Menu

Hokej

Přípravné zápasy

SHK Drtiči Hodonín – HC MIKRON Nové Zámky

4:3

konec (1:0, 3:2, 0:1)

09.09.2014, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • Tomáš Chramosta (@TomasChramosta)

Hodonínští hokejisté nakonec doslova vydřeli výhru nad favoritem z Nových Zámků, když posledních deset minut vystavili obrannou hráz svému soupeři a spoléhali se především na spolehlivého brankáře Zdenka Kotvana. To je ode mě vše, loučím se s Vámi a přeji krásný zbytek úterního večera. (20:14:05)

60:00

Konec zápasu.

59:26

Jenže Jakub Hrudík se ukvapil s kotoučem ve středním pásmu, nahodil jej až za Kotvana a je pískáno zakázané uvolnění.

58:50

Hostující tým zkouší hru bez brankáře, Robin Blažíček zůstává na střídačce!

58:42

Mužstvo HC Nové Zámky si vyžádalo oddechový čas, osmasedmdesát vteřin před koncem základní hrací doby. Vhazovat se bude po Kotvanově pravici.

58:04

Marek Dubec si krátce po buly odbruslil s kotoučem na vrcholek kruhu a prověřil propustnost Kotvanových chráničů, ten zatím působí na brankovišti velmi jistě.

57:40

Stejná situace se o několik vteřin později opakuje, domácí v této fázi hry doslova neví, co s pukem na holi dělat.

56:30

Domácí hokejisté pod tlakem vyhazují kotouč na zakázané uvolnění, hra se vrací zpět před Zdenka Kotvana.

55:41

K Jakubu Sajdlovi doskákal kotouč na brankovišti, jenže hodonínský forvard zřejmě prováhal tu nejlepší chvilku k zakončení a následně mu byl kotouč čistě odebrán z hole.

54:26

Jihomoravané mají v průběhu utkání čím dál větší potíže s rozehrávkou a především forčekingem hostujících hráčů, kteří skvěle pokrývají hráče s kotoučem.

53:10

Michal Šiška oprávněně obrátil oči v sloup, tohle mohla být vyrovnávací branka! Jenže hostující obránce spálil tutovku, když se ocitl na pravém kruhu sám před Kotvanem a napálil mu kotouč do výstroje.

52:21

Vít Mika chytře vyhodil kotouč z pásma tak, aby se nedoklouzal až za brankovou čáru a nemohl tak být pískán icing.

51:21

Nové Zámky nyní udělal domácí obraně pořádný prúvan v pásmu, hned tři hráči po sobě ohrožovali Kotavnovu klec, který však drží hodonínské šance na výhru v tomto zápasu velmi vysoko.

49:39

O něco málo přes minutu později jej napodobil Domink fejt, tentokráte jeho pokus vyletěl až ke stropu hodonínského stadionu. Vhazovat se však bude v útočném pásmu SHK-

48:05

Rána Petra Pokorného od modré čáry byla ztečována vysoko do vzdcuhu, kam si pro plachtící kotouč sáhnul Robin Blažíček.

46:45

Nové Zámky právě vstřelily branku!
Přišlo to, co ze hry vyplývalo celou třetí třetinu, a to kontaktní branka hostí. Martin Dubec vyslal na útočnou zteč dosud nevýrazného TOMÁŠE FIALU, který našel způsob, jak rozvlnit síť za hodonínským brankářem a dramatizuje utkání. Asistence: Martin Dubec.

46:24

Domácí v plném počtu.

45:55

Pohledná kombinace hokejistů Nových Zámků! Kotouč neustále putoval z hole na hůl, až se na středu hřiště uvolnil Martin Uhnák, který následnou střelu bohužel pro svůj tým umístil pouze do hrudníku hodonínského brankáře.

44:24

Právě tento útočník byl o chvíli později faulován a rozhodčí si toho všiml. Na trestnou lavici putuje Dominik Fejt (HOD) za faul kolenem.

44:02

O překvapivý střeleckký pokus okamžitě po vhazování se pokusil Matúš Púchovský, rána mu však příliš nesedla a byla tak snadným soustem pro Zdenka Kotvana.

43:39

Martin Uhnák se šikovně položil do střely, která směřovala do pravého horního růžku Kotvanovy klece, domácí brankář však reflexivně vyráží.

41:52

Hráči Nových Zámků v průběhu třetí periody výborně pokrývají střední pásmo, každý pokus domácích o dlouhou průnikovou přihrávku maří a začínají pomalu přebírat taktovku.

40:32

Martin Baron ostře napřáhl ke střele z přihrávky Marka Dubce, přízemní rána Kotvanovi nedělala sebemenší problémy.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:41.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Rána Michala Zezuly míří pouze do plexiskla za Blažíčkovou klecí, nic víc se již v průběhu druhé dvacetiminutovky nestane.

38:41

Jakubu Hrudíkovi se vůbec nepovedla rozehrávka, kotouč doletěl přes všechny čáry až k zadnímu mantinelu, a to znamená jediné – icing.

37:01

Drtiči právě vstřelili branku!
Hodonínští hokejisté využívají přesilovou hru a vrací si dvoubrankový náskok! Teď přichází opět řada na Nové Zámky. Lubomír Škápik obdržel ideální pas na levý kruh, neukvapil se se zakončením a s přehledem posunul kotouč ZDEŇKU JURÁSKOVI, kterému stačilo pouze přehodit Blažíčkův pravý beton. Asistence: Lubomír Škápik, Michal Kuba.

36:17

Vyloučen Ondrej Štefanka (NZA) za hákování.

35:08

Nové Zámky právě vstřelily branku!
Sitauce z úvodu druhé periody se opakuje, Nové Zámky opět krátce po inkasované brance snižují rozdíl ve skóre na jedinou branku! Krátce po vypršení Zezulova trestu se po bezchybné kombinaci prosazuje MATÚŠ PÚCHOVSKÝ. Asistence: Peter Klobučník, Patrik Cseres.

34:04

Drtiči právě vstřelili branku!
Na hodonínském stadionu byla k vidění pořádně kuriózní věc! MICHAL KUBA uháněl do brejku společně s Pešem, na kterého chtěl směřovat přihrávku. Tu svými chrániči vystihl obránce Baron, bohužel tak nešťastně, že se kotouč dostal hodonínskému forvardovi zpět na hůl. Kuba se příliš nerozpakoval a poslal kotouč do poloprázdné brány, jelikož brankář Blažíček se dávno přesouval na opačnou stranu brankoviště a nestačil na tuto změnu událostí zareagovat. Asistence: Lubomír Škápik.

33:07

Hru v početní výhodě mají k dispozici i slovenští hokejisté, Michal Zezula (NZA) se totiž provinil hákováním.

32:51

Přesně v momentě, kdy byla zblokována střela domácího obránce Nedvěda, se do hry vrací Marek Dubec a Nové Zámky tak hrají v plném počtu.

31:58

Petr Pokorný ukončil přesilovkovou kombinaci lehkým nahozením do klubka clonících těl před Blažíčkem, hostující brankář si i přesto dokázal najít ideální výhled a zneškodnit tento pokus.

30:51

Drtiči budou hrát přesilovou hru, soupeře totiž hákoval Marej Dubec (NZA), který odchází pykat na trestnou lavici za hákování.

30:08

Martin Baron přejel útočnou modrou čáru, nijak se nerozpakoval a okamžitě nahodil kotouč na branku Hodonína. Zdenko Kotvan se zaskočit nenechal a podržel kotouč ve své výstroji.

29:18

Vít Mika dnes působí na ledové ploše hodně dravým dojmem. Chybělo málo a připravil gólovou příležitost pro Tomáše Smetanu, brankář Nových Zámků však byl pozorný u své pravé tyče a zpětnou zadovku si pohlídal.

28:12

Jurásek šikovně uvolnil Michala Kubu na modré čáře, který to zkusil střelou zápěstím podél chráničů bránícího beka, Blažíček se po tomto pokusu pouze ohlédl.

27:02

Kristián Grman nevybíravým způsobem dohrál Martina Dubce u hrazení, který na malou chvíli zůstal ležet nehybně na ledě. Po několika málo okamžicích se ale zvedá a po svých odjíždí na vlastní střídačku.

26:10

Už už se scyhlovalo k velké příležitosti hostujícího mužstva, jenže domácí obránce Pokorný zcela čistě odzbrojil unikajícího Martina Uhnáka a sám zakládá protiakci.

24:45

Vít Mika předvedl krásnou individuální akci, s kotoučem na holi přebruslil celé kluziště, obešel bránícího hráče hostí a střelou na lapačku otestoval Blažíčkovy schopnosti! Brankář Nových Zámků svůj celek hodně podržel.

23:55

Hosté se však i nadále nedokáží vymanit ze souvislého tlaku hodonínských hokejistů a posílají kousek černé gumy na zakázané uvolnění.

22:10

Nové Zámky právě vstřelily branku!
Jenže celek ze Slovenska bleskurychle kontruje na opačné straně kluziště. Obránce Fiala vyslal své spoluhráče do rychlého protiútoku, Jakub Hrudík na sebe natáhnul jediného obránce domácích a následně přehrál kotouč na MARKA DUBCE, jenž překonal přesouvajícího se Kotvana. Asistence: Jakub Hrudík, Tomáš Fiala.

21:27

Drtiči právě vstřelili branku!
MICHAL KUBA zvyšuje rozdíl mezi soupeři na dvoubrankový, když přebral kotouč v útočném pásmu, udělal několik rychlých kroků na střed hřiště a povedenou ranou golfovým úderem prostřelil Robina Blažíčka! Asistence: Zdeněk Jurásek.

20:46

Po nezdařené útočné akci první hodonínské formace nabral kotouč jak se říká "na vidle" Martin Baron a vyhnul se tak nebezpečí.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:51.

20:00

První třetina skončila.

19:15

Drtiči právě vstřelili branku!
Domácí mužstvo nakonec dokázalo tlak z posledních minut úvodní třetiny přetavit ve vedoucí branku! Před hostujícím brankovištěm se po pokusu Dominika Piskoře strhla mela, ke kotouči se jako první dostal ZDENĚK KUČERA, který pohotově dopravil kotouč za záda Blažíčka. Asistence: Dominik Piskoř.

18:57

Jenže to by se nesměl prohnat kolem hostující obranné řady Dominik piskoř, ktterý se natlačil do bekhendového zakončení a prověřil připravenost Blažíčkova rozkleku!

18:49

Nové Zámky přežily dlouhatánské oslabení a mohou tak první dvacetiminutovku dohrát v o poznání klidnějším duchu.

17:38

Hodonínští hokejisté však ani z této výhody nedokázali gólově nic vytěžit, což by je v dalším průběhu utkání mohlo mrzet. Slušnou šanci měl Zdeněk Jurásek u pravé tyče, ten však chtěl celou situaci vyšperkovat přihrávkou na Kubu, která se mu nepovedla zcela podle jeho představ.

16:49

V tento moment začíná Drtičům dvojnásobná přesilovka.

15:38

Nové Zámky faulovaly dvakrát, jednou ve hře a podruhé v signalizované výhodě, tudíž za tyto prohřešky budou po právu pykat. Nejprve se provinil Marek Matúš (NZA) držením, o druhý trest se postaral Matúš Púchovský (NZA), který odsedí dvě minuty za krosček.

14:49

Poprvé v utkání se vylučuje, za menší roztržku jde sedět dvojice Dominik Fejt (HOD) a Marek Dubec (NZA).

14:41

Andrej Ďuriš mocně napřáhl ke střele příklepem od modré čáry, od Kotvanovy výstroje se kotouč pouze odrazil, naštěstí pro domácí ale před brankou nečíhal nikdo z hokejistů Nových Zámků.

13:31

Projektil Ondřeje Nevděda od modré čáry byl zblokován do prostoru mimo hrací plochu, následuje vhazování po levici Robina Blažíčka.

12:36

Vít Mika zašlápl kotouč v útočném pásmu tak, aby jej nikdo nemohl vystrnadit od mantinelu, tudíž se hra přerušuje.

11:46

Zdeněk Jurásek se o pár okamžiků později prodral až do samostatného úniku, jeho ránu do pravého horního růžku brilantním zákrokem lapačkou vystihl Robin Blažíček! Opravdu povedený moment ze strany novo-zámeckého gólmana!

10:53

Slovenský celek zavřel svého protivníka v obranné zóně na dobrou minutu, hodonínská obrana pod velením Jakuba Sajdla tento tlak bez vážnějších problémů přestála a vyhazuje do středního pásma.

09:17

Vít Mika se ze zdánlivě bezradné situace proháčkoval až ke střelbě příklepem, snad i nadvakrát tečovaný pokus nadělal pořádné starosti brankáři hostí.

08:18

Hráči v zelených dresech se rychle vymanili ze sevření Drtičů a podnikli rychlý útočný výpad. Marek Dubec prověřil Kotvanovy reflexy, když mířil do horních pater branky. Hodonínský brankář hbitě vyrazil letící puk do rohu kluziště.

07:32

Zatím se tak děje bez jakéhokoliv pokusu o zakončení, Nové Zámky nyní vyhazují na zakázané uvolnění, takže se hra přesune zpět před Blažíčka.

06:35

Kristián Grman zavezl kotouč z vlastního obranného pásma až na druhou stranu kluziště, kde rozvíjí útočný tlak jeho spoluhráči.

05:15

Před Blažíčkem se strhla obrovská mela po střele od modré čáry z hole Davida Polesného! Hned dva hráči v oranžových dresech se sjeli k brankovišti a snažili se důrazně dorážet, hostující strážce svatyně však postavil na brankové čáře zeď, za níž kotouč nepustil.

03:55

Po dlouhé odmlce mohly jít do útočné fáze také Nové Zámky, hosté však příliš snadno přišli o kotouč, takže Lubomír Škápik má dostatek času na rozehrávku protiakce.

02:54

Michal Kuba se nenápadně obtočil kolem Blažíčkovy levé tyčky a pokusil se o hbité zakončení, hostující brankář ale byl včas na svém místě a pohlídal si tenhle překvapivý pokus.

02:07

David Polesný dobrusloval nahozený kotouč před vlastní bránou, byl pod tlakem napadajícího soupeře a proto jeho přihrávka končí na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před Kotvanem.

01:15

Michal Šiska vyhazoval kotouč z obranného pásma a lehkou žabičkou trefil domácího Kubu do obličeje, hra se tak přerušuje na pár okamžiků a hodonínský útočník spolu s celou formací míří na střídačku.

00:17

Hned na úvod se do slibné šance dostal Jakub Sajdl, kterého vyslal po levém křídle jeho parťák z útoku Piskoř, kotouč se však pouze otřel o plexisklo za hostujícím brankářem.

00:01

Utkání právě začalo.
Hokejisté slovenského klubu již krouží na ledě spolu s trojicí arbitrů dnešního zápasu, po vstupu domácích Drtičů tak již nebude nic stát v cestě úvodnímu vhazování tohoto přípravného zápasu.
Úvodní sestavy:

SHK Hodonín: Kotvan (Rozum) – Grman, Škápik, Pokorný, Nedvěd, Fejt, Polesný – Smetana T., Zezula, Kučera, Sajdl, Peš, Kuba, Piskoř, Jurásek, Mika

HC Nové Zámky: Blažíček (Ďuriš M.) – Fiala, Baron, Dubec, Klabučník, Púchovský, Matúš, Štefanka, Dubec, Hrudík, Král, Balla, Cseres, Šiška, Ďuriš A., Uhnák.
Začátek druholigové sezony se nezadržitelně blíží. Už příští středu se otevřou brány nového ročníku třetí nejvyšší české hokejové soutěže. Týmy tak mají ještě týden na to, aby vypilovaly a vyladily svou formu. Drtiči už zítra odehrají své desáté přípravné utkání, kterým testovací zápasy uzavřou. Soupeřem svěřenců trenérského tandemu Prčík – Krupica budou hokejisté Nových Zámků.

První vzájemné utkání vyšlo o poznání lépe slovenskému mužstvu. Drtiči drželi s domácím týmem krok jen v úvodní třetině. Po dvacet minutách vedli domácí jen o jednu branku 3:2, ve zbývajícím průběhu už ale Nové Zámky dominovaly. Alespoň co se produktivity týče. Jihomoravané totiž svého soupeře sice přestříleli (30:26), na branky ale jasně vyhráli domácí, kteří se po závěrečné siréně radovali z jasné výhry 8:3.

Kdo se bude v úterý večer radovat z jistě cenného povzbuzení v přípravné části v podobě skalpu soupeře? Sledujte náš textový přenos přímo ze stadionu Václava Nedomanského, začínáme s úderem šesté hodiny večerní.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

SHK Drtiči Hodonín – HC MIKRON Nové Zámky

4:3

konec (1:0, 3:2, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 20. Kučera (Piskoř), 22. Kuba (Jurásek), 35. Kuba (Škápik), 38. Jurásek (Škápik, Kuba) – 23. Marek Dubec (Hrudík, Fiala), 36. Púchovský (Klobučník, Cseres), 47. Fiala (Martin Dubec)

SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Rozum) – Grman, Škápik, Pokorný, Nedvěd, Fejt, Polesný – Smetana T., Zezula, Kučera, Sajdl, Peš, Kuba, Piskoř, Jurásek, Mika

HC MIKRON Nové Zámky: Blažíček (Ďuriš M.) – Fiala, Baron, Dubec Martin, Klabučník, Púchovský, Matúš, Štefanka, Dubec Marek, Hrudík, Král, Balla, Cseres, Šiška, Ďuriš A., Uhnák

Rozhodčí: Netopil – Kucián, Olšar

Průběh zápasu
1. třetina
14:49
15:38
19:15
Po 1. třetině
2. třetina
21:27
22:10
30:51
33:07
34:04
35:08
36:17
37:01
Po 2. třetině
3. třetina
44:24
46:45
Konec