Menu

Florbal

Mistrovství světa žen

Německo – Slovensko

3:7

konec (1:2, 1:3, 1:2)

05.12.2017, 16:00 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Předkolo • Jakub Kocourek (@kubikocourek) sk

Tipsport: 13.5 11.0 1.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Výborne! Slovenské florbalové reprezentantky zvládli svoj zatiaľ najnáročnejší súboj na domácich majstrovstvách sveta, keď po tuhom boji zdolali Nemecko 7:3. Priebeh zápasu však nebol až taký jasný, ako nazančuje výsledok. Nemky tvrdo bojovali a poriadne preverili aj defenzívu slovenského tímu. Slovenky teraz čaká ďalší deň voľna a vo štvrtok nastúpia na mimoriadne náročné štvrťfinálové stretnutie proti Fínsku. Pre dnešok je to už odo mňa zo Zimného štadióna Ondreja Nepelu všetko, prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! (17:56:19)

Koniec zápasu.

59:20

Slovensko dalo gól! A je definitívne rozhodnuté. Po viacerých tvrdých súbojoch o loptičku pri mantineloch aj na polovici ihriska sa Slovenky presunuli na nemeckú polovicu ihriska a LENKA CUPRÁKOVÁ aj silou vôle dotlačila loptičku za bránkovú čiaru. Asistencia: Trošková.

58:10

Nemky hrali bez brankárky, čo chcela využiť Denisa Ferenčíková, no veľmi dobre sa s ňou vrátila až dvojica súperiek, ktoré napokon vytečovali jej strelu mimo ihriska.

57:21

Nemecko dalo gól!
Tlak nemeckých florbalistiek bol v psoledných minútach taký veľký, že už sa to inak ani nemohlo skončiť. Proti strele Pauline Baumgartenovej ešte Karolína Krištofová dokázala zasiahnuť, no na dorážku LAURY NEUMANNOVEJ už nemala nárok. Asistencia: Baumgartenová.

57:07

Tak na toto sa nepozeralo vôbec príjemne. Po strete s nemeckou obrankyňou zostala chvíľu na hracej ploche ležať otrasená Lenka Cupráková. Vyzerá to však, že bude v poriadku.

56:05

Tak v týchto momentoch je to doslova zdrvujúci tlak zo strany Nemecka, Karolína Krištofová predvádza jeden krajší zákrok za druhým a nedovoľuje Nemkám priblížiť sa na rozdiel troch gólov.

55:54

Tlak Nemecka pokračuje, no Anna Lena Bestová tentokrát páli nad bránu Karolíny Krištofovej.

55:28

Anna-Lena Bestová sa pokúsila prekvapiť strelou z ťažkého uhla Karolínu Krištofovú v bránke Slovenska, no tá aj s menšími problémami dokázala zasiahnuť.

55:14

Rozhodca tentokrát píska v neprospech Slovenska, keď Michaela Šponiarová poslala v rohu za našou bránkou k zemi Pauline Baumgartenovú. Nemecko si berie oddychový čas a pokúsi sa ešte zvrátiť nepriaznivý stav tohto zápasu.

54:04

Šárka Boľová získala loptičku na vlastnej polovici, pekne sa obtočila okolo súperky a preniesla hru doľava na Lenku Cuprákovú. Proti jej ďalekonosnej strele zsahuje Christa Brünnová.

53:35

Nemecké florbalistky znova na polovici Slovenska, po ich aktivite na pravej strane budú rozohrávať štandardnú situáciu z pravej strany.

52:46

Dobrá práca od Alžbety Ďuríkovej, ktorá najskôr zblkovala strelu z nemeckých hokejok, následne zaviezla loptičku na polovicu súperiek, kde nebezpečne do horných partií bránky strieľala Barbora Kocúrová.

51:44

Paulína Hudáková bola pred týmto zápasom najlepšou strelkyňou Sloveniek, no dnes si zatiaľ pripisuje len asistencie. Tentokrát znova stroskotala so svojim streleckým pokusom z ľavej strany.

50:39

A znova smola na hokejke Kristíny Hudákovej, ktorá dorážala nahadzovanú loptičku od Andrey Šidlovej len mimo nemeckej bránky.

49:41

Kristína Hudáková má jednoduhco smolu. Andrea Šidlová pre ňu vybojovala lotpičku na polovici ihriska do samostantého úniku, no Christa Brünnová jej zakončenie do ľavého horného rohu očakávala. Následne Kristína vracala loptičku do bránkoviska, odkiaľ ju nedokázala doraziť Šárka Boľová.

48:50

Nemecké florbalistky predvádzajú dobrý pohyb na polovici Slovenska, naše reprezentantky ich však dokážu vytláčať z ideálnych streleckých pozícií.

47:45

Nemky to skúsili nahodenou loptičkou, ktorú pred Karolínou Krištofovou tečovala tiesnená Elena Brökerová, no slovenská gólmanka opäť predviedla dobrý reflex.

46:20

Fantastická Karolína Krištofová! Alžbeta Ďuríková sa vydala na ofenzívny výlet, kde si však nerozumela s Lenkou Cuprákovou, Nemky podnikli rýchly protiútok a Karolína Krištofová musela ukázať ďalší famózny zákrok, keď sa na poslednú chvíľu dokázala presunúť k svojej ľavej žrdke!

Německo – Slovensko

3:7

konec (1:2, 1:3, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Schimanská (Baumgartenová), 26. Neumannová (Baumgartenová), 58. Neumannová (Baumgartenová) – 3. Ferenčíková (Hudáková), 8. Košturiaková (Hudáková), 27. Košturiaková (Ferenčíková), 36. Šponiarová (Hudáková), 40. Klapitová (Šidlová), 46. Košturiaková (Hudáková), 60. Cupráková (Trošková)

Německo: Brünnová (Recková) – Pradelová, Timmelová, Schimanská, Baumgartenová – Beppler-Altová, Holstová, Kuhlmannová, Kleerbaumová, Bestová – Schulzová, Mena Königová, Weikumová, Entelmannová, Mietzová – Jensenová, Grünewaldová, Brökerová

Slovensko: Krištofová (Hlavatá) – Šponiarová, Ďuríková, Paulína Hudáková, Košturiaková, Ferenčíková – Klapitová, Šidlová, Kvasková, Trošková, Kristína Hudáková – Bobotová, Kocúrová, Dzurinová, Robová, Cupráková – Pintérová, Grossová, Boľová

Průběh zápasu
1. třetina
2:07 SLO 0:1 Ferenčíková (Hudáková)
7:11 SLO 0:2 Košturiaková (Hudáková)
8:58 GER 1:2 Schimanská (Baumgartenová)
19:03 SLO 2 Hudáková
Po 1. třetině
2. třetina
25:21 GER 2:2 Neumannová (Baumgartenová)
26:21 GER 2 Weikumová
26:41 SLO 2:3 Košturiaková (Ferenčíková)
35:27 SLO 2:4 Šponiarová (Hudáková)
39:11 SLO 2:5 Klapitová (Šidlová)
Po 2. třetině
3. třetina
45:07 SLO 2:6 Košturiaková (Hudáková)
57:21 GER 3:6 Neumannová (Baumgartenová)
59:20 SLO 3:7 Cupráková (Trošková)
Konec