Menu

Tenis

ATP Peking (tvrdý povrch)

Martin Kližan – Rafael Nadal (2)

2:1 6:7 (7), 6:4, 6:3

konec

03.10.2014, 13:42 • Miroslav Revaj, Jakub Bartko sk

Tipsport: 12.0 1.06 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

6:3

GEM, SET, ZÁPAS MARTIN KLIŽAN!
Martin využil ponúknutú možnosť v podobe mečbalu a tento dramatický zápas dotiahol do senzačného víťazného konca! Pre nášho tenistu je to zrejme zatiaľ najcennejší skalp v jeho tenisovej kariére, ku čomu mu srdečne blahoželáme! Mali sme možnosť vidieť krásny a dramatický zápas, v ktorom si obaja aktéri nič nedarovali. Klobúk dole pred výkonom nášho tenistu, musíme uznať, že toto veľkolepé víťazstvo si určite zaslúžil. Držme mu palce, nech sa mu takto darí aj naďalej!

5:3

Druhú možnosť už náš tenista využíva a dostáva sa do vedenia 5:3!Martin Kližan ide podávať na víťazstvo v zápase proti Rafaelovi Nadalovi! Držme všetci palce!

4:3

Čistou hrou získava Kližan túto výmenu a po potvrdení brejku sa tak dostáva do vedenia 4:3! Nadal už má veľké problémy, ktoré sa mu budú len ťažko riešiť. Španiel ide podávať, uvidíme ako si s tým poradí.

3:3

A podarilo sa! Martin si čistou hrou berie svoje podanie späť a vyrovnáva tak na 3:3! Ide teraz podávať, snáď si svoje podanie udrží, čo by ho dostala do veľmi veľkej výhody.

2:3

Rafael Nadal však ponúknutou možnosťou nepohrdol a brejkbal dokázal využiť, dostáva sa tak do vedenia 3:2! Ide podávať na potvrdenie brejku, uvidíme, čo to teraz s našim tenistom spraví. Verme, že sa mu ešte do tohto setu podarí sa úspešne vrátiť.

2:2

Druhú možnosť už však odvratiť nedokázal a tak je vyrovnané 2:2! Dráma nám tak pokračuje aj v treťom sete, zrejme to bude o jednom stratenom podaní, nechajme sa však prekvapiť.

2:1

Napokon čistou hrou ide náš tenista do vedenia 2:1! Martin sa chopil svojej šance na výbornú a dotiahol do do úspešného konca. Podávať ide teraz Nadal, ktorému dnes náš tenista len tak ľahko dýchať nenecháva.

1:1

A ponúknutú možnosť svetová dvojka využíva a tak máme vyrovnané 1:1, ale Nadal si teraz poriadne vydýchol. Kližko ho už mal na lopate a mal v rukách brejkbal, avšak prejavila sa zrejme väčšia skúsenosť. To však vôbec nevadí, Martin ide teraz podávať a môže tak ísť opäť do vedenia.

1:0

Ponúknutú možnosť náš tenista využíva a tak sa na úvod tretieho rozhodujúceho setu dostáva do vedenia 1:0! Začína to tak výborne, ale sme len na začiatku setu. Podávať ide teraz Rafael Nadal.

6:4

Je to tu! Martin využíva setbal a vyhráva za veľkej ovácie druhý set v pomere 6:4! Tak to čo predvádzal teraz Kližko v druhom sete si zaslúži veľký obdiv. Bojoval, hral bez rešpektu ku svetovej dvojke a nič jej nedaroval. Keď prišlo už do úzkych zachoval chladnú hlavu a dostal sa späť, keď sa prišla šanca na úspech, rutinérsky ju využil. Ideme do rozhodujúceho tretieho setu, s čím asi nepočítal nikto. Podávať v ňom začne Martin Kližan! Držme palce, Martin môže získať fenomenálny skalp.

5:4

Fantázia! Martin čistou hrou potvrdzuje brejk a dostáva sa tak do vedenia 5:4! Na presný forhend nemala svetová dvojka žiaden nárok a bude musieť teraz tento Španiel podávať na udržanie sa v druhom sete! Kližko si dnes minimálne jeden vyhratý set zaslúži ak nie aj viac.

4:4

Teraz sa to už nášmu tenistovi podarilo využiť! Nadal sa dopustil nevynútenej chyby a stráca podanie! Poďme Maťo sa ozýva z tribún na kurte, toto Martin presne potrebuje, takéto povzbudenie.

3:4

Túto možnosť náš tenista využíva a tak znižuje na 4:3! Martin hrá teraz naozaj skvelo, nech mu to vydrží čo najďalej. Podávať ide teraz Nadal, Martin musí pozbierať všetky svoje sily do tejto dôležitej výmeny.

2:4

Na presný forhend Španiela však nestačil a tak ide Rafael Nadal do vedenia 4:2! Podávať ide teraz Kližko, určite je odhodlaný ešte bojovať.

2:3

A hneď ten prvý aj využíva a znižuje tak na 2:3! Opäť to vyzerá na veľkú drámu, uvidíme, čoho sa ešte dočkáme. Podávať teraz ide Rafael Nadal.

1:3

Žiaľ, napokon sa mu to nepodarilo a po chybnom údere nášho tenistu ide Španiel do vedenia 3:1 a brejk tak potvrdil. Stále nie je však nič stratené, Kližko ide podávať a má šancu mu to vrátiť.

1:2

Bolo to veľmi tesné, ale loptička z rakety nášho tenisu dopadla do tesného autu a tak Nadal berie nášmu tenistovi jeho podanie a bude podávať na potvrdenie brejku.

1:1

Celú túto výmenu zakončil Nadal esom a tak vyrovnáva na 1:1, čo je veľká škoda, pretože Martin mal k dispozícii dva brejkbaly. Nevadí, ako som už spomínal, náš tenista hrá dnes famózne.

1:0

Druhú možnosť už náš tenista využíva a tak sa na úvod druh´ho setu dostáva do vedenia 1:0! V tejto výmene bol náš tenista jasne lepší a zaslúžene víťazí. Nadal začína cítiť, že dnes to s tenistom zo Slovenska ľahké mať nebude.

6:7

Túto možnosť už Španiel využíva a vyhráva tak dramatický prvý set, ktorý rozuzlil až tajbrejk, ktorý skončil 8:7 pre Nadala! Od začiatku sme sledovali veľmi vyrovnanú partiu, diváci sa majú na čo pozerať. Pred našim tenistom už musíme dať teraz klobúk dole, predvádza fenomenálny výkon. Čaká nás druhý set, verme, že sa bude opäť na čo pozerať.

6:6

V geme víťazí Kližan.

5:6

V geme víťazí Nadal.

5:5

V geme víťazí Nadal.

5:4

V geme víťazí Kližan.

4:4

V geme víťazí Kližan.

3:4

Obrovitánska škoda, Kližan bol blízko brejku, ale Nadal využíva hneď svoj prvý gembal na zisk siedmeho gemu.

3:3

Je tu prvé eso duelu, ktoré si na svoje konto pripisuje slovenský reprezentant!

2:3

Je to tak, na túto loptičku Kližan nemal nárok.

2:2

Krásny forhendový úder pozdĺž čiary – 2:2.

1:2

Nadal suverénnym spôsobom zvláda prvý ťažký okamih stretnutia.

1:1

Krásna loptička smerujúca priamo do rohu kurtu, toto bol rýchly proces.

0:1

A hneď premenený.

M. Kližan – R. Nadal

2:1 6:7 (7), 6:4, 6:3

konec

Zpět na online