Menu

Další

Curling - MS juniorek

Švédsko - Česko

2:7

konec (0:1, 0:0, 0:0, 0:1, 0:3, 2:0, 0:1, 0:1, X:X, X:X)

27.02.2014, 19:00 • Waldhaus Arena, Films • Jaroslav Svoboda (@JarSvoboda)

8

A dobrá zpráva českým fanouškům! Holky vedou nad Švédkami 7:2 a ty zápas končí! Výborně, děvčata, první výhra je doma, a teď na ni navázat v dalších zápasech!

7

Sedmý end přináší další bod českému týmu, Iveta Janatová zahrává jedničku a vedení o čtyři body tři endy před koncem vypadá již velmi nadějně. Teď hlavně nepustit Švédky k většímu bodovému zisku.

6

Tak přichází po pauze malá komplikace, Švédky získávají v šestém endu dvojku, jenže i tak – výhoda posledního kamene přechází na český, který určitě bude chtít bodovat, popřípadě uhrát čistý end.

5

To je vývoj zápasu, který se nám musí líbit! Švédky znovu chybují a tým Zuzky Hájkové vede již 5:0!!! Trojka při výhodě posledního kamene na straně soupeřek se vidí opravdu málokdy, nicméně včera zahrály proti Kanadě při výhodě soupeřek dokonce čtyřku, na výhru to žel nestačilo. Teď už to doufejme český tým zvládne!

4

Výhoda posledního kamene tak sice zůstává na straně soupeřek, ale české hráčky vedou 2:0 a mohou hrát uvolněněji.

4

Výborně, výborně! Tým Zuzky Hájkové získává další jedničku, tentokrát ale při výhodě Švédek! A po 4. endu tak vedou české reprezentantky již 2:0!

3

Historie se opakuje a Švédky znovu zahrávají opět čistý end, takže se stav nemění.

2

V druhém endu jsme viděli tzv. "black end", tedy čistý end, ve kterém žádný z týmů nebodoval. Neznamená to, že by třeba Švédky nedokázaly zahrát poslední kámen čistě do kruhů, jen tak zahrát nechtěly. Zisk jedničky totiž týmům při výhodě posledního kamene často nestačí, takže Švédky budou v dalším endu zkoušet štěstí a uhrát víc než jeden bod. Češky samozřejmě zase budou proti.

1

Do vedení ve svém zápase jde po 1. endu také Dánsko, které tedy vede nad USA 1:0. Nicméně Dánky bodovaly při výhodě USA.

1

Český tým získává na úvod zápasu jedničku a jde tedy do těsného vedení. To není vcelku nic neobvyklého, jen je potřeba teď odvrátit švédský útok na větší bodový zisk než jedničku.

Výhodu posledního kamene v úvodním endu budou mít české hráčky. Tak snad jim to přinese tentokrát štěstí! Zápas začíná.

Švédsko - Česko

2:7

konec (0:1, 0:0, 0:0, 0:1, 0:3, 2:0, 0:1, 0:1, X:X, X:X)

Zpět na online