Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

Tottenham Hotspur – AEL Limassol

3:0

konec (1:0)

28.08.2014, 20:45 • White Hart Lane, London • Martin Doležal

Tipsport: 1.16 6.3 19.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zasloužený postup Tottenhamu, který byl po celý dnešní duel jasně lepším celkem a svého soupeře přestřílel poměrem 20:4. Hned v úvodu sice domácí nevyužili penaltu, ale to si vynahradili třemi následujícími góly, které přispěly k celkovému výsledku 5:1. Já se s vámi loučím a u dalších přenosů opět na viděnou! (22:43:13)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Tottenham má kulatý nesmysl ve své moci a už nikam nespěchá. Za pár vteřin budou domácí oslavovat zasloužený postup.

90

Ve druhém dějství se nastavují dvě minuty k základní hrací době.

89

Adrian se už už dostával k hlavičce ale v poslední chvíli vyběhl z branky Lloris a balón dobře vyboxoval.

88

Tak nakonec jsme se dočkali střely, když ze středu útočné poloviny vypálil pravačkou Gikiewicz. Jeho rána byla sražena a bude to roh pro hosty.

87

Celek Limassolu se propracoval do protiútoku, jenže ten zbrzdil Guidileye a hosté pomalu kombinují na útočné polovině.

86

V závěru přichystal Tottenham střídání. Ze hřiště je stažen Chiriches, jenž bude nahrazen Veljkovičem.

84

Ten rozehrával Tottenham dvakrát v krátkém sledu, ale v obou případech si obrana Limassolu poradila.

83

Hodně zajímavě vypálil Townsend ze střední vzdálenosti. Svou prudkou ranou donutil Pulpu vyrazit míč za cenu rohového kopu.

82

Po delší době přišla standardní situace Limassolu. K té se postavil Diego, jehož pas zamířil vysoko nad branku domácích.

80

Adrian má své odpracováno a pro dnešek již skončil. Místo něj si hrací plochu okusí Tagbajumi.

79

Mířený centr směřující ke vzdálenější tyči skončil v rukavicích hostujícího brankaře, který si pro balón jako první došel.

78

Po střele Townseda, který pálil ze strany bude domácí celek zahrávat rohový kop. Dnes již šestý.

77

Je přichystáno první střídání domácích. Odstupuje Sandro. Ve zbylé části zápasu si zahraje Holtby.

76

Kaně obdržel ideální pas do pokutového území, naběhl si blíže k brance a poté vypálil přízemní projektil. Vybíhající Pulpo ale jeho ránu skvěle zneškodnil.

75

K odraženému míči se dostal Carlitos, který na nic neváhal a před atakujícími protihráči raději balón odkopl k protější straně hřiště.

74

Tak už i na domácích fotbalistech je pomalu, ale jistě znát únava. To ale Tottenham nemusí mrzet, protože si jde pro jisté vítězství.

72

Krátce na to Diego hledal stejného hráče v pokutovém území, jenže jeho centr byl nepřesný, a tak z toho nic nebylo.

71

Gikiewicz se vydal na útočný výlet, nicméně ten skončil brzy, jelikož útočníka Lmassolu zastavil odpískaný ofsajd.

70

Nutno pochválit fanoušky hostujícího celku, kterých je na stadiónu Tottenhamu hodně a i nadále svůj tým podporují, jak jen to jde.

69

Až příliš aktivně se projevil Paulinho, který na útočné polovině fauloval Adriana. Hosté si budou moci alespoň na malou chvíli vydechnout.

67

Evidentně Tottenham nemá dost, stále útočit a stále se pomocí rychlé kombinaci snaží vytvářet šance.

66

Tak v tuhle chvíli je to již definitivní. O postupujícím do hlavní fáze evropské ligy je již rozhodnuto. Uvidíme, jak se bude odvíjet zbytek zápasu.

65

Tottenham právě vstřelil branku!
Tentokrát už Pulpo penaltu nevychytal. K míči se postavil ANDROS TOWNSEND, který se ranou do protipohybu brankaře nemýlil.

Townsend - 3:0

64

Edmar zahrál v pokutovém území rukou! Hlavní arbitr si toho všiml a odpískal pokutový kop. Dnes již druhý.

63

Nicméně hosté to mají velice těžké. Převážnou část zápasu se drží na vlastní obranné polovině a brání se proti sebevědomému soupeři.

62

Je sympatické, že Limassol se i přes nepříznívý výsledek pokouší útočit a vstřelit nějaký gól, který by hosty vrátil opět do hry.

61

Aktivní Kane se pokusil překvapit hostujícího brankaře střelou z úhlu. Pulpo ale číhal u tyče a ránu domácího útočníka zneškodnil.

60

Držení míče: 60% – 40% Střely celkem: 11 – 2

58

Do brejku se málem propasíroval Kane, který je velice aktivní. Tomu ale v poslední chvíli přeskočil balón přes nohu a nic z toho nebylo.

57

Pokud se AEL Limassol dostane na útočnou polovinu, moc daleko se nedostane, protože domácí aktivně napadají jejich rozehrávku.

55

Tentýž hráč se krátce na to opět zmocnil balónu a propracoval se k centru, který byl ale přetažený a skončil pouze mimo hrací plochu.

54

Townsend se dostal k rohovému praporku, kde v souboji se dvěma obránci bojoval statečně, ale nakonec o balón přišel.

53

Jenže jak je vidno, Tottenham jako velký favorit má navrch i nadále. Herně se mu daří lépe a hlavně má větší sebevědomí.

52

V této chvíli to bude mít Limassol hodně těžké. Pokud pomýšlí na postup, musel by vstřelit minimálně tři branky, což rozhodně není nemožné.

51

Snížit mohli hosté ze standardní situace. K té se postavil Diego, nicméně jeho centr bez potíží zneškodnil domácí gólman.

49

Tottenham právě vstřelil branku!
Zkraje druhé části přídává velek domácích další gól. Guidileye způsobil velkou hrubku, když nedokázal obehrát PAULINHA. Ten mu totiž sebral míč, naběhl si do šestnáctky, kde tvrdou ranou poslal míč do odkryté části branky.

Paulinho 2:0

48

Krátce na to vybojovali domácí autové vhazování nedaleko rozového praporku. Míč do hry vhodí Naughton.

47

Kane dostal balón do běhu od Paulinha a poté vypálil z vápna. Svým zakončením minul pravou tyč o pár centimetrů.

46

Do druhého poločasu již nenastoupí Nikolau. Toho nahradí Danielzinho.

46

Začal druhý poločas.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

Je konec úvodního poločasu, který nabídl hodně zajímavou podívanou, avšak i po té negativní stránce. Hned v sedmé minutě se zranil Fegrouch a ze hřiště ho museli odnést až pomocí nosítek. Následně zahrávali domácí pokutový kop. K tomu se postavil Kane, který ale náhradního gólmana Pulpu ranou po zemi nepřekonal. Tottenham byl lepším týmem a dostal se zasloužené branky, když se ve 45. minutě prosadil právě Kane. Druhý poločas začne ve 21:55.

45+7

První poločas skončil.

45+6

Chvíli na to se Sielist dostal až do malévo vápna, kde upadl a dožadoval se penalty. Faul to ale rozhodně nebyl a hraje se dál.

45+5

Diego vyslal přízemní centr do pokutového území domácích, nicméně v něm si s míčem domácí obrana poradil a odpálila ho pryč.

45+4

Karetní trest dostává domácí Townsend, jenž se provinil ostrým faulem.

45+3

Menší chybu, kterou způsobila záloha Tottenhamu se snažil potrestat Nikolau. Avšak ten byl vytlačen ke straně a poté o kulatý nesmysl přišel.

45+2

Domácí hráči jsou samozřejmě při chuti. I nadále se drží u balonu a snaží se hrozit před svatyní soupeře.

45+1

Nastavuje se sedm minut! Je to ovlivněné zraněním Fegroucha, které zabralo poměrně hodně času.

45

Tottenham právě vstřelil branku!
Tak přeci jen se v závěru prvního poločasu ujímají domácí zaslouženého vedení. HARRY KANE dostal ideální pas do pokutového území, kde se zorientoval velmi rychle a přízemní ranou usměrnil kulatý nesmysl přesně do pravehé dolního rohu hostující branky.

Harry Kane 1:0

44

Lennon se uvolnil na hraně velkého vápna z pravé strany a vpyrodukoval přízemní ránu, kterou vytěsnil pozorný gólman.

43

Celek hostů nechce inkasovat v závěru poločasu, a tak veškeré získané balóny odkopává k protější straně hřiště.

42

Tentokrát už hlavní arbitr tahá žlutou kartu ze své kapsičky. Dostává jí Bebé, který si počínal nedovoleně proti Townsendovi.

40

Blíží se závěr úvodního dějství. Favorit dnešního zápasu Tottenham stále tlačí soupeře, střílí ze všech možných pozic, ale ta přesnost stále schází.

39

A další střela na hostující svatyni. Tentokrát z kopačky Townsenda, jehož projektil nebyl přesný a Pulpa tudíž nemusel zasahovat.

38

Limassol si neporozumněl v rozehrávce, když Bebe posílal ze své poloviny kulatý nesmysl k vápnu soupeře. Tam ale nikdo ze spoluhráčů nebyl.

37

Velice nebezpečně se prezentoval Kané. Ten si sběhl do vápna a mezi dvěma obránci napálil balón, který jen těsně zamířil nad horní konstrukci.

36

Balón si vzal na starosti Townsend, který centroval ke středu malého vápna. Tam si ale pro balón opět došel pozorný Pulpo.

35

Celek Tottenhamu ale bude moci zahrozit, jelikož vybojoval standardní situaci od postranní čáry.

34

Hosté budou moci vydechnout alespoň na malou chvíli. Nicolaou byl faulován u středového kruhu a Limassol tak zůstane u míče.

33

Chvíli na to pálil z odbodné pozice Kane, ale tento střelecký projektil si prostor mezi třemi tyčemi nenašel.

31

Opět se domácím otevřel střed hřiště a ti to využili ke kombinační souhře na jejímž konci byl Dembele, jenž přízemní střelou jen těsně minul levou tyč.

30

Kane vyčkával za obranou soupeře. Dožadoval se přihrávka, která k němu sice směřovala, ale skončila jen na kopačce Adriana.

29

Diváci se mají rozhodně na co dívat. Především Tottenham se pokouší hrát aktivně a střílet ze všech možných pozic. To je rozhodně přínosem.

28

Po této standardní situaci vznikla menší strkanice, kterou ale velmi rychle ukončil hlavní arbitr. Tentokrát to zůstane bez trestu.

27

Krátce na to přišel rohový kop domácích. K tomu se postavil Pauliunho, který hledal spoluhráče na zadní tyči. Tam se ale znovu jako první přemístil gólman hostů.

26

Pulplo má stále dost práce. Tentokrát musel likvidovat centr, který směřoval z kopačky Naughtona. Balón lapil do svých rukavic.

25

Zahrozit se ale samozřejmě pokouší Limassol. K odraženému balónu se jako první dostal Adrian, jenže jeho střelu zneškodnil pozorný stoper.

23

Neúspěšným střelcem se stal také Dembele, který vypálil z velké dálky, jenže svým pokusem prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

22

Tottenham je stále lepším týmem. Domácím se daří dobře kombinovat, ale útočníkům schází větší přesnost, která by vedla k nějaké větší šanci.

21

Nikolau se pokoušel trefit centrovaný míč na hranici šestnáctky. Centr byl ale přetažený, a zmiňovaný hráč jej nedokázal zužitkovat.

20

Držení míče: 69% – 41% Střely celkem: 2 – 0

19

Jenže hosté mají problémy, především v záloze, kde se jejich soupeř dostává snadno do šancí. Tohle musí hostující celek změnit, pokud nechce inkasovat.

18

Krátce na to se domácí propracovali do dalšího útoku, tentokrát vypálil z hranice vápna Kane, ale opět zaúřadova výborný gólman Limassolu.

17

Townsend nabral rychlost, přiřítil se do velkého vápna, kde poté prověřil hostujícího brankaře střelou mezi tři tyče. Pulto je teď ale plný sebevědomí a ránu zneškodnil.

16

Tak snad už máme to špatné za sebou a budeme moci sledovat opět průběh zajímavého fotbalu. Momentálně jsou u míče domácí, kteří kombinují na vlastní polovině.

15

Kane si vzal na starosti pokutový kop. Zvolil přízemní střelu k pravé tyči, jenže tu Pulto dokázal zneškodnit!

Kane penaltu neproměnil

14

Místo zraněného Fegroucha půjde do hřiště a i na následnou penaltu Pulto.

Fegrouchův penaltový zákrok

13

Během toho, co zraněného brankaře odváděli lékaři za postranní čáru obdržel Fegrouch žlutou kartu, protože ačkoliv se zranil, dopustil se faulu.

10

Fegrouch se zranil, když vyběhl ze své branky a srazil se útočícím protihráčem.

Zranění Fegroucha

8

Bohužel to opravdu není dobré. Fegrouch je na tom zle a potřebuje i nosítka. Teď už je určitě jisté, že bude střídat.

7

Na trávníku zůstal ležet domácí brankař, který se způsobil nějaké zranění. Nevypadá to bohužel moc dobře a ihned se k němu sbíhají lékaři.

5

Krátce na to se Limassol dostával do zajímavé akce, jenže nabíhající Nikolaou neobdržel přesnou přihrávku.

4

Gikiewicz byl ve svém počínání až příliš aktivní a dopustil se útočného faulu. U balónu zůstane domácí celek.

3

Townsend dostal přihrávku k postranní čáře od které se poté pokoušel přejít přes hostujícího založníka. To se mu ale nepovedlo.

2

Hosté mají po rozehrání míč ve své moci. Nikam nespěchají a drží se na své vlastní obranné polovině.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Tottenham Hotspur: Lloris – Kaboul (C), Chiriches, Naughton, Davies, Lennon, Paulinho, Townsend, Sandro, Kané, Dembélé.
Náhradníci: Friedel, Rose, Dier, Veljkovič, Holtby, Chadli, Adebayor.

AEL Limassol: Fegrouch – Sielis, Carlitos, Cadú. Barcelos, Edmar, Luciano Bebe, Guidileye, Sardinero, Gikiewicz, Nikolaou. (C)
Náhradníci: Pulpo, Espaňa, Nadeau, Eleftheriou, Tagbajumi, Carlitos, Danielzinho.

Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Kordula.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

V dnešním duelu je dle sázkových kanceláří jasným favoritem anglický tým z Tottenhamu. Kurzy 1.15 apod. mluví zcela za vše. Kypřané tak mohou jen překvapit.
AEL Limassol je kyperský celek, který je své lize téměř k neporažení. Letes si tento tým zahrál dokonce kvalifikaci o ligu mistrů, jenže proti silnému Peterburgu neměl moc šancí. Doma sice vyhrál 1:0 avšak na ruské půdě prohrál 0:3 a o postupujícím bylo rozhodnuto.
Tottenham Hotspur hraje poslední kolo druhé nejprestižnější evropské soutěže. Díky svému nasazení předchozí předkola hrát nemusel. Ve svém duelu se tak střetl s AEL Limassol. V tomto dvojzápase je favoritem a tuto roli potvrdil, když na hrací půdě svého soupeře zvítězil 2:1 a dnes mu tak k postupu bude stačit i remíza.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Tottenham Hotspur – AEL Limassol

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 45. Kane, 49. Paulinho, 65. Townsend (pen.)

Karty:   45+4. Townsend (TOT) – 13. Fegrouch (AEL), 42. Bebé (AEL)

Neproměněná penalta: 15. Kane (TOT), brankář Pulto zneškodnil

Tottenham Hotspur: Lloris – Kaboul (C), Chiriches, Naughton, Davies, Lennon, Paulinho, Townsend, Sandro, Kané, Dembélé.
Náhradníci: Friedel, Rose, Dier, Veljkovič, Holtby, Chadli, Adebayor.

AEL Limassol: Fegrouch – Sielis, Carlitos, Cadú. Barcelos, Edmar, Luciano Bebe, Guidileye, Sardinero, Gikiewicz, Nikolaou. (C)
Náhradníci: Pulpo, Espaňa, Nadeau, Eleftheriou, Tagbajumi, Carlitos, Danielzinho.

Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Kordula

První zápas: AEL Limassol - Tottenham 1:2

Evropská liga (předkola)

Lok. Moskva – Apollon Limassol 17:00 1:4

FK Krasnodar – Real Sociedad 18:00 3:0

Neftçi Baku – Partizan Bělehrad 18:00 1:2

Omonia Nikósie – Dynamo 18:00 1:2

Met. Charkov – Chorzów po prodl. 18:00 1:0

PAOK – Zimbru Kišiněv 18:15 4:0

Astra Giurgiu – Lyon 18:45 0:1

Rostov – Trabzonspor 19:00 0:0

Hajduk Split – Dněpropetrovsk 19:00 0:0

Šeriff Tiraspol – Rijeka 19:00 0:3

Soligorsk – Eindhoven 19:00 0:2

Twente – Karabach 19:30 1:1

Maccabi Tel Aviv – Asteras 19:30 3:1

Feyenoord – Zorja Luhansk 20:00 4:3

Midtjylland – Panathinaikos 20:00 1:2

Curych – Trnava 20:30 1:1

Debrecín – Young Boys 20:30 0:0

Rapid – Helsinki 20:30 3:3

Sparta – Zwolle 20:30 3:1

Turín – RNK Split 20:30 1:0

Saint-Étienne – Karabükspor po penal. (4:3) 20:30 1:0

Hull City – Lokeren 20:45 2:1

Inter – Stjarnan 20:45 6:0

Mönchengladbach – FK Sarajevo 20:45 7:0

Nacional – Dinamo Minsk 20:45 2:3

Tottenham – AEL Limassol 20:45 3:0

Villarreal – Astana 20:45 4:0

Legia – Aktobe 21:00 2:0

Club Brugge – Grasshoppers 21:00 1:0

Dinamo Záhřeb – Ploiesti 21:00 2:1

Rio Ave – Elfsborg 22:15 1:0