Menu

Hokej

Mistrovství světa

Lotyšsko – Švýcarsko

2:3

konec (0:2, 1:1, 1:0)

20.05.2014, 15:45 • Jakub Mezlík

Tipsport: 2.85 3.95 2.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

58:47

Lotyši hráli opět bez gólmana, Švýcaři ujeli do brejku sami na prázdnou branku, ale situaci absolutně nezvládli. Rufenacht byl asi metr od branky, když upadl a puk skončil na tyči!

57:37

Lotyšsko právě vstřelilo branku!
A je tu drama! Střelu Sotniekse od modré čáry tečoval před brankou ZEMGUS GIRGENSONS a puk zapadl za Berru. Rozhodčí celou situaci dlouho konzultoval s videem, zda nešlo o vysokou hůl, branka je ale uznána. Asistence: Kristaps Sotnieks, Herberts Vasiljevs.

53:03

Dlouho se hrálo bez přerušení převážně ve středním pásmu, což Lotyšům vůbec nevyhovuje. Teď navíc asi ztratí další dvě minuty drahocenného času, protože je vyloučen Ronalds Keninš na dvě minuty za vysokou hůl.

49:01

Obránce Nashvillu Predators Roman Josi teď předvedl krásnou individuální akci, když se mezi třemi Lotyši proháčkoval až téměř do zakončení. Zastavil ho až Kaspars Daugavinš za cenu faulu. Dostává dvě minuty za hákování.

48:45

Za potyčku u lotyšské branky vylučují rozhodčí Georgijse Pujacse a Thomase Rufenachta. Oba dostávají dvě minuty za hrubost, hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.

48:23

Tak nakonec dvě velké šance Lotyšů! Guntis Galvinš nejprve od modré trefil tyč, poté dostal nabídku na teč Herberts Vasiljevs, ale Berra se proti lotyšskému kapitánovi výborně přemístil.

46:36

Reto Schappi je vyloučen na dvě minuty za hákování.

37:32

V závěru druhé třetiny si Lotyši zahrají přesilovku. Vracející se Reto Suri fauloval Daugavinše a dostává dvě minuty za hákování.

30:58

Galvinš posílal puk na teč Štalsovi, ten dobře nastavil hokejku a puk skončil jen těsně vedle pravé Berrovy tyče.

27:45

Maris Jass je vyloučen na dvě minuty za držení hole, Švýcaři budou hrát poprvé v dnešním zápase přesilovku.

21:57

Lotyšsko právě vstřelilo branku!
Konečně se dočkali také Lotyši. KOBA JASS si nabruslil do pásma a od pravého mantinelu poslal puk směrem na Berru, a tomu puk proklouzl mezi betony. Tohle byl hodně laciný gól!

20:27

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Lotyšské šance na postup do čtvrtfinále se opět o trochu snižují. Hned v úvodu druhé třetiny přidává třetí gól Švýcarska obránce YANNICK WEBER, který si nabruslil na kruhy a střelou mezi betony překonal Gudlevskise. Asistence: Andres Ambühl, Roman Josi.

19:31

Gudlevskis vytáhl parádní zákrok! Cunti s Hollensteinem jeli dva na jednoho, rychle si přihráli a druhý jmenovaný zakončoval za přesouvajícího se lotyšského gólmana. Ten se ale skvěle roztáhl a vyrážečkou zneškodnil velkou šanci soupeře.

14:59

Švýcaři ujeli v oslabení do přečíslení, které řešil Simon Moser individuálně a trefil tyčku lotyšské branky!

14:03

Už třetí Švýcar je v dnešním zápase odeslán na trestnou lavici. Tentokrát jde o Denise Hollensteina, kterému rozhodčí udělují dvě minuty za podražení.

11:15

Benjamin Plüss je vyloučen na dvě minuty za hákování.

10:49

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Andres Ambühl si vzal kotouč, projel s ním útočné pásmo, obkroužil branku a naservíroval přesný pas mezi kruhy DOMINIKU SCHLUMPFOVI, který propálil Gudlevskise. Pro švýcarského obránce je to vůbec první gól na velké reprezentační akci jakou je mistrovství světa. Asistence: Andres Ambühl.

08:39

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Ukázková kombinace švýcarského týmu v útočném pásmu, Cunti s Hollensteinem si rychle nahráli za brankou a druhý jmenovaný poslal puk na DAMIENA BRUNNERA, který si najel před Gudlevskise a pohotovou střelou bez přípravy otevírá skóre dnešního utkání. Kolem švýcarského střelce se sice motali dva Lotyši, ani jeden mu ale nedokázal zabránit ve skórování. Asistence: Denis Hollenstein, Luca Cunti.

05:50

V útočném pásmu fauloval Simon Moser a Lotyši budou mít šanci konečně zaútočit. Švýcarský forvard dostává dvě minuty za podražení.

02:01

Střela švýcarského kapitána Segera propadla Gudlevskisovi, ale puk se nakonec doklouzal těsně vedle jeho pravé tyče.

Lotyšsko – Švýcarsko

2:3

konec (0:2, 1:1, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 22. K. Jass (Dzerinš, Kulda), 58. Girgensons (Sotnieks, Vasiljevs) – 9. Brunner (Hollenstein, Cunti), 11. Schlumpf (Ambühl), 21. Weber (Ambühl, Josi)

Lotyšsko: Gudlevskis (Masalskis) – Galvinš, Kulda, Sotnieks, Pujacs, Lavinš, J. Redlihs, M. Jass – Daugavinš, M. Redlihs, Keninš – Štals, Girgensons, Indrašis – Vasiljevs, Niživijs, Cipulis – Berzinš, Džerinš, Meija – K. Jass.

Švýcarsko: Berra (Mayer) – Weber, Josi, Kukan, Blum, Schlumpf, Seger, Ramholt, Grossmann – Cunti, Hollenstein, Brunner – Ambühl, Schäppi, Moser – Fiala, Suri, Froidevaux – Rufenacht, Plüss, Stancescu.

Rozhodčí: Ronn (FIN), Vinnerborg (SWE) – Dahmen (SWE), Valach (SVK).

Průběh zápasu
1. třetina
05:50
08:39
10:49
11:15
14:03
Po 1. třetině
2. třetina
20:27
21:57
27:45
37:32
Po 2. třetině
3. třetina
46:36
48:45
49:01
53:03
57:37
Konec