Menu

Tenis

Pohár Billie Jean Kingové (krytý tvrdý povrch)

Eugenie Bouchardová – Jana Čepelová

2:0 7:6 (6), 6:3

konec

20.04.2014, 19:09 • Michal Bakoš (@bako_baks) sk

6:3

Bouchardová dokázala mečbal využiť a o všetkom rozhodla!

40-30

Kanadská tenistka má mečbal!

5:3

Janka sa fantasticky ešte snaží so zápasom niečo urobiť. Po prestávke pôjde na víťazstvo v zápase po druhý raz podávať Bouchardová.

5:2

A prvý dokázala využiť. Nie nadarmo sa hovorí, že posledný krok báva tým najťažším. Bouchardová si uvedomuje, že je blízko a značne znervóznela. Jeden brejk je preč.

15-40

No, tak, ešte predsa len nemusí byť koniec. Čepelová má dva brejkbaly.

5:1

Podarilo sa, aspoň čestný gem si Čepelová uhrala. Bouchardová die podávať na ukončenie tohto stretnutia a zabezpečenie víťazstvo v tomto fedcupovom dueli svojej krajine.

40-A

Po tretí krát má v tomto geme Čepelová možnosť ukončiť ho.

5:0

Bocuhardová zakončila túto hru esom, potvrdila tak brejk a od víťazstva v zápase ju delí jediný gem. Čepelová na svojom podaní zabojuje už len o to, aby neodišla s potupným kanárom.

4:0

Dovolím si tvrdiť, že je definitívne vymaľované. Jana po druhý raz v druhom sete stratila svoje podanie a už by sa musel stať zázrak, aby toto zle rozbehnuté stretnutie otočila.

3:0

S menšími problémami, no predsa dokázala Eugenie Bouchardová podržať svoje podanie, potvrdila brejk nadobudnutý v predchádzajúcej hre a jasne kráča za rozhodujúcim bodom.

30-40

Jana bojuje ako levica a má brejkbal.

2:0

Nepodarilo sa jej to, loptička z jej rakety skončila len na páske. Bouchardová je poriadne rozbehnutá, má raketový štart do druhej sady a zastaviť ju bude veľmi ťažké.

40-30

K prvému brejkbalu v druhom sete sa dostala kanadská tenistka. Čepelová ho bude odvracať druhým podaním.

1:0

Prvú hru druhej sady ukončila Čepelová úderom za základnú čiaru. Bouchardová tak zaznamenala úspešný vstup.

7:6

Kanadskej tenistke sa podarilo nesmierne napínavý a dlhý prvý set ukončiť na sieti. Domáce sú tak jeden jediný set od víťazstva v celom zápase a postupu do svetovej skupiny. Naopak, nad našimi nádejami sa začína poriadne zmrákať.

7-6

Jana však kazí, Bouchardovej tretí setbal.

4-3

Minibrejky sú preč. Bouchardová poslala loptičku za základnú čiaru a opäť je to všetko otvorené.

6:6

Tak toto hádam nie. Jana pokazila na sieti úplne jednoduchý volej, ktorým ešte mohla predlžiť túto hru. Nič to však, stále je všetko otvorené. Rozhodne sa v tajbrejku.

40-40

V kľúčovom momente však Bouchardová opäť zabrala naplno.

30-40

Kanadská tenistka v nej predviedla nie príliš podarený kraťas, ktorý Jana bez problémov dobehla a na sieti získala fiftín. Setbal!

5:6

Teraz prichádza na rad medical time našej tenistky, ktorá sa necháva rozmasírovať.

5:6

Tretia nevynútená chyba Eugenie Bouchardovej v rade za sebou daruje celú hru našej tenistke. Jana tak má v prvom sete minimálne istotu tajbrejku.

5:5

Ďalšie komplikácie však kanadský talent nepripustil. Bouchardová dokázala vyrovnať stav prvého setu z 3:5 na 5:5.

4:5

Kanadskej tenistke sa to podarilo! Janka nezvládla ten rozhodujúci krok k zisku setu, čo sa jej stalo aj včera. V bitke o prvú sadu pokračujeme po prestávke podaním Bouchardovej.

3:5

Darí sa to! Jana Čepelová brejkla svoju súperku v najlepšej možnej chvíli, okamžite totiž ide podávať na zisk prvého setu. Pevne veríme, že to naša tenistka zvládne.

15-40

Ďalšia nevynútená chyba kanadskej tenistky. Opäť sú tu dva brejkbaly, už by to chcelo aj využiť jeden z nich.

3:4

Z oboch strán veľmi pekná výmena, po ktorej sa zo zisku fiftínu i celej siedmej hry prvého setu teší naša tenistka. V prvom sete sa tak opäť ujala vedenia.

3:3

Na záver eso. Bouchardová zatiaľ v tomto prvom sete zvláda kritické situácie na výbornú. Opäť dokázala odvrátiť brejkbaly a vyrovnala stav.

A-40

Po odvrátení troch brejkbalov sa Bouchardová prepracovala ku výhode.

40-40

Obrovská škoda. Výborným returnom sa Jana dostala do výhodnej pozície, následne však pokazila jednoduchý úder. Zbytočná chyba.

15-40

Janka sa vyhrabala z hlbokej defenzívy a napokon donútila ona sama chybovať svoju súperky. Ďalšie dva brejkbaly.

2:3

Jana ukázala, že zaútočiť vie aj z backhandu. Presne umiestnenými údermi donútila súperku ku chybe. V tomto geme dokázala odvrátiť dva brejkbaly a napokon to otočila všetko vo svoj prospech.

2:2

Aj v tomto geme musela kanadská tenistka odvracať brejkbal, opäť to však bez väčších problémov zvládla a stav stretnutia vyrovnala.

30-40

Fantastická hra našej Čepelovej, ktorá teraz v poslednej výmene pritvrdila a sériou presných forhendov získava brejkbal.

1:2

Naša tenistka ťažkú situáciu zvládla, zaznamenala štyri získané fiftíny v rade a dokázala si podržať svoje podanie.

1:1

Kanadská tenistka zvládla prvú ťažkú chvíľku v zápase, odvrátila brejkbal našej tenistky a následne otočila priebeh celej hry vo svoj prospech.

30-40

Janka Čepelová má prvý brejkbal v zápase!

0:1

Jana Čepelová vstúpila do zápasu na servise najlepším možným spôsobom. Pre posilnenie sebavedomia je takto suverénne zvládnutý úvodný gem určite dobrým.

E. Bouchardová – J. Čepelová

2:0 7:6 (6), 6:3

konec

Zpět na online