Menu

Hokej

Mistrovství světa

Německo – USA

4:5

konec (0:0, 3:3, 1:2)

20.05.2014, 11:45 • Minsk Arena • Dominik Tobola (@DomTo81)

Tipsport: 6.2 5.45 1.45 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

59:28

Abdelkader míjí prázdnou německou klec!

58:03

Německo právě vstřelilo branku!
Němci se ještě chytají stébla naděje, využívají totiž svoji dvojnásobnou přesilovku 6 na 4. Dnes je to utkání mladých hráčů. Kombinace hráčů ročníků 1993 a 1995 končí pátou brankou. Leon Draisaitl našel křížným pasem před odkrytou brankou TOBIASE RIEDERA, který neměl problém doklepnout. Asistence: Leon Draisaitl, Kai Hospelt.

57:40

Němci jsou na ledě se šesti bruslaři!

56:56

Komerční pauza, po níž začne německá přesilovka. Vyloučen je Seth Jones (USA).

55:44

USA právě vstřelilo branku!
Mladík s třiapadesátkou na zádech. Mám tušení, že tohle číslo bude brzy v NHL velmi známé. Johnny Gaudreau zamotal opět hlavy německým zadákům a přihrál před odkrytou branku na kapitána JUSTINA ABDELKADERA, který ze vzduchu usměrnil puk za bezmocného Aus den Birkena a přidává svůj druhý gól v utkání, Gaudreau pak celkově čtvrtý bod. Asistence: Johnny Gaudreau.

42:23

USA právě vstřelilo branku!
A nakonec branka platí! Tenhle chlapec má opravdu ruce ze zlata. Svůj dnešní skvělý výkon korunuje nádherným průnikem a střelou mimo dosah Aus Den Birkena. JOHNNY GAUDREAU tak ke dvěma nádherným asistencím přidává ještě snovou branku! Čas se posouvá zpět na 42:23. Asistence: Jake Gardiner.

44:08

Tim Stapleton požádal hlavní sudí, aby překontrolovali Gaudreauovu akci na videu.

42:35

Johnny Gaudreau má ruce ze zlata! Projel mezi obránci jako mezi kužely a poté vypálil. Už měl ruce nad hlavou, ovšem rozhodčí rozpažil. Nejspíše se půjde poradit s videem až po přerušení hry!

42:00

USA si svou aktivitou vynutilo přesilovou hru. Za nedovolené bránění jde sedět na trestnou lavici Kai Hospelt (GER).

37:25

Hráči ze západní Evropy přerušují svou přesilovou hru pobytem přílišného množství hráčů na ledě. Trest odpyká Frank Mauer (GER).

36:22

Na trestnou lavici odjíždí za hákování Drew Shore (USA), který se teď na rozdíl od své branky předvedl v horším světle.

35:13

Německo právě vstřelilo branku!
Jestli se před chvílí opět předvedl hráč ročníku 1993, tak teď jej napodobil ještě o dva roky mladší borec. Syn hradeckého trenéra a rodáka z Karviné Petera Draisaitla, LEON DRAISAITL, dostal kotouč za ve středním pásmu. Poté překřížil na levou stranu, kde prohodil amerického zadák a vystřelil přesně za Thomasa. Ráně mladého německého útočníka pomohla do branky levá tyč. Asistence: Torsten Ankert.

32:53

USA právě vstřelilo branku!
Jestli jsme se nudili v první třetině, tak teď se nám roztrhl pytel s brankami. A že to nejsou žádné škaredé branky! Johnny Gaudreau, s tímto klukem to vypadá velmi dobře. Schopnosti hráče ročníku 1993 udivují. Nyní si počkal na bodu pro vhazování na vhodný moment, aby mohl poslat nadýchanou přihrávku na MATTA DONOVANA, který poté neměl problém skórovat do poloprázdné branky. Ano, tohle jsou akce pro hokejové labužníky! Asistence: Johnny Gaudreau, Jake Gardiner.

31:02

I hráči USA si zahrají přesilovku. Na trestnou lavici míří za vražení na hrazení Yasin Ehliz (GER).

30:29

Německo právě vstřelilo branku!
Krásná kombinace v podání Němců. Ťuk, ťuk, ťuk. Přesněji řečeno Oppenheimer prostrčil za modrou čárou na Leon Draisaitla, který si počkal až obránce USA spadne a poté naservíroval pocukrovanou přihrávku před prázdnou branku KAIU HOSPELTOVI a ten zakončil přesně. Asistence: Leon Draisaitl, Thomas Oppenheimer.

29:34

Tým USA bude hrát opět oslabení. Příliš vysoko teď vyšvihl svou hůl Craig Smith (USA) a bude pykat na trestné lavici.

27:18

USA právě vstřelilo branku!
Klobouk smeknout až na zem, protože co teď předvedl DREW SHORE, se zařazuje minimálně do první trojky nejhezčích gólů šampionátu! Americká třiadvacítka přijala kotouč ve středním pásmu, poté udělala stahovačkou mezi nohama ze stojícího německého obránce kužel. Svou individuální akci završil krásným blafákem do forhendu. Americké souhvězdí se tak dostává do vedení ve vlastním oslabení. Asistence: Jeff Petry.

25:37

Američané jsou dnes velmi nedisciplinovaní. Matt Donovan (USA) nyní zastavil bez kotouče projíždějícího německého útočníka a bude pykat dvě minuty na trestné lavici.

23:32

Německo právě vstřelilo branku!
Du hast! Skladba německé kapely Rammestein v tuto chvíli značí, že jejich krajané rychlé srovnávají stav zápasu! ALEXANDER WEISS obral o kotouč na modré čáře váhajícího amerického zadáka a po průniku napříč celým kluzištěm zakončil krásným bekhendovým blafákem. Ač byl při něm faulován, zasunul kotouč vleže za již překonaného Thomase! Krásná individuální akce útočníka v černém. Bez asistence.

21:44

USA právě vstřelilo branku!
No konečně Američané předvedli, že jim pohledný hokej není cizí. Johnny Gaudreau, jeden z nejnadějnějších hráčů USA na tomto šampionátu, opět zamotal hlavu německým obráncům a poté nezištnou přihrávkou zpoza branky našel zcela osamoceného kapitána JUSTINA ABDELKADERA, pro kterého nebyl problém zakončit do poloodkryté branky. Asistence: Johnny Gaudreau, Tim Stapleton.

17:54

Západoevropané si svým zvýšeným pohybem vynutili již třetí přesilovku. Na trestné lavici sedí Dan DeKeyser (USA) na dvě minuty za podražení.

17:35

Němci teď svírají Američany v pásmu. Po střele Plachty se ke kotouč dostal Ehliz, ale netrefil odkrytou branku!

17:07

Jake McCabe se prohnal po levém hrazení, po čemž vypálil z ostrého úhlu a trefil spojnici Aus den Birkenovy branky. První vzrušení v Minsk Areně po dlouhém čase.

12:37

Hospelt našel zpoza branky v mezikruží postaveného Oppenheimera, který ve vyložené šanci trefuje Thomase do vyrážečky!

11:54

Po další chybě v německé rozehrávce se sám na Aus den Birken řítil Tyler Johnson, který zakončoval nad rameno brankáře v černém, ale ten jeho úmysl zachytil a puk ukryl ve výstroji.

10:08

Němci si však zahrají druhou přesilovku. Craig Smith (USA) spáchal útočný faul. Za hákování bude sedět dvě minuty na trestné lavici, pokud tedy Němci nezužitkují svou výhodu dříve.

07:21

Komerční pauza, po níž začne první přesilovka Němců. Na trestné lavici sedí za sekání Andy Miele (USA).

04:46

Tak nakonec branka neplatí! Poté, co Yannic Seidenberg usměrnil přihrávku Draisaitla za Thomase bruslí, se rozhodčí dlouhé chvíle radili u videa. Výrok pak zněl jasně, německý útočník úmyslně kopl kotouč za čáru, tudíž branka neplatí!

01:46

Tým USA si zahraje první přesilovku utkání. Na trestné lavici sedí Sinan Akdag (GER), který pyká dvě minuty za držení.

Německo – USA

4:5

konec (0:0, 3:3, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. Weiss, 31. Hospelt (Draisaitl, Oppenheimer), 36. Draisaitl (Ankert), 59. Rieder (Draisaitl, Hospelt) – 22. Abdelkader (Gaudreau, Stapleton), 28. Shore (Petry), 33. Donovan (Gaudreau, Gardiner), 43. Gaudreau (Gardiner), 56. Abdelkader (Gaudreau)

Německo: Aus den Birken (Zepp) – Hördler, Braun, Ankert, Müller, Reul, Akdag – Rieder, Mauer, Barta – Hospelt, Oppenheimer, Nöbels – Seidenberg, Draisaitl, Pietta – Plachta, Ehliz, Weiss.

USA: Thomas (Leggio) – Jones, DeKeyser, Gardener, Murphy, Petry, McCabe, Donovan – Johnson, Nelson, Smith – Stapleton, Gaudreau, Abdelkader – J. Hayes, Trocheck, Mueller – K. Hayes, MacDonald, Shore – Miele.

Rozhodčí: Bulanov (RUS), Frano (CZE) – Flurri (SUI), Kilian (NOR)

Diváci: 11 845

Průběh zápasu
1. třetina
01:46
07:21
10:08
17:54
Po 1. třetině
2. třetina
21:44
23:32
25:37
27:18
29:34
30:29
31:02
32:53
35:13
36:22
37:25
Po 2. třetině
3. třetina
42:00
42:23
55:44
56:56
58:03
Konec