Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK Poprad – HK Skalica

6:1

konec (1:0, 1:1, 4:0)

28.10.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Lukáš Rastislav Ovšonka sk

Tipsport: 1.22 6.3 7.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zápas by som zhodnotil asi tak, že prvé dve tretiny síce domáci boli lepší, presnejší v rozohrávke, no až v tretej tretine sa dokázali patrične prebudiť. V poslednej časti hry skórovali postupne Sýkora, Paločko, Boltun a Hvila.

Ja sa s vami už na dnes lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (19:09:23)

60:00

Koniec zápasu.

59:21

Matúš Paločko v útočnom pásme zachytil puk, následne posunul do obrany Kasíkovi, ktorý puk dostal do obranného pásma, kde sa už Popradčania ukotvili a takto dokončia zápas.

58:55

Juraj Jurík dostal krížnu prihrávku na pravý kruh, vypálil z prvej, no mieril len do ľavej žŕdky!

58:28

Gólman Kostúr sa teraz mierne vystrašil, keďže na neho z pravej strany, z ťažkého uhlu, ale predsa dokázal vystreliť Matej Bene. Brána sa mierne posunula, ale Kostúr puk bezpečne skryl pod svojimi betónmi.

58:22

Poprad hrá s piatimi hráčmi.

57:56

Martin Chylo sa skúšal zo skrumáže pred bránkoviskom uvoľniť, no napokon Kostúr všetko pokryl. Počas tejto malej strkanice sa niečo stalo Kuralimu, ktorý súdiac podľa výrazu tváre nevyzeral príliš pokojne.

57:11

Popradskí "kamzíci" zatiaľ kontrolujú presilovú hru hostí, ktorí zase až takú veľkú snahu o skórovanie nemajú.

56:22

Presilová hra pre Skalicu. Štefan Fabian dostáva dve minúty za podrazenie.

55:48

Kroták teraz až príliš vymýšľal pred útočnou modrou čiarou, puk získal Michal Romančík, ktorý ho chcel preniesť na Rejžeka na pravé krídlo, no Kasík všetko pozorne vyriešil.

54:36

Do skalickej brány nastupuje s číslom 2 gólman Michael Ďuriš.

54:36

Poprad dal gól!
Domáci hokejisti už hrajú vo veľkej pohode a eufórii. Teraz sa im podarilo streliť aj šiesty gól v zápase! Matis posunul v strednom pásme, teda pred útočnou modrou čiarou puk LUKÁŠOVI HVILOVI, ktorý sa cez voľný priestor v medzikruží dostal sám proti Romančikovi, ktorého šikovne vymiešal a forhendom zakončil popod jeho nohy!
Asistencia: Matúš Matis.

54:00

Matúš Matis s absolútnou istotou obkorčuľoval útočné pásmo, následne sa dostal na modrú čiaru, ale svojou prihrávkou sa mu nepodarilo nájsť Lukáša Paukovčeka.

52:58

Arne Kroták sa teraz trošku s pukom v útočnom pásme zaplietol, nevedel ho vymaniť spopod nôh, no napokon sa mu to podarilo, prihral Fabianovi, ktorý posunul po šírke ihriska Gáborčíkovi a Poprad môže začať odznovu.

52:09

Od modrej čiary vyskúšal pozornosť brankára Kostúra Pavol Pavešic, no popradský gólman dokázal bez problémov vyratzil puk za pomoci svojich betónov.

51:32

Poprad dal gól!
Pekná akcia Popradčanov vrcholí v strelený gól! Jaroslav Kasík po zisku puku okamžite vyštartoval po pravom krídle, s pukom sa dostal na pravý kruh a následne s prehľadom v medzikruží našiel PETRA BOLTUNA, ktorý zakončil popod Romančikovu lapačku!
Asistenciu si pripísal Jaroslav Kasík.

50:56

Obranca Jaroslav Kasík napriahol na modrej čiare, no jeho delovka smerovala len do skalického útočníka Meryho, ktorý ju dokázal bez problémov ustáť.

49:58

Poprad dal gól!
Popradčania využívajú svoju presilovú hru. Kroták mal puk na pravom kruhu, keď perfektne prihral MATÚŠOVI PALOČKOVI pred bránkovisko. Ten v rýchlosti z prvej zakončil ku ľavej žrdi, kde nemal Romančik žiadnu šancu!
Asistenciu si pripísali: Jaroslav Kasík a Arne Kroták.

49:40

Samuel Takáč získal v útočnom pásme v medzikruží prenechaný puk od Matúša Paločka, následne vyskúšal pozornosť brankára Romančika, no ten je pozorný.

49:25

Presilová hra pre Poprad. Martin Grundling odchádza na trestnú lavicu za vyhodenie puku.

49:21

Prvý popradský útok má puk pod kontrolou v obrannom pásme, dokázal sa vymaniť spod napádania od skalických hráčov a smeroval dopredu. No skončilo to iba postavením mimo hry.

48:21

Ľubomír Malina napriahol na modrej čiare, no jeho tvrdé zakončenie príklepom smerovalo len do obrancov Skalice.

47:36

Arne Kroták si najprv skúsene prešiel útočné pásmo, následne sa dostal s pukom na modrú čiaru, odkiaľ zakončoval, no len priamo do pripraveného gólmana Patrika Romančika.

46:54

Skalický útočník Ľubomír Vaškovič strieľal z hornej časti ľavého kruhu, no puk stihol bezpečne vyraziť popradský obranca Makovský a následne Poprad prestriedal.

46:07

Ten sa skončil vtedy, keď Skaličania vyhodili puk z obranného pásma cez všetky čiary, čo znamená zakázané uvoľnenie a vhadzovanie pred Romančikom.

45:54

Útočník Matis získal puk od protihráča v obrannom pásme Popradu, následne posunul na obrancov a Poprad teda bude môcť začať nový útok.

45:12

Marek Drtina v týchto chvíľach nerozohral príliš presne, keďže zo stredného pásma puk posunul priamočiaru dopredu. Získal ho napokon až Kostúr, ktorý ho hokejkou pristavil svojim spoluhráčom.

44:31

Samuel Takáč vyrazil po ľavom krídle do zakončenia, následne chcel prenechať Paločkovi, no pred ním už boli ešte pozorní skalickí hokejisti, ktorí otočili hru smerom na Kostúra.

43:33

Poprad dal gól!
Poprad sa dostáva do dvoj-gólového vedenia v tomto zápase! Od modrej vypálil tvrdo Fabian, puk sa od Romančika odrazil do blízkosti bránkoviska, kde bol ešte Kroták zablokovaný, no následne dokázal Suchý dorážať bekhendom, gólman Skalice vyrazil puk ku opačnej žrdi, teda lepšie povedané na os ihriska pred bránu, kde bol TOMÁŠ SÝKORA, ktorý pohotovou dorážkou trafil odkrytú skalickú bránu!
Asistenciu si pripísali: Radoslav Suchý a Štefan Fabian.

43:14

Kroták hľadal krížnou prihrávkou z dolnej časti pravého kruhu na opačnej strane Hvilu, no ten sa k zakončeniu nedostal.

42:38

Štefan Fabian pálil od modrej čiary, Hvila krásne spred dolnej časti ľavého kruhu posunul ešte pred bránkovisko Tomášovi Sýkorovi, no ten z prvej nastrelil len Romančikovu výstroj!

42:10

Poprad má možnosť skórovať v presilovej hre o dvoch hráčov. Brankár Patrik Rohačik dostáva dve minúty za nedovolenú výstroj. Hostia sa budú musieť v trojici brániť po dobu minúty a 21 sekúnd. Za neho odchádza na trestnú lavicu Ľubomír Vaškovič.

41:49

Popradskí hokejisti okamžite rozprúdili presilovkový kolotoč, na konci ktorého mal byť Mário Kurali so svojím príklepom od modrej čiary, no prihrávka od Boltuna bola zblokovaná, ale Poprad sa ešte udržal v pásme.

41:31

Presilová hra pre domáce mužstvo. Za držanie odchádza na dve minúty Matej Bene.

41:03

Od modrej čiary nebezpečne príklepom vypálil Arne Kroták, no jeho tvrdé zakončenie vyrazil Romančik pred seba, nebol si stopercentne istý zákrokom, ale potom ešte puk prikryl.

40:47

Ľubomír Vaškovič len nahodil puk do útočného pásma, následne Skaličania prestriedali. To isté vykonali aj popradskí hokejisti.

40:07

Hneď na úvod vyskúšal pozornosť brankára Kostúra strelou zo stredného pásma Bezúch. Tento propagačný pokus zachytil popradský gólman vo svojej lapačke a následne nakrátko rozohral.

40:01

Začala sa tretia tretina.
V druhej dvadsaťminútovke sme videli dva góly. Skóre vyrovnal v priebehu 33. minúty Bezúch, Poprad sa začal trochu trápiť, no následne o päť minút neskôr dostal domácich do vedenia Takáč.
Tretia tretina sa začína približne o 18:32.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:38

Kroták už len z útočnej modrej čiary poslal puk do rohu klziska a nepokúšal sa už teda zaútočiť. Možnosť v druhej tretine ešte budú mať hostia, no zdá sa, že mi to už veľmi nevyjde.

39:00

Brankár Kostúr sa teraz musel mať riadne na pozore, keďže ho najprv Jurík prekvapil prihrávkou spoza brány pred bránkovisko, kde našiel Bezúcha, no ten z prvej umiestnil puk len do stredu brány, kde bol s istotou gólman Kostúr!

38:24

Juraj Jurík už smeroval v plnej rýchlosti do útočného pásma, no cez útočnú modrú čiaru neprenikol dovolene, keďže čiarový rozhodca odpískal ofsajd. Pravdepodobne sa niekto ešte pozabudol v útočnom pásme.

37:32

Poprad dal gól!
Poprad znovu získava vedenie v tomto zápase! Radoslav Suchý sa šikovne dostal do útočného pásma, prešiel poza bránu, zbavil sa obrancu a následne pri ľavej žrdi s prehľadom našiel SAMUELA TAKÁČA, proti ktorého rýchlej strele nemal Romančik šancu!
Asistencie: Radoslav Suchý a Matúš Paločko.

36:42

Suchý nahodil do útočného pásma, kde mal Sýkoru a aj Štraucha, no napokon brankár Romančik upokojil hru a puk prikryl pod svojou lapačkou.

36:13

Z hornej časti ľavého kruhu sa strelou opäť prezentoval Tomáš Mery, no jeho zakončenie z otočky nenarobilo Kostúrovi veľké problémy, keďže ho bez pochyby dokázal zachytiť v lapačke.

35:23

Popradčania v posledných minútach dosť kazia hru. Teraz získal nepresnú prihrávku na útočnej modrej čiare Tomáš Mery, no z horného vrcholu pravého kruhu pálil iba vedľa opačnej žrde.

34:42

Štrauch poslal z rohu klziska zlý puk na Gáborčíka, ktorý si ho nedokázal spracovať a Poprad teda bude musieť novú akciu začínať z obrannej tretiny.

33:55

Hlavný rozhodca vykázal hru do stredného pásma po tom, čo už nezbadal puk v útočnej tretine, kde ho ku mantinelu pritlačila dvojica Skaličanov a duo Popradčanov.

32:58

Skalica dala gól!
Skalici sa podarilo sedem minút a dve sekundy do konca stretnutia vyrovnať! JURAJ BEZÚCH sa znenazdajky dostal do samostatného zakončenia proti Kostúrovi, ktorého si ukážkovo položil a zakončil bekhendom!
Asistencia: Marek Drtina.

32:46

Marek Drtina veľmi tvrdo vypálil od modrej čiary, no napokon trafil iba Fabiana, od ktorého sa puk odrazil na pleksisklo.

32:12

Matúš Paločko sa dravo pretláčal po pravom krídle, no v medzikruží už stroskotal na súperovom obrancovi. Poprad má však puk stále v útočnom pásme.

31:36

Daniel Štumpf si položil Kostúra ako pravák na bekhend, no napokon zakončoval iba mimo brány!

31:36

Do samostaného úniku vyrazil Daniel Štumpft, ktorého podrazil popradský hráč a hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie!

30:52

Lukáš Hvila sa šikovne dostal k puku na ľavej strane presnejšie na ľavom kruhu a s istotou prehodil ku opačnej žrdi na Matúša Matisa, no ten zo stopercentnej šance netrafil bránu!

30:07

Gáborčík teraz stratil puk v útočnom pásme. Skalickí obrancovia hľadali niekoho na útočnej modrej čiare, kto by si hľadal priestor na brejk, no boli tam v prevažnom počte popradskí hráči.

29:27

Z dolnej časti ľavého kruhu sa snažil pozorného Romančika prekvapiť zakončením Matúš Paločko, no gólman Skalice sa natlačil ku žrdi a puk dokázal uchopiť vo svojej lapačke.

28:53

Obranca Suchý strieľal od modrej čiary, no jeho zakončenie bolo tečované a puk skončil napokon len na zadnom mantineli.

27:35

Oba tímy už hrajú s piaimi hráčmi. Teraz sa z trestnej lavice vrátil Ivan Jankovič. Poprad je v útočnom pásme a snaží sa zakončovať.

27:16

Lukáš Hvila sa teraz nádherne natlačil po ľavom krídle až pred gólmana Romančika, ktorý jeho zakončenie iba vyrazil pred seba a poriadne ani on nevedel, kde je puk. Prišiel pred bránu Paukovček, no ten trafil iba ochrannú sieť!

26:42

Poprad už hrá so štyrmi hráčmi.

26:23

Dobrú prácu teraz odviedol Samuel Takáč, ktorý dokázal ešte v útočnom pásme získať puk a zamieriť na Romančika, no ten iba vyrazil jeho zakončenie do bezpečia.

25:56

Radoslav Suchý získal nahodený puk od súpera za bránou Matúša Kostúra a následne ho bezpečne poslal von cez všetky čiary.

25:36

Pri tejto Krotákovej šanci bol však popradský kapitán faulovaný. Na dve minúty za seknutie odchádza Ivan Jankovič.

25:35

Arne Kroták získal puk po zlej rozohrávke skalických útočníkov na ľavom kruhu, následne sám zamieril proti Romančikovi, ktorého si ukážkovo položil na bekhend, no netrafil odkrytú bránu, rozhodovali centimetre!

25:18

Skaličania si puk v útočnom pásme zle rozohrali, domáci stihli okamžite vyhodiť.

25:09

Skalica sa ešte ani nerozostavila v pásme a má dvoj-násobnú šancu na skórovanie. Lukáš Hvila si už sadá na trestnú lavicu za podrazenie.

24:42

Prvá presilová hra pre Skalicu v tomto zápase. Dávid Gáborčík odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.

24:22

Martin Chylo šikovne zachytil Krotákovu nepresnú prihrávku na útočnej modrej čiare, následne sa dostal po ľavom krídle sám na bránu a z hornej časti ľavého kruhu vypálil príklepom, no Kostúr dokázal istotou puk vyraziť.

23:39

Lukáš Hvila vyrazil spoločne s Boltunom a Tomášom Sýkorom do prečíslenia, Boltun posunul Hvilovi na ľavý kruh, následne center prvej formácie zamieril popred Romančikove oči, aby odpútal pozornosť, Sýkora dostal puk do medzikružia, no dokázal trafiť iba výstroj gólmana Skalice.

23:21

Pitka posúval v strednom pásme po mantineli na Štraucha, no následne Skaličania puk zblokovali mimo ihriska, presnejšie na popradskú striedačku. Hra bola teda prerušená.

22:34

Juraj Bezúch šikovne vypichol puk Malinovi pred útočnou modrou čiarou, následne to už vyzeralo na samostatný únik, no vtedy sa čisto do puku dokázal hodiť Jaroslav Kasík a kus čiernej gumy skončil v rohu klziska.

21:36

Kroták hľadal v útočnom pásme Samuela Takáča, no nakoniec nepresne prihral a do zakončenia sa vydali hostia. Po pravom krídle sa šikovne prebojoval Matej Bene, no ten z dolnej časti pravého kruhu triafal iba Kostúrovu výstroj a následne bola hra prerušená.

21:11

Ďalšia skalická akcia spoza brankára Romančika skončila zakázaným uvoľnením, takže sa hra sťahuje pred skalickú svätyňu.

20:38

O prvý pokus o zakončenie sa snažil postarať prvý skalický útok, no Klímekove prihrávky v útočnom pásme neboli tie pravé. Následne Popradčania puk odstrelili a prestriedali ako oni, tak aj hostia.

20:09

Vhadzovanie na začiatku prostrednej časti hry vyhrali Skaličania, tí okamžite nahodili do útoku, no tam už dominovali popradskí hokejisti, ktorí získali puk.

20:01

Začala sa druhá tretina.
V úvodnej dvadsaťminútovke sme videli nie príliš hokej hraný v tempe, Popradčania mali jasnú dominanciu na ľade, niet pochýb, keďže mali k dispozícii tri presilové hry. Dostali sa do vedenia využitím tej prvej početnej prevahy, keď sa v priebehu 10. minúty trafil presne Suchý.
Druhá tretina začína približne o 17:45.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:36

Matis posunul puk na modrú čiaru Jaroslavovi Kasíkovi, ktorý pálil od modrej čiary, no len priamo do pozornej lapačky brankára Romančika.

18:43

Kroták si najprv sebaisto posunul puk na ľavom kruhu s Paločkom, následne zamieril popradský kapitán až do opačného rohu klziska, odkiaľ prihrával Fabianovi na modrú čiaru, no tam mal ešte dobre postavenú hokejku Skaličan Mery, ktorý tečoval prihrávku na Fabiana.

17:46

Domáci hráči sa už len poľahky oslobodili vyhodením puku približne na útočnú modrú čiaru, Následne poslal tréner Jančuška na ľad druhú formáciu a hostia tam majú taktiež druhý útok.

17:14

Domáci hokejisti nezaznamenali príliš presnú rozohrávku, keďže Kurali poslal puk nezmyselne cez všetky čiary, čo znamená icing a hra sa teda opäť sťahuje pred Kostúra.

17:06

Spoza brány sa pred gólmana Kostúra natlačil Daniel Štumpf, no popradský brankár puk videl s prehľadom a prikryl ho vo svojej výstroji. Vhadzuje sa teda po jeho ľavej ruke.

16:33

Popradčania zatiaľ efektívne napádajú skalických hokejistov, ktorým sa v takejto situácii ťažko rozohráva. Rozohrávka im trvá dlhšie, no napokon sa im ju darí realizovať s maximálnou presnosťou.

15:30

Skalica hrá v tejto chvíli už s piatimi hráčmi. Len odstrelila puk do útočného pásma, keďže nutne potrebuje poslať na ľad kompletnú formáciu.

15:05

Pozornosť skalického gólmana vyskúšal strelou príklepom Kroták, ktorý pálil z hornej časti pravého kruhu. Patrik Romančik vyrazil za bránu, kde ešte bol Takáč, ktorý okamžite nepríjemne posunul pred bránkovisko, ale gólman hostí dokázal potom puk pod sebou niekde schovať a hra bola prerušená.

14:30

Ľuboš Bartečko vypálil od modrej čiary, no svojím prízemným projektilom dokázal trafiť iba skalických obrancov. Brankár Romančik bol teda v tejto chvíli bez práce.

13:48

Hvila prihrával krížne popred bránkovisko Bartečkovi, už sa zdalo, že Skaličania odstrelia puk, no vtedy tam dokázal zasiahnuť Suchý.

13:30

Poprad získava ďalšiu hru v početnej výhode. Za hákovanie odchádza na trestnú lavicu Marek Drtina.

12:31

Skaličania už hrajú s piatimi hráčmi a snažia sa ísť čo najviac do útoku. Teraz preveril brankára Kostúra Róbert Mikéska, no jeho nerazantné zakončenie z modrej čiary nerobilo popradskému gólmanovi žiadne problémy, keďže ho betónom vyrazil do rohu klziska.

11:49

Matúš Matis napriahol na hornej časti pravého kruhu, no jeho prízemnú delovku dokázal brankár Romančik bezpečne vyraziť do rohu klziska.

11:35

Suchý nabil Kuralimu na modrej čiare, no jeho projektil bol nepresný. Potom o niekoľko sekúnd vypálil od modrej Kurali znovu, no gólman Romančik s istotou vyrazil hokejkou na ochrannú sieť.

10:44

Nezachytený puk, ktorý mal na starosti Paločko po nastrelení od Krotáka získal Grundling a následne vyhodil cez všetky čiary.

10:20

Na úvod oslabenia sa podarilo skalickým hokejistom poslať puk cez všetky čiary. Potom Paločko nezachytil v útočnom pásme nepresný puk a domáci sa teda dopustili zakázaného uvoľnenia.

10:02

Juraj Jurík dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou. Poprad má teda druhú presilovú hru v poradí.

09:41

Poprad dal gól!
Popradskí hokejisti predsa len dokázali využiť presilovú hru. Stalo sa tak jedenásť sekúnd pred koncom trestu. Sýkora perfektne z rohu klziska posunul puk do medzikružia, puk ešte tečoval skalický hráč na RADOSLAVA SUCHÉHO, ktorý perfektnou strelou do pravého horného rohu otvoril skóre!
Asistenciu si pripísal Tomáš Sýkora a Lukáš Hvila.

09:10

Popradskí obrancovia akosi pozabudli na Ľubomíra Vaškoviča, ktorý sa dokázal rýchlosťou dostať po pravom krídle a nebezpečne príklepom vystrelil z hornej časti pravého kruhu, no Kostúr s istotou puk uchopil v lapačke.

08:53

Martin Chylo získal odrazený puk spoza brány, kde bojovala štvorica hráčov a následne ho odhodil s istotou.

08:25

Popradský kapitán Arne Kroták teraz nepresne prihral na Fabiana z pravého kruhu na modrú čiaru, puk sa dostal do stredného pásma.

08:08

Prvú akciu Popradu zakončoval Matúš Paločko. Ten po prihrávke Krotáka od mantinelu strieľal z medzikružia, pred bránou stál ešte Takáč, no pozorný Romančik si postrážil svoj priestor a puk prikryl.

07:52

Prvú presilovku v tomto zápase si zahrajú domáci. Pavol Pavešic odchádza na trestnú lavicu za zovretie puku.

07:08

Hádam prvý zákrok v zápase si na svoje konto pripísal brankár Kostúr, keď musel čeliť strele od Petra Stloukala, ktorý sa pretlačil po pravom krídle a z tesnej blízkosti forhendom nastrelil Kostúrovu výstroj.

06:35

Štvrtý popradský útok teraz trošičku robil problémy hosťujúcim hokejistom, keďže si Štrauch s Boltunom dokázali párkrát puk vymeniť medzi sebou, no následne už Mlynčár nemieril presne.

05:49

Popradskí hokejisti pekne zakombinovali v trojici, keď Matis posunul do rohu klziska Hvilovi, ktorý následne krížne našiel na modrej čiare Kasíka, lenže jeho strela bezpečne skončila v Romančikovej lapačke.

05:12

Ľubomír Malina sa zmocnil puku na modrej čiare, posunul sa, teda natlačil, bekhendom do medzikružia, no jeho bekhendové zakončenie následne našlo iba Romančikovu vyrážačku.

04:51

Na prvý pokus sa to nepodarilo, domáci zahrali znovu cez obrancov a po Krotákovej prihrávke strieľal od modrej veľmi nepríjemne Gáborčík, no našťastie dokázal gólman Skalice aj za zhoršeného výhľadu puk vyraziť svojou výstrojou.

04:14

Poprad sa dostal s pukom až do obrannej tretiny, následne nahodil puk do útočného pásma a získal. Teraz sa snaží niečo vytvoriť v útočnej pasáži ihriska.

03:22

Spoza brány našiel Ľuboš Bartečko ideálne pred bránkoviskom Petra Boltuna, ktorý v týchto priestoroch stál úplne sám, no mieril iba do skvelého gólmana Romančika!

02:46

Z ľavej strany v útočnom pásme strieľal Rejžek, no ten strelou z ľavého kruhu trafil iba roh klziska. Následne okamžite vyrazil do zakončenia Andreas Štrauch, no z pravého kruhu ponúkol Romančikovi, nech si chytí puk.

02:20

Štrauch trochu najprv rohu klziska povyzvŕtal Drtinu, následne posunul na modrú čiaru Kasíkovi, no ten strieľal iba do hráčov Skalice.

01:46

Domáci hokejisti sa zatiahli do obranného pásma. Hru upokojil Paukovček, následne začne Poprad svoju novú útočnú akciu.

01:28

Blízko ku gólu mal po vhadzovaní pred skalickým gólmanom Matúš Matis, ktorý sa zmocnil puku v medzikruží a okamžite zakončoval z týchto priestorov, no pozorný Romančik dokázal puk pozorne vyraziť svojím betónom do rohu klziska!

01:17

Samuel Takáč sa postaral o prvú koncovku tohto zápasu, keďže si spracoval puk na ľavom krídle a následne z hornej časti ľavého kruhu vyskúšal pozornosť brankára Romančika, no ten hokejkou vyrazil na ochrannú sieť.

00:38

Popradčania len narýchlo odovzdali puk von z obranného pásma. Následne odchádzajú oba tímy prestriedať a na ľad poslať druhé formácie.

00:17

Znovu sme svedkami nepresnej rozohrávky Popradu. Už druhé zakázané uvoľnenie v krátkom časovom slede. Vhadzuje sa po pravici brankára Kostúra.

00:08

Na úvodnom vhadzovaní tohto stretnutia zvíťazili domáci hokejisti, ktorí sa okamžitým nahodením puku od Kuraliho snažili dostať do prvého zakončenia, no napokon z toho bolo len zakázané uvoľnenie a hra sa dostáva pred Kostúra.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Oba celky už vychádzajú z útrob štadióna na ľadovú plochu. Domáci hokejisti sa dnes predstavia v tradičných modrých dresoch. Hostia z ďalekej Skalice búdu hrať v dresoch bielej farby. Hlavným trénerom Popradu je Milan Jančuška. Skalicu koučuje tréner Štefan Mega.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Gáborčík – Kasík, Malina – Makovský, Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, Matis – M. Nagy, Mlynčár, Štrauch

HK 36 HANT Skalica: Romančik (Ďuriš) – Grundling ("C"), Jankovič ("A") – Horváth, Drtina – Pavešic, Mikéska – Klímek, Stloukal, Vaškovič ("A") – Chylo, Mery, Bene – Bezúch, Štumpf, Jurík – Šimíček, Romančík, Rejžek – Kukliš

Rozhodca: Branislav Jura – Róbert Gavalier, Slavomír Sčensný.
Prajem príjemný podvečer a srdečne vás vítam pri sledovaní Tipsport extraligy na Onlajny.eu! Naša najvyššia hokejová súťaž pokračuje v poradí 18. Kolom, keď HK Poprad na svojom ľade privíta HK 36 HANT Skalica. Stretnutie sa začne o tradičnom čase 17:00 a sprevádzať ním vás bude Lukáš R. Ovšonka.

HK Poprad
Popradskí hokejisti sa po sedemnástich odohraných zápasoch usadili na druhej priečke tabuľky a zatiaľ si ju pozorne strážia. Snažia sa bodovať v každom zápase, zatiaľ zaváhali dokopy päťkrát. Na konte majú 39 bodov, ktoré získali za 14 výhier (11 v riadnom hracom čase). Ak neberieme do úvahy slovenskú reprezentáciu do 20 rokov, tak je Poprad tretím najmenej inkasujúcim tímom súťaže. Veľký podiel na tom má určite skúsený 34-ročný gólman Matúš Kostúr, ktorého úspešnosť je 92,31-percentná. Poprad momentálne stráca na vedúce Košice šesť bodov. Z tretej priečky na „kamzíkov“ útočia zvolenskí „rytieri“, ktorí strácajú na Popradčanov päť bodov.
V posledných piatich zápasoch zaváhali popradskí hokejisti raz. V piatok totižto podľahli v ostro-sledovanom východniarskom derby Košiciam tesne 1:2. Zápas si na štadión v Poprade prišlo vychutnať až 3 206 divákov. Toto číslo stanovilo návštevu sezóny. Dovtedy prišlo najviac ľudí na zápas s Martinom (7. októbra), keď bolo cez turnikety zaregistrovaných 1 670 lístkov.
Najproduktívnejším hráčom Popradu je aktuálne Tomáš Sýkora s 19 bodmi na konto, ktoré mu patria za 8 strelených gólov a 11 asistencií. Hneď za ním, šiesty celkovo v produktivite, je jeho spoluhráč Lukáš Hvila, ktorý nazbieral 17 bodov, za 11 gólov a 7 asistencií. Hvila patrí aj medzi najlepších strelcov Tipsport extraligy, keďže viac gólov má na konte už len Puliš zo Zvolena a rovnako jedenásťkrát sa presadil Roman Tománek z Nitry.

HK 36 HANT Skalica
Hokejistom zo slobodného kráľovského mesta zatiaľ nevychádza sezóna podľa predstáv. Veď Záhoráci sa nachádzajú na poslednom (ak odmyslíme Slovensko U20) mieste tabuľky. Získali zatiaľ iba 14 bodov, keďže len štyrikrát sa tešili z víťazstva v riadnom hracom čase a dvakrát boli zdolaní až po predĺžení alebo nájazdoch. Na deviatu Žilinu strácajú skalickí hokejisti dva body. V tejto sezóne dokázali hosťujúci hokejisti streliť dokopy 32 gólov, no mizerná obrana dopustila to, že Skalica je najviac inkasujúcim tímom tabuľky, keďže na konte má až 69 striel, ktoré skončili v skalickej sieti.
V posledných piatich zápasoch Skaličanom úplne upadla forma na bod mrazu. Veď naposledy Skalica bodovala naplno 16. októbra, keď dokázala horko-ťažko zdolať slovenskú reprezentáciu do 20 rokov 2:3. Následne štyrikrát nevyhrala. Blízko k zisku bodu mali hostia v zápase proti Banskej Bystrici v piatok, keď jej doma podľahli 1:2.
Najviac bodov zo všetkých hráčov Skalice má Petr Stloukal. Ten sa dokázal do siete presne trafiť štyrikrát a osem ráz asistoval. Preto má teda na konte 12 bodov.

Posledné zápasy
Poprad: víťazstvo vonku nad Banskou Bystricou 1:2 po samostatných nájazdoch (nedeľa)
Skalica: prehra na domácom ľade s Nitrou vysoko 1:8 (nedeľa)

Oba tímy sa už túto sezónu raz stretli. Stalo sa tak tretieho októbra, keď Poprad jednoznačne zdolal Záhorákov 0:5.

Jasným favoritom pre tento zápas sú určite Popradčania. V tom sa zhodujú aj stávkové kancelárie, ktoré domácim veria a na ich víťazstvo stanovili kurz okolo 1.20. Na výhru hostí v tomto zápase je vysoký kurz pohybujúci sa okolo 9.00. Ak si myslíte, že zápas bude pokračovať aj v predĺžení, tak je pre vás pripravený kurz okolo 7.00.

Poďte si teda spoločne s nami vychutnať zápas medzi Popradom a Skalicou prostredníctvom podrobného textového on-line prenosu. Želám vám ešte príjemný športový zážitok!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HK Poprad – HK Skalica

6:1

konec (1:0, 1:1, 4:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Suchý (Sýkora, Hvila), 38. Takáč (Suchý, Paločko), 44. T. Sýkora (Suchý, Fabian), 50. Paločko (Kroták, Kasík), 52. Boltun (Kasík), 55. Hvila (Matis) – 33. Bezúch (Drtina)

HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Gáborčík – Kasík, Malina – Makovský, Pitka – Bartečko ("A"), Boltun, T. Sýkora – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Paukovček, Matis – M. Nagy, Mlynčár, Štrauch

HK Skalica: Romančik (55. Ďuriš) – Grundling ("C"), Jankovič ("A") – Horváth, Drtina – Pavešic, Mikéska – Klímek, Stloukal, Vaškovič ("A") – Chylo, Mery, Bene – Bezúch, Štumpf, Jurík – Šimíček, Romančík, Rejžek – Kukliš

Rozhodčí: Branislav Jura – Róbert Gavalier, Slavomír Sčensný

Diváci: 1049

Průběh zápasu
1. třetina
07:52
09:41
10:02
13:30
Po 1. třetině
2. třetina
24:42
25:09
25:36
32:58
37:32
Po 2. třetině
3. třetina
41:31
42:10
43:33
49:25
49:58
51:32
54:36
56:22
Konec