Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

IHC Králové Písek – HC Motor České Budějovice

2:7

konec (2:2, 0:2, 0:3)

10.10.2014, 15:50 • Petr Košatka

Je konec. Více než polovinu utkání jsme sledovali vyrovnanou podívanou. Vše se zmenilo až dvěma slepenými góly Motoru, po kterých hosté z Českých Budějovic zcela přebrali kontrolu nad utkáním. Konečný poměr je pro domácí možná až trochu přísný, na vlastním ledě totiž prohrávají jednoznačně 2:7. Z Písku je to ode mě pro tuto chvíli vše. S přáním příjemně prožitého víkendu se loučí Petr Košatka. Na shledanou. (17:55:10)

60:00

Konec zápasu.

59:54

Už ale nic nestihne ani jeden z týmů, kotouč ve středním pásmu.

59:22

Domácí se na poslední minutu nastěhovali do pásma před budějovickým brankářem.

59:00

Hraje se poslední minuta dnešního utkání.

57:01

Především v závěru Šerglova trestu si hosté vyprodukovali tlak před brankou Písku, celé snažení v útočné třetině ale postrádalo důraznější zakončení. Zaítm poslední dvouminutové vyloučení tak Písečtí přečkali bez újmy na průběžném výsledku.

55:01

Přesilová hra pro Motor. Dvě minuty za pád pod nohy vyfasoval Jan Šergl.

54:25

České Budějovice právě vstřelily branku!
Hosté zavřeli na pár vteřin Písecké do třetiny a nakonec se také dočkali sedmé branky. Ránu od modré Toman vyrazil před sebe, kde čekal nehlídaný MARTIN MAŠEK a příklepem uklidil puk k pravé tyči. Asistence: Ondřej Kachyňa.

51:40

Do další útočné akce se hnal domácí Klas, hostující Svoboda mu ale stihl včas vypíchnout kotouč.

50:08

Po delší chvíli si jeden z brankařů sáhnul na puk. Po ráně od modré si nechal puk pro see hostující Kváča.

47:32

Vypadá to, že o osudu je již definitvně rozhodnuto. Písečtí už se nikam příliš neženou, naopak hráči Motoru si občasně s chutí zaútočí.

43:42

České Budějovice právě vstřelily branku!
Budějovičtí také v této třetině střílí dva po sobě rychle jdoucí góly. Po pěkně sehrané akci se prosazuje DANIEL KLINECKÝ. Asistence: Jan Bárta.

43:23

České Budějovice právě vstřelily branku!
Po rychlé samostatné akci jde Motor do tříbrankového trháku. Autorem gólu označen OLIVER PÁNEK . Bez asistence.

43:07

Po bouřlivějším začátku třetiny se tempo trochu uklidnilo.

41:02

Strnad mohl hned v úvodu třetiny zdramatizovat, když se ocitl na pravém kruhu zcela sám s kotoučem, branku Motoru ale minul.

40:01

Začala třetí třetina.
Čtyřicet minut je minulostí. Českobudějoviční v prostřední části navrátili dvoubrankové vedení na svou stranu a mají nakročeno ke třem bodům. Pokračovat budeme přibližně v 17:23.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

Druhá část utkání se dohrává v rohu za píseckou bránou.

38:43

Schmidmayer nebezpečně pálil z otočky, zakončení z pravého kruhu ale Kříž reflexivně vykopnul betonem.

37:56

Teprve nyní se po delší chvíli dostali před branku soupeře domácí a vybojovali alespoň vhazování v útočné třetině.

36:22

Hráči Motoru jsou nebezpeční i nadále. V této fázi hry Písecké jednoznačně přehrávají, dva vstřelené góly ehem krátké chvíle hostující lavičku postavily na nohy.

33:58

České Budějovice právě vstřelily branku!
Střela jednoho z hostujících beků se odrazila od zadního mantinelu na hůl JANA BÁRTY, který pohotovým zakončením překvapil dezorientovaného brankáře Písku.

32:15

České Budějovice právě vstřelily branku!
Hosté opět odskakují na rozdíl jedné branky, a to díky trefě KARLA SCHMIDMAYERA. Asistence: František Bárta.

31:42

Domácí Klas objel s pukem branku Motoru a po výjezdu zpoza se snažil překvapil budějovického brankáře ranou z úhlu, Kváča se pohotově zasáhnul.

30:00

Přesně v polovině základní hrací doby sleduje remízový stav, který zcela odpovídá dění na ledové ploše, kde je hra zcela vyrovnaná, leč se musí hrstce přihlížejících líbil, neboť přináší svižnou hru plnou šancí na obou stranách.

27:43

Domácí tým špatně rozehrával ve vlastním pásmu a puk zachytil Kuchyňa na modré čáře, naštěstí pro domácí budějovický bek koncovku uchvátal a Toman měl navíc odkrytý výhled, takže puk končí jeho poklidným zákrokem.

27:00

Tým Písku hraje v plném počtu.

26:30

Klineckého rána od modré končí v náruči píseckého brankáře a za pár chvil se bude vhazovat po jeho levé ruce.

26:11

Budějovickému celku se zatím nedaří Písecké sevřít před jejich bránou, domácí tým se během minuty dvakrát osvobodil.

25:00

Polanský si v souboji s Pánkem pomohl držením a Písek se bude v dalších dvou minutách bránit, nedojde li dříve k využití.

23:55

Hostující Bárta teď písecké obraně hodně zatápěl. Modrožlutí jej pustili do opakovaného zakončení, přičemž jeho třetí pokus mířil za již překonaného Kříže, branku Písku ale těsně minul.

21:11

Tým Písku hraje v plném počtu.

20:01

Začala druhá třetina.

20:00

První třetina skončila.

19:11

Polanský si seknul do brankáře Motoru a půjde si sednout na dvě minuty.

19:11

Domácí Strnad mohl v závěru třetiny dokonat obrat Píseckých, když po dlouhé přihrávce do jízdy uháněl sám na hostující klec, kličku do bekhendu ale Kváča dobře přečetl.

16:36

Hosté se snaží na dvě branky domácích odpovědět, Kříž ale v tuto chvíli svůj tým umí podržet. Před malou chvíli se mu podařilo zastavit hned tři útoky soupeře. Akutálně se hra přerušuje pro ofsajd Budějovických.

14:34

Písek právě vstřelil branku!
Domácí srovnávají stav utkání trochu šťastnější trefou, kdy v početní výhodě zakončení KARLA STRNADA doslova přepadlo za záda hostující českobudějovického brankáře. Asistence: Miroslav Tejko, Marek Polanský.

13:06

MIchal Bláha (CEB) – 2 minuty, sekání. Šance pro domácí.

10:00

Písek právě vstřelil branku!
Modrožlutí se prosazují podobně jako soupeř při druhé brance. Po střele od modré čáry se před rankou Motoru nejlépe zorientoval MIROSLAV TEJKO a úspěšně dorazil puk za záda brankáře Kváči. Asistence: Karel Strnad, Marek Polanský.

08:54

Šulek také u další akce budějovického týmu, tentokrát hostující útočník střílel z pravého kruhu a štiplavý pokus zastavila maska brankáře Kříže.

06:38

Tým Písku hraje v plném počtu.

06:11

Po Šulkově opakované střele se Kříž již ohlížel za sebe, kotouč však později našel ve své výstroji.

05:26

Teprve nyní se domácím podařilo vyklidit vlastní třetinu a Písek může do hry poslat čerstvou čtveřici.

04:38

Písečtí budou hrát ve čtyřech. Dvě minuty pro Klase za podražení.

03:54

České Budějovice právě vstřelily branku!
Jiřinvcovu střelu Kříž vyrazil před sebe, kde stál ERIK BAKULA a dorazil puk do odkryté branky. Asistence: Jakub Jiřinec, Natan Vráblík.

03:21

Špatně rozjetý útok domácích přináší pouze zakázané uvolnění.

02:24

Budějovice zbytek času ubránily a jsou kompletní.

01:54

Domácí zatím v přesilové hře tlačí soupeře před jeho bránu, Kváča ale zatím pokusy Píseckých úspěšně kryje.

00:38

České Budějovice právě vstřelily branku!
Hosté jdou v oslabení do vedení díky gólu ERIKA BAHULY. Asistence: Natan Vráblík.

00:24

Domácí si zahrají úvodní přesilovou hru v utkání.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

IHC Písek: Toman (Kříž) – Stodolský, Klochko, Turek, Rákosník, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Marek, Javůrek, Pokorný, Vostarek, Tejko, Hadrava, Šergl, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík.

HC Motor České Budějovice: Kváča (Němec) – Kadlec, Kuchyňa, Farka, Kubeš, Klinecký, Benda, Švagr, Svoboda – Bláha, Pánek, Schmidmayer, Vráblík, Bárta, Jiřinec, Šulek, Bahula, Doktor, Bárta, Pospíšil, Mašek.

Rozhodčí: Talpa – Flegl, Polonyi.
Hezké páteční odpoledne. V 15:50 na zdejším městském zimním stadionu svedou souboj hokejisté domácího týmu IHC Písek a hosté z HC Motor České Budějovice. V kategorii staršího dorostu půjde o druhé jihočeské derby v této sezoně. První duel skončil naprosto jednoznačným výsledkem. Utkání, které hostil celek zpod Černé věže, skončilo přesvědčivě 9:1 pro Motor. Pohled na průběžnou tabulku skupiny Střed však není příliš příznivý ani pro jednoho z dnešních aktérů. Hokejisté z metropole jsou na šestém místě se ziskem 11 bodů, Písek na posledním osmém se 3 body za jediné vítězství nad Mladou Boleslaví. Uvidíme, kdo ovládne druhý vzájemný souboj, před kterým oba týmy potřebují nutně bodovat.

IHC Králové Písek – HC Motor České Budějovice

2:7

konec (2:2, 0:2, 0:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Tejko (Strnad, Polanský), 15. Strnad (Tejko, Polanský) – 1. Bahula (Vráblík), 4. Bahula (Jiřinec, Vráblík), 33. Schmidmayer (F. Bárta), 34. J. Bárta (Doktor), 44. Pánek, 44. Klinecký (J. Bárta), 55. Mašek (Kachyňa)

IHC Králové Písek: Kříž (44. Toman) – Stodolský, Klochko, Turek, Rákosník, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Marek, Javůrek, Pokorný, Vostarek, Tejko, Hadrava, Šergl, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík.

HC Motor České Budějovice: Kváča – Kadlec, Kuchyňa, Farka, Kubeš, Klinecký, Benda, Švagr, Svoboda – Bláha, Pánek, Schmidmayer, Vráblík, F. Bárta, Jiřinec, Šulek, Bahula, Doktor, J. Bárta, Pospíšil, Mašek.

Rozhodčí: Talpa – Flegl, Polonyi

Průběh zápasu
1. třetina
00:24
00:38
02:24
03:54
04:38
10:00
13:06
14:34
19:11
Po 1. třetině
2. třetina
25:00
32:15
33:58
Po 2. třetině
3. třetina
43:23
43:42
54:25
55:01
Konec