, rýchlo vykorčuľoval z rohu klziska na dolnú časť pravého kruhu, no Šimko zachytil bezpečne puk.

58:32

A domáci hokejisti majú teraz možnosť presilovej hry. Na dve minúty za hrubosť odchádza práve Ján Ťavoda, ktorý po prikrytí puku Šimkom si ešte vybavoval účty s Krotákom.

58:28

Paločko vyšprintoval za odrazeným pukom po pravej strane, následne však bol mierne pozastavený Ťavodom. Šikovný Paločko však pokračoval ďalej za pukom, ale na pravom kruhu už bol rýchlejší gólman Šimko, ktorý šikovne prikryl puk.

58:04

Poprad sa po dlhodobejších problémoch v obrannom pásme dostáva aj do útočnej tretiny. Získava tam vhadzovanie po zakázanom uvoľnení hostí.

57:24

Na Rytieroch je vidieť značnú snahu o strelenie gólu. A majú k tomu naozaj blízko. Popradskí hokejisti by sa mali pri takejto hernej nedôraznosti už len asi modliť, aby tento zápas dokázali dotiahnuť do predĺženia...

55:55

Následne ešte pred bránou Popradu nastal menší miš-maš, keďže sa tam natlačil aj Jurík, ktorý bol zároveň aj aktérom prichádzajúceho zakončenia, no napokon si domáci zachovali v bránení tejto ošemetnej situácie chladnú hlavu a puk vyhodili von z obranného pásma.

55:44

Znovu obrovská šanca pre Zvolen! Chovan posunul z medzikružia na pravý kruh Andrejovi Podkonickému, ktorý ešte okamžite prihrával pred bránkovisko, kde mal Martina Slobodu, no ten zakončoval len priamo do tela skvelého brankára Matúša Kostúra!

54:58

Po zlej prihrávke od Malinu do útočného pásma zachytil puk v obrannej tretine Zvolena hokejista Michal Juraško, ktorý skvelo našiel v strednom pásme absolútne voľného Kamila Brabenca, ktorý smeroval sám na Kostúra, no strelou ho neprekvapil. Gólman Popradu spojil betóny a pripísal si na konto vynikajúci zákrok.

54:01

Matúš Paločko využil svoju nízku postavu na to, aby sa spoza brány šikovne dostal do zakončenia, urobil asi polovicu svojej myslenej práce, pretože následne Zvolenčania bezpečne pred bránkoviskom odzbrojili útočníka Popradu.

53:11

Škvaridlo strieľal z otočky na ľavom kruhu, no následne netrafil priestor brány. Gólman Kostúr teda nemusel zasahovať.

52:35

Zvolenským hokejistom sa znovu nevydarila akcia, Pichnarčík ukázal hráčom v obrannom pásme, aby šli prestriedať. Vzal na svoje plecia teda rozohrávku.

51:35

Obe mužstvá už v týchto chvíľach berú túto hru ako exhibíciu. Od začiatku zápasu je to nejaký podpriemerný zápas. Pomalé korčuľovanie, žiadne nápadité prihrávky, všetko je to absolútne sílené.

50:48

Emil Bagin sa pokojne zastavil s pukom za bránou, následne počkal, kým jeho spoluhráči prestriedajú, aby mohol s čerstvými silami zakladať akciu.

50:09

Michal Juraško iba z obranného pásma vyhodil puk do strednej tretiny. Tam s puku znovu zmocnili popradskí hokejisti, do zakončenia sa dostával Matis, ale z pravého kruhu triafal iba mimo brány.

49:19

Brankár Kostúr v týchto chvíľach poriadne podržal svoj tím, keď sa Kamil Brabenec skvelo natlačil po ľavej strane do blafáku, no napokon gólman domáceho mužstva podržal svoj tím zákrokom betónom!

48:38

Takáč to skúšal nejako na náhodu prehodiť z medzikružia do rohu klziska, kde prichádzal už Kroták, no napokon popradský útočník trafil iba Michala Chovana.

47:49

Peter Boltun skvelo z pravého kruhu nabil Tomášovi Sýkorovi do medzikružia, no ten z prvej následne pálil iba do výstroje gólmana Šimka!

46:44

V posledných sekundách a minútach vidíme väčšiu snahu zo strany zvolenských hokejistov. Teraz to zakončením z medzikružia skúšal aj Tomáš Škvaridlo, no bekhendom pridal Kostúrovi len ďalší úspešný zákrok do štatistík.

46:11

Popradskí hokejisti sa teraz museli mať na pozore, najmä gólman Kostúr. Od modrej totižto nahadzoval Pichnarčík, ktorý však mieril vedľa brány. Puk sa však nepríjemne odrazil ku bráne, kde dorážal Podkonický, ale brankár domáceho mužstva bezpečne prikryl puk pod svojou lapačkou.

45:23

Po vhadzovaní v obrannom pásme Zvolena sme videli mierny atak od Lukáša Juríka, ktorý svojím telom poslal k ľadu Hvilu, ale ani jeden z dvojice hlavných rozhodcov si to akosi nepovšimol.

44:44

Matúš Matis to teraz s krížnou prihrávkou z rohu klziska na modrú čiaru úplne zastavil. Kasíkovi totižto posunul puk meter vedľa, a to už bolo mimo útočného pásma.

43:36

Takáč si vytvoril priestor na hornej časti pravého kruhu, z otočky šikovne vystrelil, Šimko vyrážal pred seba na opačnú stranu, kde bol Paločko, no ten akosi zaspal na vavrínoch a puk nedorazil!

43:07

Emil Bagin sa šikovne dostal cez stred ihriska až do zakončenia z pomerne tesnej blízkosti, no následne Kostúr už mal všetko vo svojich rukách a bezpečne zachytil puk.

42:18

Nagy vybojoval v rohu klziska puk pre Matisa, ktorý ho z tesnej blízkosti dával ešte do medzikružia smerom na Paukovčeka, ale pred ním tam ešte boli aj zvolenskí hokejisti.

41:32

Andrej Podkonický preveril strelou z pravého kruhu gólmana Kostúra, ktorý však túto nerazantnú prízemnú koncovku dokázal vyraziť bezpečne za bránu.

40:52

Popradskí hokejisti sú nasťahovaní v útočnom pásme, no akosi z toho nič nebude. Zvolenčania pozorne a poctivo bránia svojho brankára.

40:06

Kto dnes napokon vyhrá? Odpoveď sa dozviete už čoskoro, tak ostaňte pri našom on-line prenose.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Počas prostrednej časti hry to opäť bolo trápenie, trápenie a ešte raz trápenie. Veľké množstvo šancí, najmä na popradskej strane, no premenená len jedna. Vyrovnanie totižto v 24. minúty zabezpečil Sýkora.
Tretia tretina začína približne o 18:37.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:52

Tak napokon sa nič nepodarilo, Kurali získal puk v strednom pásme, domáci sa zatiahli do defenzívy a počkali na klaksón.

39:23

Bagin získal puk v obrannom pásme, potom sa ho zmocnil Boltun, ktorý pokračuje ešte aspoň na posledný útok Popradu, možno snáď ani nebude.

38:54

Samuel Takáč si pripravil puk v medzikruží a tvrdo pálil, ale znovu v tejto vynikajúcej šanci skončil puk len vo výstroji brankára Šimka.

38:13

Kasík skvelo od modrej čiary našiel pred bránou Tomáša Sýkoru, ktorý v absolútne stopercentnej šanci neprekonal ležiaceho Šimka, forhendom sa triafal iba do jeho betónu!

37:23

Matúš Matis získal puk na ľavom kruhu, následne sa odpútal od Bagina, ale v bekhendovom blafáku sa proti Šimkovi nepresadil.

36:35

Takáč prihral z pravého kruhu do medzikružia, kde mal Hvilu, ale ten následne sa už nedostal do zakončenia, keďže bol dobre zblokovaný hosťujúcimi hokejistami.

35:46

Boltun nabil z pravého kruhu na modrú čiaru Štefanovi Fabianovi, ktorý tvrdo vypálil, no jeho delovka bola nasmerovaná len do výstroje brankára Šimka!

35:08

Do zakončenia medzi kruhmi sa dostal Peter Hraško, ktorý atakoval gólmana Kostúra, no popradský brankár bezpečne vyrazil puk svojou vyrážačkou pred seba.

34:33

Sily na ľade sa vyrovnávajú. Za Zvolen odchádza na trestnú lavicu Michal Chovan, ktorý sa previnil seknutím.

33:35

Zvolen zahájil presilovku, no vôbec nie tak, ako by si ju predstavoval! Puk zachytil v strednom pásme Tomáš Sýkora, ktorý si to namieril sám na bránu, ale blafákom zakončoval iba do pravého betónu gólmana Šimka!

33:14

Presilovú hru si zahrajú hostia. Ľubomír Malina dostáva dve minúty za napadnutie.

32:54

Arne Kroták vypálil s prehľadom od modrej čiary smerom na bránku, pred ktorou mal Matúša Paločka. Ten bol však jedným zo zvolenských hokejistov postrčený a nedokázal to ustáť, teda stratil rovnováhu. Šimko však aj napriek tomu vyrazil strelu do rohu klziska.

32:21

Martin Sloboda získal puk po vhadzovaní v strednom pásme, napriahol svoju hokejku a vystrelil na Kostúra. Jemu sa podarilo s ľahkosťou puk zastaviť v lapačke a pozastaviť hru.

32:09

Nevydarenú rozohrávku Popradu medzi kruhmi zachytil Petr Obdržálek, ktorý si ihneď pripravil puk na zakončenie a strieľal, no Kostúr v strehu odolal aj tomuto puku a bezpečne ho upokojil vo svojej výstroji.

31:30

Ešte v závere oslabenia sa z rohu klziska natlačil pred bránu Lukáš Jurík, no Kostúr najprv niekde puk skrotil v bránkovisku, a potom ho už Sýkora odpratal do stredného pásma.

31:12

Zvolenskí hokejisti sa znovu dostali do útočného pásma, tam si to nejak snažia prihrať, no nedarí sa im to, Popradu v presilovkách taktiež.

30:31

Samuel Takáč momentálne ukázal, že aj forčekovanie súpera má zvládnuté. Dokonca sme videli, ako usilovne napádal Zvolenčanov aj vo vlastnom oslabení.

29:58

Brabenec dokázal z pravého kruhu peknou krížnou prihrávkou nájsť Martina Slobodu, ktorý si hľadal na opačnom kruhu pozíciu. Prihrávky sa teda dočkal, ale pálil iba do pripraveného Kostúra.

29:28

Presilovku si zahrajú hostia. Hráčska lavica Popradu dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.

28:36

Pekný ťah na bránu nám teraz ukázal Samuel Takáč, ktorý si v strednom pásme spracoval prihrávku od Arneho Krotáka a následne pokračoval do medzikružia. Odtiaľ spoza hráča strieľal, no Šimko sebaisto zachytil puk do lapačky, a potom šikovne rozohral.

27:56

Popradskí hokejisti ale stále majú tie problémy, ktoré ich trápili aj v prvej tretine. Zle začaté akcie, pokazené prihrávky a takmer žiadna myšlienka.

26:55

Kamil Brabenec sa šikovne dostal s pukom zo stredného pásma sám až do medzikružia, asi prešiel cez dvoch popradských hráčov, ale následne v zakončení zlyhal, keďže to namieril mimo brány.

25:47

Na opačnej strane sme videli zase šancu Popradu. Po ľavom krídle získal rýchlosť Arne Kroták, ktorý následne z ľavého kruhu dával pred bránu na osamoteného Matúša Paločka, no ten bekhendom zakončoval len do perfektného Šimka!

25:25

Chovan mal puk na hokejke na pravom kruhu, následne ukázal skvelé videnie v hre, posúval na Pokoviča, ktorý si zbehol pred bránu, ale napokon netrafil puk.

24:36

Po dlhšom čase sa bude vhadzovať v obrannom pásme Popradu. Akciu na bránu predviedol Emil Bagin, ktorý zakončoval z pravého kruhu, ale gólman Kostúr s istotou podržal svoj tím.

24:11

Popradčania teraz sú mierne pri chuti, od modrej čiary strieľal Malina, no jeho zakončenie nesmerovalo do priestoru brány.

23:04

Dalibor Bortňák dostáva osobný trest po dobu 10 minút!

T. SÝKORA - 1:1

23:04

Poprad dal gól!
Popradskí hokejisti predsa len využívajú presilovú hru, keďže skórujú a vyrovnávajú na 1:1. Kroták od modrej čiary mal puk, následne dával pred bránkovisko na TOMÁŠA SÝKORU. Tento popradský útočník si bezpečne spracoval puk, blafákom si položil Šimka a následne bekhendom zakončil!
Asistencia: Arne Kroták.

22:43

Popradčania sú rozostavení v útočnom pásme, posúvali si puk z prvej medzi sebou. Kasík, Suchý, Hvila a aj Kroták sa dostal k puku, no žiadna prekvapivá streľba. Kasík od modrej následne vymyslel krížnu prihrávku pred bránovisko, no Hvila len ležérne trafil gólmana Šimka.

21:58

Poprad si zahrá presne minútu a šesť sekúnd v početnej prevahe o dvoch korčuliarov. Na trestnú lavicu v týchto chvíľach odchádza Dalibor Bortňák, ktorý sa previnil nedovolenou hrou s vysokou hokejkou.

21:27

Arne Kroták rozohrával popradskú akciu, zobral to na svoje plecia, no na útočnej modrej čiare mu skrížil cestu vlastný spoluhráč Paločko. Následne už bol Kroták zastavený a Zvolenčania poslali puk von do stredného pásma.

21:04

Presilová hra pre Poprad. Lukáš Jurík odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.

20:54

Kroták si z pravého kruhu v útočnom pásme narazil pred bránkovisko o Takáča, ktorý mu okamžite vracial puk, no následne už Kroták triafal iba výstroj pozorného gólmana Šimka.

20:32

Tomáš Sýkora sa akosi pretlačil po ľavom kruhu až ku bráne, no iba zozadu, odkiaľ ešte prihrával do medzikružia, ale tam už boli pozornejší zvolenskí hokejisti.

20:06

Úvodné buly v druhej tretine vyhrali Popradčania, ktorí sa rýchlym nahodením dostali do útočného pásma.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Úvodná dvadsaťminútovka nepriniesla pravdepodobne nič z hokejového umenia. Oba tímy hrali veľmi pomaly, bez myšlienky a kazili viaceré akcie. Do vedenia sa však predsa len ešte v 10. minúte dostali Zvolenčania, keď sa presadil Podkonický.
Druhá tretina sa začína približne o 17:47.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:56

Daniel Brejčák sa už s pukom za bránou nikam neponáhľal, vyčkal na tých pár sekúnd, kým príde záverečný klaksón.

19:13

Zvolen hrá s piatimi hráčmi a pravdepodobne táto tretina už skončí za jedno-gólového vedenia hostí.

19:04

Popradu v týchto chvíľach už vychádzal pohyb, no nie práve ten, ktorý by bol v súlade s pravidlami. Kroták prenechával narýchlo pred modrou čiarou Paukovčekovi a do útočného pásma už vtedy neočakávane vnikol Paločko. Tak teda popradská akcia nemohla pokračovať.

18:32

V útočnom pásme Popradčania prehrali vhadzovanie, Hraško zachytil puk za bránou a sebavedomo ho poslal von cez všetky čiary.

18:04

Popradskí hráči nezačali presilovú hru dobre. Teraz práve musia zakladať útočnú akciu po márnom snažení v úvode početnej výhody.

17:13

A taktiež sa teraz Poprad bude môcť realizovať aj v presilovej hre. Petr Obdržálek dostáva dve minúty za hákovanie.

16:45

Poprad už hrá s piatimi hráčmi. Musím zhodnotiť, že Zvolenčanom táto presilová hra absolútne nevyšla, o slovo sa hlásili popradskí hokejisti, ktorí často sa aj sami dokázali dostať do stredného pásma a mať kontrolu nad hrou.

16:14

A teraz po zbabranej zvolenskej akcii sa znovu činili Popradčania. Kasík vyhodil puk cez všetky čiary a domáci teda znovu zbierajú cenné sekundy.

15:45

V strednom pásme získal puk Tomáš Sýkora, ktorý ho následne bezpečne poslal cez všetky čiary. Poprad sa zatiaľ perfektne bráni.

15:10

Popradskí hokejisti pozorne zachytil puk v obrannom pásme, Suchý ho ponúkol Kasíkovi, ktorý ho len tak nahodil na bránu, pred ktorú už s dôrazom prišiel Arne Kroták a získal v útočnom pásme aspoň vhadzovanie.

14:46

V početnej výhode si zahrajú aj hostia. Daniel Brejčák totižto odchádza na dve minúty za hákovanie.

14:44

Peter Hraško si pripravil puk na zakončenie na pravom kruhu, no následne bola táto jeho strela zblokovaná.

14:24

Druhá zvolenská formácia sa dostávala už do útočného pásma, ale neurobili to vôbec dobre, keďže sa dopustili ofsajdu a bude sa tak vhadzovať v strednom pásme.

14:05

Jaroslav Kasík teraz poslal puk zo stredného pásma po pravom krídle, ale kus čiernej gumy sa odrazil od jedného zo zvolenských hráčov a následne skončil mimo ihriska.

13:33

Zvolen už hrá síce s piatimi hráčmi, no i teraz sú popradskí hokejisti stále nepríjemní. Od modrej čiary strieľal tvrdo Kasík, ale zvolenská opora v bráne si hravo poradila aj s touto strelou.

13:02

Popradčania si to posúvali nakrátko medzi sebou vo formácii Sýkora, Hvila, Kurali. Následne však druhý menovaný posúval na modrú čiaru Suchému, ktorý však následne pálil iba do Šimkovej lapačky.

12:16

Popradskí hokejisti si pokojne prihrávali v útočnom pásme, no následne Peter Hraško zatlačil do bránkoviska Sýkoru, ten stratil rovnováhu a následne už jeden z dvojice českých rozhodcov poslal vhadzovanie do stredného pásma.

11:50

Jaroslav Kasík vystrelil presne z osi ihriska na modrej čiare, jeho puk tečoval Matúš Paločko tesne pred bránkoviskom, no namieril to len na hornú žŕdku zvolenskej brány a následne puk skončil na ochrannej sieti!

11:06

Presilovka pre Poprad. Na dve minúty za hákovanie odchádza Lubor Pokovič.

11:06

Svoju hokejku na hornej časti pravého kruhu napriahol práve Kroták, ktorý pálil príklepom, ale následne Šimko reagoval pohotovo a puk zachytil.

10:45

Arne Kroták bol v týchto chvíľach strojcom akcie domácich, nahodil puk do útočného pásma, kde ho získal Paločko a následne pokračuje popradská akcia.

PODKONICKÝ - 0:1

09:45

Zvolen dal gól!
Zvolenskí hokejisti sa dostávajú do vedenia v tomto zápase aj s dávkou šťastia. Z rohu klziska potiahol puk na pravý kruh ANDREJ PODKONICKÝ, ktorý odtiaľ aj strieľal švihom a šikovne dokázal prestreliť štrbinku medzi betónmi brankára Kostúra!
Asistencie: Michal Chovan, Lukáš Jurík.

09:25

Do zakončenia sa po ľavom krídle dostal Michal Chovan, ktorý vyskúšal pozornosť gólmana Matúša Kostúra strelou z ľavého kruhu, no brankár Popradu bezpečne zachytil strelu.

08:42

Po zvolenskej rozohrávke, ktorú zachytili domáci v strednom pásme, sa práve hokejisti Popradu dostali do útoku, ale zastavilo ich postavenie mimo hry.

07:43

Tak a teraz sme videli prvú obrovskú možnosť, teda nebezpečenstvo v zápase. Namále mali Zvolenčania, keď Tomáš Sýkora strieľal z medzikružia, Šimko sa nejak puk prekĺzol cez výstroj a pred bránu prišiel Hvila, no následne dorazil len mimo brány!

07:16

Napokon sa im zakončenie nepodarilo vyprodukovať a do útoku šli domáci. Od modrej čiary strieľal Štefan Fabian, no svojou hokejkou netrafil priestor brány.

06:53

Zvolenskí hokejisti sú natlačení v útočnom pásme, prihrávajú si puk, no zatiaľ sa nestabilizovali a len si ho posúvajú po roh.

06:17

Na opačnej strane sa nám zase predviedli hostia, ktorí ukázali, že aj oni to kombinačne vedia. Kentoš potiahol akciu cez stred ihriska, na modrej čiare prihral na pravý kruh Síkelovi, ktorý strieľal, ale gólman Popradu bezpečne zachytil puk vo svojej lapačke.

06:06

Peter Gápa získal rýchlosť cez stred ihriska, no následne z medzikružia vo veľkej šanci nedokázal trafiť bránu.

05:26

Ján Ťavoda najprv zakončoval z pravého kruhu, no Kostúr bezpečne vyrazil a okamžite bez prikrytia zahájil akcia. Do zakončenia sa nakoniec po ľavom krídle dostal Lukáš Paukovček, no s jeho strelou nemal Šimko žiadne problémy, bezpečne ju zachytil vo svojej lapačke.

04:33

Matúš Paločko nabil z medzikružia na pravý kruh Arnemu Krotákovi, no popradský kapitán trafil iba stojaceho Pokoviča pred bránou. Nebola to však silná strela, takže Pokovič ju hravo dokázal bez bolestí prekonať.

04:00

Popradskí hokejisti sa v týchto chvíľach cítia byť mierne poškodení, pretože podľa nich Paločko nebol v ofsajdovom postavení, ale čiaroví rozhodcovia tvrdili niečo iné a hru prerušili.

03:38

Samuel Takáč sa skvelo pretlačil do medzikružia, ale jeho následné zakončenie smerovalo len do stredu tela gólmana Mareka Šimka, ktorý znovu podržal svoj tím pozorným zákrokom.

02:56

Druhá zvolenskú formácia teraz predviedla dobrú akciu. Chovan našiel spoza brány na pravom kruhu Andreja Podkonického, ktorý nebezpečne strieľal, no Kostúr dokázal puk dostať preč za pomoci svojej vyrážačky.

02:38

Popradčania nerozohrali dobre. Mário Kurali sa snažil posúvať na pravé krídlo Tomášovi Sýkorovi, no jemu sa nepodarilo puk zachytiť, a to v tomto prípade znamená icing.

02:10

Andreas Štrauch získal rýchlosť po pravej strane, dostal sa na hornú časť pravého kruhu, odkiaľ vyskúšal Šimkovu bystrosť, no šikovnou strelou švihom neprekvapil hosťujúceho gólmana, ktorý s istotou použil svoju lapačku.

01:44

Kasík získal puk na modrej čiare, okamžite ho nahodil na bránu, no puk bol tečovaný a skončil niekde v medzikruží. Tam však bol pohotovejší gólman Šimko, ktorý pred Nagyom prikryl puk.

01:15

Na modrej čiare napriahol svoju hokejku Ľubomír Malina. Jeho tvrdá delovka skončila na Šimkovom pravom betóne a následne bola vyrazená na ochrannú sieť.

01:09

Pozornosť si zistil aj Kroták, no zase na opačnej strane, ktorý sa dostal do medzikružia a odtiaľ strieľal, no gólman Šimko nemal problém so zachytením puku.

00:30

Prvú dvadsaťminútovku dnešného stretnutia lepšie odštartovali hokejisti Zvolena. Ako prvý v tomto zápase zakončoval Michal Chovan, no jeho zakončenie trafilo iba pozorné betóny gólmana Kostúra.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), D. Brejčák – Kasík, Malina – Gáborčík, Dinda – Hvila, Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – M. Nagy, Paukovček, Matis – Gápa, Mlynčár, Štrauch

HKm Zvolen: Šimko (Orčík) – Bagin, Juraško ("A") – Hraško, Pokovič – Pichnarčík, Ťavoda – Sloboda, Brabenec, Puliš – Michal Chovan ("A"), Jurík ("C"), Podkonický – Obdržálek, Bortňák, Škvaridlo – Ďaloga, Kentoš, Síkela

Rozhodca: Šír, Mikula (obaja CZE) – Gajan, Smrek.
Prajem príjemný večer všetkým priaznivcom Tipsport extraligy! Naša najvyššia hokejová súťaž pokračuje mikulášskym 30. kolom. Na popradskom zimnom štadióne proti sebe nastúpia tímy HK Poprad a HKm Zvolen. Stretnutie sa začína o 17:00 a sprevádzať ním vás bude Lukáš R. Ovšonka.

HK Poprad
Aktuálne sa Podtatranci v tabuľke nachádzajú na štvrtej priečke so ziskom 60 bodov. Práve štyri prehry v rade spôsobili to, že sa popradskí hokejisti zosunuli z druhého miesta na štvrté. Veľkú úlohu v tomto určite zahralo aj zranenie Ľuboša Bartečka. Jedna z opôr popradského tímu si zranila koleno v zápase s Košicami 24. novembra a od tejto chvíle to s Popradčanmi ide mierne dolu vodou. Veď od zápasu s Oceliarmi prehrali Kamzíci aj ďalšie tri stretnutia, doma s Banskou Bystricou 2:3 po nájazdoch, v Skalici 6:3 a v Nitre 3:1. Hokejisti Popradu si však po tejto miernej kríze už napravili chuť víťazstvom nad Žilinou jednoznačne 0:3. Popradčania zatiaľ dokopy nastrieľali 105 gólov a 66-krát inkasovali. Najproduktívnejším hráčom domáceho mužstva je aktuálne Tomáš Sýkora, ktorý sa presadil 14-krát a 17-krát pri góloch asistoval.

HKm Zvolen
Zvolenčania sa už momentálne viac-menej stabilizovali a v tabuľke sa nachádzajú na piatej pozícii so ziskom 57 bodov. Rytierom možno pomohlo to, že v posledných piatich zápasoch narazili na súperov z dolnej polovice tabuľky. No taktiež museli zabojovať proti silným Košiciam, ale hravo túto prekážku dokázali prekonať. Oceliarov vyprevadili s debaklom 6:2. Medzi úspechy v poslednej pätici stretnutí patrí určite aj ďalšie vysoké víťazstvo nad Martinom 3:8 a výhra doma nad Piešťanmi 4:3 po predĺžení. Naposledy Zvolen podľahol Baranom v zaujímavom banskobystricko-zvolenskom derby 2:1, víťazstvo tak teda zostalo pod Urpínom. A v nedávnom stretnutí Zvolen ešte zdolal Skalicu doma 3:1. Zvolenskí hokejisti majú na konte viac strelených a aj inkasovaných gólov ako Poprad. Úspešne sa im podarilo presadiť 112 ráz a zároveň 93-krát inkasovali. Zvolen má aj najviac najproduktívnejších hráčov v prvej päťke tabuľky produktivity extraligy. Presne sa tam nachádzajú štyria hráči. Najviac bodov má na konte Kamil Brabenec (40), druhý je Radovan Puliš (39), za nimi dvoma nasleduje nitriansky útočník Roman Tománek, štvrté miesto patrí Michalovi Chovanovi (36) a päticu dopĺňa Lukáš Jurík (33).

Zaujímavosť
Dnes sa pred zrakmi fanúšikov Popradu predstaví v zlatej prilbe za najkrajší gól mesiaca október legenda a popradský kapitán Arne Kroták, ktorého presný zásah fanúšikovia zvolili za ten najkrajší a v poslednom mesiaci roka bude tento hokejista na hlave nosiť práve prilbu zafarbenú do zlatista.

Vzájomné zápasy
12.11.2014, Zvolen – Poprad 2:4
12.10.2014, Poprad – Zvolen 5:2
16.09.2014, Zvolen – Poprad 5:3

Na popradskom štadióne nás teda čaká pozoruhodný súboj štvrtého s piatym a bude aj určite veľmi nerozhodný.
S týmto súhlasia aj stávkové kancelárie, ktoré určili kurzy síce viac prikláňajúce sa na stranu Popradu, ale len veľmi tesné. Výhra domácich je ohodnotená kurzom 1.95, výhra hostí kurzom vyšším 2.73. Ak si chcete staviť na remízu, môžete využiť kurz okolo 4.30.

Všetko podstatné sa dozviete už zajtra a ak si nechcete nechať ujsť aj priebeh zápasu, sledujte náš prenos od samého začiatku. Onlajny.eu sú tu pre vás. Želáme vám ešte príjemný a ničím nerušený športový zážitok!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HK Poprad – HKM Zvolen

2:1

po prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. T. Sýkora (Kroták), 61. Fabian (Suchý, Kroták) – 10. Podkonický (Michal Chovan, Jurík)

HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), D. Brejčák – Kasík, Malina – Gáborčík, Dinda – Hvila, Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – M. Nagy, Paukovček, Matis – Gápa, Mlynčár, Štrauch

HKM Zvolen: Šimko (Orčík) – Bagin, Juraško ("A") – Hraško, Pokovič – Pichnarčík, Ťavoda – Sloboda, Brabenec, Puliš – Michal Chovan ("A"), Jurík ("C"), Podkonický – Obdržálek, Bortňák, Škvaridlo – Ďaloga, Kentoš, Síkela

Rozhodčí: Šír, Mikula (obaja CZE) – Gajan, Smrek

Diváci: 1278

Průběh zápasu
1. třetina
09:45
11:06
14:46
17:13
Po 1. třetině
2. třetina
21:04
21:58
23:04
23:04
29:28
33:14
34:33
Po 2. třetině
3. třetina
58:32
Po 3. třetině
Prodloužení
60:24
po prodl.