Menu

Fotbal

Belgická Jupiler Pro League

Standard Lutych – SV Zulte-Waregem

1:0

konec (0:0)

28.04.2013, 18:00 • Michal Šíma

Tipsport: 1.73 3.67 4.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec. Standard Lutych vítězí nad vedoucím týmem tabulky Waregemem 1:0 díky penaltě Batshuayiho. Domácí se tak přibližují svému dnešnímu soupeři na rozdíl pouhých dvou bodů a je třetí. Waregem zůstává první o bod před Anderlechtem, který dnes prohrál v Bruggách. Neskutečně vyrovnaná skupina o titul v belgické lize slibuje nervydrásající podívanou v posledních čtyřech zápasech. Prvních pět týmů je naskládaných v bodových rozestupech, jediný, kdo výrazněji ztrácí, je Lokeren. Ode mě je to dnes vše, přeji vám hezký večer. (19:59:51)

Konec zápasu.

90+5

Tucudean mohl z brejku definitivně rozhodnout, ale na dlouhou nohu netrefil branku!

90+4

Dokonce i brankář Bruzzese bojuje v šestnáctce Lutychu! Po několika odrazech dokonce sám centroval z levé strany. Následná střela jednoho z jeho spoluhráčů letí hodně nad.

90+3

Opare skluzem zastavil postup Trajkovskiho. Vhazování pro Waregem.

90+2

Běží už druhá minuta nastavení. Kawashima ve spolupráci se stopery řeší další centry směřující převážně na Leyeho.

90

Zřejmě největší šance Waregemu v dnešním zápase! Po vyhraném hlavičkovém souboji jednoho z útočníků se ke střele z voleje dostal D'Haene, ale z hranice šestnáctky nepřekonal rychle se přesunujícího Kawashimu!

89

Kawashima vyboxoval další roh Waregemu až na svého krajana Ona v brejkové pozici. Bruzzese byl rychle venku z branky a poté, co si Ono kopl míč před beka mu jej uzmul.

88

Tucudean dvěma ostrými, ale čistými skluzy vybojoval zdánlivě ztracený balon, následně si ale ukrojil příliš velký krajíc a mezi třemi obránci neprošel.

87

Poslední střídání Lutychu. Kouč Rednic stahuje dnešního jediného střelce M'Pokua a na plac posílá Ibrahima Cissého.

86

Opare přizvedl další vysoký balon na Leyeho. Poslední se míče přesto dotkl útočník Waregemu. Následovat bude proto odkop od branky.

85

Bulot se těžce sbírá po jednom ze střetů. Ke vhazování se mezitím chystá Diabaté.

84

Dva rohy Berriera, několik vrácených míčů zpět do vápna, ale opět žádné nebezpečí pro branku Lutychu. Hráči v červeném ve své šestnáctce zatím kralují.

82

Ono se hnal do brejku po další nepovedené standardce hostů. Berrier uplatnil velké zkušenosti a japonského rychlíka tělem odzbrojil.

81

Ve stejný moment střídá i Waregem. Naessens přijde místo Colpaerta.

81

Střídání domácích. Tucudean nahradí Batshuayiho.

79

Delaplace se protáhl po podél pravé lajny až skoro k šestnáctce, odcentroval, ale Opare míč odhlavičkoval.

78

Leye opět proti přesile neuspěl a po dvou přesných přihrávkách se dostával do brejku Standard. Batshuayi byl však v ofsajdu.

77

Snaha Waregemu o vyrovnání se nepotkává s pochopením u hráčů Lutychu, kteří zatím brání s velkým přehledem.

76

Leye se při výskoku provinil útočným faulem. Kawashima bude vykopávat.

75

Berrierovu střelu domácí zblokovali na roh.

74

K velkému sólu se nyní nadechl Conté. Obešel tři soupeře a mířil do šestnáctky. Těsně před ní musel zatáhnout za záchrannou brzdu Kanu a dostává za to žlutou kartu.

73

Vainqueur narazil do Leyeho jako do zdi. Po odpískaném faulu budou mít domácí dost klidu na rozehrávku.

72

Souboj v opačném gardu si vyzkoušeli Leye a Kanu. Stoper domácích na pravém křídle se neprosadil proti bránícímu hrotovému útočníkovi Waregemu.

71

Buyens si píchl míč před sebe a Delaplace tak přišel se svým skluzem už jen ke kotníkům záložníka Lutychu. Jasná žlutá karta.

70

Střídá i trenér Waregemu Francky Dury. Trajkovski nahrazuje Malandu Adjeho.

69

Ono v první akci zkoušel vybojovat roh. Nakonec z toho bud jen odkop od branky.

69

Leye si v souboji s Arslanagicem kopl míč příliš před sebe. Kawashima bude vykopávat.

68

Další standardka pro hosty. Berrierův centr odhlavičkoval první bránící hráč, konkrétně Vainqueur.

67

Šance Waregemu! Propadlý centr se dostal až k Hazardovi, který z levé strany natáhl k hodně tvrdé, leč o nepřesné střele. Míč jako dělová koule proletěl napříč malým vápnem.

66

Lutych zřejmě trochu pozměnil rozestavení. Japonec Ono se zařadil na pravý kraj zálohy, Batshuayi zůstane po odchodu Ezekiela na hrotu osamocený.

65

Mircea Rednic poprvé střídá. Odchází Ezekiel, přichází Ono.

64

Centr na přední tyč obránci Lutychu odvrací.

64

Hazard vybojoval rohový kop pro hosty.

63

Batshuayi jen přibrzděn Malandou Adjem, v akci pokračuje M'Poku a poté Ezekiel. Obrana Waregemu se stihla zformovat a Bruzzese následně chytá vysoký centr na jednoho z útočníků.

61

Buyensova trestuhodná ztráta před vlastní šestnáctkou zůstala nepotrestána. Z celého útoku nakonec hosté vytěžili jen velice nedůraznou střelu Contého.

60

Malanda Adje dvakrát zastavil rodící se brejk Lutychu. Po předávce míče Berrierovi centroval Hazard. Opět žádné nebezpečí pro branku střeženou Japoncem Kawashimou.

59

De Fauw dlouho držel míč u pravé lajny. Jeho rozhazování rukama však znamenalo jediné – nemám komu. Proto vrací hru na stopery.

58

Colpaert tentokrát hodně důrazný v souboji s Ezekielem. Po útoku Waregemu a centru Contého si Opare nikým neatakován dovolil malou domů přes napříč celým vápnem.

57

Dva rohy Waregemu, žádné nebezpečí pro domácí.

56

Berrier se hnal v podstatě sám na Kawashimu, ale v dlouhém sprintu s balonem neměl šanci proti mnohm rychlejšímu Diabatému, který poté míč odkopl.

55

Už to mohlo být o dva góly! Ezekiel pláchl na pravé straně Colpaertovi, předložil míč Batshuayimu, který tváří v tvář Bruzzesovi zaváhal a ani nevystřelil. Zakončení tak vyšlo na Bulota, který už blok zesílený o dva beky neprostřelil.

54

Špatně zahraný roh Standardu končí po těžkopádné kombinaci na pětníku snad čtyřmetrovým ofsajdem Batshuayiho.

52

Delaplace centroval do vápna Lutychu, kde se rval Leye, ale Kanu byl důraznější. Hned poté šli dokonce tři na jednoho domácí, ale zřejmě Ezekiel totálně zkazil celou velmi nadějnou akci mizernou přihrávkou.

51

Ze země se pomalu sbírá Batshuayi po úderu loktem od jednoho z hostů. Po ošetření a zastavení krvácení z nosu bude zřejmě v pořádku.

50

Další útok Lutychu hasí De Fauw odkopem do autu. Opare bude vhazovat.

48

Standard právě vstřelil branku!

Sám faulovaný PAUL-JOSÉ M'POKU bezpečně proměňuje a otevírá skóre dnešního zápasu. Bruzzese riskl opačnou stranu, než kam mířila střela.

48

Uvidíme penaltu! M'Poku prchl Contému, který jej v šestnáctce podkopl!

46

Hned z prvního útoku mohli udeřit domácí! Batshuayi dostal míč do běhu a levačkou pořádně protáhl Bruzzese! Balon se po jeho zásahu šoural do branky, ale obránci Waregemu včas přiběhli a odkopli jej do bezpečí.

46

Začal druhý poločas.
První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Vyrovnaná bitva se odehrává převážně ve středu pole a šancí je pomálu. Zřejmě největší příležitosti měl po standardních situacích domácí stoper Kanu, ale hlavou ani jednou nezamířil přesně. Uvidíme, zda druhý poločas bude bohatší jak na góly, tak celkově na ofenzivní snahy obou týmů.

První poločas skončil.

45+1

Oba stopeři Standardu si naskočili na hlavičku na malém čtverci a zřejmě si i navzájem trochu překáželi. Míč jde nakonec z čela Kanua nad branku.

45

Přímý kop také pro domácí. M'Poku bude kopat ze třiceti metrů.

44

Berrier to zkusil z úhlu přímo na bránu. Zeď střelu trochu ztlumila a Kawashima měl už snadnou práci.

43

Hazard si vynutil faul na Oparem. Standardka pro Waregem půl metru od rohu vápna.

42

Drobná kontroverze mezi M'Pokuem a D'Haenem, který utržil v hlavičkovém souboji zřejmě nějaký úder, protože běží za lékařem. Je potřeba zastavit krvácení z malé tržné rány.

41

Leye hodně přecenil sprinterské schopnosti Contého. Tuhle kolmou přihrávku by nedoběhl ani Forrest Gump.

40

Dlouhatánský nákop na Leyeho neměl naději na úspěch. Kdyby Arslanagic prohrál hlavičkový souboj, musel by hrotový útočník Waregemu přejít ještě přes další dva obránce.

38

Žlutou kartu dostává také Bulot, který po vysokém míči sáhl rukou. Hodně zbytečný trest pro pravé křídlo Lutychu.

37

Malanda Adje dostává žlutou kartu za faul na Buyense.

37

Souboj Delaplace kontra Bulot u pravé postranní lajny vyznívá lépe pro záložníka hostů.

36

Trochu kostrbatá kombinace Lutychu na hraně šestnáctky končí střelou z první v podání Vainquera. Kapitán Standardu byl v záklonu a balon tak letí vysoko nad.

35

Batshuayi napřáhl z pětadvaceti metrů. Přízemní střela nebyla ani razantní, ani přesná.

34

M'Poku vytěžil z minima maximu, když si v obležení protihčáů vymodlil faul na De Fauwovi. Bulotova další výzva do šestnáctky zůstala opět nevyslyšena.

33

Hazard si rozběhl podél levé lajny, narazil si s Berrierem, ale dostal od něj příliš dlouhou přihrávku, kterou už nestihl ve hřišti. Kawashima obstará odkop od branky.

31

Po rohovém kopu zachyboval na hraně vápna jeden z bránících hráčů, přišel o míč a zřejmě Batshuayi pálil tvrdě po zemi. Bruzzese tentokrát zasáhl přesvědčivě.

30

Bruzzese nyní zabrnkal na nervy všech hostujících hráčů, když nechytil poměrně snadný centr z pravé strany. K jeho štěstí se balon odrazil až do zámezí.

29

Centr Godeaua hráči v červeném odvrací. Zatím nesledujeme příliš pohledný fotbal a co se týče brankových příležitostí, vše zůstává pouze u náznaků.

28

Delaplace si dal při náznaku přečíslení balon příliš daleko od nohy a poté narazil do zdi jménem Kanu.

27

Centr Hazarda sice Vainqueur promáchl, ale Kawashima byl pozorný a ztlumený míč v klidu chytá.

27

Další faul domácích. Buyens povalil Hazarda a Waregem bude zahrávat další přímý kop.

26

Už jsem chtěl napsat, že se zatím nehraje příliš tvrdě, když Vainqueur zajel do Contého. Ve se obešlo bez žlutého napomenutí.

25

Bulotův centr našel jen hráče v zeleném.

25

Na druhé straně to už roh bude po zásahu D'Haeneho.

24

Arslanagic dobře vytlačil Leyeho ze střeleckého úhlu při souboji jeden na jednoho. Nebude z toho ani roh, což si žádal Leye, ale odkop od branky.

23

Dlouhý nákop si Conté zpracoval rukou. Kawashima bude vykopávat.

22

Delaplace kombinoval ve středu hřiště a Malandou Adjem. Míč dostali až ke Contému, který ztrácí. Následně však dobře zabojoval Leye a vynutil si faul. Přímý kop kouske za půlkou pro Waregem.

21

Buyens pěknou kolmicí našel M'Pokua, který už ve vápně zkoušel levačkou trefit bližší horní roh. Trefil jen boční síť, což rozlítilo trenéra Lutychu Rednice.

20

Standardka Lutychu z pravé strany, kterou zahrával znovu Bulot nebyla nebezpečná. Domácí však zůstávají v útoku.

18

Velké zmatky u branky Standardu! Nejprve Hazard centroval a před Leyem dvakrát výborně zasáhl Kanu, ale poté M'Poku zpětnou přihrávkou namazal znovu Hazardovi, který tentokrát poslal míč po zemi Godeauovi, jenž z dvaceti metrů těsně míjí!

17

Diabaté se po přiťuknutí od M'Pokua odhodlal k ráně pravačkou z dobrých třiceti metrů. Střele nechyběla razance, ale zato pár metrů v přesnosti.

16

Napodruhé už si Buyens počínal čistě, když ramenem odstavil Berriera a nechal přihrávku na francouzského středopolaře spadnout do autu.

16

Buyens podkopl Hazarda. Rozehrávka z půlky pro hosty.

15

Odražený míč si našel M'Poku a hned z voleje vypálil, rána neprošla hradbou těl na hranici vápna.

15

Znovu Ezekiel v souboji u autové lajny. Tentokrát fauloval Colpaert a Bulot zřejmě pošle další dlouhý centr do šestnáctky Waregemu.

14

Za dlouhým autem Diabatého se hnal Ezekiel, ale pomohl si útočným faulem na křižujícího De Fauwa.

13

Vainqueur po odehrání balonu před Berrierem nezazmatkoval, povedenou kličkou se zbavil dalšího hráče a předal míč Buyensovi. U něj protiútok Lutychu skončil.

12

Hazard se probil po pravé straně, trochu nechtěnou kličkou se zbavil Diabatého a odcentroval. Domácí odkopli míč těsně před nabíhajícím Berrierem, který měl už napřaženo k tvrdé ráně z hranice vápna.

11

Vainqueur sportovně odevzdal míč rozhodčího až ke Bruzzesovi. Následně rozehrává D'Haene.

10

Tvrdá, ale nezaviněná srážka Godeaua zřejmě s Oparem na půlící čáře. Opare je na tom hůře a bude potřebovat ošetření.

9

Malanda Adje odvrátil centr M'Pokua na roh. Na následný centr si znovu naskočil Kanu, ale tentokrát nemířil přesně.

8

Centr záložníka Standardu našel Kanua, který velmi nebezpečně hlavičkoval! Bruzzese si poradil na poslední chvíli!

7

Právě Bulot byl faulovaný ve výskoku zřejmě Colpaertem a bude zahrávat přímý kop z pravé strany.

6

Další akci Waregemu založil kapitán De Fauw, jeho druhý dotek s míčem skončil neslavně a v útoku jsou domácí, konkrétně Bulot, který vybojoval aut na soupeřově polovině.

5

Tak jsem to zakřikl! Berrier se po prostrčení balonu do vápna dostal do zajímavé pozice, ale byl už ve velkém úhlu a jeho rána levačkou se nevešla mezi tři tyče.

4

Úvodní minuty jsou spíše zahřívací. Ani jeden z týmů se nedostává na dostřel. Nyní znovu M'Poku dobře zapracoval do obrany a na levé straně zastavil Contého.

2

Leye zkoušel vymyslet nějakou kulišárnu na M'Pokua, neměl ale rychlost, a tak si křídelník Lutychu poradil.

1

Malanda Adje získal míč pro Waregem v zelených dresech. Delaplace vzápětí ztrácí kvůli nepřesné přihrávce.

1

Výkop mají domácí. Batshuayi poslal míč na Opareho, který vrací na stopery Arslanica a Kanua.

1

Utkání právě začalo.
Na stadionu Maurice Dufrasneho je vše připraveno, hráči nastupují. Začneme za chvíli.
Dobrý podvečer. Dnes nás čeká další zápas belgické ligy, skupiny o titul, kde se spolu utkají Standard Lutych a Waregem.

Standard Lutych je aktuálně na čtvrté příčce. Ve vyrovnané nadstavbové části však ztrácí jen pět bodů na vedoucí příčku, kde se nachází právě Waregem. Bod potom svěřence trenéra Rednice dělí od pozice pro Evropskou ligu. V posledním zápase odešel Standard poražen ze hřiště Lokerenu, kde schytal debakl 1:4. Tým kapitána Van Damma bude určitě chtít na tento výpadek zapomenout a navázat na předchozí velmi dobré výkony.

SV Zulte Waregem je překvapivě vedoucím celkem šestičlenné elitní belgické společnosti. Mohou za to dvě poslední vítězství. Waregem nejprve přestřílel Bruggy 4:3 a před týdnem se vyhoupl ve vzájemném zápase před Anderlecht, když díky brankám Leyeho a Malandy vyhrál 2:1. Do konce soutěže však ještě zbývá pět kol a před svěřenci trenéra Duryho je ještě hodně práce, pokud chtějí udržet současné senzační umístění.

Vzájemné zápasy v letošní sezoně jsou vyrovnané. V červenci se radoval po vítězství 1:0 venku Waregem, v listopadu se oba celky rozešly smírně 0:0 a naposledy před dvěma týdny vyhrál Lutych 4:3.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Standard Lutych – SV Zulte-Waregem

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 48. M'Poku (pen.)

Karty:   38. Bulot (STA), 74. Kanu (STA) – 37. Malanda Adje (WAR), 71. Delaplace (WAR)

Standard Lutych: Kawashima – Opare, Kanu, Arslanagic, Diabaté – Bulot, Buyens, Vainqueur, M'Poku (87. Cissé) – Batshuayi (81. Tucudean), Ezekiel (65. Ono)

SV Zulte-Waregem: Bruzzese – De Fauw, Colpaert (81. Naessens), D'Haene, Godeau – Conté, Malanda Adje (70. Trajkovski), Berrier, Delaplace, Hazard – Leye

Rozhodčí: Pots – Carmeliet, Rys