Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

IHC Králové Písek – BK Mladá Boleslav

4:2

konec (0:0, 2:0, 2:2)

27.09.2014, 14:00 • Zimní stadion Písek

Je konec. Písečtí ve třetí části nejprve odskočili na rozdíl čtyř branek a už to vypadalo, že si Jihočeši dojdou pro hladké vítězství. Bluslařský klub však v závěru utkání zabral a dvěma góly zápas ještě zdramatizoval, ve zbylých dvou minutách hry si už ale domácí vítězství dokázali pohlídat. S přáním příjemně prožitého sobotního odpoledne se z Písku loučí Petr Košatka. Na shledanou. (16:07:00)

60:00

Konec zápasu.

59:50

Teď už se nic nestane, Mladá Boleslav se vrací pro puk až ke své brance.

59:23

Také Písek využívá možnosti time-outu.

59:23

Zakázané uvolnění Písku.

59:12

Písečtí dostali puk alespoň do středního pásma.

58:22

Mladá Boleslav si bere oddechový čas a ještě zkusí hru v šesti.

57:52

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Nakonec může být zápas ještě zajímavý. Druhým gólem oživuje naději hostující Boleslavi DAVID MARČEK. Asistence: Jan Prokop.

56:13

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Tak si písecký brankář radost z čistého konta neužije, leč by si jí za svůj výkon zasloužil. První branku Boleslavi dává PATRIK RYPAR. Asistence: Jakub Planý, Marek Mlčoch.

55:30

Písek právě vstřelil branku!
Velmi pěkný hokejový moment. Kolmou přihrávku od mantinelu zužitkoval VOJTĚCH MAREK, který ostrou ranou bez přípravy dostal puk za pomoci horní tyče do brány. Asistence: Tomáš Klas.

54:12

Boleslav dělá obrovské chyby v defenzivě. Jihočeši teď mohli přidat čtvrtou branku, když před Kroftou stáli hned čtyři osamocení hráči ve žlutých dresech, zakončení se ale příliš uspěchalo.

52:28

Bendařík připravil gólovou šanci pro Pixu, který měl na své zakončení navíc dost času i prostoru, jeho následný pokus však boleslavský brankář vytěsnil ramenem.

50:50

Jihočeši pětiminutové oslabení ustáli a jsou opět v kompletním počtu hráčů.

50:31

Pár vteřin před návratem pátého píseckého hráče na led ještě Hauser zasahuje po střele Vaníčka.

49:32

Hostující tým sice ještě dohrává pětiminutovou přesilovou hru, už ale působí dosti odevzdaným dojmem.

47:52

Písek právě vstřelil branku!
Domácí tým střílí velmi důležitou třetí branku. Do průniku se v oslabení dostal LUKÁŠ BEDNAŘÍK a zakončil přesně mezi betony boleslavského brankáře. Asistence: Filip Brabec.

47:00

Prokop se před píseckou brankou dostal k opakovaným dorážkám. Hauser je dnes pro svůj tým opravdu veledůležitou postavou, i toto dokázal pokrýt.

46:30

Domácí se zatím brání poměrně v poklidu, Boleslavi se nedaří získat pásmo.

45:50

Tak tentokrát se už bude vylučovat a Písecké čeká nepříjemně dlouhé oslabení. Po střetu Turka s Dančišinem putuje domácí bek do sprch a Písek se bude celých pět minut bránit.

44:44

Další ostrý zákrok, tentokrát na hostujícího Vaníčka. Opět vše v rámci pravidel v pořádku.

43:37

Turek za píseckou brankou tvrdě dohrál Kroniho, který se z ledu těžce zvedá. K vyloučení však nedojde.

41:51

Rychlou samostatnou akcí se prezentoval Rypar, jehož pokus končí v lapačce píseckého brankáře.

41:32

Zakázané uvolnění Mladé Boleslavi.

40:55

Boleslavští se v úvou třetiny snaží o konkatkní branku a Písečtí raději vyhazují puk ze svého pásma.

40:01

Začala třetí třetina.
Prostřední dějství přineslo podstatně vyrovnanější hru než prvních dvacet minut. Boleslavským se sice dařilo i nadále soupeře dráždit s pukem před jeho bránou, pohledným kombinacím ale chybělo kloudnější a důraznější zakončení. Navíc Písečtí byli čím dál více nebezpeční z rychlých protiútoků. Jeden takový obstaral hned na začátku třetiny Polanský, ani nadvakrát si ale na boleslavského brankáře nepřišel.
Hrstka diváků přihlížela ve druhé třetině poměrně záživnému hokeji, který přinášel šance na obou stranách, k prolomení bezbrankového stavu však došlo až v samotném závěru prostřední části, kdy Jihočeši hráli svou vůbec první přesilovou hru v utkání. Ta však trvala pouhých osmnáct sekund, kdy Pokorného přihrávku zužitkoval Jan Pixa, který nadvakrát pokořil boleslavského brankáře a vystřelil tak svému týmu vedení – 1:0.
Radost domácích se o pár momentů později zdvojnásobila – v utkání výborně hrající David Pokorný využil Bednaříkův pas a pohotovým bekhendovým zakončením nasměroval puk pod horní tyčku, přičemž nedal boleslavskému brankáři sebemenší šanci zasáhnout – 2:0.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:34

Písek právě vstřelil branku!
Bednaříkův pas vyslal do samostatné akce DAVIDA POKORNÉHO, který bekhendem nasměroval puk pod horní tyčku. Asistence: Lukáš Bednařík.

38:42

Písek právě vstřelil branku!
Domácí po osmnácti vteřinách svou první přesilovou hru využívají. Na druhý pokus se podařilo vystřelit úvodní branku zápasu JANU PIXOVI a jeho tým se v závěru druhého dějství dostává do vedení. Asistence: David Pokorný, Jan Radoš.

38:24

Hostující lavička potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Písečtí si poprvé v utkání vyzkoušejí početní výhodu.

37:14

Písek hraje v plném počtu.

36:37

Zakončení z Uřidilovy hole končí u píseckého brankáře.

36:02

Boleslavi se zatím nedaří v pásmu Píseckých na delší chvíli setrvat. Akutálně rozjíždějí další útok od své branky.

35:14

Polanský si půjde sednout na dvě minuty, třetí přesilová hra pro Boleslav v utkání.

34:42

Pokorný je dnes jednoznačně nejlepším hráčem na písecké straně a také za další akcí svého týmu stál on, když od modré nahazoval puk na branku a Pixa jej bezprostředně před boleslavskou brankou tečoval. Krofta však i tento pokus chytil.

32:00

Aktuálně hrstka diváků sleduje pěknou hru se šancemi na obou stranách, přičemž v té prozatím poslední se objevil Šergl, který se uvolnil po levé straně, Krofta však našel puk ve své výstroji.

30:30

Prokopova střela z těžkého úhlu prolétla brankovištěm.

29:01

Teď se však ani Písečtí neprezentovali vůbec špatnou útočnou hrou, kdy během krátké chvíle musel Krofta hned třikrát zasahovat. I dále pokračujeme beze změn.

27:33

Prakticky stejný obraz hry jako v první třetině. Boleslav má více ze hry, dokáže Písecké zatlačit hluboko do obrany, kloudnější zakončení ale pěkným kombinacím chybí.

25:12

Domácí jsou nebezpeční především z rychlých protiútoků. Aktivně hrající Pokorný se postaral o další slibný moment když zblízka zakončoval bekhendem, Krofta ale na puk dobře viděl a bez větších potíží chytá touš do lapačky.

23:49

Dvě velké šance na obou stranách. Nejprve před píseckou brankou nebezpečně dorážel Straka, přičemý domácí ihned poté vyrazili do protiútoku, který vedl Pokorný, ani na druhé straně hřiště se však bezbrankový stav neprolomil.

21:53

Boleslavští opět na pár vteřin zavřeli JIhočechy v jejich třetině, ani nyní se ale brankové změny nekonají.

20:40

Velká šance Polanského. Písecký útočník nadvakrát zakončoval, přičemž Krofta vůbec nevěděl, kde má kotouč. Černý kus gumy ale rexlexivně vytěsnil levým betonem.

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetina začne asi ve 14:44.
Počátek utkání přinesl aktivní hru domácího celku. Krofta o práci rozhodně neměl nouzi především díky pokusům Radoše a Polanského, svůj tým ale dokázal na začátku utkání podržet. Boleslavští se postupem času zvedli a jednoznačně ukázali, že chtějí na jihu Čech uspět. První vážnější moment Hauser musel řešit na začátku 6. minuty, kdy se rychlým průnikem dostal s pukem před píseckou branku Vaníček, jeho zakončení ale dokázal Hauser betonem přesměroval mimo klec.

Tlak Boleslavi měl v dalším průběhu rostoucí tendenci a hned několikrát Bruslařský klub sevřel svého soupeře před jeho brankou, přičemž dvakrát o první gól usilovali Boleslavští také v početní výhodě, dobýt Hauserovu svatyni se ale ani jednomu hráči hostů nepodařilo. Naopak mohl překvapivě udeřit Písek, a to v početní nevýhodě, kdy na modré vypíchl přihrávku obránců Bednařík a uháněl sám na branku, kličku do bekhendu ale Krofta přečetl.

20:00

První třetina skončila.

19:42

Bednaříkova rána z poměrně velké vzdálenosti Kroftu přinutila přidržet puk do přerušení.

19:00

Ohlášena poslední minuta první třetiny.

18:30

Jihočeši se po delší chvíli podívali s pukem před bránu svého soupeře a vybojovali alespoň vhazování v útočné třetině.

18:10

Další závar před brankou píseckého týmu, také tentokrát ale končí puk pouze u píseckého brankáře.

17:53

Také druhé oslabení v utkání domácí ubránili.

17:10

Ďurkáč střílel od modré a puk v bezprostřední blízkosti píseckého brankáře tečoval puk Kalaš, Hauser však zasahuje levým betonem.

16:13

První přesilovkový útok se Boleslavi nepovedl a píská se ofsajd.

15:53

Jihočechy čeká druhé oslabení. Pokorný u boxu časoměřičů fauloval kolenem.

15:13

Obrovský závar před píseckou brankou a opět se nic nestalo. Hauser v nepřehledné situaci jednoduše zalehl kotouč.

14:38

Boleslavští opět na pár chvil zavřeli Písecké před jejich brankou, ani tentokrát ale optický tlak nepřinesl korekci průběžného skóre.

13:22

Zakázané uvolnění Mladé Boleslavi.

12:31

Po většinu zbývajícího času početní výhody hosté svírali domácí čteřici před její brankou, vážnější rozruch se před Hauserem ale nekonal. Písek je kompletní.

10:58

Bednařík hostujícím bekům přihrávku na modré a uháněl sám na branku, kličkou do bekhendu ale neuspěl.

10:31

Domácí čeká hra ve čtyřech. Menší trest za podražení si odsedí Tomáš Klas.

10:22

Zajímavou štiplavou střelou se prezentoval Tejko, jeho rána švihem jen těsně přelétla boleslavskou bránu.

09:03

Domácí Pixa zavezl puk do útočné třetiny soupeře, na důkladnější zakončení ale neměl již dostatek sil. Boleslavští rozehrávající puk za vlastní brankou.

07:47

Prokopova střela z jízdy končí v připravené lapačce píseckého gólmana.

06:47

Skořepa vleže netrefil odkrytou bránu za již překonaným Hauserem. Teď měli domácí velké štěstí.

06:30

Aktivita Boleslavských postupně narůstá.

05:05

Asi největší šance dosavadního průběhu hry. Rychlý samostatný únik nyní předvedl Vaníček a v závěru svého snažení mířil švihem k pravé tyči. Hauser kotouč lehce tečoval betonem a puk mířil jen těsně mimo jeho branku.

03:58

Domácí nepřesná rozehrávka končí zakázaným uvolněním. Vhazování před brankou Písku.

03:12

Bednaříkovu střelu od modré ještě dorážel Šergl, Krofta si však volné místo u levé tyče pohlídal.

02:26

Přesun Jihočechů do pásma soupeře se nepovedl a píská se ofsajd.

02:00

Teprve nyní se Boleslav poprvé v utkání podívala do třetiny soupeře, nic mimořádného se však nestalo.

01:10

Písečtí jsou na začátku zápasu velmi aktivní. Polanský nyní zavezl kotouč až před bránu hostujícího týmu, řádně zakončit se mu ale nepodařilo.

00:24

Radoš ranou od modré vylekal boleslavského brankáře, ten však kotouč odráží do rohu hřiště.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

IHC Písek: Hauser – Stodolovský, Turek, Rákosník, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Marek, Javůrek, Pokorný, Vostarek, Tejko, Hadrava, Šergl, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík, Pixa

BK Mladá Boleslav: Krofta– Řečinský, Ďurkáč, Vodseďálek, Kalus, Marček, Mlčoch, Mattis – Prokop, Kroni, Straka, Bohanos, Vaníček, Rypar, Kalaš, Planý, Ficek, Skořepa, Uřidil, Dančišin

Rozhodčí: Rovaš – Brejcha, Suchánek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Ve 14 hodin zmeří síly Písek a Mladá Boeslav. Jihočeši na své první letošní extraligové body ještě stále čekaji. V posledním kole doma jasně prohráli s Jihlavou 0:5. To Středočeši jsou na tom o něco lépe – s devíti body jsou na patém místě. V minuém soutěžním kole nestačili na Hrade Králové a prohráli 1:6.

IHC Králové Písek – BK Mladá Boleslav

4:2

konec (0:0, 2:0, 2:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 39. Pixa (Pokorný, Radoš), 40. Pokorný (Bednařík), 48. Bednařík (Brabec), 56. Marek (Klas) – 57. Rypar (Planý, Mlčoch), 58. Marček (Prokop)

IHC Králové Písek: Hauser (Kříž) – Stodolovský, Turek, Rákosník, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Marek, Javůrek, Pokorný, Vostarek, Tejko, Hadrava, Šergl, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík, Pixa

BK Mladá Boleslav: Krofta (Marek) – Řečinský, Ďurkáč, Vodseďálek, Kalus, Marček, Mlčoch, Mattis – Prokop, Kroni, Straka, Bohanos, Vaníček, Rypar, Kalaš, Planý, Ficek, Skořepa, Uřidil, Dančišin

Rozhodčí: Rovaš – Brejcha, Suchánek

Průběh zápasu
1. třetina
10:31
15:53
Po 1. třetině
2. třetina
35:14
38:24
38:42
39:34
Po 2. třetině
3. třetina
45:50
47:52
55:30
56:13
57:52
Konec