Menu

Fotbal

Přípravný zápas

FC Slovan Liberec – Zagłębie Lubin

2:1

konec (1:1)

12.07.2014, 17:00 • U Nisy • Dominik Jakubec

Tipsport: 5.15 3.9 1.55 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tímto se s vámi loučím a zase někdy na viděnou. (18:48:53)
Viděli jsme atraktivní utkání, ze kterého nakonec spokojenější odcházejí hráči Liberce. O jejich vítězství rozhodla posila Michal Hamuľák, který dostal před odkrytou branku přesný pas od Jana Mudry. Domácí tedy vyhrávají 2:1.

Konec zápasu.

90+1

Rozehrál na nohu Jiřího Fleišmana, jeho střelu Ptak pouze vyrazil a Sackey mohl dorážet, gólman mu ale míč těsně před nohou dokázal vypíchnout.

90

Jedna z posledních šancí Liberce, Jarolím rozehraje volný přímý kop ze zajímavé vzdálenosti.

89

Fleišman vybojoval míč a už čechral kolmý pas směrem dopředu, ten ale nebyl dost dlouhý a obrana odvrací.

87

Hra se uklidnila, ani jeden z týmů nikam příliš nespěchá. Uvidíme, zda si ještě alespoň jeden z nich dokáže vypracovat nějakou příležitost.

85

Liberec právě vstřelil branku!
Spolupráce nových posil Slovanu zjevně klape. Jan Mudra proběhl do vápna, přiťukl míč na nohu MICHALU HAMUĽAKOVI a ten osamocen před prázdnou brankou nemohl jinak než skórovat.

84

Po Fleišmanově pokusu o centr se míč odrazil k Isaacu Sackeymu, který s velkým rozeběhem napálil z velké dálky k pořádné pumelici z voleje. Ta ke štěstí gólmana Ptaka proletěla pouze kolem jeho levé tyče.

83

Sackey obehrál o míč Pieateka byl následně faulován, Liberec tak bude rozehrávat z poloviny hřiště.

82

Do útoku se vydali také hráči Zagłębie, těm ale činí problémy dostat se přes pozornou domácí obranu.

81

Delargovu přihrávku na Hamuľáka zastavila lubinská obrana, druhý jmenovaný si navíc počínal nedovoleně a pomohl si faulem. Rozehrávají hosté.

80

Jarolím našel ve vápně hlavu Jana Rajnocha, ten však hlavičkoval mimo.

79

Delarge narazil Hamuľákovi, ten byl faulován a čeká nás tak další přímý kop pro Liberec.

77

Zápas skončil pro Davida Pavelku a Tomáše Ďubeka, místo nich přicházejí Isaac Sackey a Michal Hamuľák.

76

Pavelka na vlastní polovině obehrál dva hráče soupeře, pak však míč ztratil. Po rychlé akci zkoušel pálit Piatek, míč však letí vysoko nad.

75

Fleišmanův centr nakonec skončil pouze v rukavicích Tomasze Ptaka.

74

Ještě předtím ale na hrací ploše nahradí Josefa Šurala konžský záložník Dzon Delarge.

74

Hadaščok byl zhruba mezi rohovým praporkem a velkým vápnem faulován, Liberec bude mít možnost zahrávat zajímavou standardní situaci.

72

Po ose Jarolím – Mudra – Kolár se míč dostal až na hranici pokutového území soupeře, kde se poslední jmenovaný pokusil o centr, ten ale obrana nepropustila.

71

Míč chvíli drželi hosté a pokusili se zaútočit, střídající Krzysztof Piatek však míč nezastihl na hrací ploše. Následuje odkop od branky.

69

Tomáš Ďubek sice nepřesnou rozehrávkou daroval míč soupeři, dokázal se ale včas vrátit a míč nakonec získal zpět.

68

David Pavelka na půli hřiště ukázal, proč je považován za špílmachra domácího týmu. Několika parádičkami se zbavil dotírajícího hráče a míč rozehrál svým spoluhráčům, po Mudrově nepřesné rozehrávce se ale akce zadrhla.

66

Karišik riskantní malou domů postrašil Ondřeje Koláře, ten si ale poradil a dokázal míč i přes tlak přesně rozehrát.

65

Pavelka našel centrem Josefa Šurala, tomu ale míč ukopává polská obrana,

64

Zhruba na minutu sice drželi míč na kopačkách hráči Zagłębie, do útoku se ale nedostali. O to se nyní bude pokoušet znovu Slovan Liberec.

62

Vladimíra Coufala na hřišti nahrazuje Jan Mudra.

61

O minutu později centroval ze stejné pozice Tomáš Ďubek, stejný byl ovšem také výsledek, obrana míč nepropustila do nebezpečné pozice.

60

Luboš Kolár se pokusil odcentrovat, míč ale odvrací obrana.

59

Liberec mění gólmany, zápas s nejvyšší pravděpodobností dochytá Ondřej Kolář, který nahrazuje Lukáše Hrošša.

57

Ďubek pronikl až do vápna a posílal kolmý pas na místo, kde by mohl být některý z jeho spoluhráčů, ti ale Ďubekovu myšlenku nepochopili míč tak opět pouze proletěl vápnem.

56

Již střídajícího Karmelitu nyní nahrazuje Przybecki. Zdá se, že trenér Zagłębie plánuje protočit skutečně všechny hráče, kteří do Liberce přijeli.

56

Coufalův centr pouze proletěl brankovištěm, žádní škody ale nenapáchal.

55

Liberečtí i nadále drží míč na kopačkách, na hřišti je prakticky jen jedno mužstvo.

53

Po Jarolímově standardní situaci se míč snášel přímo do Ptakovy náruče, díky nejspíše čistému souboji s dotírajícím Rajnochem však Ptak balon neudržel. Naštěstí pro něj nebyl v okolí žádný hráč v modrém dresu, který by toho dokázal využít.

52

Hadaščok po lajně pláchnul dopředu a směroval přízemní centr směrem do pokutového území, nenašel však žádného ze svých spoluhráčů.

51

Kolár se vysokým míčem pokusil nalézt nabíhajícího Šurala, Ptak ale včas vyběhl a míč před dobíhajícím záložníkem skryl ve své náruči.

50

Ďubkova přihrávka na Jarolíma postrádala přesnost, tato akce domácích nic nepřinese.

49

David Pavelka sice nejprve prokázal bojovnost a míč na půlící čáře získal, následně ho ale ihned ztratil. Rozhodčí však píská faul a Slovan tak bude rozehrávat.

47

Po první šanci domácích končí míč pouze v zámezí, rozehrávat bude gólman Ptak.

46

Místo Kevina Luckassena nastoupil v libereckém dresu do druhé půle Vojtěch Hadaščok, Michala Obročníka nahradil Marek Jarolím a místo Branislava Obžery přichází Luboš Kolár. Hosté nasadili kromě gólmana a již střídaných hráčů prakticky zcela obměněnou jedenáctku.

46

Začal druhý poločas.
V první půli jsme sledovali pěkný fotbal plný šancí. Více ze hry měl domácí Slovan, do vedení ale nakonec šli zásluhou českého útočníka Michala Papadopulose hosté z Lubinu. Liberecký Šural však krátce po inkasované brance napřáhl k dalekonosné ráně a přesnou střelou překonal bezmocného Ptaka. Do druhé půle tedy vstoupí oba týmy za vyrovnaného skóre.

45

První poločas skončil.

45

Hosté mohli opět jít do vedení. Liberec si opět nepohlídal centr do pokutového území a míč skončil na hlavě střídajícího Karmelity, s jeho pokusem si ale poradil Lukáš Hroššo.

44

Rýsovala se další nadějná šance pro Liberec, Josef Šural si ale neporozuměl s Jiřím Fleišmanem a přihrávka tak svého adresáta nenašla.

43

Schopnost střílet i slabší nohou dokázal David Pavelka. Za hranicí velkého vápna si přehodil míč na levačku a pořádně protáhl Ptaka, který vyráží na rohový kop.

41

Liberec právě vstřelil branku!
Tak toto přišlo jak blesk z čistého nebe. K JOSEFU ŠURALOVI se ve vzdálenosti přibližně pětatřiceti metrů od branky odrazil míč, liberecký hráč se nijak nerozpakoval a z první ho napálil na Ptaka. Ten neměl na balon mířící přímo do růžku branky žádnou šanci dosáhout.

40

Liberečtí se snaží krátce po inkasované brance odpovědět, jejich rozehra ale zatím postrádá přesnost.

38

Vidíme další střídání Lubinu, Lukasz Janoszka přenechal své místo Rafaelu Karmelitovi.

38

Zagłębie právě vstřelilo branku!
Dobrý míč přiletěl po rychlém útoku do vápna domácích, přistál přímo na noze MICHALA PAPADOPULOSE a ten napravuje předchozí selhání v zakončení. Hosté se tak dostávají do vedení.

36

Rajnoch dnes už podruhé namazal po velmi špatné rozehrávce soupeři, Poláci tak mohli postupovat dva na jednoho. Nakonec se ke střele odhodlal Michal Papadopulos, Lukáš Hroššo však pěkným zákrokem míč vyrazil.

35

Fleišmanův centr po standardní situaci dobře směřoval do velkého vápna, obrana ale pozorně odvrací.

34

Hra se na chvíli přesunula na druhou stranu hřiště, po krátké akci Lubinu však končí míč u gólmana Hrošša, který bude rozehrávat.

32

Obrovská šance Josefa Šurala! Ve vápně se mu zhruba deset metrů od brány odrazil míč přímo na nohu a mohl tak pálit, Guldan však do střely na poslední chvíli skočil a pokus překazil.

31

Hosté poprvé střídají, hřiště opouští Arkadiusz Wozniak, místo něj přichází Adrian Blad.

31

Luckassen směroval dlouhý míč do vápna na Obžeru, ten se ale k balonu neprobil.

30

Zagłębie se vydává do útoku, akci na polovině zbrzdil taktickým faulem Obročník.

29

Ptak v rohu poněkud zariskoval a dobře napadající Luckassen ho donutil pod tlakem odehrát míč do zámezí. V jeho držení se tak opět ocitají domácí.

28

Luckassen míč potáhl až na polovinu soupeře, kde se dostal na hranici velkého vápna. Přestože mu nabíhali spoluhráči na přihrávku, zkusil se prosadit individuálně střelou, Guldan však jeho pokus zblokoval.

27

Následuje klidnější pasáž hry, Slovan kombinuje na své polovině.

26

Na druhé straně zkusil Arkadiusz Wozniak hlavičkou přehodit brankáře Hrošša, úmysl mu ale nevyšel a Hroššo míč snadno zachytil.

25

Šural si ve vápně nachystal míč a ještě ve vzduchu ho z velkého úhlu zkusil nasměrovat za Ptakova záda, nemířil ovšem přesně. Lubin bude odkopávat od branky.

24

Ďubek ukázal svou rychlost a Jach mu musel ve vápně na poslední chvíli míč vypíchnout, udělal to ale čistě. Rohový kop pak gólmana Ptaka nijak neohrozil.

23

Po delší době je u míče také Zagłębie. Ojedinělá akce ale rychle končí, když centr Janoszky končí až za brankovou čarou.

22

Na Šuralův další rohový kop si naskakoval Rajnoch, míč ale ve velmi dobré pozici těsně minul.

21

Dlouhý nákop ale obrana pouze odvrátila na roh a z toho již Slovan nic nevytěžil.

20

Po faulu na Vladimíra Coufala bude mít Liberec šanci přímého kopu ze vzdálenosti asi čtyřiceti metrů.

19

Domácí mají nyní více ze hry. David Pavelka zkoušel centrovat a k hlavičce se dostal Ďubek, ten ale nedokázal nasměrovat balon mezi tři tyče.

17

Josef Šural dostal dobrý míč a pronikal až k pokutovému území. Na jeho hranici si míč zasekl, rozhlédl se a vypálil, trefil ovšem pouze tyč Ptakovy branky!

16

O chvíli později se ke střele dostal Piatek, jeho pokus ale přeletěl jak branku, tak tribunu. Míč tak ohrozil spíše pořadatele u vchodu na stadion, než gólmana Hrošša.

16

Janoszka chystal přízemní míč do vápna, Rajnoch však zakročil včas a nebezpečí zažehnal.

15

Luckassen prohnal dlouhou přihrávkou Obžeru. Ten sice zachytil balon na hrací ploše, ale centr mu nevyšel podle představ a končí na prvním obránci, který mu stál v cestě.

14

Janoszka s míčem pronikl až do vápna, míč mu ale utekl. Kupředu tak mohou vyrazit hráči Slovanu.

12

Domácí postupovali tři na tři, Ďubek zkusil vysunout kolmou přihrávkou Luckassena, Guldan ale jeho záměr vystihl a průniku nizozemského hráče zamezil.

10

Po Obročníkově ztrátě míče se hosté vydali k rychlému kontru, centr Jacha ale žádného spoluhráče nenašel a neškodně proplachtil pokutovým územím.

9

Ani ten ale šanci nepřinesl, míč nakonec končí až za brankovou čárou. Hroššo bude vykopávat.

9

Po Pavelkově faulu bude Zagłębie rozehrávat přímý kop z poloviny hřiště.

8

Také hráči Lubinu se pokusili zaútočit, po Stepienově nepřesném pasu ale akce rychle končí.

6

Za ostrý skluz před předchozí akcí dostává ještě dodatečně Adrian Rakowski žlutou kartu.

6

David Pavelka se při výhodě domácích několik metrů před velkým vápnem dostal k míči a vypálil, jeho pokus však o kousek minul Ptakovu pravou tyč.

5

Obžerův nízký centr do vápna nedoputoval, Jach ho odkopává do bezpečí. Liberečtí jsou však stále u míče.

4

Fleišman se pokusil dlouhým nákopem založit útočnou akci domácích, míč však doletěl jen do zámezí.

3

Rajnoch chyboval v rozehrávce a namazal míč pouze na kopačky Lukasze Janoszky, ten pronikl až do šestnáctky, ale jeho střelecký pokus obrana na poslední chvíli zblokovala.
Krátce po hvizdu fauloval na půlící čáře Obročník, míče se tak zmocní polský celek.

1

Utkání právě začalo.
Vše je již připraveno k výkopu. Úvodní rozehrávky se zhostí Slovan Liberec.
Slovanu začíná již ve čtvrtek 17. července ostrá sezona, a to rovnou prvním duelem 2. předkola Evropské ligy na půdě Košic. V přípravě měli nový kouč Samuel Slovák a jeho asistent Jozef Valachovič k dispozici velké množství hráčů, z nichž se postupně vytvořil užší seznam, na kterém bude slovenská dvojice stavět. Právě zápas proti Zagłębie Lubin by měl být poslední prověrkou před Evropskou ligou. Uvidíme, jak se Liberci v tomto utkání povede.
Zagłębie Lubin má sice v Polsku dlouhou historii a na kontě například dva mistrovské tituly, v posledních sezonách ovšem přišel pokles do spodních pater tabulky, který v uplynulém ročníku vyvrcholil sestupem z Ekstraklasy do polské 1. ligy. Dres Zagłębie obléká mimo jiné český útočník Michal Papadopulos, až do nedávna tu působil také Jiří Bílek, který strávil velkou část své kariéry ve Slovanu. Ten ale na začátku přestupního období změnil působiště a navlékl dres pražské Slavie.
Ve svém posledním přípravném zápase se FC Slovan Liberec utká s polským dnes již druholigovým klubem Zagłębie Lubin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FC Slovan Liberec – Zagłębie Lubin

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 41. Šural, 85. Hamuľak – 38. Papadopulos.

Karty:   6. Rakowski (ZGL)

FC Slovan Liberec: Hroššo (59. Kolář) – Coufal (62. Mudra), Karišik, Rajnoch, Fleišman – Pavelka (77. Sackey), Obročník (46. Jarolím) – Obžera (46. Kolár), Ďubek (77. Hamuľák), Šural (74. Delarge) – Luckassen (46. Hadaščok).
Náhradníci: Kolář – Sackey, Jarolím, Hadaščok, Hamuľák, Mudra, Pimpara, Kolár, Delarge, Pokorný.

Zagłębie Lubin: Ptak – Stepien, Jach, Wozniak (31. Blad), Janoszka (38. Karmelita, 56. Przybecki), Rakowski, Oleksy, Piatek, Papadopulos, Guldan, Andrzejczak.
Náhradníci: Hladun – Cotra, Kwiek, Pisarczuk, Przybecki, Blad, Jagiello, Kubicki, Kowalski-Haberek, Azikiewicz, Karmelita, Piatek, Wojciechovski.