Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HC´ 05 Banská Bystrica – HK Skalica

5:2

konec (1:1, 1:1, 3:0)

20.11.2012, 18:00 • Majkl Petruška sk

Skončil sa zápas 22. kola Tipsport extraligy, výhrou domácej Banskej Bystrice nad Skalicou 5:2.

V tretej tretine sme videli lepší hokej, aj viac šancí na strane Banskej Bystrice, ktorá svoju aktivitu pretavila v 3 góly, a tak sa nakoniec domáci tešili z víťazstva.

Ďakujem za pozornosť, a prajem príjemný zvyšok večera. (20:07:15)

60:00

Koniec zápasu.

59:33

Petro získal puk na modrej čiare vo vlastnom pásme, dostával sa do samostatného nájazdu, ale v poslednej chvíli spadol, pokúšal sa zakončiť na zemi, ale to sa mu nepodarilo.

59:00

Hudecovi s Handzušom sa podarilo dostať s pukom v oslabení až k Trenčanovi, ale tam už o puk prišli.

58:43

Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Radomír Heizer za hákovanie.

58:00

Skaličanom ostávajú už len dve minúty na to, aby ešte niečo urobili so skóre, ale vyzerá to tak že domáci hráči by si mali trojgólový náskok udržať.

57:07

Pálffy sa dostal do samostatného úniku medzi dvoch obrancov, ale jeho pokus vyráža domáci brankár Slipčenko, ktorý si vykorčuloval z bránkoviska aby zmenšil Pálffymu strelecký uhol.

56:35

Češíková strieľaná prihrávka hľadala Kubku pred Trenčanom, ale Sloboda puk zblokoval, a ten tak skončil na ochrannej sieti.

56:00

Domáci hráči sa usadili v útočnom pásme, ale chýbala im strela, nakoniec Styk našiel Handzuša stojaceho pri Trenčanovi, ale domáci hráč nedokázal pretlačiť puk za chrbát brankára hostí.

54:43

Dvojité vylúčenie na strane Skalice, na trestnú ľavicu odišli Ivan Jankovič za hodenie hokejky, a Lukáš Kozák za držanie. Domáci tak majú k dispozícií presilovku 5 proti 3.

54:16

Banská Bystrica dala gól!
Domáci hráči sa dostali do protiútoku, puk získal JÁN SÝKORA v obrannom pásme puk, následne si s ním nakorčuloval až do kruhu, a tam napriahol na prudkú strelu, ktorá bola umiestnená tesne k ľavej žrdke, Trenčan nemal šancu. Asistencia: Radomír Heizer.

53:10

Presilovková formácia Pálffy-Kutálek-Stieler teraz narobila poriadne problémy brankárovi Slipčenkovi, Pálffy našiel na modrej Kutálka, ten našiel ideálne postaveného Stielera, ale jeho strelu chytá rýchly Slipčenko, ktorý sa dokázal veľmi rýchlo presunút k ľavej žŕdke a puk vykryť.

52:03

Skalica usadená v útočnom pásme, prudká Ďatelinkova strela ale minula bránku Slipčenka, následne domáci hráči dokázali puk vyhodiť až k Trenčanovi.

51:30

Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Juraj Petro za držanie hokejky.

50:58

Ďalšie zakázané uvoľnenie domáceho celku, vhadzovať sa bude pred Slipčenkom.

49:08

Spielova nebezpečná strela na opačnú žŕdku Slipčenkovej brány, ale puk tesne míňa domácu bránku.

48:08

Vylúčenie Banskej Bystrice, na dve minúty si odchádza oddýchnuť na trestnú lavicu Matej Češík, ktorý inkasuje trest za podrazenie.

46:42

Banská Bystrica dala gól!
Nádherná presilovková kombinácia presilovkovej formácie Banskej Bystrice, Lukacevic dotiahol puk do pásma, následne ho poslal na Handzuša, ktorý našiel Styka, jemu prihrávka veľmi nevyšla, ale nakoniec skončila na hokejke NEDA LUKACEVICA, a ten strelou z uhla prestrelil brankára Trenčana. Asistencie: Michal Styk a Michal Handzuš.

45:46

Vylúčenie Skalice, na trestnú odchádza Michal Klejna za hákovanie.

44:49

Kutálek teraz prehadzoval puk z poza bránky, ale hostia o puk prišli, a tak sa do útoku rútil Lunter, ale jeho výlet sa skončil v strednom pásme, následne opäť pri puku hráči Skalice.
Dnešné stretnutie sleduje 1525 divákov.

43:28

Skalica sa usadila pri presilovej hre v útočnom pásme, ale po strele Vyrúbalíka sa domáci hráči oslobodili vyhodením puku až k brankárovi Trenčanovi.

42:34

Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Lukáš Bambúch za napadnutie.

42:10

Do príležitosti sa dostal Steiler, tlačil sa na Slipčenka, ale ten jeho strelu chytá, následne si svojho brankára bránil domáci obranca Bambúch, ale nedovolene, rozhodca tak bude vylučovať.

41:34

Banská Bystrica dala gól!
Domáci hráči sa opäť dostávajú do vedenia. MÁRIO LUNTER si prekorčuloval cez celé útočné pásmo, položil si obrancu, a prekonal brankára Trenčana. Bez asistencie.

41:25

Pálffy hľadal pred Slipčenkovou bránou Slobodu, ale nenašiel ho.

40:27

Handzuš našiel v strednom pásme Luntera, ale ten puk len nahodil do útočného pásma, kde oň vzápätí prišiel.

40:01

Začala tretia tretina.
Skončila sa druhá tretina zápasu, v druhej tretine sme videli taktiež po jednom góle, a opäť to bol hokej bez veľkého množstva nebezpečných akcií. Prvý gól v druhej tretine strelil domáci obranca Lukáš Bambúch, a vyrovnanie zo strany Skalice prišlo v 40. minúte, "gólom do šatne" a to zásluhou Tibora Kutálka.

40:00

Druhá tretina skončila.

39:09

Skalica dala gól!
Obrovská chyba Banskej Bystrice, chybné vyhodenie puku po mantineli, a je vyrovnané. TIBOR KUTÁLEK získal puk, napriahol medzi kruhmi, a puk skončil v Slipčenkovej bráne. Bez asistencie.

38:25

Dobrá strela Kutálka od modrej čiary, ale Slipčenko vyrazil puk pravým betónom, a zabránil tak vyrovnaniu skóre.

37:57

Obojstranné vylúčenie, na trestnú ľavicu odíde domáci Nikita Kolesnikovs za vrazenie na mantinel, a za hostí to je Juraj Bezúch za hrubosť.

37:02

Novajovský poslal odrazom od mantinelu puk na Handzuša, tomu sa však puk zamotal medzi nohy, a tak nedokázal spracovať puk, a hráči Skalice mu ho zobrali.

35:46

Jankovič držal puk v útočnom pásme, nakoniec sa odvážil k strele, ale jeho bekhendovú strelu Trenčan vyráža.

33:52

Handzuš výborne našiel Ketnera, ten keby strieľa z prvej tak je Trenčan bez šance, ale nestalo sa tak, a tak sa stav nemení.

31:42

Nebezpečná strela Slobodu, ktorú domáci brankár vyrazil, a následne sa Steiler snažil pretlačiť puk za domáceho brankára, ale ten puk nakoniec chytá.

30:28

Lukačevič sa ocitol sám v útočnom pásme, obtočil sa okolo Kozáka, ale ten mu v poslednej chvíli vypichol puk, a znemožnil tak streliť domácemu hráčovi druhý gól v dnešnom zápase.

29:29

Češík dostal puk za bránou Trenčana, pred bránkou hostí stál osamotený Heizer, ktorý si pýtal prihrávku, ale tá prišla neskoro, a tak ho obrancovia hostí odzbrojili od puku.

28:50

Vylúčenie Skalice, na trestnú odišiel Juraj Bezúch za krosček.

28:25

Pálffy dotiahol puk do útočného pásma, elegantne sa vyhol obrancovi domácich, ale následne nemal komu prihrať, a tak odišiel striedať.

27:34

Hudec hľadal pred Trenčanom Handzuša, ale ten nedokázal trafiť puk do odkrytej bránky brankára hostí !

25:59

Kutálek len nahodil puk na Slipčenka, ten puk vyrazil, na hokejku Konečného, jeho strela nebola prudká, ale bola nebezpečná, aj túto strelu brankár domácich vyrazil, ale následnú dorážku Slobodu už skrýva do lapačky.

25:10

Nebezpečná strela Jankoviča na Slipčenka, ale Sloboda nedočiahol svojou hokejkou na vyrazený puk, a tak puk skončil v rohu klziska.

23:52

Banská Bystrica dala gól!
Lamper vybojoval puk za bránkou Trenčana, následne puk poslal na LUKÁŠA BAMBÚCHA na modrú čiaru, a jeho strela prešla cez prekvapeného brankára Trenčana. Asistencia: Patrik Lamper

23:06

Kutálek spracoval ťažkú prihrávku na modrej čiare, nakorčuloval si s pukom do rohu klziska, ale tam ho o puk obrali domáci obrancovia.

22:10

Šanca pre Lukačeviča, ten sa predral až pred Trenčana, ale zakončiť presne nedokázal.

21:02

Ďatelinka získal puk v útočnom pásme, pred Slipčenkom ešte hľadal Pálffyho, ale tomu sa nepodarilo spracovať puk čo najlepšie, a tak Slipčenko jeho strelu chytá.

20:01

Začala druhá tretina.
Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Banskou Bystricou a Skalicou, v prvej tretine sme nevideli veľa zaujímavých akcií, až na tie ktoré boli gólové, a to najprv v 11. minúte keď si domáci Ned Lukacevic prekorčuloval polovicu klziska a zakončil do Trenčanovej bránky. O vyrovnanie sa postaral Žigmund Pálffy, ktorý dorazil do Slipčenkovej brány Vyrúbalíkovu strelu.

20:00

Prvá tretina skončila.

19:07

Pálffy dostal puk do útočného pásma, urobil pár kľučiek na modrej čiare, a následne o puk prišiel, ale domáci hráči nedokázali založiť protiútok.

18:22

Skalica ďalej dobýja Slipčenkovu bránku, a domáci sa len bránia vyhadzovaním puku na zakázané uvoľnenia.

17:17

Skalica dala gól!
A je vyrovnané ! Vyrúbalík nahadzoval puk na brankára Slipčenka, ten ho vyrazil pred seba, a pohotový ŽIGMUND PÁLFFY doráža puk do domácej siete. Asistencia: Martin Vyrúbalík.

17:06

Momentálne vidíme kúskovanie hry v podaní Banskej Bystrice, a ďalšie zakázané uvoľnenie.

15:56

Skalica sa na dlhšie usadila v útočnom pásme, ale k strele sa dostal len Konečný, ale jeho bekhendová strela letela nad Slipčenkovu bránku.

14:10

Češík získal puk v útočnom pásme, ale len ho nahodil na mantinel za Trenčanovou bránkou, kde sa puku zmocnili hráči Skalice.

12:50

Zakázané uvoľnenie Skalického tímu, a vhadzovať sa bude v útočnom pásme domáceho celku, pri brankárovi Trenčanovi.

12:10

Skaličania sa usadili v útočnej tretine, k strele sa dostal Ďatelinka, ale jeho strelu Slipčenko chytá.

11:03

Sýkora sa dostal do pásma skôr, ako puk, a tak rozhodca odpískal ofsajd.

10:37

Banská Bystrica dala gól!
Do protiútoku sa dostal úplne osamotený NED LUKACEVIC, ktorý prekorčuloval skoro celé ihrisko, a následne si poradil aj s Trenčanom. Asistencie: Tomáš Marcinek

10:00

Handzuš výborne našiel Hudeca pred Trenčanom, ale brankár hostí puk chytil.

09:30

Pálffyho strela na Slipčenka, ten puk len vyrazil, ale Ďatelinkovi sa nepodarilo pretlačiť puk do siete.

08:40

Puk nahodený na zadný mantinel za Trenčanovou bránkou, puk sa odrazil pred Trenčana, ale nebezpečný Sýkora nedokázal zakončiť.

07:39

Kutálkova strela z poza obrancu, Slipčenko zasahuje, a puk vyráža.

06:52

Sloboda získal puk v útočnom pásme, ale nahodil ho len za bránku Slipčenka, kde si puk zobrali domáci hráči.

04:20

Protiútok domácich, Novajovský si nakorčuloval do útočného pásma, ale jeho strelu Trenčan vyráža.

02:25

Domáci sa zatiaľ úspešne bránia presilovke hostí, Hudecovi sa teraz podarilo vyhodiť puk až k brankárovi Trenčanovi.

01:44

Prvé vylúčenie na strane Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Peter Novajovský za krosček.

00:59

Heizerova strela z kruhu, a prvý zákrok Trenčana v bráne Skalice.

00:01

René Školiak vyhral úvodné vhadzovanie, a tak majú puk na hokejkách hráči hostí.

00:01

Stretnutie práve začalo.
Do bránky domácich sa dnes po uplynutí štvorzápasového disciplinárneho trestu postaví brankár Robert Slipčenko.
Vítam Vás pri sledovaní zápasu 22. kola Tipsport extraligy, v ktorom domáca Banská Bystrica privíta tím zo Záhoria Skalicu. Tieto dve tímy sa v tejto sezónne stretli už dvakrát.

Prvý zápas týchto tímov v tejto sezóne sa odohral 25. septembra na ľade Banskej Bystrice, v tomto zápase vyhrali hostia zo Skalice 2:1. Góly za Skalicu vtedy strelili Martin Bakoš a Marcel Holovič. A za Banskú Bystricu skóroval Radomír Heizer.

Druhý zápas sa odohral v Skalici a to 21. októbra. V tomto zápase jasne dominoval domáci celok, domáci dokonca už v 13. minúte vyhrávali 4:0, hosťom sa síce podarilo streliť dva góly, ale aj tak podľahli domácemu celku 5:2. Góly za Skalicu nastrieľali Rastislav Konečný strelil dva góly, Andrej Kudrna takisto dva góly a ešte jeden gól pridal Juraj Jurík. Za Banskú Bystricu sa podarilo skórovať dvakrát Jánovi Sýkorovi.

HC´05 Banská Bystrica odohrala v piatok 16. novembra zápas na domácom ľade proti Nitre. Na tento zápas nastúpil na druhý zápas za Banskú Bystricu aj slovenský reprezentačný útočník Michal Handzuš ktorý pritiahol na Banskobystrický zimák nejedného fanúšika, na domácom ľade získal síce len jeden bod, ale podal výborný výkon. Tento zápas mal však iného hrdinu, a to Mateja Hamráka hráča, ktorý odohral v sezóne 2010-2011 za Banskú Bystricu 28 zápasov, ale tentokrát bodoval za Nitru, a to tak keď sa mu podarilo streliť hattrick, a vďaka nemu Nitra získala na ľade Banskej Bystrice dva body po výhre 4:3 po samostatných nájazdoch. Góly za domáci tým strelili Michal Hudec, Ján Sýkora a Radomír Heizer.

Posledný zápas Banskej Bystrice sa odohral v neďalekom Martine. Ale tam ich nečakal jednoduchý zápas, v 24. minúte už prehrávala Banská Bystrica 4:0, po štyroch inkasovaných góloch prenechal Michal Dzubina svätyňu Banskej Bystrice svojmu kolegovi Andrejovi Košarišťanovi. Ten sa však v bráne dlho neohrial, a po dvoch rýchlo inkasovaných góloch, sa do brány vrátil Michal Dzubina, ten do konca zápasu inkasoval už len jeden gól, a tak Banská Bystrica podľahla Martinu 7:1. Jediný gól za domácich strelil Juraj Petro.

Banská Bystrica sa tak po poslednom zápase nachádza na 7. mieste tabuľky, so ziskom 31 bodov, a so skóre 62:78.

HK 36 Skalica cestovala v piatok 16. novembra na zápas do Piešťan. V tomto zápase prehrávali zverenci Martina Pešouta po prvej tretine 2:0. Skóre sa im podarilo dotiahnuť, a to kontaktným gólom Reného Školiaka, ale nakoniec aj tak podľahli domácim hráčom 2:1.

Posledný zápas odohrala Skalica na domácom ľade, kde privítala tím Trenčína. Domáci prehrávala v 24. minúte 2:0, ale podarilo sa im podarilo vyrovnať v 37. minúte, a to zásluhou Miroslava Preisingera a Reného Školiaka. V 42. minúte išli do vedenia opäť hostia, ale už v 43. minúte vyrovnal Tibor Kutálek na 3:3. V 51. minúte už išli do vedenia domáci, a to zásluhou domáceho kapitána Žigmunda Pálffyho, ale tesne pred koncom zápasu v 59. minúte sa podarilo vyrovnať na 4:4 kapitánovi hostí Jánovi Pardavému. Zápas sa nerozhodol ani v predĺžení, a tak nasledovali samostatné nájazdy, po ktorých bol šťastnejší hosťujúci celok, a domáci hráči tak prehrali druhý zápas po sebe.

Zverenci trénera Martina Pešouta sa nachádzajú po poslednom zápase na 6. mieste tabuľky, so ziskom 31 bodov, a so skóre 73:88.

Obidva tímy majú rovnaký počet bodov, a tak uvidíme ktorý z týchto tímov si zlepší svoju pozíciu v tabuľke.

Tím s pod Urpína posilnil mužstvo počas reprezentačnej prestávky, okrem rodáka z Banskej Bystrice, a hráča San Jose Sharks Michala Handzuša pribudli k Baranom aj útočník Ned Lukacevic, a lotyšský obranca, reprezentant do 20 rokov Nikita Kolesnikovs. Ale keďže prišli nový hráči, niektorý museli aj odísť, a tak Michal Grman odišiel do Českej extraligy, konkrétne do tímu HC Energie Karlove Vary, a ďalší hráč ktorý odišiel bol Jaroslav Jabrocký, ktorý zostal v Slovenskej extralige, a zakotvil v svojom rodnom tíme, a to v Poprade.

Zmeny sa nevyhli ani Skalici, ale tam to boli zmeny na trénerskom poste, a po odchode Petra Oremusa do českého tímu HC Vítkovice ho nahradil na trénerskom poste tréner Martin Pešout

Stávkové kancelárie Vám ponúkajú kurz na výhru domácej Banskej Bystrice 2,18 na výhru hostí zo Skalice vypísali bookmakeri kurz 2,41. A ak si myslíte že by sa zápas mohol skončiť po 3. tretine nerozhodne, na to máte v ponuke kurz 4,2.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

HC´ 05 Banská Bystrica – HK Skalica

5:2

konec (1:1, 1:1, 3:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 11. Lukacevic (Marcinek), 24. Bambúch (Lamper), 42. Lunter (bez asistencie ), 47. Lukacevic (Styk, Handzuš), 55. Sýkora (Heizer) - 18. Pálffy (Vyrúbalík), 40. Kutálek (bez asistencie )

HC´ 05 Banská Bystrica: Slipčenko (Dzubina) - Bambúch, Kubka, Predajniansky, Styk, Novajovský, Kolesnikovs, Nemček, Ketner - Lunter, Handzuš, Hudec - Sýkora, Heizer, Jankovič - Marcinek, Češík, Lukacevic - Petro, Zigo, Lamper

HK Skalica: Trenčan (Kotvan) - Vyrúbalík, Ďatelinka, Jankovič, Kozák, Barák, Jaborník, Srnec - Pálffy, Školiak, Preisinger - Bezúch, Steiler, Sloboda - Kutálek, Klejna, Konečný - Kazinota, Romančík

Rozhodčí: Lokšík - Gavalier, Tornay

Diváci: 1525

Průběh zápasu
1. třetina
01:44
10:37
17:17
Po 1. třetině
2. třetina
23:52
28:50
37:57
39:09
Po 2. třetině
3. třetina
41:34
42:34
45:46
46:42
48:08
51:30
54:16
58:43
Konec