Menu

Hokej

Mistrovství světa

Norsko – Kanada

2:3

konec (1:0, 1:2, 0:1)

20.05.2014, 11:45 • Hala Čižovka, Minsk • Roman Zajíček (@RomanZajicek), Pavel Kuba (@PavelKuba)

Tipsport: 13.0 9.3 1.19 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

58:00

Norové odvolávají brankáře a zkusí to v šesti!

56:44

Z norského zámku pramení další přesilová hra. Vyloučen je Bieksa (CAN) za hrubost.

56:21

Kapitán Bastiansen se z ničeho nic zjevil před brankářem Kanady, z hranice brankoviště ale poslal puk těsně mimo pravou tyč Reimerovy brány. Norové v závěrečných minutách velmi koušou!

50:43

Kanada právě vstřelila branku!
Kanada využívá přesilovou hru a deset minut před koncem základní hrací doby jde poprvé v zápase do vedení! Huberdeau chytrou zadovkou zpoza brány našel před brankoviště volného JOELA WARDA, který se na hranici modré zóny zorientoval nejlépe a následně protlačil puk do norské brány. Asistence: Jonathan Huberdeau.

48:52

Přesilovka pro Kanadu. Skröder (DEN) je vyloučen za hrubost.

42:49

Za hákování je vyloučen Roest (NOR). Přesilová hra pro Kanadu.

40:26

Hnedka obrovská šance Kanady v úvodu třetí třetiny. Po pasu zpoza brány se na hranici brankoviště na volný puk dostal Monahan. Z první trefil brankáře Söberga, z následně dorážky ze vzduchu pak puk poslal do břevna!

39:50

Nechybělo moc a Kanada mohla v závěrečných vteřinách jít ještě do vedení! Read našel od pravého mantinelu na levém kruhu volného Turrise, který střelou z první orazítkoval vzdálenější tyč norské brány!

37:26

Po střele Monahana z levého kruhu se o dorážku snažil Ward, k volnému puku mezi kruhy se nakonec neprotlačil ani střílející Monahan. Brankář Söberg tak celou situaci ustál.

36:25

Kanada právě vstřelila branku!
Kanada podruhé v zápase srovnává stav utkání! Na modré čáře se ke střele dostal kapitán Bieksa, jeho dělovku vyrazil brankář Söberg jen před sebe. Následně se k puku dostal důrazný MARK SCHEIFELE a pohotově ho vrátil do brány norského soupeře. Asistence: Kevin Bieksa, Joel Ward.

36:02

Dobrá šance pro Kanadu na druhé straně. Turris se vymotal s pukem na pravý kruh pro vhazování, jeho prudká střela však končí v náruči dobře povyjetého brankáře Söberga.

35:39

Mathis Olimb přenechal puk mezi kruhy svému bratru Kenu Andremu, který z dobré pozice poslal puk jen do lapačky brankáře Reimera. Norové jsou od vstřelené branky jasně lepším týmem.

32:16

Norsko právě vstřelilo branku!
Norové se znovu vrací do vedení! Dobrý pas na modré čáře dostal MADS HANSEN, který se následně mezi dvěma obránci Kanady natlačil sám před brankáře Reimera. Zde si počínal jako nemilosrdný zabiják a přesně umístěnou střelou do pravého horního růžku dokonává celou povedenou akci Norů. Asistence: Mathis Olimb, Nicolai Bryhnisveen.

31:39

Další zajímavá šance Norska. Pokus Trygga z pravého kruhu ale mířil těsně mimo.

29:57

Na opačném konci hřiště přišla nebezpečná střela Roesta a Reimer vůbec nic neviděl. Teď měli Kanaďané štěstí.

29:37

Obrovská šance Kanady a v ní Monahan. Kanadský forvard si najel před Söbergovu bránu a norský gólman mu nastavil lapačku. Jako by ukázal, aby mu ten puk do ní hodil. Přesně tak to i dopadlo.

23:36

Kanada právě vstřelila branku!
Ránu však dostává celý norský tým, protože je vyrovnáno. Od modré napřáhl obránce Ellis a šikovnou tečí změnil směr JOEL WARD. Söberg nestihl reagovat a puk loví poprvé ze své sítě. Kanada tak přeci jen využila přesilovku. Tentokrát už gól platí. Asistence: Ryan Ellis, Sean Monahan.

22:13

Přesilovka pro Kanadu. Mats Trygg vyloučen za držení hole.

19:02

Potrestán je Sörvik za hákování. Norové jsou pouze ve třech.

17:38

Bonsaksen vyloučen za hákování, Kanada má k dispozici další početní výhodu.

15:01

Tak ne, celý stadion se radoval z vyrovnání, ale gól není uznán. V přesilovce vypálil Bieksa a puk se dostal do norské sítě. Jenže rozhodčí viděli postavení hráče v brankovišti a branka proto nemůže platit. Byl to Huberdeau, který tlačil na Söberga. No, dle obrázků a opakovaných záběrů na kostce to vypadalo všelijak. Tak či tak, stav zůstává stejný.

14:31

Tentokrát se bude vylučovat na druhé straně. Sörvik je potrestán za hru vysokou holí.

13:05

Norsko právě vstřelilo branku!
Norsko bleskově využívá přesilovku. ANDERS BASTIANSEN se dostal k vyhranému vhazování, s pukem si najel až před Reimerovu bránu a střelou do horní části kanadské klece otevírá skóre dnešního zápasu. Bez asistence.

13:00

Mackinnon je vyloučen za sekání a Norové si zahrají přesilovku.

11:20

Norsko mělo tutovku. Anders Bastiansen si najel mezi kruhy a tvrdou ránou příklepem provětral Reimerovy betony. Kanadský brankář vůbec nevěděl, kde má puk, ještě před ním nebezpečně dotíral a dorážel Mathis Olimb, ale stav zůstává stejný.

03:26

Až teď se musel Söberg vytáhnout se skvělým zákrokem. Mezi kruhy si najel Kadri a jeho ránu ještě tečoval Hodgson. V končící přesilovce Kanady to byla vůbec největší šance dosavadního průběhu duelu.

01:36

Faulem se však provinil Espeland (podražení) a Kanada si zahraje přesilovku.

Norsko – Kanada

2:3

konec (1:0, 1:2, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. Bastiansen, 33. Hansen (M. Olimb, Bryhnisveen) – 24. Ward (Ellis, Monahan), 37. Scheifele (Bieksa, Ward), 51. Ward (Huberdeau)

Norsko: Söberg (Haugen) – Holös, Bryhnisveen, Espeland, Trygg, Sörvik, Bonsaksen – Lovlie, Röymark, Forsberg – Bastiansen (C), K. Olimb, M. Olimb – Hansen, Olden, Skröder – Stene, Martinsen, Roest – Dahlström, Thoresen. Trenér: Roy Johansen.

Kanada: Reimer (Scrivens) – Bieksa (C), Garrison, Coburn, Myers, Ellis, Gudbranson, Rielly – Schenn, Huberdeau, Mackinnon – Hodgson, Brouwer, Kadri – Turris, Read, Chimera – Monahan, Ward, Scheifele. Trenér: Dave Tippett.

Rozhodčí: Piechaczek (GER), Sidorenko (BLR) – Raming (RUS), Schrader (GER)

Diváci: 7487

Průběh zápasu
1. třetina
01:36
13:00
13:05
14:31
17:38
19:02
Po 1. třetině
2. třetina
22:13
23:36
32:16
36:25
Po 2. třetině
3. třetina
42:49
48:52
50:43
56:44
Konec