Menu

Fotbal

Slovenský pohár - Slovnaft cup

MŠK Žilina – AS Trenčín

3:1

konec (2:0)

25.09.2012, 17:30 • Pod Dubňom • Milan Gončár sk

Už sa nič nezmení. Zápas je na konci. Z postupu do štvrťfinále sa raduje domáci celok, ktorý si teraz vyslúžil potlesk na otvorenej scéne. Žilina vyhrala úplne zaslúžene, základ úspechu položila už v prvom dejstve, keď jej hráči skórovali hneď dvakrát. Trenčín výkonom v prvom polčase sklamal, po obrátke to bolo o poznanie lepšie. Nedokázal však vyťažiť viac, ako jeden gól. Preto sa jeho účinkovanie v Slovnaft cupe končí. Od nás je to spod Dubňa všetko, ďakujeme Vám za priazeň. Ostaňte so stránkou onlajny.eu aj pri ďalších prenosoch. Lúčime sa s Vami a prajeme krásny utorkový večer. (19:21:27)

Koniec zápasu.

90

Čoglej skúšal parádičky na Nunesa, ale na Portugalčana nevyzrel. Rozhodcovia medzitým nadstavili jednu minútu.

89

Pekný signál po rohu zahral MŠK. Barčík poslal loptu na Leitnera číhajúceho na hranici šestnástky. Jeho bombu ale zblokovala obrana hostí.

88

Aby neuviazli vodiči v kolóne áut, pomaličky opúšťajú štadión. Ešte ich je tu ale dosť, takže záverečný potlesk zrejme chýbať nebude.

86

Hostia sa snažia ešte prikrášliť výsledok a zdramatizovať duel. Žlto-zelení ale v pohode bránia a kontrolujú priebeh dnešného duelu.

85

Štadiónom sa nesú oslavné chorály. Žilinčania by to už mali zvládnuť bez ujmy a postúpiť do štvrťfinále národnej futbalovej súťaže.

83

Miro Barčík sa pohral s hráčmi súpera ako za starých čias. Posiela do brejku Mabouku, ale defenzíva Trenčína si poradila aj s touto situáciou.

82

Kleščík fauloval pred veľkým vápnom a je ďalším hráčom so žltou kartou.

80

Pečovský ďalším potrestaným hráčom. Za faul v strede poľa ho odmenil rozhodca Michlian.

79

Baez dole, Opatovský hore. To je posledné striedanie dnešného duelu.

78

Trenčín dal gól!
Kuriózny gól videli diváci teraz pod Dubňom. Zlý odkop Mabouku zachytili hráči AS. K lopte sa dostal Čoglej, vyslal prudkú loptu na Dúbravkovu bránu, kde šikovne vložil hlavu DAVID DEPETRIS a týmto tečom pomýlil aj domáceho gólmana. Iskierka nádeje pre hostí.

77

Rýchly brejk domácich. Na jeho konci Barčík. Ten namiesto presnej prihrávky napálil len protihráča a znova pobavil domácich divákov.

76

Hostia striedajú po druhýkrát. Odišiel Rodrigues a čerstvým hráčom Skovajsa.

74

Baez fauloval, rozhodca s ním nemal zľutovanie. Žltá karta.

74

Hráči akoby prestali hrať teraz futbal a venujú sa hocičomu, len nie hre. Prítomných teraz pobavil Guima, ktorý dostal peknú prihrávku od Picha. Rútil sa sám na bránu, no spadol a totálne naivne si pýtal penaltu. Rozosmial tak vlastných divákov a sám sa trošku strápnil.

73

Hostia prestali kombinovať, skúšajú to spoza šestnástky. V tomto prípade Mazanov pokus mieri znova iba vedľa brány.

72

Pekný strelecký pokus Depetrisa spoza veľkého vápna. Dúbravka po ňom zasahovať nemusel.

71

Novým hráčom v zostave MŠK je od tejto minúty aj Barčík. Vymenil Dezu.

70

Štefánik to skúsil z veľkej diaľky, lopta smeruje len do stredu brány a Dúbravka si s ňou poradil.

69

Ťažko povedať, či ostali Trenčínu fyzické, ale najmä psychické sily urobiť niečo s výsledkom. Zdá sa, že sa hráči AS zmierili s tým, že rovnako ako vlani, tak aj teraz sa rozlúčia s duelmi Slovnaft cupu už v jeho treťom kole.

68

Nunes si postavil loptu, aby zahral ďalší roh. Pretiahnutý center odvracia Diaz a máme tu aut. S jeho rozohraním sa domáci vôbece neponáhľajú.

67

Rozhodca stratil trpezlivosť s tvrdými zákrokmi Trenčína. Rodriguesovi ukazuje žltú kartu za faul v strede poľa.

67

Na ihrisko sa dostáva aj veterán Leitner, ktorý nahradil Akakpa.

Dnešné stretnutie sleduje 1 373 divákov.

65

Akosi sa pritvrdilo. V strede poľa pribúdajú tvrdé zákroky, no rozhodca je pokojný a necháva hre voľný priebeh.

64

Vášne vzbĺkli opäť. Tvrdý zákrok Diaza na Dezu pri šestnástke Trenčína ostal bez povšimnutia rozhodcu. Hnevajú sa hráči domácich a aj fanúšikovia.

63

Žilina dala gól!
Zdá sa, že je rozhodnuté. Kým hostia hrali, domáci pridávajú ďalší gól. Nenápadná akcia, ktorá sa zrodila ako blesk z jasného neba mala aj úspešné zakončenie. K lopte sa dostal Guima, posunul na RÓBERTA PICHA. Ten, hoci mohol nahrať, zobral zodpovednosť do vlastných rúk a prízemnou strelou spoza veľkého vápna k pravej žrdi nedáva Volešákovi šancu.

62

Mondek na pravej strane hýri aktivitou. Vymenil si loptu s Baezom, no ten ho zahnal ďaleko za čiaru. Lopta znovu v moci MŠK.

61

Loptu upratal vysoký Piaček. Následný Baezov center defenzíva domácich odvrátila. Hostia pýtajú roh, rozhodcovia majú iný názor. Bude to odkop od brány.

60

Nunes fauloval Mondeka v nebezpečnej zóne. Priamy kop zahráva Štefánik z pravého rohu šestnástky.

59

V ďalšom útoku bieli. Tí sú v druhom polčase zatiaľ lepší a ich výkon po prestávke je na nepoznanie. Žilinčania trpezlivo vyčkávajú.

58

Pich sa v strede poľa zrazil s Diazom. Výkriky bolestí neveštili nič dobré. Nakoniec sú obaja hráči v poriadku.

57

Zdá sa, že hostia sa nevzdávajú. Podnikajú čoraz viac útočných výpadov a obrana domácich sa musí mať na pozore.

56

Obrovskú šancu spálil Depetris. Koľko takýchto príležitostí už vo svojej kariére premenil? Baez obral o loptu Škriniara a vyzval do zakončenia argentínskeho kanoniera. Ten zoči-voči Dúbravkovi minul, keď loptu poslal len tesne vedľa ľavej žrde.

55

Diaz je najnebezpečnejším hráčom AS. V tomto prípade ale trošku zaváhal a nepobehol za loptou, ktorú mu adresoval Čoglej. Mohol sa dostať do zakončenia, namiesto toho len bezmocne rozhodil rukami.

54

Následne skúšal šťastie slovenský reprezentant Viktor Pečovský. Spoza veľkého vápna vypálil, lenže lopta mu vôbec nesadla a tá smerovala úplne mimo troch žrdí.

53

Najväčšia šanca AS v stretnutí. Do otvoreného priestoru si nabehol Diaz. Už-už sa chystal k zakončeniu, no efektným sklzom sa blysol Akakpo.

52

Momentálne sa nemáme na čo pozerať. Oba celky produkujú nakopávaný futbal s množstvom nepresností.

51

Nunes sa dostal do šarvátky s Mazanom. Vášne musel utíšiť až hlavný rozhodca Michlian. Obišlo sa to bez trestu.

50

Štefánik si vyšliapol na Pečovského. Bol to úplne zbytočný faul ďaleko od brány. Rozhodca ho potrestal žltou kartou.

49

Trenčín pomaličky rozohráva a snaží sa nejakým spôsobom dostať za obranu MŠK. Je to ale akési statické.

48

Vysoká lopta nachádza hlavu Piačeka na vzdialenejšej žrdi. Ten v záklone hlavičkuje do päťky, ale znova je tam húština tiel.

47

Peknou fintou sa prezentoval Paur. V strede poľa obohral jedného zo súperových hráčov, ten ho fauloval a máme tu ďalší priamy kop v podaní Nunesa.

47

Trenčín vyletel zhurta na svojho protivníka. Loptu nechce požičať šošonom. V náznaku šance bol Diaz, na loptu ale nedočiahol.

46

Tréner Adelaar urobil jednu zmenu. Z ihriska schádza Ceesay a na jeho miesto sa postaví Guima.

46

Začal druhý polčas.
Máme za sebou prvý polčas osemfinálového zápasu Slovnaft cupu. Žilina potvrdzuje úlohu favorita a po 45 minútach vyhráva o dva góly. Treba povedať, že toto vedenie je úplne zaslúžené. Hostia nedokázali prakticky nič vymyslieť a momentálne je to z ich strany trápenie. Či dokáže AS po zmene strán vymyslieť niečo viac, nevedno. Každopádne, bližšie k postupu do štvrťfinále má obhajca celkového prvenstva. Ostaňte so stránkou onlajny.eu aj po prestávke.

Prvý polčas skončil.

45

Žilina dala gól!
Krásny futbalový moment. Jakub Paur vyčaroval krásnu prihrávku. Loptu uličkou poslal na RÓBERTA PICHA do šestnástky a ten v páde prekonáva bezmocného Volešáka.

44

Hráči Trenčína sa dopustili faulu na ľavej strane ihriska. Loptu si postavil Nunes, ale jeho center bol slabý a nenašiel nikoho. Hostia bez väčších problémov odvrátili.

43

Máme tu prvé striedanie. Nevedno prečo, ale z ihriska schádza Frimmel. Na jeho miesto prichádza Mazan.

43

Dnes čakáme aj na to, v akom svetle sa predstaví najlepší strelec Corgoň ligy David Depetris. V prvom polčase dnešného zápasu je ale neviditeľný.

42

Mabouka aj dnes patrí k najlepším hráčom na trávniku. Tento šikovný obranca podniká jeden útočný výpad za druhým. Obrana má s ním plné ruky práce.

41

Prvý polčas sa pomaličky chýli ku koncu. Ceesay si v strede poľa pýtal faul, no u rozhodcu Michliana nepochodil.

40

Ruky a nohy by mali hostia bozkávať Holúbekovi. Ten zachytil prihrávku Picha na úplne voľného Ceesay. Keby tam nebol spomínaný obranca, zrejme by sme videli druhý gól.

39

Stará známa pesnička. Deza sa dlho hral s loptou, až o ňu prišiel. Diváci si len povzdychli. Vedia totiž svoje.

38

Nunes hľadá Ceesaya, no ten je v obkľúčení tiel odetých do bielych farieb.

37

Trenčania znovu nedokázali nič vymyslieť. Chýba im finálna prihrávka a moment prekvapenia. Namiesto toho podnikli útok domáci, vyťažili z neho roh.

36

Piaček fauloval Štefánika, no nebolo to nič vážne. Trošku vzbĺkli emócie na tribúnach, ale všetko je v poriadku.

35

Pich spálil tutovku. Po prihrávke Pečovského do veľkého vápna si zasekol jedného z hráčov AS a ľavačkou páli. Bravúrny zákrok predviedol Volešák, ktorého tak znova chválime.

34

Výkon Trenčína je ale lepší, ako tomu bolo v prvej polovici polčasu. Už sa viac tlačí do ofenzívy, no neustále si musí dávať pozor na zadné dvierka.

33

Po polhodine môžme trošku zhodnotiť priebeh duelu. Žilina je lepšia, dokázala aj skórovať. Trenčín sa trošku trápi, nedokáže sa dostať do väčšej šance. Skúša to tak z diaľky, ako teraz Štefánik. Dúbravka ešte nemal dnes prácu.

32

Trenčín trošku zatlačil favorita. Nič vážne ale nedokázal vymyslieť. Loptu si zobral Ceesay a zakladá útočný brejk majstra.

31

Na rade AS. Po ľavej strane ťahá loptu Mondek, ale všetko rieši Piaček, pilier domácej obrany. Niekedy trošku krkolomne, ale spoľahlivo.

30

Napriek inkasovanému gólu treba pochváliť brankára Volešáka. Ten s prehľadom rieši všetky centre a vysoké lopty do päťky. V úvode vytiahol aj pekný zákrok po strele Pečovského.

29

Žlto-zelení obliehajú šestnástku Trenčína. Deza si pekne pripravil pozíciu na strelu, ale jeho pokus trafil len húštinu tiel pred šestnástkou.

28

Volešák rozohral na Čogleja, no ten je dnes akýsi neistý.

27

Mabouka má na pravej strane množstvo času a priestoru, hráči AS jeho výpady doslova ignorujú. Len aby neboli potrestaní.

26

Ktovie, čo teraz chcel Ceesay dokázať touto prihrávkou. Z polovice súpera nahral až takmer pred vlastnú šestnástku. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby jeho prihrávka nenašla adresáta v podobe Frimmela. Ten dlho neotáľal a vyskúšal šťastie. Jeho pokus bol ale veľmi nepresný.

25

Pečovský zabojoval v strede poľa a ukážkovo obral o loptu Štefánika. Vyslúžil si potlesk od divákov.

24

Výkon Trenčína je zatiaľ sklamaním. Hostia nepotvrdzujú povesť tímu, ktorý hrá ofenzívne a predvádza jeden z najkrajších futbalov v lige.

23

Ceesay zostal opäť v šestnástke nestrážený. Trošku nemotorne spracovával loptu. Trvalo mu to dlhšie, ako by si predstavoval. Následne o ňu prišiel.

22

Piačekov trošku zúfalý odkop doplachtil až k Volešákovi. AS zakladá útočnú akciu, no tá končí skôr, ako začína.

21

V trenčianskej obrane je asi deň otvorených dverí. Mabouka posielal nebezpečný strieľaný center na svojich hrotových spoluhráčov. Našťastie pre hostí obrana stihla zareagovať.

20

Ceesay sa znovu dostal do úniku. Tentokrát vyšiel naprázdno, Volešák včas vybehol a šancu zneškodnil.

18

Zaujímavá je situácia na tribúnach. Skupinka žilinských fanúšikov, ktorí sa starajú o atmosféru, má vážnu konkurenciu. Len niekoľko metrov od nich sa usadili mladí chlapci z Trenčína - zrejme futbalisti. Tí povzbudzujú svojich starších kamarátov. V istom momente boli hlučnejší, ako tí domáci.

17

Hráči si teraz vybrali oddychovú pasáž hry. Prerušil ju až hvizd hlavného rozhodcu, ktorému jeho kolega avizoval postavenie Depetrisa v ofsajde.

16

Azda až v týchto chvíľach podržali dlhšie loptu na vlastných kopačkách. Sú však ďaleko od Dúbravkovej brány.

15

Po štvrťhodine môžeme povedať, že MŠK vyhráva zaslúžene. Od prvej minúty sú jeho hráči aktívnejší, skúšajú rôzne herné kombinácie a varianty. Trenčania sa zatiaľ nedokážu presadiť.

14

Aká bude odpoveď hostí? Naštrbí rýchly gól ich psychiku? Alebo ich nakopne k väčšej ofenzívnej snahe? Nechajme sa prekvapiť, pred nami je ešte dostatok času.

13

Tím spod Čákovho hradu daroval Žiline vedúci gól. To určite nepotešilo trénera Guľu, ktorý neustále diriguje svojich zverencov.

11

Žilina dala gól!
Ďalšia chyba obrany AS. Nepresnú prihrávku jedného z hráčov Trenčína zachytil pozorný MOMODOU CEESAY. Rýchlo prenikol do šestnástky, šikovne obišiel brankára Volešáka a aj keď mu lopta trošku ušla, dokázal ju z mierneho uhla poslať do opustenej brány.

10

Ceesay využil zlú rozohrávku hostí, vrútil sa do veľkého vápna. Obkľúčila ho ale dvojica hráčov súpera a loptu mu zobrala.

9

Zaznamenali sme prvý strelecký pokus Trenčína. Z veľkej diaľky to skúsil Mondek, ale loptu poslal vysoko nad.

8

Prvý útočný výpad Trenčína skončil nepodarenou prihrávkou. Akakpo loptu kontroloval. Rozohrávať bude Dúbravka.

7

Pich dostal peknú prihrávku od Paura. Nedokázal sa ale presadiť cez pozorného Klečšíka, ktorý si svoje obranné povinností splnil na jednotku.

6

Pečovský vysunul Dezu, lenže ten si loptu príliš kopol dopredu.

5

Ten zahral Nunes, lenže v šestnástke bolo priveľmi husto a lopta sa nedostala na hlavu žiadneho hráča MŠK. Následné nedorozumenie medzi Nunesom a Paurom ukončilo útočnú akciu domácich.

4

Aktívnejší sú zatiaľ domáci. Aj teraz to potvrdil Pečovský ďalekonosnou strelou možno z 20 metrov. Volešák sa poriadne natiahol a vyráža na roh.

3

Úvodné minúty sa nesú v znamení boja o každú loptu. Obaja tréneri sú na nohách a dirigujú svojich zverencov.

2

AS neprišiel brániť. Mondek predviedol peknú akciu, lenže na konci akcie bola nepresná prihrávka.

1

Už úvodné sekundy priniesli prvý vzruch. Faul Trenčína pred šestnástkou trestal priamym kopom Nunes. Lopta len tesne minula bránu.

1

Stretnutie práve začalo.

-1

Hráči oboch celkov sú na trávniku, futbalisti AS sa nachádzajú blízko stredového kruhu, držiac sa za ramená ako jeden muž. Nasleduje bojový pokrik a môžeme začať.
Úvodné zostavy:

MŠK Žilina: Dúbravka - Škriniar, Akakpo, Pečovský, Piaček (K), Pich, Ceesay, Deza, Paur, Mabouka, Nunes

Náhradníci: Legiang - Angelovič, Káčer, Leitner, Gergel, Barčík, Guima

AS Trenčín: Volešák - Baez, Depetris, Frimmel, Holúbek, Mondek, Čoglej, Kleščík, Diaz, Rodrigues Da Silva, Štefánik

Náhradníci: Bartalský - Skovajsa, Opatovský, Čentéš, Mazan

Rozhodca: Michlian - Bóllo, Žákech.
Ešte raz pekný podvečer vážení futbaloví priaznivci. V priebehu štyroch dní sa Vám opäť hlásime zo Žiliny, priamo zo Štadióna pod Dubňom. Kým v sobotu Vám náš web onlajny.eu priniesol corgoňligový zápas medzi domácim MŠK a Tatranom Prešov, dnes to bude pre zmenu duel Slovnaft cupu. V Žiline vládne krásne počasie, tribúny sa pomaličky zapĺňajú. Ostaňte s nami, o pár sekúnd Vám predstavíme základné zostavy oboch celkov.
Náš tip: Žilina hrá doma, Trenčín nemá čo stratiť. Očakávame vyrovnaný duel, ktorý nemusí skončiť po 90 minútach. Postúpiť by ale mali domáci.
Žilina vo svojej vitríne nemá viac trofejí zo Slovenského pohára ako Trenčín. Prvé víťazstvo získala až v uplynulom roku a malo pre MŠK vysokú hodnotu, pretože k nemu sa pridalo aj víťazstvo v lige. Žilinčania túžia obhájiť túto trofej, no v ceste im stojí mužstvo z Trenčína. Zverenci Fransa Adelaara sa nakopli v sobotnom dueli proti Prešovu, ktorý vyhrali presvedčivo 3:0. Určite by neprotestovali, keby sa situácia zopakovala aj v utorok. Akú zostavu namieša holandský kormidelník, nevedno. V posledných stretnutiach dáva prednosť mladým hráčom a zrejme tomu tak bude i proti Trenčínu.
Trenčania sa po svojom príchode do Corgoň ligy pred dvomi rokmi rýchlo etablovali medzi elitou. Ich herný prejav patrí k najkrajším v lige. Mužstvo pod vedením Adriána Guľu produkuje ofenzívny futbal, ktorý sa páči aj divákom. V dueli so Žilinou nebude AS favoritom, napriek tomu má postupové ambície. Trenčanom sa podarilo vyhrať Slovenský pohár v roku 1978, čo je poriadne dlhá doba. Mužstvo spod hradu Matúša Čáka sa bude spoliehať na výkony svojho kanoniera Davida Depetrisa, ale i na oporou v bráne Miloša Volešáka. Pred zápasom je všetko otvorené. Trenčín sa v uplynulom ročníku rozlúčil so súťažou už v 3. kole (vyradil ho Slovan). Teraz ho čaká znovu ťažký súper, ale v Trenčíne si rovnaký scenár ako vlani nepripúšťajú.
Zápas 3. kola národnej pohárovej súťaže vo futbale medzi domácim MŠK Žilina a hosťami z Trenčína bude jedným z ťahákov tohto kola Slovnaft cupu. Oba celky chcú ísť ďalej, preto sa čaká zaujímavý duel.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.

MŠK Žilina – AS Trenčín

3:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 11. Ceesay M., 45. Pich, 63. Pich - 78. Depetris

Karty:   50. Štefánik (TRE), 67. Rodrigues (TRE), 74. Baez (TRE), 82. Kleščík (TRE)

MŠK Žilina: Dúbravka - Škriniar, Akakpo (67. Leitner), Pečovský, Piaček (K), Pich, Ceesay (46. Guima), Deza (71. Barčík), Paur, Mabouka, Nunes Náhradníci: Legiang - Angelovič, Káčer, Leitner, Gergel, Barčík, Guima

AS Trenčín: Volešák - Baez (79. Opatovský), Depetris, Frimmel (43. Mazan), Holúbek, Mondek, Čoglej, Kleščík, Diaz, Rodrigues Da Silva (76. Skovajsa), Štefánik Náhradníci: Bartalský - Skovajsa, Opatovský, Čentéš, Mazan

Rozhodčí: Michlian - Bóllo, Žákech

Diváci: 1 373