Menu

Fotbal

Mistrovství světa

Argentina – Švýcarsko

1:0

po prodl. (0:0)

01.07.2014, 18:00 • Arena Corinthians, São Paulo • Dario Becci

Tipsport: 1.46 4.25 7.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

120+5

Nedal! Xherdan Shaqiri trefil zeď a Švýcarsko na šampionátu končí!

120+4

Žlutou kartu dostává Ezequiel Garay (Argentina).

120+4

Shaqiri zahraje přímý kop Švýcarska, to je poslední možnost pro vyrovnání!

120+3

Obrovské nervy, dramatický konec tohoto utkání! Di María mohl trefit z dálky opuštěnou bránu Švýcarska, ale minul. Benaglio se činí v ofenzivě, ale gól se hostům vstřelit nedaří!

120+1

Tyč! Obrovská šance Blerima Džemailiho! Mohli jsme se dočkat vyrovnání, ale záložník Neapole nejprve hlavou trefil tyč a následně se od něj míč odrazil mimo hrací plochu. Obrovská škoda pro Švýcarsko!

120

Žlutou kartu dostává Ángel di María (Argentina).

118

Argentina právě vstřelila branku!
A je nejspíše rozhodnuto! Do vedení se dostává Argentina díky gólu ÁNGELA DI MARÍI! Celou akci rozpumpoval Rodrigo Palacio na půlící čáře, následně posunul balon k nohám Lionela Messiho, který potáhl míč středem hřiště a rozhlížel se, kam nahraje. Mohl si vybrat, ale nakonec nahrál Ángelu Di Maríovi na pravou stranu. Di María přebral míč ve vápně, načež levačkou poslal míč po zemi ke vzdálenější tyči!

113

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Admir Mehmedi, přichází Blerim Džemaili.

108

Fantastický zákrok Benaglia! Ángel Di María napřáhl ke střele z pravé strany, mířil na přední tyč, ale letící gólman Švýcarska odrazil balon vysoko nad.

105+1

Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Fernando Gago, přichází Lucas Biglia.

105+1

Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Marcos Rojo, přichází José María Basanta.

95

Rodrigo Palacio hlavičkoval na přední tyči a prodloužil balon na zadní tyč, kam ale skočil pohotový Benaglio a uklidnil celou situaci.

90

Žlutou kartu dostává Marcos Rojo (Argentina).

89

Čaroděj Messi v akci! Fenomenální průnik Argentince znamenal průnik od levé postranní čáry až do vápna, kde byl následně velký závar, ale k zakončení nedošlo.

82

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Josip Drmić, přichází Haris Seferović.

78

Jednoznačně největší šance v utkání! Lionel Messi si šoupl míč na levačku, prosmýkl se do vápna a následně mezi dvěma protihráči vypálil po zemi k pravé tyči. Benaglio výtečně odrazil míč, následně byl však faulován Palaciem. Palacio nejspíše nefauloval, jeho počínání spíše připomínalo přepadnutí přes švýcarského gólmana.

74

Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Ezequiel Lavezzi, přichází Rodrigo Palacio.

73

Žlutou kartu dostává Gelson Fernandes (Švýcarsko).

68

Jako na střelnici. Higuaín hlavičkoval ve vápně, Messi to zkusil z dálky. Argentina je mnohem aktivnější a jasně lepším celkem v tomto utkání, ale zakončení se jí nedaří.

65

Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Granit Xhaka, přichází Gelson Fernandes.

62

Nyní sledujeme nápor Argentiny, během kterého jsme se dočkali šance Gonzala Higuaína. Argentinec pálil hlavou ve středu pokutového území, ale jeho pokus odrazil brankář Benaglio.

59

Výborně zasáhl gólman Benaglio, který u pravé tyče odrazil pokus Marcose Roja. Následuje rohový kop Argentiny. Exekutorem je Lavezzi.

50

Volný přímý kop pro Švýcarsko byl pro soupeře velmi nebezpečný. Po střele k levé tyči sice Sergio Romero sebral míč, následně mu ale vypadl z náruče a ukopl si jej, celou dobu jej navíc tísnil Xhaka, a tak to do posledního okamžiku bylo velmi dramatické. Romero to nakonec zvládl.

47

Nebýt pozorného Djouroua, mohl už Gonzalo Higuaín slavit gól! Ezequiel Lavezzi rozpumpoval nebezpečnou útočnou akci Argentiny, načež centroval po zemi z levé strany. Na balon ve vápně číhal Higuaín, ale obránce Djourou mu jej ukopl.

40

Obrovská šance, zatím nejnadějnější a nejúchvatnější v tomto zápase, ale skončila spíše výsměšným zákrokem Sergia Romera. Drmić postupoval sám na brankáře, kterého chtěl přelobovat, ale balon mu lehounce poslal do náručí a upadl. Myšlenka dobrá, provedení horší.

39

To vypadalo nadějně, ale nakonec to skončilo zcela jinak, než si příznivci Argentiny představovali. Útočná akce na levé straně vygradovala průnikem Lavezziho, který mohl centrovat do vápna na Higuaína, ale míč se mu nepodařilo propasírovat mezi protihráči.

36

Švýcar Granit Xhaka poslal nedovoleně k zemi Ezequiela Lavezziho a po zásluze vyfasoval žlutý kartónek. Lavezzi se elegantně uvolnil a následně by mohl postupovat sám vpřed, a tak byl faul Xhaky spíše taktickou brzdou.

29

Šance na druhé straně! Padající míč byl hráči odrážen do vzduchu hlavami, následně spadl k nohám Lavezziho na pravé straně ve vápně a ten vypálil, jenomže gólman stojící u levé tyče lapil balon.

28

Největší šance zápasu! Granit Xhaka si doběhl do vápna pro míč a ve volném prostoru jej napálil směrem na branku, ale neuspěl. Velká škoda pro Švýcarsko.

20

Lionel Messi vytáhl svou kouzelnickou hůlku a pročaroval se skrze dva dotírající obránce u rohového praporku, následně sice postupoval k pokutovému území, ale jeho akce neskončila nikterak zdárně.

Argentina – Švýcarsko

1:0

po prodl. (0:0)

Zpět na online

Branky: 118. di María (Messi)

Karty:   90. Rojo (ARG), 120. di María (ARG), 120+4. Garay (ARG) – 36. Xhaka (SUI), 73. Fernandes (SUI)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 22:7. Střely mimo: 7:7.

Argentina: Romero – Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo (105+1. Basanta) – Gago (105+1. Biglia), Mascherano, di María – Higuaín, Messi (C), Lavezzi (74. Palacio).
Náhradníci: Orión, Andújar – Campagnaro, Demichelis, Basanta, A. Fernández, Álvarez, Biglia, Pérez, Rodríguez, Palacio.

Švýcarsko: Benaglio – Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez – Inler (C), Behrami – Xhaka (65. Fernandes), Shaqiri, Mehmedi (113. Džemaili) – Drmić (82. Seferović).
Náhradníci: Sommer, Bürki – R. Ziegler, Senderos, Barnetta, Stocker, Džemaili, Fernandes, Seferović, Lang.