Menu

Fotbal

Evropská liga

SSC Neapol – AC Sparta Praha

3:1

konec (1:1)

18.09.2014, 21:05 • Stadio San Paolo, Neapol • Dario Becci

Tipsport: 1.54 3.95 5.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+4

Žlutou kartu dostává Roman Bednář (AC Sparta Praha) za faul na Juana Camila Zunigu.

Bičík fantasticky

90+3

BIčík fantasticky! Gargano to namířil přímo do šibenice, ale český gólman se nedal a skvostně odrazil míč do zámezí! Následuje rohový kop domácích.

85

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Lafata, přichází Patrik Schick.

84

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází José María Callejón, přichází David López.

82

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází Camilo Zúñiga.

Dries MERTENS - 3:1

80

Neapol právě vstřelila branku!
Parádní individuální práce belgického mladíka navyšuje vedení Neapole! DRIES MERTENS se ujal míče na levé straně, nepospíchal, nýbrž pomalu postupoval k šestnáctce Sparty. A když nevěděl, co s míčem udělá, namířil si to rovnou proti triu obránců. Prosmýkl se kolem Kadeřábka a pravačkou po zemi propálil Bičíka.

78

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Josef Hušbauer, přichází Roman Bednář.

Zajímavá rána Callejóna

78

Zajímavá rána Callejóna, který pořádně protáhl Bičíka, jenž musel padat k levé tyči.

75

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bořek Dočkal, přichází Tiémoko Konaté.

Hlavička Costy

72

Nejvýše se vyšrouboval obránce Costa, který se ve vzduchu u zadní tyče opřel o Inlera, ale svou hlavičkou nenasměroval míč mezi tři tyče.

70

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Gonzalo Higuaín, přichází Miguel Michu.

66

Žlutou kartu dostává Dries Mertens (SSC Neapol) za hru rukou ve vápně Sparty.

Ruka Mertense

66

Neuznaný gól Neapole! Neapolská Ruka boží se opakuje – Dries Mertens plachtil nad malým vápnem a zrovna v moment, kdy chtěl hlavičkovat, posunul míč do sítě rukou.

62

Bičík to měl přečtené a raději vyběhl – a udělal dobře, neboť těsně před Higuaínem odkopl míč pryč.

Dvojitá šance Neapole

59

Garganovu ránu z dálky sice Bičík vyrazil, ale kdyby se Hamšíkovi povedlo rychleji vypálit, nejspíše by skóroval. Kapitán Neapole se octl téměř u malého vápna, rovnal si míč na kopačku, ale na poslední chvíli mu do cesty vstoupil obránce Sparty, který odrazil jeho střelu mimo. Následuje rohový kop pro Neapol.

Dries MERTENS - 2:1

52

Neapol právě vstřelila branku!
Domácí jdou do vedení! Gonzalo Higuaín rozpumpoval parádní atak po pravé straně, kde se po prosmýknutí kolem obránce dostal do vápna a po zemi posunul míč na malé vápno, kde stál tísněný Belgičan DRIES MERTENS. Tomu se povedlo jemným dotekem posunout míč za záda Bičíka a hlavně poslat italský tým do vedení!

49

Josef Hušbauer pálil po zemi a trefil zeď, následně střílel Marek Matějovský ze středu, ale trefil jednoho z obránců. Následuje roh proti domácím.

47

Švýcarský středopolař Gokhan Inler se proháčkoval mezi několika obránci, stavěl si míč na pravačku, ale následně jej těsně před vápnem odstavil Kováč.

36

Největší dosavadní šance Sparty! Ve vápně Neapole došlo k velkému závaru, po kterém se hned dva sparťanští hráči dostali ke střele, ale obranný blok Neapole nepropálili. Nyní měli domácí štěstí, protože finální nahrávka na levé straně nevyšla a míče se ujal Rafael Cabral.

Callejón trefuje břevno

32

Břevno! Neskutečná rána pravačkou Callejóna z levé strany těsně za vápnem orazítkovala konstrukci branky! Sparta měla velké štěstí!

30

Bleskurychlý atak Neapole vyvrcholil nahrávkou Hamšíka na Higuaína z levé strany, výtečně však zapracoval Kováč, který odkopl míč do zámezí.

24

Žlutou kartu dostává Costa Nhamoinesu (AC Sparta Praha).

Gonzalo HIGUAÍN - 1:1

23

Neapol právě vstřelila branku!
Je vyrovnáno! Argentinský útočník GONZALO HIGUAÍN si postavil míč na penaltový puntík, rozběhl se a prásk – míč zapadl přesně mezi pravou tyč a Bičíkovu ruku.

Odpískaná penalta pro Neapol

22

Obranný faul Kováče znamenal zisk míče pro Neapol, následně se míč okamžitě dostal do vápna, kde střílel Marek Hamšík, ale trefil pouze břevno. O dorážku se pokusil Callejón, ale trefil pouze Costu. Pískala se penalta!

Josef HUŠBAUER - 0:1

14

Sparta právě vstřelila branku!
Sparta jde do vedení! Po pohledné kombinaci na soupeřově polovině vyvrcholila akce Sparty nahrávkou Matějovského na Costu, načež se hosté dožadovali odpískání ruky neapolských obránců. Nestalo se tak, a proto akce pokračovala. Posléze se za vápnem do míče opřel JOSEF HUŠBAUER, který přízemní ranou k pravé tyči, odkud se míč následně odrazil, překonal Rafaela Cabrala!

7

David Lafata se protlačil před Brazilce Henriqueho a chtěl hlavičkovat, když si počíhal na centr z pravé strany, nakonec se mu ale nepodařilo trefit letící míč.

SSC Neapol – AC Sparta Praha

3:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 23. Higuaín (pen.), 52. Mertens (Higuaín), 80. Mertens – 14. Hušbauer

Karty:   66. Mertens (NEA) – 24. Nhamoinesu (SPA), 90+4. Bednář (SPA)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 7:6.

SSC Neapol: Rafael Rafael Cabral – Henrique, Albiol, Koulibaly, Britos – Callejón (84. David López), Gargano, Inler, Mertens – Hamšík (C) (82. Zúñiga) – Higuaín (70. Michu).
Náhradníci: Andújar – Maggio, Zúñiga, David López, Michu, Insigne, Zapata.

AC Sparta Praha: Bičík – Kadeřábek, Kováč, Brabec, Nhamoinesu – Mareček, Matějovský – Dočkal (75. Konaté), Hušbauer (78. Bednář), Krejčí – Lafata (C) (85. Schick).
Náhradníci: Štěch – Švejdík, Vacek, Konaté, Breznaník, Bednář, Schick.

Rozhodčí: Kevin Blom – Patrick Langkamp, Bas van Dongen – Mario Diks (všichni Nizozemsko)