Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

SBV Excelsior – SC Cambuur Leeuwarden

1:1

konec (1:0)

28.09.2014, 12:30 • Stadion Woudestein, Rotterdam • Libor Kucza (@LiborKucza)

Tipsport: 2.7 3.23 2.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojováno! Ve druhé půli se podařilo hostujícímu celku vyrovnat, a to zásluhou Ogbecheho. Více ale Cambuur navzdory mírné převaze a nastřelené tyči nezvládl. Obě mužstva si tak rozdělí bod za spravedlivou remízu 1:1. Já vám děkuji za pzoornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

Střely na branku: 5:7 (14:20:44)

90+4

Konec zápasu.

90+2

Před nabíhajícím domácím forvardem odkopl balon pohotový zadák Cambuuru. Utkání tak spěje k vyrovnanému konci. Uvidíme, zda se tak skutečně stane.

90

Rohový kop pro domácí, a to po vytěsněné Stansově dělovce. Balon poté pouze prolétl velkým vápnem. K základní hrací době utkání budou nastaveny rovné čtyři minuty.

89

Utkání je nyní velmi divoké, odehrává se především v okolí středového kruhu, kde je k vidění celá řada nepřesností.

87

Rodící se akci domácích zastavuje hvizd pomezního arbitra, který viděl postavení mimo hru. Nutno podotknout, že zcela správně. Rozehrávat budou hosté.

86

Rohový kop z levé strany hrací plochy pouze prolétl velkým vápnem. Výkop od branky mají k dispozici domácí fotbalisté. Do konce utkání již mnoho času nezbývá.

85

Ani další akce se Leeuwardenu příliš nepodařila. Nepřesný pas doputoval za postranní čáru. Excelsior má k dispozici autové vhazování na útočné polovině.

84

Dlouhý nákop nepřinesl hostujícímu celku kýžené ovoce. Obránci Excelsioru si tento nákop pohlídali a nechali jej doputovat do zámezí.

82

Rusnák poslal svůj přímý kop z pětadvaceti metrů pouze do připravené náruče Coutinha. Domácí muž s rukavicemi má stále více práce.

81

Protiútok Leeuwardenu zastavil útočný faul. Rozehrávat bude domácí celek. Ten nikam příliš nepospíchá. Je si dobře vědom toho, že mají hosté převahu.

80

Volný přímý kop se Excelsioru příliš nevydařil, Auassar poslal svůj projektil vysoko nad branku. Hosté budou vykopávat.

78

Hemmen se ohned po svém příchodu na hrací plochu dostal k hlavičce. Ta ale byla neúspěšná, zamířila vedle pravé tyče. Vykopávat budou domácí.

77

Další střídání na hostující straně. Místo Barta zaujme Hemmen.

75

Kruys ale přecen jenom hrací plochu opouští. Nahradí jej Toni Varela.

74

Na hrací ploše zůstal delší dobu ležet Kruys. Zásah lékař ale nakonec nebude potřeba, domácí záložník se zvedá a odchází po svých.

Bartova tyč

73

Obrovská šance Cambuuru! Rychlou kombinaci zakončil Barto, leč nepřesně. Balon orazítkoval pouze pravou tyč domácí svatyně. Excelsior může být rád, že neinkasoval.

72

Domácí fotbalisté střídají. Místo Van Weerta naskočí do hry Maletić.

70

Dlouhý nákop skončil až u Nienhuise, režiséry hry jsou momentálně hosté, kteří drží balon na svých kopačkách.

69

Rusnák si připravil balon na levou nohu, načež dělovkou prověřil Coutinhovu pozornost. Domácí brankář byl ale ve správný čas na správném místě a ránu zneškodnil.

68

V utkání se nyní objevuje celá řada nedovolených zákroků, a to na obou stranách. Zatím jsme ale neviděli žlutou kartu, duel není nikterak surový

66

Lehká Van Weertova hlavička spadla přesně do náručí připraveného Nienhuise. Brankář Cambuuru poté dlouhým vyhozením rozehrál.

65

Zaútočit se nyní snažili také domácí Kruysova dalekonosný rána si ale cestu mezi tři tyče nenašla. Vykopávat bude hostující ekipa.

64

Hosté se nadále tlačí do útoku, zatím se jim ale nedaří vážněji zahrozit. Cambuuru ale po vstřelené brance narostla křídla.

Bartholomew OGBECHE - 1:1

62

Cambuur právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! Standardní situace přinesla hostující družině vyrovnání. Balon procestoval od rohového praporku až do místa, kde číhal BARTHOLOMEW OGBECHE. Útočník Leeuwarden poté nadvakrát překonal Coutinha.

61

Před dotírajícím Ogbechem odkopl na poslední chvíli balon kapitán Fischer. Ten poté poslal míč do bezpečné vzdálenosti od domácí svatyně.

60

Hodina hry je za námi, těsné vedení stále drží domácí Excelsior. Na hrací ploše příliš zajímavého k vidění není. Leeuwarden však má na vyrovnání stále dostatek času.

59

Znovu v akci Ogbeche. Nyní si rovnal balon k dalekonosné střele. Ta mu ale příliš nesedla, hrát může domácí celek.

58

Domácí muž s rukavicemi se ale zvedá a bude schopen pokračovat ve hře. Zranění není vážnějšího charakteru. Sám se postará o uvedení balonu do hry.

57

Totožná situace také na druhé straně, tentokráte je postavení mimo hru psíkání Ogbechemu, který posléze ještě velmi nešetrně zasáhl Coutinha.

56

Tom van Weert nyní podruhé dostal balon do hostující branky. Gól ale platit nemůže, neboť se domácí forvard nacházel v ofsajdovém postavení.

54

Volný kop hostí zamířil do velkého vápna, kde zůstal ležet jeden z fotbalistů Excelsioru. Kruys se ale nakonec zvedá. Od Ogbecheho se mu dostalo omluvy.

53

Van Weert dlouho pelášil s míčem přilepeným na noze. Na poslední chvíli jej ale zastavil Slijngard. Domácí útočník ale prokázal velké technické schopnosti.

52

Hraje se převážně ve středu hrací plochy. Ani jedno z mužstev si zatím nevytváří nic zajímavého. Co přinesou následující minuty duelu?

51

Z velké vzdálenosti zkoušel štěstí Kruys. Domácí středopolař si ale nesprávně seřídil svá mířidla. Svůj projektil totiž nasměroval vysoko nad. O výkop se postará Nienhuis.

50

Leeuwarden v poklidu kombinuje na vlastní polovině, přičemž se snaží nalézt způsob, kterak prorazit obranný val Excelsioru. To se mu ale zatím příliš nedaří.

49

Domácí si nyní nerozummněli při rozehrávce, u balonu jsou opět hosté, kteří mají o něco více ze hry. Cambuur měl následně solidní příležitost, ovšem Rusnák zamířil z voleje velice nepřesně.

48

Na stadionu panuje vynikající atmosféra, domácí příznivci si užívají vedení svých oblíbenců. Na hřišti se však zatím nic moc důležitého neděje.

46

Hostující Barto se vydal velmi odvážně kupředu, nakonec byl ale při svém bočínání ve velkém vápně čistě zastaven. Hrát tak může Excelsior.

46

Ze hřiště odchází také Bakker, místo kterého okusí atmosféru duelu Van de Streek.

46

Cambuur posílá do druhé půli čerstvé tváře. De Riddera nahradí Nansingh.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi úvodní půle, která příliš zajímavých věcí nepřinesla. Optickou převahu měl Leeuwarden, vedení se ale zásluhou Van Weerta ujal Excelsior. Podaří se domácí družině dotáhnout slibně rozehrané klání do vítězného konce? Sledujte náš on-line přenos!

Střely na branku: 7:5

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

Balon byl dlouho zabetonovaný u rohového praporku, kde o něj bojovala hned trojice fotbalistů. Celá situace vyústila v autové vhazování Excelsioru.

44

První poločas se blíží ke svému konci. Nic nenasvědčuje tomu, že by závěrečné sekundy přinesly cokoliv vzrušujícího.

42

Na útočné polovině se po delší době objevil také domácí celek. Nic světoborného zde ale nevymyslel, balon skončil u hostujcíího brankáře, který se také již poměrně dlouhou dobu nedostal do akce.

41

Stále stejný scénář. Leeuwarden kombinuje v okolí středového kruhu a snaží se nalézt způsob, kterak přelstít defenzivu domácího celku.

40

Opět je k vidění velmi rozvážná kombinace hostujícího celku. Ten měl opticky v prvním poločase více ze hry. Na šance však, ale především na branky pak jasně vede Excelsior.

39

Nepovedná akce Cambuuru končí u pohotového Coutinha, který si letící balon v poklidu uschoval do náručí. Nedlouho poté jej poslal mezi své spoluhráče.

38

Tom Van Weert se ocitl v další slibné příležitosti. Z hranice velkého vápna ale přestřelil. Vykopávat bude hostující muž s rukavicemi.

36

Hnedle vzápětí kopali hosté rohový kop s pořadovým číslem dvě. Ani tentokráte ale kýžené ovoce nepřinesl. První půle pomalu, ale jistě směřuje ke svému finiši.

35

Domácí v tlaku nepokračují. Útočí naopak hosté, kteří zahrávali rohový kop z levé strany hrací plochy. Ten ale žádné nebezpečí do řad Excelsioru nevnesl.

Botakova dělovka

34

Velmi dobrá Botakova rána! Domácí útočník si seběhl na hranici pokutového území, srovnal si balon a tvrdě vypálil. Kulatý nesmysl poté těsně minul levou tyč. V ochozech to jen zahučelo.

32

Hosté se pokoušeli o rychlý přechod do útoku podél levé postranní čáry. Reijnen byl ale při defenzivním počínání pozorný a soupeře zastavil. SBV má k dispozici alespoň autové vhazování.

31

Ogbeche se snažil zaběhnout za obranu, ovšem zastavil jej hvizd pomezního arbitra, který viděl ofsajd. Rozehrávat tak bude domácí Excelsior.

30

Právě probíhající minuty jsou velmi klidné. Nepřinášejí nic, co by zvedlo příchozí fanoušky ze sedaček. O balon se bojuje především v okolí středového kruhu.

28

Cambuur je opět na útočné polovině. Zatím se mu ale nedaří dostat do zajímavé pozice. Celý pobyt v nebezpečném území končí nepřesnou přihrávkou.

27

Dlouhá přihrávka Leeuwardenu příliš nevyšla. Domácí mají k dispozici autové vhazování na vlastní polovině. Vstřelená branka zatím ráz utkání nikterak nepozměnila.

26

De Ridder dostal dobrý balon do velkého vápna, kde se snažil z otočky vypálit. Střelecký pokus si ale cestu mezi tři tyče nenašel, vykopávat bude domácí celek.

25

Leeuwarden kombinuje na útočné polovině a snaží se vymyslet cosi, čím by přelstil zatím skálopevnou obranu Excelsioru. Zatím se mu to příliš nedaří.

24

Cambuur se ale nezvdává a nadále se snaží útočit. Inkasovaná branka je ale poněkud zaskočila, což je dobře viditelné na herním projevu.

Tom VAN WEERT - 1:0

22

Excelsior právě vstřelil branku!
Domácí jdou z prakticky první výraznější příležitosti do vedení! TOM VAN WEERT dostal perfektní přihrávku do běhu, načež se vydal vstříc hostující brance. První ránu ještě Nienhuis zastavil, napodruhé již ale forvard s číslem devět na zádech skóroval.

21

Utkání je na první pohled poměrně aktivní, ovšem ani jeden z celků si zatím nevytvořil výraznější příležitost ke skórování. Dalekonosná El Makriniho rána nyní mezi tři tyče nezamířila.

20

Van Weert byl zastaven nedovoleným způsobem. Domácí tak budou zahráat volný kop z levé strany hrací plochy. Kruys si na něj naběhl, leč neúspěšně. Letící balon nezasáhl.

18

Van Mieghem pelášil za odraženým balonem, který zamýšlel poslat z voleje na branku. Šajtle mu ale vůbec nesedla, hostující útočník zamířil mimo.

17

Další nepovedená akce Cambuuru. Tentokráte míč doputoval až do zámezí. Vykopávat bude Coutinho, který zatím v dnešním utkání příliš práce neměl.

16

Ze zhruba třiceti metrů se ke střele odhodlal Bakker. Hostující středopolař ale potěšil pouze v nejvyšších ochozech sedící fanoušky. Tam přesně totiž zamířil jeho projektil.

15

A to hned dvakrát. Ani jednou ale žádné nebezpečí nepřinesl. Celou akci zakončil nepřesnou ranou Kruys. Hosté se postarají o uvedení balonu do hry.

14

Botaka sprintoval za volným balonem, seč mu síly stačiliy. Na hrací ploše ho nezastihl, což jej ale nemusí vůbec mrzet, neboť budou domácí zahrávat rohový kop.

13

Domácí se chystali založit další útok, ovšem Rusnák přihrávku zblokoval. SBV bude vhazovat, a to zhruba na úrovni středového kruhu.

12

Nepřesná Kuipersova přihrávka končí za úrovní brankové čáry. O výkop se postará Nienhuis. Příchozí fanoušci si zatím na své nepřijdou, příliš atraktivní fotbal k vidění není.

10

První rohový kop pro Excelsior. Prudký centr se snesl pouze k Nienhuisovi, který jej včas vyboxoval do bezpečí. Protiútok Cambuuru měl ale jepičí život.

9

Hosté si příliš neozumněli při rozehrávce. Kupředu se tak může opět vydat domácí SBV. První desetiminutovka se chýlí ke konci, na branku stále čekáme.

8

Centr z pravé strany hrací plochy pouze procestoval nebezpečnou oblastí. Excelsior začíná stále více vystrkovat růžky. Potvrdí stoupající aktivitu i v dalších minutách?

7

Nedovolený zákrok El Makriniho zastavil Stanse. Rozehrávat bude Excelsior, který má v úvodních minutách alespoň opticky o něco málo více ze hry.

6

Zblokovaná přirávka znamená rohový kop hostí. Ten přinesl velký závar do předbrankového prostoru. Nakonec se ale nejlépe zorientoval Fischer, který míč včas odkopl.

5

Kuipers poslal z levé strany nebezpečný balon do velkého vápna, kde číhal připravený Van Veert. Domácí útočník ale netrefil optimálně, zamířil zhruba dva metry vedle pravé tyče.

4

Hosté si dotírajícího Botaku pohlídali. Dlouhý centr nechali doputovat do zámezí. Následně budou mít k dispozici autové vhazování.

3

Domácí kaitán má zřejmě naraženou bederní oblast. Po ošetření chladivým sprejem odchází za postranní čáru. Následně bude schopen pokračovat ve hře.

2

Leeuwarden v poklidu kombinuje na vlastní polovině. Po dlouhém nákopu brankáře host se faulu dopustil Barto. Fischer se nemůže zvednou z trávníku, na pomoc přispěchal týmový lékař.

1

Hosté se chtěli vydat do ofenzivy, ovšem zatavil je hvizd hlavního arbitra, který spatřil nedovolený zákrok v okolí středového kruhu. Hrát tak bude Excelsior.

1

Utkání právě začalo.
Obě mužstva již nastupují na hrací plochu, klání bude za malou chvíli zahájeno. V ochozech panuje velmi dobrá atmosféra.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

SBV Excelsior: Coutinho – Kuipers, Fischer, Van Diermen, Karami – Auassar, Stans, Kruys – Van Mieghem, Van Weert, Botaka
Náhradníci: Toni Varela, Mattheij, Damen, Brito, De Reuver, Bovenberg, Maletić

SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis – Pereira, Andriuškevičius, Slijngard, Reijnen – Bakker, Rusnák, El Makrini – De Ridder, Barto, Ogbeche
Náhradníci: Narsingh, Hemmen, Dijkstra, Van de Streek, Steblecki, Zeinstra, Mac-Intosch

Rozhodčí: Higler – Jansen, Brink.
Pohled do statistik

Favoritem utkání bude hostující Leeuwarden, který se nachází na šesté pozici tabulky. Na svém kontě má jedenáct bodů. Ve svém posledním uligovém utkání padl na půdě PSV Eindhoven v poměru 0:4.

Excelsior je zatím se ziskem osmi bodů třináctý. Taktéž domácí nezískali v přechozím kole plný počet bodů. Na vlastním trávníku remizovali s Dordrechtem 1:1.
Vítejte u našeho on-line přenosu! Nizozemská Eredivisie má na programu další sérii utkání, do které spadá souboj celků SBV Excelsior a SC Cambuur Leeuwarden. Úvodní výkop je na Stadion Woudestein, tedy domovském stánku Excelsioru, naplánován na 12:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

SBV Excelsior – SC Cambuur Leeuwarden

1:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 22. Weert – 62. Ogbeche

SBV Excelsior: Coutinho – Kuipers, Fischer, Van Diermen, Karami – Auassar, Stans, Kruys (75. Varela)– Van Mieghem, Van Weert (72. Maletić), Botaka
Náhradníci: Toni Varela, Mattheij, Damen, Brito, De Reuver, Bovenberg, Maletić

SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis – Pereira, Andriuškevičius, Slijngard, Reijnen – Bakker (46. Van de Streek), Rusnák, El Makrini – De Ridder (46. Narsingh), Barto (77. Hemmen), Ogbeche
Náhradníci: Narsingh, Hemmen, Dijkstra, Van de Streek, Steblecki, Zeinstra, Mac-Intosch

Rozhodčí: Higler – Jansen, Brink

Diváci: 3227