Menu

Florbal

Euro Floorball Tour (junioři)

Švýcarsko – Česko

10:6

konec (0:3, 7:1, 3:2)

02.11.2014, 08:30 • Elenia Areena, Hämeenlinna, Finsko • Tadeáš Mima (@arsenalfanda)

To je z dnešního zápasu vše. Přeji příjemnou neděli a někdy příště u onlajnů na shledanou. (10:33:28)
Dnešní utkání sledovalo 42 diváků.
Je konec. Po 1. části se mohlo zdát, že mají naši reprezentanti vše pod kontrolou, ovšem realita byla naprosto jiná. Druhou třetinu naprosto ovládli Švýcaři a před poslední třetinou měli kvalitní náskok. Ten dokonce ještě v závěrečné periodě navýšili a čeští junioři se musí smířit s posledním místem na turnaji EFT.
HVĚZDY ZÁPASU

Švýcarsko: Deny Kanzig
Česko: Lukáš Pešat

60:00

Konec zápasu.

59:01

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Je kompletně rozhodnuto. "Domácí" dávají jubilejní 10. gól poté, co CLAUDIO MUTTER v poklidu nasměroval míček do prázdné svatyně. Asistence: Andrin Hollenstein.

58:30

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Čeští trenéři se rozhodli pro risk bez brankáře a ten se stal také osudným. MICHA STROHL neměl nejmenší problém se zakončením ze 2 metrů a střelou po zemi trefuje prázdný prostor. Bez asistence.

58:13

Kanzig opět způsobil rozruch před českou klecí, míček se nakonec dostává až za branku.

57:28

Vaculčiak se rozhodl zakončovat sám, jenže jeho bekhend nebyl dostatečně prudký a Keller bez potíží kryje.

56:49

Situaci musel zachraňovat až Cimbálek, který díky dobrému postavení v brankovišti zamezil dorážce a schoval míček v náručí.

55:53

Obrana uklízí kulatý předmět až za půlící čáru, pár metrů za půlkou se dokutálel až k holi obránce a další švýcarský postup může začít.

54:48

Švýcaři kontrolují hru a Česko se nedokáže zrovna dvakrát prosazovat v předbrankovém prostoru. Míček putuje mezi hráči v červeném a muži v bílých dresech jsou proti těmto pasům bezmocní.

53:55

Cimbálek dalekonosným výhozem vyslal dopředu jednoho z útočníku, ten ale narazil na skálopevnou defenzivu "domácích" a možnost k zakončení je rázem nenávratně pryč.

53:05

Volný úder z české produkce se netěší úspěchu, Keller nemusel ani vytahovat žádný zákrok. Strážci švýcarské klece pouze stačilo zůstat v pokleku a sledovat hru za brankou.

52:36

Tentokrát se dostali k zakončení Češi, to však bylo zblokováno defenzivně laděným hráčem ze švýcarského mužstva a veškeré vzrušení je zbytečné.

51:44

Hra vypadá v této etapě hry stále skoro totožně, kulatý předmět drží ve své moci švýcarští florbalisté a nenechávají protivníky příliš často dělat problémy před jejich klecí.

50:36

Vaculčiak chtěl bez nějakého dlouhého čekání propálit nepřipraveného Kellera, míček ovšem zpracoval špatně a střela opouští prostor mezi mantinely. Kellerův tygří skok tak vyzněl naprázdno.

50:01

Aktivnější jsou aktuálně hráči Švýcarska, Česko musí vzdorovat rychlým kombinacím v jejich podání.

48:50

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Ukázková dělovka DENY KANZIGA, který střílí svůj dnešní 4. gól! Střelec přijal pas od spoluhráče na protějším mantinelu a důrazně uklidil z první míček pod břevno. Asistence: Florian Spalti.

48:22

Aleš Höffer (Česko) je vyloučen na 2 minuty za svůj přestupek.

48:12

"Domácí" rozehrávají z útočného rohu, ten se jim však nepovedl a míček letí až ke Kellerovi.

47:40

Česko právě vstřelilo branku!
Naši reprezentanti snižují na rozdíl jediné branky! Zápas bude ještě hodně zajímavý, RADEK MANDÍK byl osamocený před Kellerem a s bravurou využil svoji příležitost. Asistence: Jan Zavadil

46:58

Pozorná česká obrana zastavila akci před Cimbálkem. Jen díky důrazu jednoho z obránců kulatý předmět nešel na gólmana.

46:36

Zadovka českého florbalisty před mantinel nepřinesla úspěch, míček má Švýcarsko.

45:44

Šance Švýcarska nebude využita, míček se před brankou odrazil a proletěl nad břevnem, aby se následně snesl v bezpečné vzdálenosti od svatyně Čechů.

43:06

Česko právě vstřelilo branku!
Našim hráčům se podařilo snížit v oslabení! Početní nevýhodu využil MATĚJ VACULČIAK přesně umístěnou střelou do odkrytého prostoru Kellerovy svatyně. Asistence: Lukáš Pešat.

42:17

Petr Hofman (Česko) je vyloučen na 2 minuty za nedovolené bránění.

41:58

Míček na českých holích, naši však nedokázali v útoku nic kloudného vymyslet a hra se stěhuje na opačnou polovinu hrací plochy.

41:33

Hraje se hlavně kolem půlící čáry, obrany jsou zatím úspěšné na obou koncích hřiště.

40:21

Švýcaři se probojovali do útoku, zde však zasáhl Cimbálek a nic se nestane.

40:03

Úvodní buly třetiny pro Čechy, kteří následně kombinují na své polovině.

40:01

Začala třetí třetina.
Do branky nakoukne místo Fibigera také Jan Cimbálek.
Druhá třetina byla v jasné režii Švýcarska. Česko nedokázalo na tempo svých soupeřů žádným adekvátním způsobem zareagovat a florbalisté v bílých dresech mají o čem přemýšlet před poslední periodou. Uvidíme, jestli se ještě něco stane v poslední části. Vše ale hraje do karet "domácím".

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Závěr periody nabízí další třepotající se míček v české síti. URSIN THONY se vytočil do střelecké pozice a z prostoru před brankou dával míček k tyči, kde neměl Fibiger všechen prostor pokrytý. Bez asistence.

37:53

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Češi inkasovali další gól a z nadějného vedení po 1. části hry v tuhle chvíli vůbec nic nezbylo. JAN ZAUGG stál na konci kombinace, měl dostatek času a prostoru a jeho zakončení nemělo chybu. Asistence: Dan Hartmann.

37:02

Jakub Vilím (Česko) je vyloučen na 2 minuty za svůj nečistý zákrok.

36:00

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Červení se po pěkné akci dokázali popáté prosadit. Vypadalo to, že od pravého mantinelu bude pálit Micha Strohl, ten ještě ale nečekaně přiťukl míček k MARCU KLAUENBOSCHOVI. Jeho přesná střela byla pro Fibigera neřešitelným problémem. Asistence: Micha Strohl.

35:42

Keller v brance Švýcarska nenechal míček projít přes jeho tělo. Kvalitní česká šance tak končí a rozehrává "domácí" tým.

35:02

Češi se pokoušeli o přečíslení, avšak tahle snaha končí po zodpovědném zákroku posledního švýcarského obránce.

33:05

Česko právě vstřelilo branku!
Rána z osy hřiště přinesla srovnání. Čeští hráči využili přesilovou hru zásluhou LUKÁŠE PEŠATA, jehož jedovka zamířila nekompromisně do prostoru, kam brankář vůbec nečekal, že by se míček mohl odrazit. Asistence: Jakub Kordoš.

32:48

Švýcaři zvládají početní nevýhodu dobře, opět se povedlo zemi helvetského kříže poslat míček daleko od své svatyně.

32:23

Švýcarský florbalista vyhazuje přes celé hřiště. Teď bude zase chvíli trvat, než se naši dostanou před branku.

31:52

Florian Spalti (Švýcarsko) je vyloučen na 2 minuty za vražení.

30:40

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Obrat hráčů Švýcarska je dokonán! Sólová akce v podání DENYHO KANZIGA dostala gólovou tečku po ráně z rohu hřiště. Kanzig si tak může užívat vstřeleného hattricku během 10 minut. Bez asistence.

30:22

Mrowiec zastavil švýcarskou dělovku z úhlu, kulatý předmět je ovšem stále ve švýcarském držení.

29:33

Vilím zavezl míček a zklidnil situaci. Z následného rychlého brejku zamířil střelec hodně nepřesně, míček ani mantinely nezastavily.

28:34

Švýcarsko má na tribuně větší podporu, i když žádná přehnaná návštěva na utkání nedorazila. Míček právě v držení červených.

27:42

Mandík mohl zakončovat v přečíslení 2 na 1, avšak míček nezpracoval podle představ a jedna z mála českých šancí v této periodě končí.

27:10

Před kasou zareagoval nejjistěji obránce Česka a poslal míček daleko od branky.

26:34

Stále jsou častěji v útoku "domácí". Naši hráči se velkému počtu střeleckých pokusů ze švýcarských holí jen těžko brání.

25:17

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Tomu se ani nechce pomalu věřit, co se na hrací ploše v posledních minutách děje! Švýcarský národní celek nepolevil ve své snaze a přišlo vyrovnání. Napadání rozehrávky Čechů přineslo ovoce, "hostující" florbalista zaváhal a nasměroval míček jen na hůl DENY KANZIGA, jenž z prostoru před brankovištěm nezaváhal. Asistence: Simon Steiner.

25:09

Česko hraje z rohu, postup přes půlku komplikují forčekující lajna soupeřů.

24:24

Aktivita Švýcarska je opravdu drtivá. V těchto chvílích se Česko nezmůže na nic jiného, než bránění na vlastní polovině před náporem soupeře.

23:50

Švýcarský florbalista dostával nahrávku na zadní tyč, jenže míček před ním poskočil a nedokázal jej usměrnit za ležícího brankáře!

22:48

Míček mají "domácí" a snaží se o vytvoření dalších příležitostí k palbě. Povedený úvod je doslova nakopl k lepším výkonům.

20:56

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Skvělý švýcarský vstup do 2. části přináší další zásah! DENY KANZIG vzal všechnu zodpovědnost na sebe, povedl se mu bezchybně provést protiútok a tváří v tvář Fibigerovi nezaváhal. Bez asistence.

20:28

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Pozor, rozdíl mezi týmy již není tak výrazný. DAN HARTMAN se dostal nejdříve k odraženému míčku a Fibiger na jeho pokus nedokázal včas zareagovat. Asistence: Andrin Hollenstein.

20:02

Na buly úspěšnější Švýcaři, ti se rychle přesunuli do útoku a prověřili Fibigera tvrdou střelou. Český brankář vyráží.

20:01

Začala druhá třetina.
Do branky nastoupí pro 2. třetiny na švýcarské straně Timon Keller, Martin Menetrey míří ke spoluhráčům na střídačku.
Skončila úvodní dvacetiminutovka. Švýcaři sice měli míček ve své moci delší dobu a snažili se pomocí velkého množství přihrávek probojovat do zakončení, avšak tahle taktika na naše hráče příliš neplatila. Češi totiž zvládali své protiútoky na jedničku a díky nim vedou po 1. třetině o 3 góly. Nejde ale o žádný velký náskok, Švýcarsko se o výsledek ještě popere.

20:00

První třetina skončila.

19:55

Fibiger musel ještě kontrolovat očima směr poslední švýcarské střely, ta jde nakonec vedle.

18:58

Brejk v podání naší reprezentace brankáře Menetreye nijak neohrozil. K rozehrávce se znovu staví švýcarští florbalisté.

17:58

Ke slovu se dostává Švýcarsko. "Hosté" se snaží o napadání soupeřových hráčů, jenže jejich rychlý pohyb způsobuje obtíže.

17:19

Česko se usídlilo v blízkosti švýcarské základny. Po chvíli ale přišel nepřesný pas z české produkce a této chyby "domácí" využili ziskem míčku pod svoji ochranu.

16:25

Česko právě vstřelilo branku!
Středoevropané zvyšují na třígólový rozdíl. Kvalitní dělovka v podání ALEŠE HÖFFERA z úctyhodné vzdálenosti proplachtila kolem všech aktérů na hřišti a zaplavala pod břevno Menetreyovy svatyně. Bez asistence.

16:02

Fibiger znovu v akci, tentokrát musel zneškodnit švýcarskou střelu zpoza jeho branky. Ruce měl však mrštné a nedopustil, aby jeho tým inkasoval.

14:55

Švýcaři rozjíždějí útočnou akci úplně od nuly. Mutter se nakonec rozhodl pro urychlení akce, využil moment překvapení, prosmýkl se kolem mantinelu a výpalem ohrozil bezpečí před Fibigerem. Český gólman zasahuje.

14:33

Menetrey se nenechal rozhodit hráčem před brankou a neohroženě schoval míček ve svých dlaních.

14:06

Akci Švýcarska zastavili aktivně bránící Češi, ti budou mít po faulu "domácích" výhodu volného úderu na útočné půlce.

13:36

Český florbalista mohl zakončovat z pravé strany, kdyby mu v poslední chvíli míček nesjel z hole a neskončil za branku Menetreye.

12:33

Hraje se ve středu hřiště. Aktuálně se nenaskytla ani pro jeden tým žádná větší šance.

11:28

Menetrey se ocitl na zemi a likvidoval jednu z českých šancí. Jenže netušil, že se míček ještě jednou odrazí. Kulatý předmět tak skončil opět na holi Pešata, ten ovšem pálil z otočky mimo.

10:15

Ani Česko to nemá se založením útoku úplně nejjednodušší. Například nyní nerozehráli naši správně a do brejku šel národní celek Švýcarska, střílející hráč trefil jen vyjetého Fibigera.

09:22

"Domácí" se snaží hlavně neudělat chybu, a proto si defenzivní dvojice momentálně nahrává jen mezi sebou z hole na hůl.

08:33

Fibiger se skvěle položil do dráhy švýcarské jedovky, nenechal se vykoupat kličkou protihráče a zamezil velké příležitosti ke snížení!

06:22

Česko právě vstřelilo branku!
Během necelé minuty dávají Češi další branku a v tuhle chvíli se radují z ještě o chlup výraznějšího vedení. Střela Daniela Částka ještě sice cestu do branky nenašla, ale následná přesná přízemní rána RADKA MANDÍKA už šla do sítě. Asistence: Daniel Částek.

05:42

Česko právě vstřelilo branku!
Jako první jdou do vedení naši reprezentanti! Petr Hofman udržel míček na polovině a MATĚJ VACULČIAK se z prostoru před brankou dokázal trefit mimo dosah švýcarského strážce. Asistence: Petr Hofman.

05:27

Höffer poslal míček po mantinelu do rohu hřiště, kde akce pokračovala volným úderem. Ten ale neměl gólové parametry a jen proletěl brankovištěm vedle.

04:48

Švýcarům sice dělá problém průchod přes půlící čáru, na které pozorně hlídkují naši hráči, avšak častěji jsou u míčku právě florbalisté v červených dresech.

04:18

Rozehrávka ze švýcarského útočného rohu nabídla nepovedený pokus mířící na zadní mantinel.

03:29

Švýcarsko v poslední minutě vyprodukovalo až přehnané množství přihrávek a Češi zahrozili, Menetrey ovšem byl u své tyčky správně postaven a míček se od něj odráží.

02:57

Míček mají hráči ze země helvetského kříže, pomalu se prokousávají přes český blok hráčů.

02:11

Nepřesné zakončení Švýcarska zamířilo do prostoru za mantinelem, Fibiger bez práce.

01:33

Na polovině obrali "domácí" protivníka o míček. Červená formace střídá a vymýšlí postupný útok.

00:50

Fibiger sbírá kutálející se míček ze země. Z této švýcarské akce nic většího nebude.

00:33

Rozehrávky se ujala česká defenzivní dvojice, Švýcarsko se nenechalo obalamutit a ničí příležitost už v zárodku.

00:04

Ihned se před Fibigera vydali Švýcaři. Obrana nedopustila, aby soupeř zakončil.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Švýcarsko: Menetrey (Keller) – Baumgartner, Klauenbosch, Jung, Obrecht, Spalti, Michel – Kanzig, Strohl, Steiner, Stock, Mutter, Hollenstein, Baumann, Hartmann, Thony, Hutzli, Wagnieres

Česko: Fibiger (Cimbálek) – Řezáč, Höffer, Částek, Vaculčiak, Lukáš, Gattnar, Mrowiec, Pešat, Hofman, Kašovský, Mandík, Pruner, Kordoš, Renčín, Bílek, Zavadil, Musil, Vilím

Rozhodčí: Daniel Skoog, Ola Hamberg.
Čeští na sebe pro dnešní zápas oblékli bíle dresy. Švýcarsko zvolilo červený úbor.
ŠVÝCARSKO

Švýcaři jsou na tom o poznání lépe. Hned v pátek ve svém úvodním představení na EFT přehráli silné Švédsko 6:3 a slavili zisk velmi cenného skalpu. Sobota připravila pro zemi helvetského kříže domácí Finsko. Druhý severský soupeř byl úspěšnější a Švýcary porazil 12:4. Uvidíme, jaký výkon předvedou proti Čechům švýcarští florbalisté. Papírově je náš tým však jedním z těch výkonnostně horších.
ČESKÁ REPUBLIKA

Naši reprezentanti zažívají na turnaji ve Finsku velké rozčarování. V pátek si mladí Češi odnesli ze zápasu, v němž nastoupili proti domácím Finům, výraznou prohru 1:17. Včera se mohli pokusit aspoň částečně svůj neúspěch odčinit proti Švédům, i ti byli však nakonec nad české síly a brali výhru 12:1. Naše reprezentace juniorů má tak dnes třetí a zároveň poslední naději na napravení celkového dojmu.
Přeji příjemné nedělní ráno všem ranním ptáčatům, která se rozhodla sledovat dnešní střetnutí juniorské verze Euro Floorball Tour mezi reprezentacemi Švýcarska a České republiky.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 8:30.

Švýcarsko – Česko

10:6

konec (0:3, 7:1, 3:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 21. Hartmann (Hollenstein), 21. Kanzig, 26. Kanzig (Steiner), 31. Kanzig, 36. Klauenbosch (Strohl), 38. Zaugg (Hartmann), 40. Thony, 49. Kanzig (Spalti), 59. Strohl, 60. Mutter (Hollenstein) – 6. Vaculčiak (Hofman), 7. Mandík (Částek), 17. Höffer, 34. Pešat (Kordoš), 44. Vaculčiak (Pešat), 48. Mandík (Zavadil)

Švýcarsko: Menetrey (21. Keller) – Baumgartner, Klauenbosch, Jung, Obrecht, Spalti, Michel – Kanzig, Strohl, Steiner, Stock, Mutter, Hollenstein, Baumann, Hartmann, Thony, Hutzli, Wagnieres

Česko: Fibiger (41. Cimbálek) – Řezáč, Höffer, Částek, Vaculčiak, Lukáš, Gattnar, Mrowiec, Pešat, Hofman, Kašovský, Mandík, Pruner, Kordoš, Renčín, Bílek, Zavadil, Musil, Vilím

Rozhodčí: Daniel Skoog, Ola Hamberg

Diváci: 42

Průběh zápasu
1. třetina
05:42
06:22
16:25
Po 1. třetině
2. třetina
20:28
20:56
25:17
30:40
31:52
33:05
36:00
37:02
37:53
39:48
Po 2. třetině
3. třetina
42:17
43:06
47:40
48:22
48:50
58:30
59:01
Konec