Menu

Hokej

ELIOD extraliga mladšího dorostu

Královští lvi Hradec Králové – HC Dynamo Pardubice

3:2

po prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)

13.11.2014, 16:00 • Zimní stadion v Hradci Králové • Lukáš Štěrovský (@sterovsky)

Z mojí strany to je pro dnešek vše. Z královéhradeckého zimního stadionu přeji hezký zbytek dne. (18:22:08)
Hradec tak nakonec v dnešním zápase přece jen potvrdil roli lídra tabulky, i když si cestu k úspěchu představoval určitě méně složitěji. Pardubičtí si po vyrovnaném průběhu i výkonu naprosto zaslouženě odvážejí bod.

Konec zápasu.

60:19

Hradec právě vstřelil branku!
Ránu od modré Jánský ještě vyrazil, na dorážku FILIPA JIRÁSKA, která mířila do levé části branky, už nedosáhl.

60:01

Začalo prodloužení.
Po tříminutové přestávce přejdou hráči k pětiminutovému prodloužení. Do něj si Hradec Králové přenáší výhodu v podobě ještě dvou minut a třiatřiceti vteřin trvající početní převahy.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:52

Jánský teď ani neví, jak se mu podařilo nahozený kotouč vyrazit. To bylo z holí hradeckých pro základní část vše.

59:40

Postavení hradeckého (útočícího hráče v brankovišti), hra vykázána do středního pásma.

59:26

Vhazování po pravici Jánského.

59:02

Hradec moc hezky kombinuje v útočném pásmu, snaží se puk dovézt až za brankovou čáru.

58:34

Na čtyři minuty si vyzkouší trestnou lavici Michal Machač. Ten se provinil dvěma zákroky za dvě minuty, hákováním a vražením na hrazení.

58:34

Oddechový čas pro domácí.

58:26

A Lvům se nabídne přesilová hra. A to hned čtyřminutová!

57:32

Hradec střídá a zpoza vlastní brány rozjíždí další pokus o útok.

56:35

A opět se mohlo prokázat, jak je hokej hra plná změn, kde v jednu vteřinu může být vše naopak. Skoro samostatný únik, do nějž se Hradec Králové dostal, končí v lapačce Jánského, který ji na poslední chvíli dokázal přiložit ke své levé tyči a utěsnit tak prostor, do nějž rána směrovala.

56:03

Pardubice jsou permanentně v pásmu Hradce. Vypadá to, jako by Lvy druhý vyrovnávací gól přece jen trochu položil.

55:19

Machač mířil přesně do Vomáčkovy vyrážečky, která splnila svůj účel na sto procent. Rozhodčí vzápětí hru, už poněkolikáté dnes, přerušil pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

54:57

Šaldovu střelu od modré přizvedl jeden z hráčů – nevím, zda-li se jednalo o člena kádru Pardubic, nebo Hradce – a ta jen těsně proplula kolem růžku Jánského brány.

54:03

Hradečtí ale nic nevzdávají a ani zdaleka nepůsobí odevzdaným dojmem. Na to, aby se skórem zápasu něco udělali, mají ještě necelých šest minut. To samé ale platí i pro hosty.

53:10

Pardubice právě vstřelily branku!
Je to ale přesně naopak, než tomu bylo ve druhé části. MICHAL ŽOUŽELKA dokázal po přihrávce Machala krásnou střelou ze střední vzdálenosti překonat Vomáčku a využít tak přesilovou hru. Zápas je tedy zase "restartován".

52:56

Hra se přerušuje pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

52:27

Potrestán je Miroslav Havelec (HKR) za podražení.

52:23

Teď to bude už o něco horší – čeká je oslabení. I když pokud se Štohanzl pokusí zopakovat svoji parádu z prostředí části...

51:42

Útok hradeckých Lvů zastaven pro hru vysokou holí. To je teď asi asi to poslední, co domácím, působícím jako by najednou byli politi živou vodou, vadí.

50:56

Hradec právě vstřelil branku!
A domácí opět přebírají vedení. VÁCLAV MARŠÍK zužitkoval svoje zkušenosti, když se povedenou střelou vypořádal s pardubickou obrannou i brankářem Jánským. Bez asistence.

50:42

Jenže Pardubice teď určitě budou o dost těžším soupeřem.

49:28

Hradec se dokázal z obdržené branky oklepat a pomalu se zase, co se týče držení puku a pohybu po hřišti, vrací do zápasu.

48:29

Ružička si dovolil velkou parádu. Tváři v tvář Vomáčkovi zkusil domácího gólmana překvapit parádičkou, kdy zakončoval s hokejkou prostrčenou mezi nohami. Puk ale netrefil ideálně, protože ten skončil i bez přičinění Vomáčky mimo branku.

47:34

To je určitě pořádná sprcha pro domácí mužstvo. Navíc pardubickým hráčům jako by se vrátila ta správná chuť do hokeje. Podnikají teď jeden nálet na branku Vomáčky za druhým.

46:36

Pardubice právě vstřelily branku!
To už ale není pravda. FILIP ZADINA dokázal využít trocha prostoru navíc, jež mu poskytli domácí beci, a prudkou střelou zápěstím ve výši tak třiceti čísel na ledem srovnává stav zápasu. Bez asistence.

46:04

Pardubice často střílí z dálky, takřka až od modré čáry. Hradečtí obránci dobře odvádějí svoji práci.

45:21

Za to Jánský se musel na druhé straně pořádně obracet ve svém brankovišti. Odražená střela kutálela po prostoru vyhrazeném gólmanovi, nakonec ale taky skončila mimo.

44:34

Ružička se hezky obtočil za brankou Vomáčky, následně si udělal prostor a zkusil štěstí se střelou švihem. S tou ale Vomáčka neměl žádnou práci, nemířila do prostoru mezi tři tyče.

43:26

Hradec je zase na svých útočných značkách, tentokrát ale Jánský se zneškodněním střely neměl větší potíže, mířila totiž přímo do jeho výstroje.

42:39

Vomáčka musel vyřešit nepříjemnou situaci, kdy se kotouč od zadního mantinelu odrážel nikým nepozorován do prostoru brankoviště gólmana Lvů. Nakonec ale skončil pod jeho lapačkou.

41:58

Podobně si na druhé straně poradil s nahozením ze středního pásma Jánský. Ten pro jistotu však touš přidržuje, vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.

40:58

Vomáčka bez problémů odráží vyrážečkou do pravého roku Machalův bekhendem vyslaný projektil.

40:18

Poslední třetina začala opět náporem Hradce, snažícího se proklestit si cestu do útočného pásma. To se mu skutečně daří, jenže rozhodčí jeho snahu vzápětí narušuje verdiktem o hře vysokou holí.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 17:35.
Druhá třetina nabídla podobný obrázek jako první dějství. Hrálo se v solidním tempu, s mnoha osobními souboji, které ale rozhodčí sympaticky pouštěli, což bylo rozhodně ku prospěchu věci. Pardubice sice dostávaly soupeře pod tlak, ten ale odpověděl v pro něj nejlepší možný moment – Štohanzl ve vlastním oslabení správně odhadl rozehrávku hostí, aby posléze skóroval. Tím otevřel skóre dnešního zápasu a zároveň hodil pomyslnou rukavici směrem na pardubickou stranu. Jak se Pardubice s touto výzvou popasují, můžeme sledovat už za malou chvíli.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:38

Pardubice kombinují v pásmu soupeře, jenže jim chybí důraz a rychlost. Hradec tak kotouč snadno odebírá a osvobozuje se.

39:09

Po zakázaném uvolnění se vhazuje po levici Vomáčky.

38:04

Hraje se v plném počtu.

37:33

Sýkora na poslední chvíli dokázal odstavit rozjetého hradeckého hráče, který už už chtěl zakončovat.

36:04

První vyloučení pro hosty. Machala (PCE) doplatil na oplácení Štohanzlovi (HKR), který je vyloučen za podražení, pardubický hráč je poslán na trestnou lavici za hrubost.

34:08

Hradec měl štěstí! Jeden z pardubických hráčů byl takřka v samostatném úniku. Domácí brankář se roztáhl na brankové čáře, ale zasahovat nemusel, puk hostujícímu útočníkovi stihl vypíchnout Vomáčkův kolega z obrany.

33:01

Machala se dostal k odraženému puku, zírala na něj prázdná Vomáčkova brána, ale kotouč mu z hokejky sjel!

31:54

Pažourek teď najížděl z levého křídla, střelou na "dřevěnou" nohu Jánského překvapil, puk ale o několik centimetrů klec minul.

31:16

Hradec tedy Pardubicím dokázal uštědřit pořádnou psychickou facku – skóroval ve vlastním oslabení, navíc poté, co si hosté dokázali vypravovat snad největší tlak za celý zápas. Teď se, namotivován brankou svého kapitána, znovu žene do útoku.

29:39

Domácí v plném počtu.

29:34

Hradec právě vstřelil branku!
MARTIN ŠTOHANZL využil chyby v rozehrávce hostů, dvěma rychlými kroky se dostal až do blízkosti Jánského a vystřelil. Ten puk sice skryl v náručí, jenže s ním zacouval až za brankovou čáru. Bez asistence.

29:03

Domácí se konečně osvobozují vyvezením kotouče a následným získáním vhazování ve středním pásmu.

28:24

Pardubice hradecké hráče sevřely ve vlastním pásmu, k výraznější šanci se ale nemohou propracovat.

27:39

Teď se navíc domácí musí bránit. Hradecký Matouš si jde odsedět dvě minuty za hákování.

25:30

Hosté vstoupili do prostřední periody úspěšněji, pokud jako měřítko bereme množství příležitostí zavánějících gólem. Zlepšili ale i obraz své hry, Hradci se už zdaleka tak často nedaří zamknout soupeře v jeho vlastním pásmu – spíše naopak.

24:40

Ten musel vzápětí čelit další ráně, tentokrát od hranice vlastního obranného pásma. I tu dokázal pokrýt.

24:22

Sýkora ve středním pásmu sebral kotouč, přes čtveřici hráčů prokličkoval až před Vomáčku, bekhendovou střelou ale překonat hradeckého gólmana nedokázal.

23:35

Po vhazování si směrem do středu vybruslil Dvořák, leč jeho střela jen přelétla Jánského svatyni a skončila na plexiskle za ní.

22:46

Abychom se vzápětí přesunuli k Jánskému. Ani jeden z nich, byť se hra pohybuje v jejich blízkosti, zatím nemusel v druhé třetině řešit výraznější problém.

22:22

Hra se teď v pravidelném tempu přelévá z půle Hradce na tu pardubickou, a opačně. Teď jsme zase v blízkosti domácího brankáře Vomáčky.

21:12

Pažourek z nejmenší možné vzdálenosti, důrazně atakován pardubickým obráncem, dorážel na několikrát puk. Beton Jánského byl na svém místě a nepohnul ani o milimetr.

20:18

Zadina ihned po vhazování zaváží kotouč do útočného pásma. Po nepřesné přihrávce soupeři se už ale do útoku ženou opět Lvi.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:50.
Na hradeckém zimním stadionu jsme mohli od počátku zápasu vidět vyhrocené utkání s množstvím osobních střetů. Přestože obě mužstva si jsou zatím z hlediska skóre zcela vyrovnaná, byli to domácí, kteří postupně přebírali štafetu, a kteří byli schopně dostat hosty častěji pod tlak. O tom svědčí i dvě nastřelené tyče, mající na svědomí právě skutečnost, že stav zápasu je zatím, z hlediska skóre, nerozhodný.

20:00

První třetina skončila.

19:35

Vypadá to, že první třetina skončí bez branek.

19:02

Jánský váhal, zda-li má proti nahozenému puku vyjet. Nakonec tak neučinil, a měl co dělat se Štohanzlem, který kotouč dobruslil a pokusil se zakončit. Moc prostoru mu ale nezbývalo, kvůli čemuž byl Jánský nakonec úspěšnější.

18:18

Na druhé straně Jánský vychytal Jiráska, jenž si vybruslil zpoza branky do takřka ideální pozice. Nikým nerušen zakončil do strážce pardubické svatyně.

16:48

I Pardubice se na malou chvíli dokázaly prodrat na půli domácích. Puk se po několika zablokovaných pokusech dostal až na pomezí brankoviště stojícímu Matýsovi, který jej poslal do ochranné sítě za brankou Vomáčky.

15:45

Šalda teď přešel samostatně střední pásmo. Když se rozhlédl a zjistil, že nikdo ze spoluhráčů se nenachází v pozici pro přihrávku, mocným nápřahem puk od modré čáry vyslal na branku Jánského. Toho dnes už podruhé zachránila brankové konstrukce – kotouč orazítkoval břevno.

15:00

A ihned po skončení přesilové hry si zase Lvi berou hlavní slovo a tlačí se před brankáře Pardubic. Po zakázaném uvolnění hostů bude jejich tlak, troufl bych si říci, pokračovat.

14:29

Domácí v plném počtu.

13:53

Pardubice puk zavezly na půli soupeře, ale to bylo z jejich strany vše. Gaspar touš posílá opět do prostor, kde branku Vomáčky neohrozí.

13:09

Domácí hrají oslabení zatím skvěle. Už dvakrát puk vyhodili, teď se dokonce kapitán Štohanzl probruslil až těsně před Jánského, kterého z těsné blízkosti nepřekonal.

12:29

Jenže domácí se vzápětí provinili příliš velkým počtem hráčů na ledě, čímž darovali hostům přesilovou hru.

12:21

Hradec si vydobyl tlak a je trvale usazen v obranném pásmu hostujícího celku.

11:18

Tyč nastřelená z velmi malého úhlu pravé strany strany hřiště teď zachránila Pardubice od inkasování!

11:04

Bojuje se opět na pardubické půli kluziště.

10:07

I Pardubice vystrkují zoubky. Po nájezdu do prostoru před Vomáčkou zkoušeli hráči hostujícího celku zakončit, ale stejně jako předtím domácí nebyli ke koncovce připuštěni, a to díky řádné práci obrany. Puk klouzající po ledě pak už pohodlně sebral Vomáčka.

09:05

Královští lvi to pak zkoušeli podobně ještě jednou, tentokráte z druhé strany Jánského branky, který byl připraven a následnou střelu skryl do svých chráničů.

08:44

Jirásek obdržel dobře myšlenou přihrávku zpoza brány, kterou mohl překonat přesouvajícího se Jánského. Jenže byl zablokován hostujícím hráčem a už tak přízemní střela neměla potřebnou razanci.

07:51

Ta samá situace v bledě modrém od pardubického mužstva. Jeden z jeho hráčů byl ve vlastním pásmu pod tlakem napadajících borců ve žlutých dresech, a tak puk raději vyhodil přes všechny čáry.

06:55

Počáteční vyrovnaný obraz hry teď trochu narušují Hradečtí, kteří jsou častěji na puku, jenže výraznější šanci si zatím nevypracovali. Teď se dokonce po jejich nepřesné rozehrávce a následném icingu vhazuje po pravici Vomáčky.

06:21

Voňka na modré čáře rukou hezky zastavil nahozený kotouč, jenže jeho střela, respektive nahození gólové parametry nemělo.

05:23

Vhazování po jeho levici využily Pardubice, které rychle přešly s kotoučem až do útočného pásma. Tam ale o puk přišly, a do šance se znovu žene Hradec.

05:04

Hráči jsou ve "skoro" souboji o první místo v tabulce hodně nabuzeni. Nahození z rohu končí v náručí Jánského.

04:31

Dlouho jim to nevydrželo, Hradec opět natlačený v obranném pásmu hostí.

04:04

A pardubičtí hráči po delší době vyvážejí puk z vlastní poloviny.

03:16

Dvořák se zkusil probojovat do útočného pásma Hradce, což mu vyšlo. Sražená střela ale Jánského nemohla nikterak ohrozit, skončila vysoko nad brankou.

02:22

Muška si teď podle předchozích slov počíhal na Černého u modré čáry a čistě jej odstavil od puku.

02:19

Hraje se hodně do těla, hra přináší spoustu hitů a dohrávaných soubojů. Jakpak by také ne, když se jedná o derby.

01:36

Maršík zkoušel vyjet zpoza brány Jánského, ale pardubického brankáře nepřekvapil.

00:59

Nicméně ani jeden z brankářů se k práci nedostal.

00:16

Začalo se ve svižném tempu, puk už se alespoň jednou ocitl na obou stranách kluziště.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Královští lvi Hradec Králové: Vomáčka (Kouba) – Krištof, Lelek, Voňka, Pohl, Muška, Gaspar, Šalda, Jonáš – Sajdl, Hladík, Pažourek, Matouš, Havelec, Jirásek, Dvořák, Štohanzl "C", Hašek, Mazura, Maršík, Síla. Trenér: Tomáš Martinec.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Jánský (Vlk) – Dubovči, Rudy, Sýkora, Javůrek, Hrubý, Mert, Žouželka "C" – Ružička, Blümel, Matýs, Zahradník, Zadina, Machala, Černý, Machač, Svatoš, Pochobradský, Hlaváček. Trenér: Jaroslav Landsman.

Rozhodčí: Svoboda – Karlík, Votroubek.
První vzájemné utkání v letošní sezóně vyznělo lépe pro královéhradecké hráče, kteří si připsali tři body za výhru 2:0 na ledě Pardubic.
Tomuto statusu by se přiblížili právě hosté z Pardubic, avšak jedině v případě výhry za tři body.
Hradečtí totiž vedou tabulku, a to s náskokem čtyř bodů. V případě prohry by se tak mohli, z hlediska příštích zápasů, začít radikálně strachovat o post lídra.
Před Hradcem Králové leží výzva v podobě dalšího derby, tentokrát se však nejedná o A-mužstvo, juniory ani starší dorost, ale právě nejmladší dorostence Královských lvů, kteří na svém ledě přivítají Pardubice. Vyjma derby se také bude jednat o souboj prvního a druhého mužstva skupiny Střed.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Královští lvi Hradec Králové – HC Dynamo Pardubice

3:2

po prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 30. Štohanzl, 51. Maršík, 61. Jirásek – 47. Zadina, 54. Žouželka (Machala)

Královští lvi Hradec Králové: Vomáčka (Kouba) – Krištof, Lelek, Voňka, Pohl, Muška, Gaspar, Šalda, Jonáš – Sajdl, Hladík, Pažourek, Matouš, Havelec, Jirásek, Dvořák, Štohanzl "C", Hašek, Mazura, Maršík, Síla. Trenér: Tomáš Martinec.

HC Dynamo Pardubice: Jánský (Vlk) – Dubovči, Rudy, Sýkora, Javůrek, Hrubý, Mert, Žouželka "C" – Ružička, Blümel, Matýs, Zahradník, Zadina, Machala, Černý, Machač, Svatoš, Pochobradský, Hlaváček. Trenér: Jaroslav Landsman.

Rozhodčí: Svoboda – Karlík, Votroubek

Průběh zápasu
1. třetina
12:29
Po 1. třetině
2. třetina
27:39
29:34
36:04
Po 2. třetině
3. třetina
46:36
50:56
52:27
53:10
58:34
Po 3. třetině
Prodloužení
60:19
po prodl.