Menu

Hokej

Mistrovství světa

Česko – Francie

5:4

po prodl. (1:3, 3:0, 0:1 - 1:0)

20.05.2014, 19:45 • Hala Čižovka, Minsk • Pavel Kuba (@PavelKuba)

Tipsport: 1.37 6.0 7.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

62:19

Česko právě vstřelilo branku!
Ten tlak byl enormní a český tým se zaslouženě prosadil. JAN KOLÁŘ uplatnil důraz na brankovišti a zužitkoval tak střelu Zámorského od modré čáry. Puk procpal mezi Hardyho betony a je jasné, že český tým půjde ve čtvrtfinále na USA. Asistence: Petr Zámorský, Vladimír Sobotka.

61:41

Oddechový čas pro tým Francie. Kouč Henderson potřebuje nechat své mužstvo vydechnout.

61:37

Na druhé straně pálil Vitásek, poté Kindl a k dorážce se tlačil Červenka. Máme obrovský tlak, který ještě umocnila tutovka Jágra. Během krátké chvíle zasáhl několikrát v řadě Hardy.

56:11

Bude se ale vylučovat. Zámorský (CZE) je vyloučen za podražení.

56:08

Yorick Treille ve velké šanci na druhé straně. Francouzský útočník byl sám na hranici českého brankoviště, byl ovšem otoček k Salákovi zády a jeho koncovka tak nebyla důrazná. A naštěstí ani přesná.

55:19

Následně našel Jágr Sobotku na hranici brankoviště, ten ale puk za záda Hardyho neprocpal.

51:59

Početní výhoda pro národní barvy. Meunier (FRA) je vyloučen za hákování.

49:34

Přesilová hra pro Francii. Sobotka (CZE) je vyloučen za podražení.

48:10

Hudler se dostal do samostatného úniku na bránu Francie, utopil se ale spíše ve svých kličkách, až se s pukem dostal za úroveň brankové čáry.

46:26

Vondrka neskutečně akceleroval ve středním pásmu, z pravého křídla se natlačil před bránu Francie, v obrovské rychlosti ale již nedokázal zakončit.

45:42

Bellemare mohl dokonat obrat Francie. Na modré čáře přebral puk a udělal dvě rychlá tempa k české bráně. Nakonec se rozhodl pro střelu, která končí v lapačce Saláka.

42:36

Francie právě vstřelila branku!
Francie srovnává v přesilové hře stav utkání a může se začínat prakticky od začátku. Z rychlého protiútoku našel Fleuryho od levého mantinelu mezi kruhy dobře najetého ANTOINA ROUSSELA, který se dobře zorientoval a bekhendem překonal brankáře Saláka. Asistence: Damien Fleury.

41:39

Tohle zavánělo další brankou. Po střele Stephana Da Costy z levého kruhu se o dorážku snažil agresivní Roussel, puk však do české svatyně neprotlačil.

41:26

Přesilovka pro Francii. Za držení je vyloučen Kolář (CZE).

37:41

Francie ještě kouše, střela Fleuryho však za Salákovy záda nezamířila. Lízla však pravou tyč české brány!

36:15

Jágr nedává! Nájezd sice udělal dobře, puk ale po rychlé střele bez žádné kličky poslal jen do pravé tyčky!

36:15

Jágr se natlačil mezi dvěma Francouzy, v klíčové situaci ale byl faulován a sudí ukazuje trestné střílení! To pojede sám mistr.

32:42

Česko právě vstřelilo branku!
Český národní tým obrací vývoj utkání! V signalizované výhodě rozpoutali Češi další kolotoč kolem brankáře Hardyho, ze skrumáže kolem brankoviště se nakonec prosadil důrazný MARTIN ZAŤOVIČ, který puk došťouchl do francouzské brány počtvrté v zápase. Asistence: Tomáš Rolinek, Jakub Kindl.

31:54

Francie se mohla vrátit do vedení! Z rychlého přečíslení dva na jednoho přihrál Teddy Da Costa na levé křídlo Fleurymu, který trefil jen přesouvajícího se brankáře Saláka. Ten teď podržel svůj tým v pravý okamžik!

31:29

Česko právě vstřelilo branku!
Výbuch radosti na české střídačce, je srovnáno! Na modré čáře se k puku dostal obránce Jordán, napřáhl a s přispěním teče JAROMÍRA JÁGRA propasíroval černý kus gumy do francouzské brány. Francouzský tříbrankový náskok je tak passé, zaprášilo se po něm jako po zlevněných letenkách do Paříže. Asistence: Michal Jordán, Vladimír Sobotka.

28:54

Půlminutová výhoda českou střelu na bránu nepřinesla. Bude se ale vylučovat. Amar je potrestán za podražení.

26:31

Henderson mohl poslat Francii do dvoubodového vedení. Po rychlém kontru Francie byl sám před bránou, zakončení se mu však vůbec nezdařilo.

25:12

Přesilová hra pro nabuzené Čechy. Yorick Treille je vyloučen za podražení.

24:30

Česko právě vstřelilo branku!
Již při hře pět na pět se český tým dostává Francii na dostřel. Po pravém křídle vletěl do útočného pásma JIŘÍ SEKÁČ, který z pravého kruhu překonal brankáře Hardyho slabým bekhendovým nahozením. Vstřelená branka českého týmu jde částečně na vrub brankáři Hardymu, který nestihl včas ucpat prostor u své levé tyče. Asistence: Petr Zámorský, Jan Kolář.

22:27

Přesilovka pro Českou republiku. Fleury (FRA) je vyloučen za podražení.

19:18

Česko právě vstřelilo branku!
První přesný zásah českého týmu, Češi tak snižují stav na dvoubrankový náskok soupeře. Hertl vyhrál v útočném pásmu buly, puku se okamžitě ujal VLADIMÍR SOBOTKA, který se natlačil před brankáře a rychlou střelou k levé Hardyho tyči snižuje. Bez asistence.

19:14

Přesilovka Francie je u konce. Roussel (FRA) inkasuje dvě minuty za podražení. První třetina se tak dohraje ve čtyřech na obou stranách.

19:01

Bude se vylučovat. Ševc (CZE) inkasuje dvě minuty za hákování.

18:22

Francie právě vstřelila branku!
Neuvěřitelné! Francie v první třetině přidává ještě jednu branku a navyšuje své vedení již na 3:0. Mezi kruhy napřáhl LAURENT MEUNIER, dostal přesný pas od Rauxa na hůl a následně propálil příklepem brankáře Saláka v české bráně. To je další francouzská revoluce na šampionátu! Asistence: Damien Raux.

17:39

Francie právě vstřelila branku!
Francie svůj neuvěřitelný tlak mění ve druhou vstřelenou branku, s českým týmem to nevypadá moc dobře. Francouzi v přesilové hře zcela vyšachovali českou obranu, Teddy Da Costa přihrál křižně puk na volného JULIENA DESROSIERSE, který pohotově doklepl puk do volné české brány. Čeští hráči společně s brankářem Salákem byli natolik dezorientovaní, že jen nečině přihlíželi francouzským kombinacím. To je tvrdá lekce pro národní tým. Asistence: Teddy da Costa.

17:01

Bude to ještě horší. Salák (CZE) inkasuje dvě minuty za podražení. Deset vteřin budou hrát Francouzi v pěti proti třem.

15:11

Přesilovka pro Francii. Sobotka je vyloučen za krosček.

14:35

Na druhé straně přečíslení Francie dva na jednoho! Guttig našel na levém křídle volného Teddyho Da Costu, který z první trefil jen přesouvajícího se Saláka!

12:00

Další tutovka českého národního týmu! Za vyhozeným pukem se dral Červenka, dojel ho, sám před brankářem Hardym však bekhendem neuspěl.

08:45

Stephane Da Costa si sjel na levý kruh pro vhazování, jeho nepříjemná střela švihem končí nakonec na Salákovi. Ten však toho moc neviděl.

08:13

Přesilová hra pro Francii. Za vysokou hůl je vyloučen Hudler (CZE).

07:15

Následně dokázal Hertl ještě najít před bránou volného Jágra, ten však vypálil z bezprostřední blízkosti pouze do betonů francouzského brankáře. To byla další obrovská šance našich.

07:10

Češi mohli vzápětí vyrovnat. Hertl se utrhl po vyhraném buly do samostatného úniku, sám proti Hardymu ale neuspěl.

06:48

Francie právě vstřelila branku!
Tak to je špatné. První střela Francie na bránu končí vstřelenou brankou. Na modré čáře napřáhl Janil, do jeho střely, která vůbec nebyla přesná, vložil šikovně hůl JULIEN DESROSIERS a puk z nulového úhlu dokázal protečovat do české brány. Asistence: Jonathan Janil, Yorick Treille.

Česko – Francie

5:4

po prodl. (1:3, 3:0, 0:1 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 20. Sobotka, 25. Sekáč (Zámorský, Kolář), 32. Jágr (Jordán, Sobotka), 33. Zaťovič (Rolinek, Kindl), 63. Kolář (Zámorský, Sobotka) – 7. Desrosiers (Janil, Treille), 18. Desrosiers (T. Da Costa), 19. Meunier (Raux), 43. Roussel (Fleury)

Česko: Salák (Jakub Kovář) – Němec, Vitásek, Kindl, Jordán, Zámorský, Kolář, Ševc – Sobotka, Hertl, Jágr – Červenka, Klepiš, Vondrka – Novotný, Hudler, Sekáč – Zaťovič, Jan Kovář, Rolinek (C) – Petružálek. Trenér: Vladimír Růžička.

Francie: Hardy (Huet) – Auvitu, Besch, Amar, Manavian, Dieudé Fauvel, Janil, Chakiachvili – S. Da Costa, Roussel, Bellemare – Treille, Meunier (C), Desrosiers – Fleury, Guttig, T. Da Costa – Tardif, Henderson, Ritz – Raux. Trenér: Dave Henderson.

Rozhodčí: Dremelj (SLO) – Gofman (RUS) – Hull (CAN) – Puolakka (FIN)

Diváci: 8214

Průběh zápasu
1. třetina
06:48
08:13
15:11
17:01
17:39
18:22
19:01
19:14
19:18
Po 1. třetině
2. třetina
22:27
24:30
25:12
28:54
31:29
32:42
Po 2. třetině
3. třetina
41:26
42:36
49:34
51:59
56:11
Po 3. třetině
Prodloužení
62:19
po prodl.