Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference Malmö FF

konec

28.07.2014, 18:15 • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tisková konference švédského celku končí. Připomínám, že první utkání mezi Spartou a Malmö se odehraje zítra v 19:30 v Generali Areně a samozřejmě u toho nebudeme chybět. Do té doby na přečtenou. (18:26:14)
Hareide o možnosti být prvním švédským týmem po dlouhé době v Lize mistrů:

"Pro nás je skvělé už být na této úrovni Ligy mistrů a je vždy motivace hrát v Evropě, je to velmi důležité pro klub z finančního pohledu i z pohledu hráčů, kteří získají zkušenost. Je to pro nás velmi podobné jako pro Spartu. Hrajeme v našich ligách a tuto úroveň zvládáme, ale je pro oba týmy velmi důležité postoupit."
Trenér Hareide o sparťanské zkušenosti proti Häckenu:

"Ten zápas jsem viděl, s trenérem Häckenu si nejspíše promluvím zítra, neboť dnes hrají zápas, ale může to být užitečné. Znám sparťanskou sestavu, která hrála proti Häckenu a je pravda, že Häcken je jediným týmem, který nás letos porazil."
Markus Rosenberg o znalostech o Spartě a pocitu před zápasem:

"Moc toho nevím, ale pocit mám dobrý. Hraji dobrou sezónu, týmu se daří, jsme na čele tabulky a je to dobré."
Trenér Hareide o zkušenostech s českým fotbalem:

"Jako trenér norského národního týmu jsem v roce 2005 hrál proti českému týmu, hrálo pode mnou i několik českých hráčů jako například Martin Fillo ve Stavangeru a musím říct, že český fotbal je dobrý."
Trenér Hareide o silných a slabých stránkách Sparty:

"Necháme si to pro sebe. Vždy mají týmy silné i slabé stránky. Těch slabých bývá třeba 10 procent, ale je potřeba je využívat. Venku se nám letos daří a chceme toho využít i v zítřejším utkání.
Markus Rosenberg o pocitech po dvou důležitých výhrách v minulém týdnu:

"Pocit je výborný, vedeme ligu, máme skvělou sestavu a cítíme se skvěle."
Trenér Hareide o důležitosti zápasu:

"Důležité je všechno, protože hrajeme venku a proti silnému soupeři. V této fázi soutěže je nejdůležitější disciplína a také energie, protože hrajeme tři zápasy v týdnu a musíme se Spartě vyrovnat. Viděli jsme Spartu hrát, mají mnoho dobrých hráčů, hrají agresivně, mají silné stránky, slabé stránky, ale dají se porazit. Důležité je skutečně všechno a nic jsme nepodcenili."
Účastníci, včetně tiskového mluvčího a překladatelky, se již dostavili do tiskového střediska a tisková konference bude moci brzy začít.
Účastníky této tiskové konference budou trenér Åge Hareide a nejzkušenější fotbalista v týmu, jednatřicetiletý útočník Markus Rosenberg, známý z působení v Brémách či Ajaxu Amsterdam. Před zimním příchodem do Malmö Rosenberg působil v anglickém West Bromwich Albion, kde však za dva roky v osmadvaceti ligových zápasech nevstřelil ani jednu branku.
Druhým soupeřem, který bude stát pražské Spartě v cestě do základní skupiny Ligy mistrů, je švédský šampión Malmö FF.

Klub byl založen 24. února 1910 a během své historie se stal sedmnáctkrát švédským šampiónem, čtrnáctkrát pak triumfoval v domácím poháru. Zítřejší sparťanský soupeř dosáhl největšího evropského úspěchu v roce 1979, kdy se probojoval až do finále Poháru mistrů evropských zemí, předchůdce dnešní Ligy mistrů, kde podlehl Nottinghamu Forest 1:0.

Se současným rozpočtem okolo 86,4 miliónů švédských korun (v přepočtu zhruba 260 mil. Kč) je tým nejbohatším švédským celkem a potvrzují to v letošní sezóně také na hřišti, neboť v polovině soutěže (ve Švédsku se hraje sezóna od dubna do listopadu) disponují devítibodovým náskokem před druhým Elfsborgem a směrují za obhajobou titulu.

I díky kapitánu Guilllermu Molinsovi, švédský reprezentant narozený v uruguajském Montevideu vstřelil v dosavadních šestnácti kolech osm ligových branek. Molins ale bude na Letné kvůli zraněnému kolenu chybět a na hrotu by se tak ke zkušenému Rosenbergovi měl postavit Ericsson. V brance se pak Malmö může spolehnout na Dána Robina Olsena, jenž v patnácti odchytaných zápasech stačil nasbírat sedm čistých kont.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:15.

Tisková konference Malmö FF

konec