Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund

0:3

konec (0:2)

23.04.2016, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • 31. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 4.95 4.3 1.66 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní utkání se odehrálo před velice solidní návštěvou, do Mercedes-Benz Areny si našlo cestu 60 000 diváků! Ode mě je to už vše, s přáním příjemného zbytku víkendu se loučím, u dalších online přenosů na počtenou! (17:34:16)
Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 4:13. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:8. Fauly: 19:11.
Nemělo cenu utkání protahovat, s příchodem devadesáté minuty tedy rozhodčí Siebert odpískal konec. Borussia dnes nepředváděla svůj typický ofenzivní kolotoč, spíše hrála, co potřebovala, i tak ale trápící se Stuttgart s klidem přehrála. Z domácích hráčů snesl přísnější měřítko snad pouze Filip Kostić, který se nebál vrhnout do několika individuálních průniků, v nichž mu ale scházela pomoc od ostatních kolegů. Pevný základ jasného vítězství položil Dortmund už v první půli, v jednadvacáté minutě pěknou kombinaci zakončil Šindži Kagawa, krátce před odchodem do šaten pak na rozdíl dvou branek zvýšil mladý Christian Pulisic.

Nepopulární gól v závěru poločasu Stuttgart definitivně zlomil, domácí ve druhé půli předvedli hodně špatný výkon, a svému soupeři tak cestu za třemi body nijak neztížili. V šestapadesáté minutě udeřilo BVB potřetí, Ramose sice Tytoń famózně vychytal, proti dorážce Henrika Mchitarjana už ale neměl šanci. Hosté už se v závěrečné půlhodince nikam nehnali, tři minuty před koncem ale nebylo ke vstřelení čtvrtého gólu, Leitner ale orazítkoval pouze břevno.

90

Konec zápasu.

88

Schmelzerova přihrávka byla pro Mchitarjana až příliš dlouhá, arménský fotbalista ale i tak zkusil zabojovat, vyběhnuvší Tytoń byl u kulatého nesmyslu dříve a poslal jej mimo nebezpečí.

87

Čtvrtý gól Borussie nebyl daleko! Dnes už poněkolikáté domácí hrubě pochybili v rozehrávce, Ramos přesným pasem našel na hranici vápna číhajícího Mchitarjana, který míč ještě předložil Leitnerovi, jehož ránu vytlačil Tytoń na břevno!

86

Marcel Schmelzer si potáhl balon po levé straně, jeho nadýchaný bochánek doputoval k Adriánu Ramosovi, jenž chtěl míč prodloužit na za sebou stojícího Kagawu, zasáhl ale pouze náruč brankáře Tytońa.

85

Před Erikem Durmem se otevřelo hodně volného prostoru, mladý obránce BVB toho hodlal využít. Udělal pár rychlých kroků, přehodil si balon na svou silnější levačku, z nějakých pětadvaceti metrů ale trefil pouze blokujícího Schwaaba.

84

Na druhé straně to opět zkoušel Filip Kostić, který si parádně obhodil Piszczeka, dál už se ale nedostal, poněvadž fantasticky načasovaný obranný skluz ze svého repertoáru vytáhl Sokratis Papasthatopoulos.

83

Domácí se po prokombinované desetiminutovce rozhodli znovu otestovat obranu Stuttgartu. Moc se jim to ale nepovedlo, Mchitarjanova ulička na Leitnera nebyla vůbec špatná, míči ale byla dána až příliš velká razance.

82

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Julian Weigl, přichází Nuri Şahin.

81

Didavi vystihl Mchitarjanovu přihrávku a okamžitě chtěl do útoku vyslat sprintujícího Kostiće, v momentu přihrávku ale na podmáčeném trávníku podklouzl a poslal míč mimo hrací plochu.

80

Poslední střídání na domácí straně, deset minut před závěrečným hvizdem je ze hry stažen stoper Barba, šanci ukázat se dostává Philip Heise.

79

Po poměrně dlouhé pauze se k míči alespoň na pár vteřinek dostali hráči Stuttgartu, jejich ofenzivní snažení však nemělo dlouhého trvání, Gentnerův pas byl opravdu velice nepřesný.

78

Hosté opět v naprostém klidu a pohodě kombinují na vlastní polovině, Sokratise lehce pod tlak dostal napadající Didavi, který to ale se svou snahou přepískl a pomohl si faulem.

76

Jedná se hned o dvojitou změnu, odpracováno už pro dnešek mají Reus s Pulisicem, které na závěrečnou patnáctiminutovku nahradí Marcel Schmelzer a Moritz Leitner.

75

Míč se nyní bez vážnějších šancí stěhuje z jedné strany hřiště na druhou. Mezitím sledujeme aktivitu na dortmundské střídačce, tak se nechme překvapit, koho Thomas Tuchel pošle do zápasu.

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund

0:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 21. Kagawa (Mchitarjan), 45. Pulisic, 56. Mchitarjan

Karty:   50. Pulisic (DOR)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 4:13. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:8. Fauly: 19:11.

VfB Stuttgart: Tytoń – Klein, Schwaab, Barba (80. Heise), Emiliano Insúa (63. Niedermeier) – Rupp (62. Maxim), Gentner (C) – Harnik, Didavi, Kostić – Werner.
Náhradníci: Langerak – T. Šunjić, Niedermeier, Heise, Kravec, Kliment, Maxim.

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Ginter, Papastathopoulos, Durm – Kagawa, Weigl (82. Şahin), Pulisic (76. Leitner) – Mchitarjan, Ramos, Reus (C) (76. Schmelzer).
Náhradníci: Weidenfeller – S. Bender, Leitner, Hummels, Şahin, G. Castro, Schmelzer.

Rozhodčí: Daniel Siebert – Florian Heft, Jan Seidel

Diváci: 60 000