Menu

Tenis

Turnaj mistryň (tvrdý povrch)

Maria Šarapovová (2) – Agnieszka Radwańská (6)

2:1 7:5, 6:7 (4), 6:2

konec

24.10.2014, 07:41 • Centre Court • Josef Cestr (@Hyddaw)

Tipsport: 1.52 2.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

6:2

Radwaňská zahrála Šarapovové do bekhendové části kurtu a Ruska následně prudkým bekhendovým úderem poslala míček do míst, kde už Radwaňská nedokázala být včas. Maria Šarapovová tak v dnešním zápase vítězí ve třech setech za bezmála 3 hodiny a 12 minut!

5:2

Maria ukončila sedmý gem třetího setu úderem po čáře, čímž reagovala na return Radwaňské. Bude se opakovat znovu stíhací jízda Agneiszky Radwaňské nebo už si koncovku dnešního zápasu Maria Šarapovová pohlídá?

4:2

Bitvu od základní čáry vyhrává Maria Šarapovová, která tak dlouho bušila do míčku a Radwaňská vracela míčky, dokud se nepovedlo Rusce namířit svůj úder po čáře jen těsně od postranního autu. Maria Šarapovová bere podání své soupeřce a jde do vedení 4:2 ve třetím setu.

3:2

Závěrečný fiftýn pátého gemu přeci jen získává Šarapovová, úder Radwaňské se nevešel do kurtu. Maria Šarapovová získává pátý gem třetího setu.

2:2

Další chyba v podání Šarapovové. Agnieszka Radwaňská získává čtvrtá gem třetího setu.

2:1

Return Agnieszky Radwaňské je příliš slabý a končí v síti. Maria Šarapovová získává třetí gem třetího setu.

1:1

I Polka získává gem čistou hrou. Úder Šarapovové z kříže byl příliš dlouhý.

1:0

Rusce se povedlo velmi rychle zakončit první gem třetího setu ve svůj prospěch.

6:7

Na závěr druhého setu přichází dvojchyba Marie Šarapovové, která znamená zisk setu pro Agnieszku Radwaňskou po dvou a půl hodině hry. Navíc získala Polka 6 gemů v řadě, neuvěřitelný počin polské tenistky. Dnešní zápas bude muset rozhodnout třetí set.

6:6

Maria Šarapovová zaútočila úspěšně po čáře na return Radwaňské a získává dvanáctý gem druhého setu. O druhém setu rozhodne tiebreak.

5:6

Tak dlouho se snažila Šarapovová udolat Polku údery od základní čáry, až sama poslala kulatý projektil do postranního autu. Agnieszka Radwaňská získává pátý gem v řadě!

5:5

Hned první z nich je využit a Polka se vrací znovu zpět do zápasu. Kdo by to byl za stavu 5:1 pro Marii Šarapovovou řekl?

5:4

Míček se z rakety Šarapovové po úderu od základní čáry, dostal za lajnu základní čáry na druhé straně kurtu. Po téměř dvou hodinách hry získává Agnieszka Radwaňská devátý gem druhého setu.

5:3

Už to vypadalo, že Šarapovová má fiftýn ve svých rukách, to však demonstrovala Radwaňská včasným doběhnutím míčku. Ruska následně poslala míček do postranního autu. Polka tak získává osmý gem druhého setu.

5:2

Polka se nejprve ubránila dvěma mečbolům, aby následně mohla zakončit gem při svém servisu chybou Šarapovové na returnu.

5:1

Obě tenistky hrály od základní čáry. Jako více úspěšná se nakonec ukázala Ruska, která byla více trpělivá, naopak Radwaňské bekhend skončil za základní čárou. Maria Šarapovová získává šestý gem druhého setu.

4:1

Agnieszka udolala Rusku na forhendové straně a získává tak pátý gem druhého setu ve svůj prospěch.

4:0

Ten také Ruska proměňuje, neboť Radwaňská odpálila servis Šarapovové za základní čáru. Šarapovová získává čtvrtý gem druhého setu.

3:0

Bekhden do protipohybu Radwaňské byl úspěšný a vešel se do kurtu. Maria Šarapovová bere podruhé v druhém setu své soupeřce servis a dostává se do vedení 3:0 na gemy.

2:0

Radwaňská vytváří na svém forhendu další chybu. Míček skončil za základní čárou. Maria Šarapovová získává druhý gem druhého setu ve svůj prospěch.

1:0

Tentokrát už Ruska brejkbol proměňuje v zisk servisu soupeřky. Radwaňská v důsledku stopbolu musela přispěchat k síti a následně zase k základní čáře. Rusce poté stačilo poslat míček do bekhendu Radwaňské, která už fyzicky nestačila.

7:5

Maria si přitáhla Radwaňskou jako první na síť, aby následně mohla vyslat na druhou stranu kurtu lob, na který Polka nedosáhla. Maria Šarapovová vyhrává po více jak hodině hry první set v poměru 7:5.

6:5

Maria nakonec přeci jen udolala svojí polskou soupeřku skvělým bekhendovým křižným úderem. Maria Šarapovová tedy bere znovu v dnešním utkání své soupeřce servis.

5:5

Ruska v první chvíli zariskovala umístěním svého úderu na čáru postranního autu, aby následně od základní čáry poslala křižný forhend pouze do sítě. Polka si bere ztracené podání z předchozího gemu zpět.

5:4

Tentokrát už to Rusce vyšlo. Radwaňská se pokusila překvapit soupeřku úderem po čáře, míček si však našel cestu do postranního autu a Maria Šarapovová tak bere potřetí v dnešním zápase Polce servis.

4:4

Po neúspěšném returnu Polky nakonec přeci jen Šarapovová získává osmý gem prvního setu.

3:4

Mohutný nápřah a následný úder míčku ze strany Šarapovové končí v postranním autu. Agnieszka Radwaňská získává osmý gem prvního setu.

3:3

Skvělý cit pro míček a skvělé načasování stopbolu ozdobil Šarapovové stopbol. Ruska tak získává šestý gem prvního setu ve svůj prospěch.

2:3

Šarapovové křižný bekhend zaletěl do autu. Poprvé v dnešním zápase si jedna z tenistek, v tomto ohledu je to Agnieszka Radwaňská, dokázala udržet servis.

2:2

Rusce se dnes vůbec nedaří udeřit míčky z voleje zpět do kurtu. Šarapovová už měla Radwaňskou kde potřebovala, ale míček zalétl za základní čáru. Agnieszka Radwaňská si tak bere podruhé v zápase podání zpět.

2:1

Agnieszka Radwaňská se pomalu začínala přibližovat síti, míček nakonec končí z rakety Polky v síti. Maria Šarapovová tak bere podruhé v zápase podání své soupeřce.

1:1

Stejně jako Polka, i Maria Šarapovová vytváří na závěr gemu dvojchybu, čímž si bere Polka podání zpět.

1:0

První dvojchyba zápasu způsobila ztrátu podání Agnieszky Radwaňské.

M. Šarapovová – A. Radwańská

2:1 7:5, 6:7 (4), 6:2

konec

Zpět na online

Rozhodčí: Kader Nouni (FRA)

Statistiky:
Statistiky
Statistiky zápasu

Esa: 8-1
Dvojchyby: 8-2
Úspěšnost prvního podání: 61% – 64%
Brejkboly: 8/15 – 5/16


Statistiky 2. setu:

Esa: 3-0
Dvojchyby: 3-1
Úspěšnost prvního podání: 70% – 68%
Nevynucené chyby: 30-14
Brejkboly: 2/6 – 2/3


Statistiky 1. setu

Esa: 0-0
Dvojchyby: 2-1
Úspěšnost prvního podání: 54% – 70%
Nevynucené chyby: 20-11
Brejkboly: 4/6 – 3/10