Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HKM Zvolen – HK VITAR Martin

4:2

konec (0:1, 2:0, 2:1)

24.10.2014, 18:00 • Zimný štadión Zvolen • Michal Bakoš (@bako_baks) sk

Tipsport: 1.6 4.5 3.79 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ďakujeme vám za pozornosť, na dnes je to zo slovenskej extraligy všetko. (20:26:41)
Hrozivú sériu prehier martinského MHC nedokázala prelomiť ani nová trénerská trojica. Na ľade Zvolena síce hokejisti z Turieca nepodali zlý výkon, no o body prišli v samom závere diskutabilným gólom.

60:00

Koniec zápasu.

59:09

Milan Kolena si vybil zlosť a frustráciu na Emilovi Baginovi. Za svoj zákrok dostal trest päť minút plus do konca zápasu. Takto si talentovaný útočník svoj návrat do martinského dresu rozhodne nepredstavoval.

Lukáš JURÍK - 4:2

58:37

Zvolen dal gól!
Je definitívne rozhodnuté. LUKÁŠ JURÍK poslal puk do prázdnotou zívajúcej svätyne martinského celku, čím rozhodol o víťazstve svojho tímu. Asistencia: Michal Chovan.

58:35

Oddychový čas Martina, po ktorom môžeme očakávať nasadenie šestice korčuliarov. Hra vabank v podaní hosťujúceho celku, ktorý je na pokraji desiatej prehry v rade.

58:30

Martinčania reklamovali, že hra mala byť už dávno prerušená, pretože ich brankár mal puk po svojej moci. Po dlhšej odmlke sa napokon pokračuje v hre, rozhodcovia svojho kolegu pri videu nevyužili na pomoc.

Radovan PULIŠ - 3:2

57:48

Zvolen dal gól!
Akciu zvolenského HKm naštartoval prienikom po ľavom krídle Dalibor Bortňák, ktorého strelu vyrazil Čech k Podkonickému. Vyzeralo to tak, že brankár MHC Mountfield si poradil i s následnou dorážkou skúseného zvolenského útočníka, no do bránkoviska ešte prikorčuľoval RADOVAN PULIŠ, ktorý puk vyhrabal spod lapačky Jakuba Čecha a zamietol ho do brány. Asistencie: Andrej Podkonický, Dalibor Bortňák.

57:30

Tak, dočkáme sa rozhodnutie ešte vo zvyšnom priebehu riadneho hracieho času, alebo bude musieť o víťazovi dnešného duelu rozhodnúť až predĺženie?

56:10

Galamboš zaviezol puk do útočného pásma, kde ho prenechal Tiborovi Vargovi, ktorý si ho pri mantineli nedokázal ideálne spracovať a Martinčania prišli o pásmo.

55:12

MHC Mountfield svoju početnú prevahu využiť nedokázal. Zvolen sa tak dokázal úspešne ubrániť a do záverečnej päť minútovky tretej tretiny vstupujeme za nerozhodného stavu.

53:12

Tomáš Škvaridlo putuje za podrazenie na trestnú lavicu. Martin si zahrá v presilovej hre, ktorou môže možno rozhodnúť o osude dnešného stretnutia.

Andrej THEMÁR - 2:2

51:23

Martin dal gól!
Staré známy nepísané pravidlo nedáš-dostaneš, ktoré je už poriadne klišé, sa opäť raz potvrdilo. Škvaridlo neuspel pri trestnom strieľaní a na druhej strane sa onedlho presadil v bezprostrednej blízkosti pred Marekom Šimkom ANDTEJ THEMÁR. Asistencia: Lukáš Matejka.

Nepremenené trestné strieľanie.

50:54

Škvaridlo si puk pripravoval na forhendový blafák, ktorý mu však Jakub Čech veľmi umne prečítal a hokejkou mu puk vypichol.

49:54

Fekiač peknou prihrávkou posunul puk na naštartovaného Tomáša Škvaridla, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu, v ktorom bol faulovaný! Nasleduje trestné strieľanie.

47:30

Martinčania odpálili puk cez celú dĺžku ľadovej plochy. Všetko sa to tak sťahuje pred brankára MHC Jakuba Čecha.

46:30

Zvolenčania sa už predovšetkým sústredia na pozornú defenzívu vo svojej obrannej tretine a vyrážanie do rýchlych kontier, na ktoré budú mať s pribúdajúcim časom čoraz viac priestoru.

45:33

Jaroslav Markovič sa snažil puk poslať smerom na bránu Šimka okamžite po buly, no pred domácim brankárom bol z hráčov HKm vytvorený hustý les, ktorý puk ku strážcovi zvolenskej svätyne nepustil.

45:05

Ďalší technický priestupok, tentoraz zakázané uvoľnenie v podaní domáceho celku. Počiatočná fáza tretej tretiny pripomína tú z prvej dvadsať-minútovky, kedy bola hra takisto takto kúskovaná.

44:30

Prerušenie hry využívajú oba tímy na prestriedanie. Hra sa opäť odštartuje vhadzovaním po pravici Mareka Šimka.

43:33

Roman Puliš sa dostal k puku v dobrej streleckej pozícii, mieril ho k ľavej žrdi Čechovej svätyne, no brankár martinského MHC Mountfield sa prekvapiť nenechal.

43:00

Takto to však rozhodne nepôjde. Zakázané uvoľnenie, po ktorom sa hra sťahuje do obranného pásma Martina, hostí za vyrovnaním určite nedovedie.

42:00

Zo série osobných súbojov pri mantineli v okolí modrej čiary vyšlo lepšie útočiace mužstvo, ktorým v tomto prípade bol HKm Zvolen. Ten ostáva nasťahovaný v blízkosti Jakuba Čecha.

41:00

Hokejisti Martina držia v úvode tretej tretiny puk na svojich hokejkách. Pravdepodobne od nich môžeme očakávať veľkú aktivitu v snahe vyrovnať.

40:01

Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine sme videli dva presné zásahy a oba padli do svätyne, ktorú háji Jakub Čech. Ten však pri dvoch ukážkových akciách Zvolena nemal najmenší nárok zakročiť.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:00

Začala sa posledná minúta druhej tretiny.

38:50

Markovič pálil z prvej, no ku svojej pravej tyčke sa Marek Šimko dokázal včas presunúť a predviesť úspešný zákrok.

37:59

Martin bude mať v závere prostrednej časti hry ešte šancu na vyrovnanie počas presilovej hry.

Lukáš JURÍK - 2:1

36:21

Zvolen dal gól!
Zvolenčania dokázali využiť ponúknutú príležitosť a v záverečnej fáze prostrednej tretiny otáčajú stav zápasu vo svoj prospech. Domáci museli touto krásnou, biliardovou akciou na jeden dotyk, do ktorej sa zapojila celá útočiaca pätica, potešiť srdce každého hokejového fajnšmekra. Na konci lahôdkovej kombinácie bol LUKÁŠ JURÍK, ktorý už s jednoduchým poslaním puku do odkrytej svätyne nemal najmenší problém.
Asistencie: Michal Chovan, Petr Obdržálek.

36:10

Zvolen hrá presilovku piatich proti trom. Chovan naštartoval v strednom pásme a pekne prenikol až pred Čecha, ktorý však bol pri puku ako prvý a prikryl ho pod svoje telo.

35:25

Arbitri napokon neprehľadnú šarvátku rozlúštili tak, že na lavicu hanby poslali z domácej strany Andreja Podkonického, ktorý dostal okrem menšieho i osobný trest a zo strany Martinčanov bol potrestaný Marek Kolba. Ten dostal 2+2 a ešte k tomu i osobný trest, takže nasledovať bude početná prevaha Zvolena piatich proti trom.

35:25

Pred bránkoviskom MHC Mountfield sa strhla poriadna mastenica, do ktorej sa zapojili prakticky všetci hráči na ľadovej ploche. Podkonický vyzýval na pästný súboj Mareka Kolbu, ktorý však jeho ponuku neprijal a rukavice nezhodil.

35:15

Po peknom prenechaní puku od Michala Juraška sa otvoril priestor na strelu pre Emila Bagina, ktorý sa poriadne oprel do puku, no Čecha prekonať nedokázal.

34:31

Jaroslav Markovič bol veľmi prekvapený, no tým nič nezmenil na tom, že ho hlavní arbitri poslali na trestnú lavicu. Po presilovke Martina nasleduje rovnaká možnosť o niekoľko minút i na druhej strane.

33:30

Tomko si zbytočnou kľučkou za svojou bránou skomplikoval celú situáciu a dostal sa pod tlak napádajúceho Markoviča, ktorého sa napokon dokázal úspešne zbaviť.

32:40

Emil Bagin ukázal svoj útočný potenciál a pekne si v útočnom pásme svojho tímu položil na zem protihráča Illa. Následná strela však bývalému mládežníckemu reprezentantovi až tak dobre nesadla a Čech zasahovať nemusel.

31:51

Martin svoju tretiu početnú prevahu v zápase nedokázal pretaviť v gól. Potrestaný Dalibor Bortňák je už späť na ľadovej ploche.

31:30

Lapačka Mareka Šimka bola včas pri ľavej žrdi, kde zamieril svoj pokus jeden z martinských útočníkov. Brankár HKm si dokázal dobre poradiť.

30:30

Zvolenčania vytiahli svoj obranný tvar celkom vysoko. Dvojice bekov Martina nemala dostatok času na ukľudnenie celej situácie a po prihrávke Markoviča na slepo sa hostia sami z blízkosti Šimka vyhnali.

29:51

Dalibor Bortňák sa po druhý raz v zápase musel nedobrovoľne pobrať do výkonu trestu. Milan Kolena sa ho totiž pekným manévrom zbavil v strednom pásme a Bortňák ho zložil k ľadu.

29:05

Trojica martinských hráčov ešte reklamovala u rozhodcovskej trojice nedovolený zákrok, no podľa nej bolo všetko v rámci pravidiel. Matejka opustil ľad a držal sa za ruku. Uvidíme, či martinský bek ešte do dnešného duelu bude môcť zasiahnuť.

28:45

Obranca Matejka po súboji pri mantineli na pravej strane ostal ležať na ľadovej ploche, z ktorej sa len veľmi ťažko zviecha.

28:00

Michal Hraško po úspešnej gólovej nahrávke pokračuje vo svojich ofenzívnych výpadoch. Tentoraz si obranca domácich prišiel po prihrávku až takmer do priestoru medzi kruhmi, odkiaľ z prvej tvrdo vypálil, no len presne do priestoru, kde bol pripravený Jakub Čech.

27:10

Jeden z martinských hráčov pri snahe zakončiť tvrdo od modrej čiary zlomil hokejku, takže Šimko musel puk posunúť do rohu klziska hokejkou.

26:15

Martinčania si mohli prinavrátiť vedenie! Dostali sa do prečíslenia, ktoré vyriešili veľmi dobre. Ďatelinka si to namieril pred bránu, čím na pravom krídle uvoľnil priestor Markovičovi, ktorý zakončoval po krížnej prihrávke Vargu na smolu hosťujúceho tímu mimo troch žrdí Šimkovej svätyne!

25:15

Andrej Podkonický sa v útočnom pásme naťahoval za pukom, no márne. MHC Mounfield môže dostať puk aspoň do stredného pásma.

24:19

Gól pochopiteľne domácim pomohol. Zvolenčania sú momentálne na koni a snažia sa pokračovať v aktívnej a útočnej hre.

Radoval PULIŠ - 1:1

23:19

Zvolen dal gól!
Zvolenčanom sa síce presilovú hru využiť nepodarilo, no všetko si dokázali vynahradili o niekoľko sekúnd neskôr učebnicovou akciou v útočnom pásme. RADOVAN PULIŠ posunul od pravého kruhu puk Juraškovi, nakorčuľoval si do priestoru medzi kruhmi, kde mu Juraško po krásnom obtočení sa okolo svojej osi puk vrátil a RADOVAN PULIŠ svojím presným zakončením švihom za chrbát Čecha, ktorý cez hrabu tiel nemal šancu niečo vidieť, potvrdil, že nie je len tak náhodou najlepším strelcom extraligy. Asistencia: Michal Juraško.

20:58

Radoslav Illo hákoval a posiela svoj tím do štvorice. Martin sa bude musieť brániť presilovke Zvolena.

20:45

David Zucker sa mohol pri svojom debute v martinskom drese uviesť gólom, no po dobrej prihrávke neuspel pred brankárom Šimkom, ktorý zasiahol pravým betónom.

20:30

Tibor Varga dostal na ľavom krídle dostatok priestoru, aby si puk ideálne nachystal a ten po jeho strele len tesne minul ľavý horný roh Šimkovej svätyne.

20:01

Začala sa druhá tretina.
V prvej tretine sme boli svedkami jediného gólu, ktorý padol do zvolenskej brány po presilovkovom zakončení Tibora Vargu. Nové trénerské trio na lavičke Martina tak môže byť po úvodnej časti hry spokojné, čo sa rozhodne nedá povedať o Zvolenčanoch, ktorým sa nepodarilo vyrovnať stav stretnutia počas presilovej hry.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Rozbehla sa posledná minúta prvej tretiny.

18:47

Čech musel ísť do pokľaku, no s jednoduchým nahodením od modrej čiare nemal veľa práce. Martin sa navyše dokázal opäť oslobodiť odpálením puku až za svätyňu Šimka.

18:39

Martinčania sa dokázali oslobodiť. Ostáva pred nimi ešte ubrániť druhú polovicu z plynúceho trestu Galamboša.

17:39

Po faule Petra Galamboša si v závere prvej tretiny zahrajú v početnej výhode o jedného hráča i domáci hokejisti.

16:20

Emil Bagin sa snažil niečo vymyslieť v útočnom pásme, no neúspešne.

Tibor VARGA - 0:1

15:20

Martin dal gól!
V samom závere presilovej hry, kedy sa už Juraško chystal naskočiť späť na ľadovú plochu, padol martinský gól. Peter Galamboš spoza brána posunul puk TIBOROVI VARGOVI na ľavý kruh, ktorý sa mierne posunul na os klziska a strelou švihom k bližšej žrdi našiel medzierku v postoji Šimka. Asistencia: Peter Galamboš.

15:00

Presilovková formácia Martina to v útočnom pásme veľmi pekne rozohrala. Po sérii presných a rýchlych prihrávok prišla strela Lojeka od modrej, ktorú Šimko s ťažkosťami zlikvidoval.

14:22

Škvaridlovi sa tam na chvíľku otvárala možnosť ísť ešte s jedným svojim spoluhráčom do prečíslenia dvoch proti jednému, ktoré však Martinčania znegovali dobrým návratom späť.

13:22

Michal Juraško hákoval, čo pozornosti rozhodcov neuniklo a domáci obranca sa už poberá na trestnú lavicu.

12:45

Bagin vyviezol puk spoza svojej brány a snažil sa ho zaujímavo predložiť cez os klziska jednému zo svojich rozbehnutých spoluhráčov, ktorý si však prihrávku mladého obrancu Zvolena nedokázal ideálne spracovať.

12:00

Zvolenčiana odpálili puk zo svojho obranného pásma, v ktorom sa bude hra odvíjať po vhadzovaní pred Šimkom.

11:00

Bortňáka jeho faul ani nemusel príliš mrzieť. Svojim spoluhráčom ním totiž nespôsobil vôbec žiadne nepríjemnosti. Už sa hrá v plnom počte na oboch stranách.

10:00

Formácia okolo navrátilca do martinského dresu Milana Kolenu sa dokázala usadiť v blízkosti brankára Šimka, no ten zasahovať nemusel. Všetky strela zablokovali jeho spoluhráči v poli.

09:10

Zvolenská brániaca sa štvorica zvládla prvú polovicu oslabenie znamenite. Martinčanov nepustila prakticky k ničomu a nejaké tie cenné sekundičky našetrila i v útočnom pásme.

08:10

Prvé vylúčenie zápasu registrujeme na strane domáceho HKm, ktoré bude musieť čeliť presilovke MHC Mountfield po krosčeku Dalibora Bortňáka.

07:35

Andrej Podkonický sa v útočnom pásme k puku nedostal. Zvolenčania museli okamžite prepnúť na druhú stranu, kde útok Martina potiahol Varga.

06:45

Pokrivčák výborne vyviezol puk cez celé stredné pásmo až do toho útočného, v ktorom sa však z Martinčanov nachádzal ako jediný a proti presile hráčov súpera nemal šancu niečo vymyslieť.

06:30

To vyprodukoval martinský bek Ivan Ďatelinka, ktorý puk z vlastnej obrannej tretiny vyhodil cez celú dĺžku klziska. Zvolen sa tak môže nasťahovať pred Čecha.

05:40

Obdržálek bol v snahe dostať sa do útočného pásma zastavený na modrej čiare Pokrivčákom. Domáci potrebovali následne striedať, puk tak len odovzdali hosťom tak, aby z toho nebolo zakázané uvoľnenie.

04:55

Lukáš Jurík sa zmocnil puku pri pravej žrdi Čechovej svätyne, ktorého sa domáci útočník snažil prekonať po rýchlom obtočení okolo brány, no defenzíva Martina nepríjemnú situáciu dokázala vyriešiť.

04:00

Puliš dostal na ľavé krídlo veľmi dobrý puk do jazdy, zatiahol ho až za bránu Jakuba Čecha, spoza ktorej čierne čudo predkladal do priestoru kruhov, kde však nedokázal žiadny z domácich hráčov zakončiť.

03:00

Martičania zavreli svojho súpera do jeho obrannej tretiny. Ďatelinka ešte nepálil, no Lukáš Klíma si od mantinelu nakorčuľoval s pukom do dobrej streleckej pozície, z ktorej nepríjemne vypálil smerom na bránu Šimka, ktorý mal zakrytý výhľad, no puk zadunel len o zadný mantinel.

02:05

Hra sa presúva na opačnú stranu klziska, kde sa takisto bude vhadzovať. Úvod dnešného stretnutia je zatiaľ poriadne rozkúskovaný.

01:15

Po prerušení hry sa bude pokračovať vhadzovaním v útočnom pásme Zvolena po pravici brankára Jakuba Čecha.

00:30

Martičania rozohrávali prvú akciu zápas z vlastnej obrannej tretiny, v ktorej ich prvá útočná trojica domáceho HKm vysoko a nepríjemne napádala.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HKm Zvolen: Šimko – Bagin, Hraško, Juraško, Pokovič, Ťavoda, Tomko, Richnarčík – Škvaridlo, Jurík, Podkonický, Puliš, Obdržálek, Fekiač, Chovan, Bortňák, Ďaloga, Sloboda, Žilka, Jakubík.

MHC Mountfield (Martin): Čech – Brcko, Ďatelinka, Dvořák, Kolba, Lojek, Matejka, Rusina, Dírer – Zucker, Fujerík, Galamboš, Illo, Jokeľ, Klíma, Markovič, Pokrivčák, Themár, Varga, Važan, Kolena.

Rozhodca: Lokšík – Holienka, Tvrdoň.
Slovenská hokejová extraliga ponúka vo svojom piatkovom programe päticu zápasov. Jeden z nich sa odohrá i vo zvolenskej aréne, kde si v rámci derby dvoch stredoslovenských tímov skrížia hokejky Zvolenčania s Martinčanmi.

Obaja dnešní súperi doposiaľ v novom ročníku odohrali šestnásť stretnutí, po ktorých sa nachádzajú v pásme zaručujúcom postup do play-off. HKm Zvolen je však na tom, čo sa týka tabuľkového postavenia i získaných bodov podstatne lepšie ako hokejisti Martina. Domáci sa totiž so ziskom 28 bodov radia na štvrté miesto extraligovej tabuľky, zatiaľ, čo Martin sa len ledva drží na ôsmej pozícii, ktorú už postupne začínajú atakovať Žilinčania, no najmä Skaličania, ktorí majú na Martin manko len troch bodov.

Martinskí hokejisti sa v poslednej dobe prezentujú slabými výkonmi a katastrofálnymi výsledkami, čo najlepšie dokumentuje päť prehier v ostatných piatich dueloch. Pozerať sa na samé prehry prestalo baviť i vedenie MHC, ktoré v nedeľu po domácej porážke so Žilinou odvolalo hlavného trénera Daniela Babku a na jeho miesto dosadilo Jaroslava Töröka. Tomu budú robiť asistentov Michal Beran spoločne s Andrejom Novotným.

Nový trénerský triumvirát Moutfieldu čaká ostrá premiére vo veľmi náročnom súboji na ľade Zvolena, ktorý sa môže pochváliť tým, že má vo svojom strede dvoch aktuálne najproduktívnejších mužov celej extraligy Kamila Brabenca a Radovana Pulisa, pričom druhý menovaný je navyše s dvanástimi zárezmi na gólovom opasku i najlepším kanonierom najvyššej slovenskej súťaže.

Favorit dnešnej konfrontácie tak je celkom jasný. V prospech Zvolena hovorí i prvé vzájomné stretnutie z tejto sezóny. To sa v Martine skončilo víťazstvom HKm v pomere 5:2. Hokejisti MHC dostali impulz v podobe nového šéfa lavičky, takže uvidíme, či bude po dnešnom zápase platiť staré-známe: Nová metla, dobre metie.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HKM Zvolen – HK VITAR Martin

4:2

konec (0:1, 2:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. Radoval Puliš (Michal Juraško), 37. Lukáš Jurík (Michal Chovan, Petr Obdržálek), 58. Radovan Puliš (Andrej Podkonický, Dalibor Bortňák), 59. Lukáš Jurík (Michal Chovan) – 16. Tibor Varga (Peter Galamboš), 52. Andrej Themár (Lukáš Matejka)

HKM Zvolen: Šimko – Bagin, Hraško, Juraško, Pokovič, Ťavoda, Tomko, Richnarčík – Škvaridlo, Jurík, Podkonický, Puliš, Obdržálek, Fekiač, Chovan, Bortňák, Ďaloga, Sloboda, Žilka, Jakubík.

HK VITAR Martin: Čech – Brcko, Ďatelinka, Dvořák, Kolba, Lojek, Matejka, Rusina, Dírer – Zucker, Fujerík, Galamboš, Illo, Jokeľ, Klíma, Markovič, Pokrivčák, Themár, Varga, Važan, Kolena.

Rozhodčí: Lokšík – Holienka, Tvrdoň

Průběh zápasu
1. třetina
08:10
13:22
15:20
17:39
Po 1. třetině
2. třetina
20:58
23:19
29:51
35:25
36:21
37:59
Po 2. třetině
3. třetina
51:23
53:12
57:48
58:37
59:09
Konec