Menu

Hokej

Mistrovství světa v inline hokeji IIHF

Slovensko – Česko

2:5

konec (0:2, 2:1, 0:1, 0:1)

01.06.2014, 18:00 • ČEZ Arena, Pardubice • Martin Voltr

47:37

Česko právě vstřelilo branku!
Slovenská power-play ale měla jepičí život a teď už je jasné, že nám na konto připlují tři body! Dopředu ujela trojice Brož – Cik – VLADIMÍR KAMEŠ a posledně jmenovaný snadno dopravil kotouč do prázdné brány – 2:5! Asistence: Lukáš Cik, Luděk Brož.

47:27

Slováci hrají bez brankáře, ještě to zkusí!

45:20

Patrik Šebek mohl v samostatném úniku definitivně rozhodnout, Ondrejka ho ale vychytal pravým betonem!

44:43

Slovenská kombinace skončila u Šimůnka, který napálil tyčku! V tom okamžiku už jsou Češi kompletní.

43:11

Bohužel je tady v rychlém sledu druhé oslabení národního týmu. Patrik Šebek nechtěně zasáhl do obličeje Petera Novajovského, za což inkasuje menší trest.

40:49

Přišlo tak nebezpečí z rychlého brejku, Šillerova teč ovšem zamířila hodně daleko mimo tři tyče.

39:40

A je tu první oslabení českého týmu v zápase. Zákrok Pavla Strýčka přes kotouč mi tedy jako faul rozhodně nepřišel, nicméně rozhodčí ukázali podražení, a taková je realita. Hodně důležitá chvíle.

38:21

Národní tým spustil ve slovenském pásmu povedenou rotaci, kterou zakončoval Marek Loskot do tyčky!

36:34

Preisinger se hodně zajímavě protáhl po pravé straně. Bekhend měl ale hodně složitý a Salfický si na něj počíhal pravým betonem.

35:08

Vozdecký posunul puk do strany Šimovi, ten ale z hodně těžkého úhlu prázdnou klec netrefil!

34:12

Dnes už čtvrtá. Andrej Mrázik je vyloučen za hákování, tuhle šanci bychom měli znovu využít!

34:12

Marek Loskot už měl před sebou prázdnou bránu, ale v posledním momentu byl zahákován. Bude z toho další přesilovka.

32:55

Tohle zavánělo dalším kontaktním gólem! Ručkay s Mrázikem si v českém brankovišti zahráli tenis, jenže do klece puk nezvládli dopravit.

31:22

Miroslav Preisinger hodně nebezpečně dojížděl akci svého parťáka, jeho dloubáček ale naštěstí mezi tři tyče nezamířil.

28:10

Lukáš Cik to udělal asi přesně tak, jak měl, nicméně do jeho střely z exkluzivního postavení na poslední chvíli vložil hokejku slovenský obránce.

27:32

Česko právě vstřelilo branku!
Češi v přesilovce dlouho ostřelovali slovenskou svatyni a za svou aktivitu si čtvrtý gól bez nejmenších pochyb zasloužili. Z dobrých pozic neuspěli Vozdecký či Šimo, ale jakmile kotouč dostal na hokejku PATRIK ŠEBEK, Ondrejka se vyrážečkou natahoval marně – 2:4. Asistence: Pavel Strýček, Martin Vozdecký.

26:02

Až teď. Vyloučeným je dnes podruhé Roman Šimůnek, celkem to pro náš výběr znamená už čtvrtou přesilovou hru. Verdikt zní hákování.

22:07

Slovensko právě vstřelilo branku!
Takovéhle přerušení jsem si tedy určitě nepředstavoval. Slováci založili povedenou akci, kterou zakončoval JAKUB RUČKAY, a to nadvakrát. První střelu Salfický vyrazil jen před sebe a na druhou i přes obrovskou snahu nestačil – 2:3. Asistence: Roman Šimůnek, Miroslav Preisinger.

17:45

Naše odpověď ale měla ještě větší zvuk. Loskotovu akci zakončoval Zdeněk Kubica střelou do tyčky!

16:59

Ou, to mohlo být velké překvapení! Jozef Haring se jako lasička protáhl až před Salfického, který ovšem nepustil kotouč za brankovou čáru! Chvíli neměl nikdo na stadionu ponětí, kde se puk nachází.

16:00

Lukáš Cik netrefil před odkrytou bránou těžký kotouč, potom Ondrejku už donutila k zásahu rána Jana Buchteleho.

14:39

A navíc následuje druhá přesilová hra českého týmu. Jakub Ručkay si odpyká menší trest za sekání, kterým zasáhl do výborně rozjeté české akce.

14:01

Česko právě vstřelilo branku!
Národní výběr ovšem našel přesně tu odpověď, kterou najít potřeboval! Postarala se o to nádherná individuální akce obránce ZDEŇKA ČÁPA, který projel přes půl kluziště a pak střelou mezi betony nachytal Ondrejku na hruškách – 1:3! Asistence: Michal Šimo, Marek Loskot.

13:06

Slovensko právě vstřelilo branku!
Ale tohle je nepříjemné, Slováci chvíli po startu druhé části střílejí kontaktní úder. V rohu byli hned tři čeští hráči, zato před brankou žádný a když LUKÁŠ RŮŽIČKA dostal trochu šťastnou přihrávku na hokejku, okamžitě puk zametl ke druhé tyči – 1:2. Asistence: Roman Šimůnek.

11:08

První náročný zákrok pro miláčka pardubických tribun Dušana Salfického. Prodal ho krásně, ale zároveň to vypadalo tak jednoduše, když máchl lapačkou proti pokusu Petera Novajovského.

08:28

Česko právě vstřelilo branku!
Jako by mě slyšel, protože tohle už byla v podání naší osmičky jiná káva a v deváté minutě vedeme o dva góly! Šimo posunul puk po hrazení MARTINU VOZDECKÉMU, který s klidem flegmatika vyjel mezi kruhy a pak zamířil přesně do bližšího růžku – 0:2! Asistence: Michal Šimo, Patrik Šebek.

05:32

Česko právě vstřelilo branku!
Tři sekundy poté, co se Šimůnek vrátil na hrací plochu, si mohla pardubická ČEZ Arena poprvé zakřičet radostí na znamení gólu! Byla to opravdu výtečná kombinace MICHALA ŠIMA s Martinem Vozdeckým, který svému parťákovi přihrávku vrátil a Šimo neomylně trefil mezeru v Ondrejkově výstroji – 0:1! Asistence: Martin Vozdecký, Pavel Strýček.

04:42

Tentokrát byl pokus naší sedmadevadesátky zblokován a česká obrana měla naopak co dělat, aby uhasila rozdící se slovenský protiútok.

03:59

Byla z toho zblokovaná střela, ale o chvíli později i první přesilovka! Roman Šimůnek (SVK) si odpyká minutu a půl za podražení.

01:29

Jan Buchtele s Michalem Šimem se utrhli do protiútoku a druhému jmenovanému moc nescházelo, aby dorážel do odkryté brány!

Slovensko – Česko

2:5

konec (0:2, 2:1, 0:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. Růžička (Šimůnek), 23. Ručkay (Šimůnek, Preisinger) – 6. Šimo (Vozdecký, Strýček), 9. Vozdecký (Šimo, Šebek), 15. Čáp (Šimo, Loskot), 28. Šebek (Strýček, Vozdecký), 48. Kameš (Cik, Brož)

Slovensko: Ondrejka (Neumann) – Preisinger, Novajovský, Růžička, Šimůnek – Jaško, Novák, Holovič, Prokop – Mrázik, Ručkay, Šiller, Haring. Trenér: Imrich Antal.

Česko: Salfický (Brabec) – Strýček, Šebek, Vozdecký, Šimo – Kameš, Cik, Buchtele, Brož – Šenkeřík, Čáp, Loskot, Kubica – Bernad, Hrazdira. Trenér: Petr Hemský.

Rozhodčí: Pering, Singer (oba Německo).

Průběh zápasu
1. třetina
03:59
05:32
08:28
Po 1. třetině
2. třetina
13:06
14:01
14:39
22:07
Po 2. třetině
3. třetina
26:02
27:32
34:12
39:40
43:11
47:37
Konec