Menu

Další

Tiskové konference

Tlačová konferencia AS Trenčín

konec

27.02.2014, 13:30 • Štadión Na Sihoti, Trenčín • Marián Vychovalý sk

Ďakujeme za pozornosť, zostaňte verní našej stránke a sledujte prenosy z jarnej časti futbalovej Corgoň ligy. (14:01:57)
Prvý ligový duel čaká Trenčanov už v sobotu, o 15:00 nastúpia na domácom štadióne proti MŠK Žilina.
Strelci AS v príprave:
Tomáš Malec 5, Gino van Kessel 4, Jairo a Patrik Mišák po 3,
Peter Kleščík, Peter Čögley, Simon Moses, Roman Sabler a Jakub Holúbek po 2, Karol Mondek a Milan Rundič po 1
Priblížme si priebeh zápasovej prípravy AS.Mužstvo v nej odohralo 12 zápasov s bilanciou 4-2-6 a vyrovnaným skóre 27:27.

Výsledky:

AS Trenčín – SFM Senec 6:0 (4:0)
Góly: 14. Jairo, 18. Malec, 25. Kleščík (11 m), 45. Malec, 82. Mondek, 84. Jairo

AS Trenčín – Spartak Bánovce nad Bebravou 4:0 (4:0)
Góly: 11. Čögley, 20. Moses, 35. Sabler, 45. Sabler

Slovan Liberec – AS Trenčín 2:2 (0:2)
Góly: 65. Delarge, 89. Sackey – 21. Mišák, 34. Rundič

AC Sparta Praha – AS Trenčín 6:3 (2:1)
Góly: 35. Švejdík, 41. Lafata (11 m), 55. Lafata, 62. Rundič (vl.), 64. Kadeřábek, 83. Juliš – 1. Malec, 74. Van Kessel, 82. Mišák

AC Sparta Praha – AS Trenčín 5:1 (1:0)
Góly: 5. Karafiát, 73. Brabec, 76. Sýkora, 80. Schick, 87. Sýkora – 71. Moses

1. FC Slovácko – AS Trenčín 5:3 (1:1)
Góly: 21. L. Došek, 54. Ramón (vl.), 55. Kerbr, 59. Holek, 85. Havlík – 32. Jairo, 56. Van Kessel, 70. Van Kessel

FC Zbrojovka Brno – AS Trenčín 2:0 (1:0)
Góly: 45. Malík, 48. Pernica

Cracovia Krakov – AS Trenčín 2:1 (2:1)
Góly: 21. Dudzič, 28. Bernhardt – 7. Čögley (11 m)

FC Vaslui – AS Trenčín 1:2 (0:2)
Góly: 90. Antal (11 m) – 22. Malec (11 m), 33. Holúbek

Karpaty Ľvov – AS Trenčín 2:2 (1:2)
Góly: 5. Bartulovič, 71. Vasin (11 m) – 19. Mišák, 20. Van Kessel

Chang-čou – AS Trenčín 2:1 (2:0)
Góly: 16. Macena, 42. Angan – 60. Malec

AS Trenčín – MFK Dubnica 2:0 (0:0)
Góly: 63. Kleščík, 75. Holúbek
Cez prestávku bol záujem zo strany Žiliny o pilier trenčianskej defenzívy Petra Klešíčka. Generálny manažér Rybníček situáciu popísal takto: "Peter je doslova otcom našej kabíny. Budeme robiť všetko pre to, aby sme si ho udržali. On určite má na to, aby si niekde vyskúšal lepšiu súťaž. Momentálne sme sa ho vzdať nemohli."
Položili sme otázku trénerovi Ševelovi, nakoľko je rád, že sa do tímu vrátil počas prestávky Holanďan Van Kessel, ktorý bol jeden z najlepších hráčov tímu na jeseň. "Gino bol v jesennej časti jeden z najlepších hráčov v produktivite. Jeho návrat značí, že sa tu asi cítil dobre. Ja som rád, že ho budem v tíme mať a verím, že pomôže tímu a spoločnými silami posunieme mužstvo vpred," povedal Ševela.
Generálny manažér o cieľoch tímu: "Bol by to teraz čistý alibizmus, keby sme povedali, že nechceme Európu. Zisk z jesene nás na to predurčuje. Celý klub si túto situáciu v dobrom slova zmysle privodil. Minimálne druhé miesto chceme obhájiť, nasvedčuje tomu aj zloženie kádra."
"Klamal by som, keby som povedal, že to nie je špecifické. Boli tu obaja tréneri, bol tu útočník William, samotný zápas ukáže, či to bude pre nás výhoda alebo naopak. Možno budeme vedieť eliminovať jeho silné stránky. V sobotu nebudeme kamaráti, pôjdeme za jasným cieľom – vyhrať," komentoval tréner AS fakt, že v sobotu nastúpi v Trenčíne Žilina.
Tréner Martin Ševela: "Každému hráčovi, ktorý príde, sa snažíme pomôcť. Nechodia tu hráči, ktorí by sa tu chceli len ukázať. Chceme im pomôcť v ich vývoji, snaha musí prísť aj z ich strany. Je to spojená nádoba. Som s novými hráčmi spokojný a všetci sú pripravení zasiahnuť do jarnej časti."
"Chceme si zachovať svoju tvár a tešiť fanúšikov nášho klubu peknou hrou. Každý z nás túži dostať sa do európskych líg," povedal brankár Miloš Volešák.
Kapitán tímu Miloš Volešák: "Priprava bola veľmi dobrá, veľmi sa tešíme. Pozerať sa budeme iba na seba a iba dopredu. Verím, že už od prvého sobotného zápasu sa nám bude dariť."
Ševela:" V Turecku sme neskôr mali možnosť trénovať v kvalitných podmienkach, verím, že sme dobre prichystaní na jarnú časť. Až samotná liga ukáže ako na tom sme, ale sme odhodlaní bojovať v každom zápase, doma i vonku."
SLovo dostal tréner Ševela: "Na začiatku sme volili slabších súperov, v ďalšej fáze sme sa chceli porovnať s najlepšími v Čechách i Európe. Pomohlo nám sústredenie v Nymburku, kde nás trochu prefackala SParta Praha, chceme sa z toho poučiť."

Štatisticky si popíšme zmeny v kádri.

Odchody:
Stanislav Lobotka – Ajax Amsterdam (hosťovanie)
Adrián Chovan – Nové Mesto nad Váhom (hosťovanie)
Marek Frimmel – Nové Mesto nad Váhom (hosťovanie)
Gabriel Bezák – Senec (hosťovanie)
Martin Jurica – Nemšová (hosťovanie)
Michal Ranko – Nemšová (hosťovanie)
William Alves de Oliveira – Žilina (ukončenie hosťovania, prestup z Botafoga)
Tomáš Brigant – Zbrojovka Brno (voľný hráč)
Róbert Mazáň – FC Senica (voľný hráč)

Príchody:
Kingsley Madu – Nigéria U20 (prestup)
Moses Simon – Nigéria U20 (prestup)
Jairo de Macedo da Silva – Madureira, Brazília (hosťovanie s opciou)
Lukáš Ďuriška – FC Mosta, Malta (návrat z hosťovania)
Matúš Opatovský – Nemšová (návrat z hosťovania)
Vekom prišli traja mladí hráči, podľa Rybníčka však kvalitou budú mať čo povedať do hry, pozitívne ich prijala kabína, generálny manažér AS verí že budú ozdobou súťaže. Klub chce podľa neho stúpať, byť konkurencieschopní, dodávať pozitívnu energiu, lebo Trenčín produkuje futbal, ktorý má svoju hlavu a pätu, krôčik po krôčiku sa chcú v klube posúvať ďalej.

Rybníček poďakoval hráčom aj divákom, verí že sa všetci tešia na prvý zápas jarnej časti. Chce dobre reprezentovať mesto Trenčín a zabojovať o pohárovú Európu. Došlo podľa neho k minimálnym posunom v kádri, snažili sa konkurenciu v mužstve zachovať.
Generálny manažér Rybníček privítal zúčastnených, popísal situáciu v ktorej sa ocitol klub prvýkrát, je unikátna v tom, že klub je prvýkrát po jeseni na druhej pozícii. Pre klub je to výzva, chce nazbierať ďalšie cenné skúsenosti.
Tlačovej konferencie sa zúčastnia – Róbert Rybníček, generálny manažér AS Trenčín, hlavný tréner Martin Ševela, kapitán tímu – brankár Miloš Volešák, obranca Peter Kleščík a stredopoliar Aldo Báez.

V úvode tlačovej konferencie predstavili zástupcovia klubu prezentačné video, ktoré pripravili pre fanúšikov. Aj vy máte možnosť pozrieť si ho na tomto odkaze:
https://www.youtube.com/watch?v=T2Xalgf2exg&list=UUfWuEL-3qZHJD9SWTdGpzoQ

Súpiska mužstva pre jarnú časť Corgoň ligy:

Brankári: Miloš Volešák, Igor Šemrinec, Róbert Bačík
Obrancovia: Lukáš Skovajsa, Milan Rundić, Daniel Bednárik, Peter Čögley, Peter Kleščík, Ramón Rodríguez da Silva, Kingsley Madu
Stredopoliari: Damián Bariš, Patrik Mišák, Aldo Omar Baéz, Moses Simon, Jakub Holúbek, Karol Mondek, Lukáš Ďuriška, Matúš Bero, Haris Hajradinović, Matúš Opatovský
Útočníci: Tomáš Malec, Gino van Kessel, Jairo de Macedo da Silva
Kým sa oficiálne tlačová konferencia začne, predstavme si vedenie trenčianskeho klubu.

Predseda predstavenstva a generálny manažér: Róbert Rybníček
Podpredseda predstavenstva: Ling Tshen La
Komerčný riaditeľ: Ron de Bot
Marketingový manažér: Igor Schlesinger
PR a média manažér: Martin Galajda
Manažér mládeže: Pavol Cobori
Zdravíme vás z kongresovej sály hotela Elizabeth v Trenčíne, kde zástupcovia futbalového klubu AS Trenčín prichystali tlačovú konferenciu pred jarnou časťou Corgoň ligy. Počas nasledujúcich minút vám priblížime priebeh zimnej prípravy, pohyby v kádri a vízie a ciele, s akými trenčianski futbalisti vkročia do zápasov jarnej časti.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:30.

Tlačová konferencia AS Trenčín

konec