Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

FK Lokomotiv Moskva – Apollon Limassol FC

1:4

konec (0:1)

28.08.2014, 17:00 • Stadion Lokomotiv, Moskva. Kapacita: 30,075 diváků. • Radek Barkman

Tipsport: 1.38 4.65 9.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Díky za pozornost, přeji příjemný zbytek dne. (18:53:21)
Ačkoliv byl Lokomotiv prakticky ve všech statistikách lepším týmem, hraje se především na góly. Těch napadalo více do branky Guilhermeho a Apollon si tak zahraje skupinu Evropské ligy. Celkově tak potvrzuje, že je na tom kyperský klubový fotbal v letošním pohárovém ročníku opravdu skvěle.
Kamera nabízí také obrázky na slavící kyperské fanoušky, kterých se do Moskvy vydala spousta i na nepříjemně zaskočeného běloruského trenéra Lokomotivu Kučuka.
Švédský sudí Johanessen zapískal konec utkání a kyperský Apollon Limassol slaví postup do základní skupiny Evropské ligy po senzační výhře 4:1.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Mohu použít obligátní frázi, že zápas se už pouze dohrává. Limassol potrestal Lokomotiv za jeho laxnost v zakončení a sám byl v koncovce stoprocentně úspěšný. Do listiny střelců se důležitým prvním gólem zapsal také Jan Rezek, který odehrál celý zápas.

90+1

Nastavují se tři minuty a míč je daleko od Bruna Valeho.

90

Místo toho jsme sledovali ještě zajímavý úprk Thurama na útočnou polovinu, brazilský náhradník však tentokrát nenahrával a celou akci zadrbal.

90

Jenže centr Samedova se do vápna ani nedostal, protože zasáhl první hráč stojící ve zdi.

89

Kypřané tahají čas jak jen mohou, ale hazardují přitom s rozehrávkou. Ještě jeden balon se dostane před Bruna Valeho.

88

Pronikající Thuram si chtěl v šestnáctce Lokomotivu vymodlit penaltu, ale Johannessen nezapískal.

87

Poslední střídání Limassolu. Angeli nahrazuje v sestavě Gullóna.

87

Další střelecký pokus Pavljučenka na bližší tyč už právě Bruno Vale skvěle zlikvidoval.

PAVLJUČENKO - 1:4

86

Lokomotiv právě vstřelil branku!
Tak přece jenom se Lokomotiv dočkal alespoň jedné branky. Mirančuk našel sklinu mezi obránci Apollonu a našel přesnou uličkou ROMANA PAVLJUČENKA. Známý kanonýr lobnul míč přes Bruna Valeho a vykouzlil snížení.

85

Obě střídání vyšla trenérovi Apollonu skvěle. Oba hráči, kteří přišli na trávník se totiž prosadili střelecky.

Hugo LOPEZ - 0:4

83

Apollon právě vstřelil branku! Tak to je K.O. Do otevřené obrany Lokomotivu se opět vřítila lavina fotbalistů v modrých dresech a po Robertově přihrávce HUGO LOPEZ střelou na vzdálenější tyč propálil vše, co mu stálo v cestě.

82

Domácím navíc není souzen ani čestný úspěch, po hezké akci Mirančuka měl dost prostoru na střeu Tarasov, leč branku vysoko překopl.

81

Hosté si ještě jednou vystřídají, Fotiose Papoulise nahradí v sestavě Hugo Lopez.

80

A Apollon zjevně nemá pořád dost. Další nebezpečí chystal pro branku Guilhermeho Sangoy, ale do jeho střely mu zadáci Lokomotivu stihli dát nohu.

79

Kyperští fanoušci jsou na tribunách pořádně rozhicovaní, zatímco ti domácí neustále povzbuzují svůj tým.

THURAM - 0:3

78

Apollon právě vstřelil branku! I takové zápasy ve fotbale jsou. Do čeho Apollon kopne, to je gól. Rezek vystihl rozehrávku Lokomotivu, ihned přepustil míč pro střídajícího Brazilce THURAMA, který přenádhernou střelou z velké dály zvýšil na 3:0 pro Apollon. Je definitivně hotovo.

77

Ofsajd navíc zastavil akci Samedova.

76

Všech jedencát hráčů Apollonu brání a drží val před pokutovým územím, Lokomotiv neví kudy hrát.

75

V postup už moc nevěří ani trenér Lokomotivu Kučuk, který jen tak bezmocně pokýval hlavou v gestě nesouhlasu.

75

Jinak ale funguje obranný blok Apollonu dobře, Pejčinović tak byl nucený vystřelit z velké dálky, ale nemířil přesně.

73

Žlutou kartu za zdržování hry uviděl také Bruno Vale.

72

Rezek zazdil rychlý kontr Apollonu nepřesnou přihrávkou Sangoyovi a hosté za to mohli zaplatit tou nejkrutější fotbalovou daň. Za obranou si totiž na centr počíhal Pavljučenko, ale ve skluzu nezasáhl míč čistě a ten se došoural vedle branky hostů.

71

Kypřané přestávají Maiconovi stíhat, ale zatím ho stačí faulovat. Stylianou ho opět povalil na zem, nicméně od branky k údivu všech vykopává Bruno Vale.

70

Po dlouhé době předvedl Lokomotiv zajímavou akci. Z levé strany se dostával balon na malé vápno, kde byl však pokus Pavljučenka zablokován.

69

Stejný trest vzápětí vidí také Šiškin, který zastavil rodící se brejk Apollonu nedovoleně. Adresátem jeho faulu se stal Sangoy.

69

Přímo před zraky Johanessena teď Gullón doslova sejmul pronikajícího Pejčinoviće a dostal za to žlutou.

67

Lokomotiv střídá, Samedov nahrazuje unaveného Kasajeva.

67

K zoufalé střele z obrovské dálky napřáhl Ďurica, branku Bruna Valeho vysoko překopl. Sklidil za to pískot jinak vcelku klidného publika na Lokomotivu.

66

Právě Thuram se hned zapojil do zápasu. Na levé straně podržel míč, ale možná ho měl hned poslat nabíhajícímu Papoulisovi, který byl na pravé straně hřiště zcela volný. Adresoval mu přihrávku až do zformované obrany, což úspěch přinést nemohlo.

64

Poprvé střídá také Apollon. Meriema nahrazuje v sestavě další hráč černé pleti Thuram. Nositel slavného fotbalového příjmení.

64

Rozehrávku domácích stoperů napadal Jan Rezek, pouze však mrhal silami.

63

Tarasov se v následné akci dokázal uvolnit na levé straně, jeho nepřesný centr ovšem z těžké pozice hlavičkoval Maicon z velké výšky pouze do rukavic brankáře Bruna Valeho.

63

Po dlouhé době se do sprintu málem dostal Jan Rezek, jenže jeho parťák Gullón mu tentokrát neadresoval přesnou přihrávku.

62

Šiškinova nabídka prolétla houfem hráčů v pokutovém území a skončila v rukavicích brankáře Bruna Valeho.

61

Po faulu Meriema zůstanou domácí u míče.

60

Domácí se snaží, dřou, leč fotbalová štěstěna jim zatím moc nakloněna není. Apollon konsolidovaně brání, a ačkoliv je pod tlakem, náporu soupeře jakžtakž odolává.

59

To mohla být šance, která vrátí Lokomotiv do hry! Kasajev si na hranici ofsajdu počkal na přihrávku za obranu, udělal kličku Merkisovi, ale o jeho nohu otřel svou střelu nad branku.

58

S následným dlouhým centrem do pokutového území si už dokázal poradit Bruno Vale.

58

Maicon však stále hýří aktivitou a teď pořádně provětral Stylianoua. Ten nestíhal a po zásluze vidí žlutou kartu.

57

Hosté pochopitelně nikam nespěchají, neboť mají nahráno. Ruský velkoklub už spasí jen malý fotbalový zázrak.

55

Pavljučenko se ihned zapojil do hry, ale výborně ho na levé straně obrany vymazal Stylianou. Ruský útočník nakonec zaškobrtl ve vápně a nebyl schopen přesně přihrát.

53

Domácí trenér přichystal dvojité střídání. Za slabého Niasseho přišel Roman Pavljučenko. Kasajeva pak nahradil Mirančuk. Jasné posílení ofenzivy v dresu Lokomotivu.

53

Hosté zůstávají při chuti, další přihrávka Hamdaniho na Sangoye neprošla jen těsně.

PAPOULIS - 0:2

51

Apollon právě vstřelil branku! Kyperský tým stojí jednou nohou v Evropské lize! Sangoy na levé straně hravě prošel přes Seraškova a naservíroval míč před branku, odkud se dokázal prosadit FOTIOS PAPOULIS. Jedno je jisté, prodloužení určitě neuvidíme a Lokomotiv potřebuje na postup vstřelit tři branky.

51

Dlouhý centr Tarasova hledal ve vápně nabíhajícího Maicona, před ním uzmul míč do rukavic brankář Bruno Vale.

50

V pokutovém území se opět snažil otočit s míčem Niasse, jenže stoperská dvojice Apollonu funguje skvěle a zase ho neenchala vystřelit.

49

Po něm má míč v rukavicích Guilherme.

48

No a málem na má slova došlo. Rychlý brejk táhl Rezek, ale žádného ze spoluhráčů nenašel, protože se rychle stačil vrátit Šiškin. Je z toho alespoň rohový kop.

47

Hosté se po úvodní akci vedené Janem Rezkem opět zachumlali pod obrannou peřinku a vylézat z ní rozhodně moc nechtějí. Přitom jeden gól by nespíš vše rozhodl z jejich pohledu.

46

Začal druhý poločas.
Hráči obou týmů už jsou na hrací ploše, druhý poločas bude brzy rozehrán.
Máme za sebou úvodní poločas odvetného utkání play-off Evropské ligy. Lokomotiv Moskva jakoby chtěl navázat na nepříliš dobré výsledky ruských týmů v prvních zápasech a senzačně s Apollonem prohrává 0:1, když kyperskému týmu vystřelil vedení Jan Rezek. Domácí měli spoustu šancí a trefili i tyč, gólově jim však zatím nebylo přáno.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

S hlavičkou Ďuricy neměl hostující brankář žádný problém a lapil ji do připraveného koše.

45+1

Manuel Fernandes faulován ve středu hřiště, běží nastavený čas první půle. Ta bude prodloužena o minutu.

45

Do zakončení se po sérii odrazů v pokutovém území dostal Niasse, jenže jeho střela do tyče byla zbytečná, protože se už předtím pískal ofsajd.

44

Tlak domácích pokračuje poté, co Rezek fauloval Maicona a je tu další nebezpečná standardní situace.

43

Vzápětí se však právě Maicon v pokutovém území dostal do další gólovky Lokomotivu! Naběhl si na zadní tyči na přesný pas od Tarasova, ale zblízka nechal jen vyniknout skvělého Bruna Valeho.

43

Další z Maiconových výletů po levé straně záhy ukončil Stylianou.

42

Záhy dostal na levé straně hodně prostoru pro centr Seraškov, snažil se ho nadýchat přesně pro pravačku Niasseho, který byl zase střežen výborně.

41

Aktivní Kasajev se pokoušel špičkou kopačky uvolnit do dobrého střeleckého úhlu Maicona, ten ovšem narazil do připravené obrany.

40

Při následném rohovém kopu se provinil Tarasov, který povalil na zem Joao Paula a rozehrávají hosté.

39

Zeď byla proti střele Šiškina postavena určitě blíže než předepsaných devět metrů a záložník Lokomotivu tak vystřelil pouze do ni.

38

Vzdálenost od branky je nějakých dvacet metrů.

37

Domácí budou zahrávat hodně nebezpečný přímý volný kop. Za faul na pronikajícího Manuela Fernandese navíc dostává žlutou kartu Merkis.

36

Kyperský tým však setrval v aktivitě a Rezka záhy hledal také střílený centr od Papoulise. Marně.

35

Spíše propagační pokus vyslal na druhé straně na Guilhermeho aktivní Meriem, jenže jeho pokus o přelobování brankáře domácích se hodně nepovedl.

34

Opět zprava centroval do pokutového území aktivní Tarasov, jenže zase pouze do rukavic Bruna Valeho.

32

Důrazný Niasse pěkně zostra napadal rozehrávku Merkise, který při odkopu zasáhl i útočníka domácích a dost možná si při této příležitosti poranil koleno. Chvilku se kvůli tomu nehraje.

31

Jinak ale hráči Lokomotivu přece jenom zvýšili intenzitu centrů do pokutového území, teď se ovšem odpískání penalty dožadoval Tarasev marně.

30

Útočník Niasse je zatím stopery Apollonu kryt prakticky vzorově, opět se k němu nedostal centr Kasajeva.

29

Maicon se důrazně probíjel po levé straně, možná si přitom i postrčil Papoulise, ale větší nebezpečí z celé akce stejně nebylo.

28

Švédský sudí Johannessen teď po svém musel vysvětlovat Maiconovi, že si Pejčinović proti Meriemovi skutečně pomohl nedovoleným způsobem.

27

Hráči Apollonu jsou snad vůbec porpvé v tomto zápase delší časový úsek s míčem na kopačkách na půli soupeře. S postupovým vedením se jim hraje určitě lépe.

26

K dalekonosné, ale nepřesné střele se odhodlal po dlouhém obléhání branky Tarasov, leč mířil hodně vedle.

25

Domácí zatím vedou většinu útoku přes Kasajeva, který si však tentokrát s Tarasovem moc nerozuměl.

23

S odvracením dlouhého centru do šestnáctky pomohl také Bruno Vale, který vyboxoval míč.

22

Domácí pochopitelně ihned zaujali pozice na útočné polovině, v tuto chvíli totiž nepostupují do základní skupiny Evropské ligy.

REZEK - 0:1

20

Apollon právě vstřelil branku! Rohový kop hosté odvrátili takovým způsobem, že navíc nastartovavali rychlý brejk. Skvělou práci odvedl zejména Papoulis, který zatáhl míč, na levé straně se ho posléze zmocnil Gullón a hlavičkující JAN REZEK s pomocí břevna otevřel skóre.

18

Pro míčová kouzla Maicona nyní neměl pochopení Robert, který odvrátil jeho centr před branku na roh.

17

Meriem vzápětí u postranní čáry pořádně nakopl Pejčinoviće, tentokrát rozehrávají standardní situaci domácí.

16

Hosté zahrávali z levé strany nebezpečný přímý volný kop, jenže Hamdanimu se centr do šestnáctky příliš nevyvedl a skončil v rukavicích Guilhermeho.

14

První gólovka zápasu! Po prodlouženém rohu na zadní tyč byl zcela sám před brankářem Bruno Valem Niasse, jenže zblízka mířil pouze do tyče.

14

Sražená střela Kasajeva končí dalším rohem pro Lokomotiv.

13

Po levé straně pronikal směrem vpřed Seraškov, byl však zastaven čistě Stylianouem.

11

Další zajímavé rojení dresů Lokomotivu před brankou soupeře. O nůžky se pokoušel ve vápně Kasajev, po přiťuknutí Manuela Fernandese nakonec hodně nepřesně vystřelil Tarasov.

10

První nebezpečnou akci hostů měl na svědomí Papoulis, který se proháčkoval obranou Lokomotivu a také vystřelil, jenže vedle domácí branky.

8

Vzápětí předváděl zajímavá míčová kouzla s balonem na noze Kasajev, zkoušel prudce odcentroval do pokutového území a najít v něm Maicona, který byl ovšem zadáky Apollonu střežen dobře.

7

Meriem při rozehrávce volného kopu z vlastní poloviny pouze trefil před sebou stojícího Maicona.

5

Do první velké šance zápasu se dral domácí Maicon, dostal se za záda obránců Apollonu, ale v době, kdy se snažil o kličku brankáři Valemu podklouzl a o míč přišel.

3

S tím si hosté poradili bez problémů.

2

Registrovali jsme první střelu, o kterou se postaral Kasajev zhruba z pětadvaceti metrů, byla po cestě tečována, a proto se kope rohový kop.

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou týmů jsou již připraveni, zápas začne.
Úvodní sestavy:

FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Šiškin, Čorluka, Ďurica, Seraškov – Kasajev, Pejčinović, Manuel Fernandes, Tarasov, Maicon – Niasse

Apollon Limassol FC: Bruno Vale – Robert, Joao Paulo, Merkis, Stylianou – Gullón, Meriem, Hamdani – Sangoy, Rezek, Papoulis

Rozhodčí: Johanesson – Nilsson, Culum (všichni Švéd.).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

První zápas

Úvodní duel byl hodně zajímavý. O první branku se postaral Kasajev a Lokomotiv šel do vedení. Jenže pak dostali hosté červenou kartu a domácí hráli přesilovku. Vyrovnat dokázal deset minutek před koncem Guie a zápas tedy skončil nerozhodně 1:1.
Apollon Limassol FC

Celek z Kypru se také poprvé představil až ve čtvrtém předkole, kdy na svém stadionu remizoval s Lokomotivem 1:1. Vstup do nejvyšší domácí soutěže ale Apollon nezvládl, protože hned v prvním kole hostil celek AEK Larnaca a překvapivě prohrál 2:5.
FK Lokomotiv Moskva

Ruský celek vstoupil do bojů o Evropskou ligu až ve čtvrtém předkole. V ruské lize už ale odehrál pět zápasů a nevede si špatně. Dvakrát dokázal vyhrát, dvakrát remizoval a pouze jednou prohrál. Lokomotiv je jasným favoritem tohoto duelu a samozřejmě i favoritem na postup.
Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Evropská liga má na programu odvety čtvrtého předkola a my budeme sledovat duel mezi Lokomotivem Moskva a Apollonem Limassol. První zápas skončil nerozhodně 1:1, takže je stále o co hrát.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FK Lokomotiv Moskva – Apollon Limassol FC

1:4

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 86. Pavljučenko – 20. Rezek, 51. Papoulis, 78. Thuram, 83. Lopez

Karty:   69. Šiškin (LMO) – 37. Merkis (APN), 58. Stylianou (APN), 69. Gullón (APN), 73. Vale (APN)

FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Šiškin, Čorluka, Ďurica, Seraškov – Kasajev (67. Samedov), Pejčinović, Manuel Fernandes (53. Mirančuk), Tarasov, Maicon – Niasse (53. Pavljučenko)

Apollon Limassol FC: Bruno Vale – Robert, Joao Paulo, Merkis, Stylianou – Gullón, Meriem (65. Thuram), Hamdani – Sangoy, Rezek, Papoulis (82. Hugo Lopez)

Rozhodčí: Johanesson – Nilsson, Culum (všichni Švéd.)

První zápas: Apollon Limassol - Lok. Moskva 1:1

Evropská liga (předkola)

Lok. Moskva – Apollon Limassol 17:00 1:4

FK Krasnodar – Real Sociedad 18:00 3:0

Neftçi Baku – Partizan Bělehrad 18:00 1:2

Omonia Nikósie – Dynamo 18:00 1:2

Met. Charkov – Chorzów po prodl. 18:00 1:0

PAOK – Zimbru Kišiněv 18:15 4:0

Astra Giurgiu – Lyon 18:45 0:1

Rostov – Trabzonspor 19:00 0:0

Hajduk Split – Dněpropetrovsk 19:00 0:0

Šeriff Tiraspol – Rijeka 19:00 0:3

Soligorsk – Eindhoven 19:00 0:2

Twente – Karabach 19:30 1:1

Maccabi Tel Aviv – Asteras 19:30 3:1

Feyenoord – Zorja Luhansk 20:00 4:3

Midtjylland – Panathinaikos 20:00 1:2

Curych – Trnava 20:30 1:1

Debrecín – Young Boys 20:30 0:0

Rapid – Helsinki 20:30 3:3

Sparta – Zwolle 20:30 3:1

Turín – RNK Split 20:30 1:0

Saint-Étienne – Karabükspor po penal. (4:3) 20:30 1:0

Hull City – Lokeren 20:45 2:1

Inter – Stjarnan 20:45 6:0

Mönchengladbach – FK Sarajevo 20:45 7:0

Nacional – Dinamo Minsk 20:45 2:3

Tottenham – AEL Limassol 20:45 3:0

Villarreal – Astana 20:45 4:0

Legia – Aktobe 21:00 2:0

Club Brugge – Grasshoppers 21:00 1:0

Dinamo Záhřeb – Ploiesti 21:00 2:1

Rio Ave – Elfsborg 22:15 1:0