Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec

2:7

konec (2:1, 0:3, 0:3)

02.10.2014, 18:00 • hala Rondo, Brno • Tomáš Čekal

Tipsport: 2.3 4.1 2.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne z Brna vše a přeji vám hezký zbytek čtvrtečního večera. (20:12:52)
I když to dnes zprvu nevypadlo s oceláři dobře, prohrávali 2:0, dokázali zápas ve druhé části dokonale otočit a dvoubrankový náskok v závěrečné dvacetiminutovce ještě zvýšili. Z Brna si tedy odvezou tři body. Pokud v něčem vynikali, určitě to bylo zakončení, kde sříleli s chladnou hlavou. Zato hráči Komety často trefili ve slibných šancích výstroj brankáře.

60:00

Konec zápasu.

59:38

Třinec právě vstřelil branku!
Rychlý brejk s jasnou koncovkou. Hosté ujeli do přečíslení a Michal Kovařčík v poslední chvíli nahrál na najetého LUKÁŠE BEDNÁŘE. Ten si puk okamžitě zpracoval ke střele a poslal jej mezi nohy Jekela. Asistence: Michal Kovařčík, Vít Christov.

59:03

Svoboda nyní rozehrál za bránu, ale puk se od mantinelu odrazil ke druhé tyči, kde byl Grünwald. Brankář ocelářů se ale stihl včas ke druhé tyči přesunout a zamezit brance.

58:25

Oceláři nyní prodávají sebevědomí získaný povedeným obratem. V útočném pásmu kombinují s lehkostí.

57:43

Na druhé straně pálil jeden z hostů příliš vysoko. A to tak, že až do ochranné sítě.

56:54

Kometa nedokázala využít ani brejk tři na jednoho. Na ledě byli Pokorný s Dymáčkem a Kuskem, špatně ale sehráli situaci a o kotouč přišli.

56:26

Grünwald s Vojáčkem mohli jít dva na jednoho, ale Vojáček musel brzdit u modré čáry, aby nebyl ofsajd. Pak mu rychlost scházela a nedosáhl na delší přihrávku.

55:44

Cienciala se hnal ke slibné šanci. Přes padajícího obránce si puk stáhl mezi kruhy a vypálil do protipohybu. Trefil ale přesně lapačku pozorného Jekela.

55:12

Vlček pálil z dálky tak, aby mohl někdo tečovat. Kozlovi se to málem podařilo. Puk ale nestihl a Svoboda jej vytěsnil za bránu.

54:18

Obránce Hájek trefil od mordé čáry jen Zahradníčka, který tak zastoupil brankáře Svobodu ještě dříve, než k němu střela proletěla.

52:41

Třinec právě vstřelil branku!
No tak tahle branka v přesilovce chtěla hodně umu. Od modré čáry vypálil Pěnčík a puk byl příliš vysoký. Od plexiskla se ale odrazil a vzduchem letěl zpět vedle pravé tyče Komety do brankoviště. Ještě ze vzduchu jej dokázal do prázdné brány trefit VÍT CHRISTOV. Asistence: Marek Pěnčík, Tadeáš Jaroš.

52:29

Zatím bez střelby.

52:12

Na nic nečekají a nastěhovali se do útočného pásma.

51:53

Oceláři už jsou v plném počtu a zahrají si zkrácenou přesilovku.

51:27

Tomáš Franek (TŘI) ještě inkasuje osobní trest na 10 minut za nesportovní chování.

51:27

Adam Kozel (KOM) je na dvě minuty vyloučen za napadení a na trestné lavici se hodně vzteká. Hraje se 4 na 4.

51:04

Domácí už kombinují v útočném pásmu. Nepřesnou přihrávku ale zachytil Zahradníček a puk hned vyhodil.

49:50

Na 2 minuty si odpočinou na trestné lavici – Vít Christov, Michal Kovařčík (oba TŘI). Z Komety je vyloučen David Vlček za hrubost. Kometa hraje přesilovou hru pět na čtyři.

49:50

Ihned jak se hosté vrátili do plného počtu, dostal hezkou nahrávku do samostatného úniku Lukáš Bednář. Zkusil kličku do bekhendu, ale nedokázal přestřelit beton roztaženého Jekela. Následně se u brány Komety strhla menší šarvátka a budou uděleny tresty.

49:26

Franek s Ciencialou zajeli forčekovat do útočného pásma a puk nakonec v oslabení i získali.

48:51

Další vyhození na modré čáře jen tak tak nezachytil obránce Hájek.

48:17

Hosté v klidu vyhazují puk až za bránu Jekela.

48:09

Třinec dobře bránil modrou čáru. Pokorkný na chvíli vyjel do středního pásma a poté vjel zpět do ofsajdu.

47:41

Za hru vysokou holí do obličeje Vojáčka dostává dvě minuty Michal Kovařčík (TŘI).

47:31

Grünwald nedokázal obelstít posledního beka Třince a ztratil puk.

46:54

Oceláři se nyní musí bránit. Kometa se však jen těžko dostává do střeleckých pozic.

45:10

Neskutečný zákrok Svobody proti střele Tadeáše Krále. Domácí útočník dostal přihrávku do druhé vlny a z první vypálil. Mířil do odkryté klece, ale brankář stihl puk vyrážečkou vytáhnout těsně vedle tyče!

44:55

Hosté nepřesně rozehráli – zakázané uvolnění.

44:28

A hosté jsou stále při chuti. Kapitán Pisarik pálil od modré čáry. Jekel jeho střelu dobře viděl a puk vykopl do rohu kluziště.

43:06

Třinec právě vstřelil branku!
Hosté odskakují na tříbrankové vedení. Postaral se o něj tečí střely od modré čáry ONDŘEJ KOVAŘČÍK. Asistence: Alex Pisarik.

42:54

Velká šance hostů. Jeden z útočníku najížděl středem hřiště na Jekela a zamířil nahoru. Jenže bránu přestřelil.

41:12

A velkou možnost na snížení měl Radim Zohorna. Po pravém křídle se dostal až před Svobodu a ještě v přesilové hře vypálil. Brankáře jeho pokus betonem vytáhl mimo tři tyče.

40:51

Kometa se bude snažit něco s dvoubrankovým náskokem udělat.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:36.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:51

Obránce Vlček si sjel od modré čáry až k pravé tyči, kam se k němu dostal puk. I když se do něj snažil asi třikrát plácnout, jak mohl, přes beton gólmana Svobody jej neprotlačil.

39:38

A budou muse střílet.

39:26

Domácí se usadili v útočném pásmu.

39:20

Kometa si zahraje přesilovou hru. Za podražení je na dvě minuty vyloučen Marek Pěnčík (TŘI).

39:11

Poslední vteřiny druhé části jsou spíše velkým bojem o každý centimetr ledu.

38:21

Další hostující útok zastavil Vojáček.

37:30

Třinec právě vstřelil branku!
ALEX PISARIK si dojel pro pohodlnou čtvrtou branku Třince. Z levé strany vypálil Cienciala, Jekel puk vytěsnil na druhou stranu brány, kde jej v klidu do prázdné klece uklidil právě kapitán Pisarik. Asistence: David Cienciala, Ondřej Kovařčík.

37:20

Christov na jedné straně nepřekonal vyjetého brankáře Jekela a na druhé mířil ve výborné šanci jen do výstroje Dufek. To je hokej!

35:17

Kofroň nyní předvedl skvělou práci s holí na modré čáře. Sjel si blíže k bráně a švihem střílel do horní části brány. Jekel puk helmou přizvedl a vyrazil mimo kasu.

34:45

Domácí Dvořák nabral rychlost na pravé straně a prozkoušel pozornost Svobody. Švihem mířil přesně doprostřed brány, kde puk brankář zachytil v náruči.

33:09

Třinec právě vstřelil branku!
Hostům se daří zcela obrátit vývoj zápasu. ADAM KOFROŇ číhal před branou Jekela výborně. Puk přilétl od mantinelu na beton Jekela, který jej jen vyrazil a Kofroň jej okamžitě poslal nad beton roztaženého brankáře. Asistence: Tadeáš Jaroš, Tomáš Franek.

32:34

Pisarik se rozhodl zaútočit. Projel přes střední i útočné pásma s velkou lehkostí a vypálil do protipohybu Jekela. Ten stihl ještě puk vykopnout betonem. Krátce po něm hosté akci dohráli a střílel čerstvý Kovarčík. Jekel puk nadvakrát chytil na ledě a raději jej nechal v rukavicik, aby si po dvou těžkých zákrocích odpočinul.

31:24

Král střílí z první po nahrávce zpoza brány. A puk nachází Svoboda ve své náruči.

31:15

Hosté nyní zkoušeli zajímavou akci. U pravé tyče číhal jeden z útočníků, který přihrávku na sebe nevyužil ve střelu, ale puk z první posunul na druhou tyč. Zde ale neprojel žádný z jeho spoluhráčů.

30:54

Podobně jako před druhou brankou Třince domácí nyní chybovali na modré čáře, ale akce Třince nebyla tak rozjetá s tihli ji zachytit ještě ve středním pásmu.

30:13

Oceláři se nyní po právu zlobí na čárového rozhodčího, který brzdí jejich akci ohlášeným ofsajdem. Hosté totiž stihli zachystit kotouč a obrátili se s ním na modré čáře.

29:47

Začíná se hrát hokej nahoru dolů. Christov měl na levé straně velkou rychlost a i když mohl ještě volit přihrávku, vypálil z dálky příklepem. Bránu však minul alespoň o metr a puk se svezl po mantinelu zpět do středního pásma.

29:11

Brankář Svoboda nyní dost zariskoval, když vyjel pro nahozený kotouč daleko z brány. Holí jej však stihl před domácím Králem včas odehrát a vše pro něj dobře skončilo.

28:18

Třinec právě vstřelil branku!
Hosté přesilovku rychle využili. Zahradníček vypálil od modré čáry, Jekel puk vyrazil před sebe k levému kruhu, odkud jej do brány napálil LUKÁŠ BEDNÁŘ. Máme srovnáno a začínám od začátku. Asistence: Jan Zahradníček, Vít Christov.

28:08

Libor Hájek (KOM) je vyloučen za držení protihráče.

28:08

Domácí hosty svírali v útočném pásmu, ale když už měla přijít střela, Hájek chyboval na modré čáře a do brejku mohli jít Franek a Kofroň. Hájek ještě Franeka zbrzdil a hosté z akce nakonec nic nevytěžili.

26:43

Po rozehrávce hostů zůstal mezi kruhy nehlídaný Franek, a když dostal přihrávku, z první puk napálil příklepem vedle pravé šibenice domácí branky.

26:09

Domácí bek Vágner ukázal, že má i útočné vlohy. Poté, co byl až za branou Třince, z rohu vyjel až mezi kruhy a vypálil do lapačky Svobody, kterému puk vypadl. Jeho spoluhráči jej ale rychle odpálili do bezpečí.

25:24

Dufek se nemohl spolehnout na spoluhráče, který na něj čekal ve stoje u modré čáry a musel po přechodu do útočného pásma zakončit sám. Puk si hodil mezi kruhy a jeho střela byla tečována po ledě mimo bránu i brankáře Svobodu.

24:01

Nádherná akce Dymáčka! Nejprve se na modré čáře elegantní kličkou zbavil prvního beka a pak si z pravé strany s pukem sjížděl za dva bojující hráče mezi kruhy před Svobodu. Zbývalo mu už jen vybrat místo, kam by puk za vyjetého Svobodu poslal, ale trefil jej jen do výstroje! Teď měl Třinec velké štěstí, podobně jako Kometa před chvílí u hostující tyčky.

23:04

Hostující Kovarčík jel na Jekela sám! Vypálil švihem a střela se po jemném doteku od brankáře Jekela svezla a zazvonila pravou tyč.

22:14

Dvořák se protáhl na levém křídle a servíroval puk Vojáčkovi. Ten jej zpracoval nadvakrát a stihl vypálit. Byl ale příliš blízko a brankář puk vyrazil.

22:01

Kovarčíkovi přejíždí do útočného pásma rychleji Christov. Icing...

21:51

Ve druhé části zatím sledujeme hodně nepřesností. Nyní opět icing Třince.

21:22

Podobně jako Kometa i hosté se dopustili zakázaného uvolnění.

21:02

To střela Franeka už byla mnohem lepší. Jen se po ní ozvalo zadunění o beton Jekela.

20:36

Po rychlém signálu měl z mezikruží pálit Kofroň, ale trefil jen hostujícího hárče.

20:25

Nepřesná a dlouhá nahrávka nemůže skončit jinak než icingem pro Kometu.

20:12

Krátce po buly prověřuje Svobodovu pozornost Dymáček. Švihem pálí do lapačky.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina nabídla hokej s velkým množství šancí. Stejně jako mohli dát domácí více než dvě branky, platí, že stav mohl být klidně 2:2. Rozhodně se nedá říct, že by byl jeden z týmů lepší. Co je však jisté, snižující branka z hole Jaroše přišla pro Kometu, jak se říká, do šatny, takže více na koni by mohli být po startu druhé třetiny oceláři.
Další třetina začne přibližně v 18:44.

20:00

První třetina skončila.

19:56

Oceláři se ještě pokusili o závěrečnou střelu, která prolétla hodně daleko od brány Jekela.

19:36

Kovarčík s Christovem mohli jít v závěru třetiny do brejku dva na jednoho, jenže Christovovi puk u modré čáry tak poskakoval, až si jej nechtěně srazil na brusle zrovna v momentu, kdy měl přejet modrou čáru. Nakonec z toho byl "jen" ofsajd.

19:22

Jenže nepřesná přihrávka vrací hru do obranného pásma ocelářů – icing.

19:18

V závěrečné minutě budou útočit hosté.

18:45

Třinec právě vstřelil branku!
A akce to byla gólová. Zblokovaná střela od modré čáry pomalu mířila k Jekelovi, kde ji mezi betony brankáře zrychlil pohotový TADEÁŠ JAROŠ. Jekel ještě puk stihl tečovat, ale už ne zastavit. Asistence: David Stránský, Adam Kofroň.

18:22

Kozel se Zohornou zavezli puk do útočného pásma, kde se o něj se soupeřem dobrých 15 vteřin přetahovali v rohu kluziště. Hosté se puku nakonec zmocnili a mohli v klidu rozehrát akci.

16:15

Po obrovské hrubce ocelářů v obranném pásmu jeli Pokorný s Dymáčkem dva na jednoho. Pokorný nasadil poslednímu beku Třince hezkou kličku a přihrál puk bekhendem na Dymáčka. Ale nahrávka byla nepřesná a šla Dymáčkovi na brusle. I tak puk skončil odrazem ve výstroji Svobody, který byla rád, že se jeho protivník nedostal k ráně, protože by střílel do poloprázdné brány.

15:15

Ondřej Kovarčík se dostal ke kotouči v bezprostřední blízkosti Jekela a vypálil. Jekel puk dokázal snad jen reflexivním zákrokem levým betonem vykopnout.

14:59

Po hezké akci Komety chyběla už jen finální přihrávka. Denk však Grünwalda před brankovištěm nenašel. Puk skončil ve výstroji obránce Třince.

14:05

Kovarčík s Christovem jeli dva na jednoho, ale akci vůbec nezakončili. První totiž musel přihrávat nadvakrát přes posledního hráče Komety. Druhému, i když nakonec zbytečně, byla vyseknuta hůl z rukou. Rozhodčí zde určitě mohl vylučovat, ale nestalo se tak.

13:24

Poté, co si Pokorný v útočném pásmu pukem prohodil Jaroše, se mu protihráče nepodařilo objet, protože mu vystavil pardání bodyček. I když se Pokorný zlobil, o faul se nejednalo.

12:14

Denk dostal nádhernou přihrávku mezi kruhy, podíval se, kam vypálí. Mířil mezi nohy, které stihl Svoboda dát zavčas k sobě. Domácí útočník mohl zvolit lepší místo pro zakončení.

11:45

Na druhé straně dvakrát předvedl Cienciala šikovné ruce. Poprvé se protáhl před Jekela, ale na poslední chvíli mu před střelou vypíchl vracející se obránce Komety. Podruhé háčkování přehnal a puk sám před branou ztratil.

11:03

Domácí Grünwald se protáhl mezi dvěma beky Třince, ale už nestihl zakončit, protože měl hůl ještě za sebou. Byla to sporná situace na hraně faulu, ale rozhodčí zůstal v klidu.

10:12

Hosté si vypracovali solidní šanci. Na levé straně zůstal chvíli sám Kovarčík a okamžitě dostal přihrávku. Zhruba z pěti metrů se ještě mohl podívat, kam bude střílet. Puk napálil k levé tyči, ale Jekel mu stihl do cesty položit beton.

09:43

Po podobné akci nechal puk Dymáček na Kuska, jenž švihem hodně minul.

09:13

Hezká domácí souhra, na jejímž konci dostal přihrávku do druhé vlny Král. Protože měl velkou rychlost, protáhl se po levém křídle a nebezpečně vypálil švihem. Mířil do levé šibenice, ale Svoboda puk ramenem vytáhl nad bránu.

07:13

Kometa právě vstřelila branku!
ADAM KOZEL se přeci jen branky dočkal. Poté, co Michal Kupčík vypálil nepřesně od modré čáry, se puk od mantinelu za branou odrazil k druhé tyči, odkud jej Kozel okamžitě napálil na bránu. Svoboda se ještě přemisťoval po předchozím zákroku a puk si srazil bruslí do brány. Asistence: Michal Kupčík.

06:51

Kozlovi najížděl při rodícím se přečíslení dva na jednoho Zohorna. Kozel se však dobře rozhodl pro střelu, protože spoluhráč byl cloněn. Málem překvapil brankáře Svobodu, jenž puk vyrazil tak tak za bránu betonem.

06:16

Král si našel puk před brankovištěm Svobody a pálil z první. Střela mu však nesedla podle jeho představ a pomalu doplachtila do lapačky Svobody.

05:48

Hostující Cienciala pokazil přihrávkou hezky rozjetou akci Třince.

04:38

Christov si převzal kotouč za modrou čarou a nic nevymýšlel. Z pravé strany vypálil švihem. Jekel jeho střelu vytěsnil vyrážečkou.

03:31

Kozel se zmocnil kotouče v útočném pásmu a pokusil se o střelu přes obránce, ale puk šel jen do jeho chrániče.

02:46

Kovarčík hezky nahrál puk Pisarikovi, jenž pálil z první z mezikruží jen těsně vedle brány Jekela.

01:32

Kometa právě vstřelila branku!
Po hezkém průniku po prvém křídle se střelou mezi nohy brankáře prosazuje JAN DUFEK. Asistence: Lukáš Denk, Jakub Kubeš.

01:07

Zohorna namazal v obranném pásmu Komety Franekovi, ten ale zvolil zbytečnou kličku a o puk přišel.

00:10

Nahození Pokorného drží Svoboda v lapačce a opět přerušuje hru.

00:01

Utkání právě začalo.
Týmy už se hecují kolem svých brankářů. Za pár vteřin jdeme na to.
Úvodní sestavy:

HC Kometa Brno: Jekel (Šalena) – Vágner, Cívka, Hájek, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček, Vojáček, Šnajnar – Kozel, Pokorný, Dvořák, Denk, Zohorna R., Biolek, Kusko (C), Dufek, Král, Grünwald, Dymáček. Trenér: Pavel Pazourek.

HC Oceláři Třinec: Svoboda (Dudáček) – Pisarik (C), Heider, Cienciala, Stránský, Roman, Doudera L., Chroboček – Zahradníček, Pěnčík, Franek, Kofroň, Kovarčík, Severa, Petrák, Bednář, Pala, Christov, Jaroš, Kovarčík. Trenér: Jiří Juřík.

Rozhodčí: Petr Přikryl – Pavel Kříž, Tomáš Klein.
HC Kometa Brno má za sebou šňůru čtyř venkovních zápasů v řadě. Získal z nich rovné čtyři body za výhru na Kladně a prohrané nájezdy v Plzni. Chomutov doma vyhrál 5:2, Litvínov porazil Kometu těsně 4:3. Více bodů by chtěli svěřenci trenérů Pazourka a Zubíčka získat doma, kde na sebe lepí hned čtyři zápasy v řadě. Třinec je prvním utkáním této série.

Nejproduktivnější hráči:
Dominik Pokorný – 10 bodů (5 branek + 5 asistencí)
Radim Zohorna – 9 bodů (3 + 6)
Rostislav Šnajnar – 7 bodů (2 + 5)
Třinečtí oceláři za sebe nalepili tři vítězné zápasy. Po výhře 3:0 v Liberci dokázali uspět i ve dvou domácích zápasech. Nejprve deklasovali 7:1 chomutovské Piráty, aby o den později uspěli i proti Litvínovu 4:1.

Nejproduktivnější hráči:
Ondřej Kovarčík – 12 bodů (6 branek + 6 asistencí)
Tadeáš Jaroš – 11 bodů (5 + 6)
Adam Kofroň – 11 bodů (2 + 9)
Dnes se v hale Rondo utkají 10. se 4. týmem tabulky NOEN extraligy juniorů. Lepší postavení zatím drží hosté z Třince, kteří mají 25 bodů, což je přesně o 6 více než Kometa.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec

2:7

konec (2:1, 0:3, 0:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Dufek (Denk, Kubeš), 8. Kozel (Kupčík) – 19. Jaroš (Stránský, Kofroň), 29. Bednář (Zahradníček, Christov), 34. Kofroň (Jaroš, Franek), 38. Pisarik (Cienciala, Kovařčík O.), 44. Kovařčík O. (Pisarik), 53. Christov (Pěnčík, Jaroš), 60. Bednář (Kovařčík M., Christov)

HC Kometa Brno: Jekel (Šalena) – Vágner, Cívka, Hájek, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček, Vojáček, Šnajnar – Kozel, Pokorný, Dvořák, Denk, Zohorna R., Biolek, Kusko (C), Dufek, Král, Grünwald, Dymáček.

HC Oceláři Třinec: Svoboda (Dudáček) – Pisarik (C), Heider, Cienciala, Stránský, Roman, Doudera L., Chroboček – Zahradníček, Pěnčík, Franek, Kofroň, Kovarčík, Severa, Petrák, Bednář, Pala, Christov, Jaroš, Kovarčík.

Rozhodčí: Petr Přikryl – Pavel Kříž, Tomáš Klein

Průběh zápasu
1. třetina
01:32
07:13
18:45
Po 1. třetině
2. třetina
28:08
28:18
33:09
37:30
39:20
Po 2. třetině
3. třetina
43:06
47:41
49:50
51:27
51:27
52:41
59:38
Konec