Menu

Fotbal

Mistrovství světa

Belgie – USA

2:1

po prodl. (0:0)

01.07.2014, 22:00 • Itaipava Arena Fonte Nova, Salvador • Aleš Pur (@PurAles)

Tipsport: 1.86 3.35 4.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

120

Nastavovat se bude jedna minuta!

114

Courtois teď podržel svůj tým a udržel stav 2:1. Američané rozehráli skvělý signál, po kterém byl před gólmanem volný Dempsey, jenže gólmana Belgie nedokázal prostřelit. Tohle byla obrovská šance na vyrovnání.

111

Střídání Belgie, Edena Hazarda nahradil Nacer Chadli.

111

Vpředu zůstává jen Lukaku a ten si teď pohrál s přesilou, uvolnil se a chtěl prostřelit Howarda. Ten vykopl na roh!

108

Američané jsou jako polití živou vodou a moc nescházelo a bylo to 2:2! Yedlinův centr sklepl Green na Jonese, který špičkou kopačky usměrňoval míč do brány. Těsně minul a autor se nešťastně drží za hlavu.

107

Američané právě vstřelili branku!
No a pozor, je tu drama! Bradley poslal přihrávku za obranu, kde si naběhl čerstvý JULIAN GREEN a z voleje překonal Courtoise. Ten si sice na míč sáhl, ale vytěsnit jej nedokázal.

105+2

Střídání v dresu USA, odstoupil Alejandro Bedoya, místo néj bude hrát Julian Green.

105

Budou se nastavovat dvě minuty.

105

Belgie právě vstřelila branku!
Na tohle už ale neměl ani on. Belgie podnikla rychlý brejk, de Bruyne posunul do prostoru, kde byl ROMELO LUKAKU a ten, když to nešlo po zemi, vystřelil nad padajícího Howarda a byl úspěšný.

93

Belgie právě vstřelila branku!
Belgie jde do vedení a velký podíl na tom má čerstvý Lukaku. Ten úprkem po pravé lajně utekl Beslerovi, přihrál pod sebe, kde Gonzalez nešťastně přiklepl ke KEVINU DE BRUYNEMU, který křížnou ranou zbavil Howarda neprůstřelnosti a otevřel tak skóre tohoto utkání.

91

Belgie udělala do prodloužení změnu, dohrál Divock Origi, na trávník vběhl Romelo Lukaku.

90+3

Kondolowski se drží za hlavu, neboť právě zahodil postup do čtvrtfinále! Stál na malém vápně, ale poslal míč vysoko nad!

90

Budou se nastavovat tři minuty.

90

Obrana USA je v posledních minutách hodně děravá, čehož málem využil po centru zleva Kompany. Zakončoval sice trochu krkolomně, přesto nadělal Howardovi mnoho starostí. Ten vyrazil na roh.

85

Howard je jako zeď, nyní na něm ztroskotal Origi se svou pumelicí z osmnácti metrů. Howard vyrazil na další roh.

79

Další výborný okamžik gólmana Howarda! Nyní čelil technickému pokusu Hazarda, který mířil k tyči, ale mrštný strážce branky USA míč pohotově vyrazil!

76

Howard září, právě totiž vychytal Mirallase, který dostal od Origiho luxusní přihrávku a šel sám na gólmana. Howard si s křížnou ranou poradil vykopnutím a bude z toho pouze roh.

72

Střídání v týmu USA, odešel Graham Zusi, novou tváří se stal Chris Wondolowski.

72

Tak tohle byla obrovská šance Belgie na otevření skóre! Američané si špatně rozebrali hráče a Origi zůstal zcela volný. Snažil se propálit Howarda, ten ale ránu zvládl vykopnout!

69

Američané si teď mohli odfouknout, neboť Witsel bez varování vypálil ze střední vzdálenosti a jeho projektil prolétl těsně vedle Howardovy branky!

60

Střídání Belgie, trávník opouští Dries Mertens, kterého nahradil Kevin Mirallas.

60

Howard si opět oddechl, neboť Origi se dvěma rychlými kroky uvolnil na levé straně a poslal na malé vápno přihrávku na Mertense. Jeho sklepnutí skončilo těsně mimo!

57

A další nebezpečná akce Belgie. Z úhlu tvrdě vypálil Vertonghen a Howard musel rychle na zem, aby pokus vyrazil!

56

Břevno! Alderweireld posadil míč na Origiho hlavu, od kterého zamířil přesně do konstrukce Howardovy branky. Ten byl hodné překvapený a určitě si oddechl.

54

Zleva nacentroval Vertonghen, míč prošel celým vápnem až k Origimu, jenže ten byl vzniklou situací trochu zaskočen a míč netrefil!

45

Budou se nastavovat tři minuty.

42

Vincent Kompany zezadu přibrousil Dempseyho a tohle bylo samozřejmě ohodnocenou žlutou kartou.

32

Je to tak, Fabian Johnson po svých opouští hrací plochu, místo něj nastupuje Deandre Yedlin.

26

Z levé strany se na branku řítil Vertonghen, mohl už sám zakončovat, jenže se rozhodl přihrávat na Fellainiho, před kterým ale odkopl vracející se Beasley! Belgie začíná přidávat na tempu.

23

Obrovská příležitost pro Belgii. Po chybné rozehrávce se hned pětice Belgičanů řítila na trojici obránců, jenže de Bruyne v rozhodujícím okamžiku selhal a svou slabou střelu poslal vedle Howardovy brány.

21

Bradley si udělal ze soupeřů cvičné kužele, na hranici vápna posunul na Dempseyho, jeho střelu z první zneškodnil pohotový Courtois. Pro obranu Belgie to bylo velké varování.

18

Geoff Cameron doslova sestřelil unikajícího Mertense a k vidění tak byla první žlutá karta.

1

No to je ostrý začátek! Origi se protlačil přes svého strážce, křížnou ranou po zemi se snažil překonat Howarda, ten vykopl na rohový kop!

Belgie – USA

2:1

po prodl. (0:0)

Zpět na online

Branky: 93. de Bruyne, 105. Lukaku (de Bruyne) – 107. Green (Bradley)

Karty:   42. Kompany (BEL) – 18. Cameron (USA)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 18:5. Střely mimo: 20:10.

Belgie: Courtois – Alderweireld, van Buyten, Kompany (C), Vertonghen – Witsel, Fellaini – Mertens (60. Mirallas), de Bruyne, E. Hazard (111. Chadli) – Origi (91. Lukaku).
Náhradníci: Bossut, Mignolet – Ciman, Vermaelen, Lombaerts, Dembélé, Chadli, Januzaj, Lukaku, Mirallas.

USA: Howard – Cameron, Gonzalez, Besler, Beasley – Zusi (72. Wondolowski), Jones, Bradley – Johnson (32. Yedlin), Dempsey (C), Bedoya (105+2. Green).
Náhradníci: Guzan, Rimando – Yedlin, Brooks, Chandler, Diskerud, Davis, Beckerman, Green, Jóhannsson, Altidore, Wondolowski.

Rozhodčí: Djamel Haïmoudi (ALG) – Redouane Achik (MOR), Abdelhak Etchiali (ALG)

Diváci: 51 227