Menu

Fotbal

Kvalifikace mistrovství Evropy - ženy

Česko – Španělsko

2:1

konec (1:1)

12.07.2024, 18:00 • Letní stadion, Chomutov • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 31.0 15.5 1.06 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Neskutečná euforie na chomutovském stadionu, kde národní tým přehrál mistryně světa. Španělsko sice bylo kvalitnějším týmem, který měl více ze hry. Ale české hráčky ukázaly srdce bojovnic a dokráčely za historickým vítězstvím, které jim z pokutového kopu trefila Eva Bartoňová! Obrovský aplaus si holky vysloužily od přítomných diváků, kteří jim za předvedený výkon děkují.

Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (19:58:28)

90+8

90+8. Konec! České fotbalistky slaví historické vítězství nad momentálně nejlepším týmem světa!

90+8

Konec zápasu.

90+7

Španělská hráčka ještě upadla na útočné polovině a německá rozhodčí dovolila ještě jednu standardní situaci.

90+6

Salma Paralluelová přihrávala pod sebe, kde se nacházela Olga Carmonaová. Ta si balon ukopla daleko od nohy a celou situaci vyřešila Olivie Lukášová.

90+5

Na pravé straně se znovu pohybovala Athenea, proti níž vyrazila Dominika Huvarová a míč srazila na rohový kop.

90+4

Centr českého týmu mířil před branku, ale na balon nedoskočila Tereza Krejčiříková a následně ho minula Kristýna Růžičková.

90+3

Další přihrávka mířila před českou branku, kde se pohybovala Salma Paralluelová. Ovšem v nejlepším možném prostoru se nacházela Lucie Bendová, která míč opět odehrála.

90+2

Tereza Krejčiříková dostala pas za obranu, kde se následně střetla s brankářkou. Česká hráčka leží na hrací ploše, avšak rozhodčí nepochopitelně nechává hru dál hrát.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje sedm minut.

89

Odražený míč si na hranici vápna našla Patricia Guijarrová, jejíž pokus byl příliš zbrklý a zamířil jen nad českou branku.

87

Další přihrávku za obranu si pohlídala kapitánka Petra Bertholdová, která míč odehrála za postranní lajnu. Následně přišel centr před branku, ale ve vzduchu byla nejvýše Olivie Lukášová.

86

Hostující reprezentace utahuje šrouby a do vápna létá jeden centr za druhým. Česká hráčky se zuby nehty brání a míče daleko odkopávají.

85

Střídání v týmu Španělsko:
ze hřiště odchází Ona Batlleová, přichází Oihane Hernándezová.

85

Španělsko rozehrálo rohový kop na první tyčku, kde došlo k souboji o balon, po němž Aitana Bonmatíová skončila na trávníku a žádala si marně pokutový kop.

84

Česká obrana zachytila míč a v náběhu už se nacházela Kristýna Růžičková. Jenomže Aitana Bonmatíová byla rychlejší a míč zachytila.

83

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází Aneta Dědinová, přichází Lucie Bendová.

82

82. Češky přežily šanci Putellasové.

82

Skvělý centr do vápna poslala Aitana Bonmatíová a za obranou se nacházela Alexia Putellasová. Její zakončení hlavou bylo z malého vápna nepřesné.

80

Anetu Dědinovou trápí křeče, a tak se položila na trávník. Lékařský tým českého výběru nikam nespěchá. Naopak trenér rada už raději chystá střídání.

79

Krásnou ulicí byla vybídnutá k zakončení Athenea, která si míč natáhla do vápna. Ovšem její pokus přišel z úhlu, a tak balon Olivie Lukášová nohou vyrazila.

78

Národní tým vysouvá napadání hodně vysoko, je vidět, že nechce nechat Španělsko kombinovat na své polovině hrací plochy.

77

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází Kateřina Svitková, přichází Kristýna Růžičková,
ze hřiště odchází Michaela Khýrová, přichází Denisa Veselá,
ze hřiště odchází Klára Cahynová, přichází Kateřina Kotrčová.

Střídání v týmu Španělsko:
ze hřiště odchází Lucía Garcíaová, přichází Laia Codinaová.

74

Španělky i v oslabení myslí více na útok. Zprava odcentrovala Athenea, avšak česká obrana byla znovu pevná a míč odvrátila do bezpečí.

72

Kateřina Svitková inkasovala ránu do obličeje, ale po svých odešla na českou střídačku, kde jí Karel Rada udělil taktické pokyny.

70

70. Paredesová trefila kopačkou do obličeje Svitkovou a dostala za to přímou červenou kartu.

70

Kateřina Svitková se rozebíhal a nepříjemně jí zasáhl soupeřka. Česká hráčka potřebovala pomoc lékařů. Pro Irene Paredesovou (Španělsko) útkání předčasně končí!

70

Hostující reprezentace znovu mířila do otevřené obrany, jenomže Alexia Putellasová za vápnem balon nezpracovala.

69

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází Eva Bartoňová, přichází Dominika Huvarová.

68

Ovšem na hrací ploše zůstala ležet Eva Bartoňová, která byla mimo souboj. Na trávník už míří lékařský tým národního týmu.

67

Salma Paralluelová byla těsně bráněná, přesto se jí povedlo zakončit. Ovšem její zakončení zamířilo jen vedle levé tyče.

66

Athenea si navedla míč tak, aby mohl vniknout do šestnáctky. Ovšem Eva Bartoňová ve spolupráci s Kamilou Dubcovou jí zastavily.

65

Hostující reprezentace rozehrávala další rohový kop, který hlavou odehrála Aneta Dědinová. Španělsko zůstalo u balonu, ale po nepřesné přihrávce se ho zmocnila česká brankářka.

64

Po otočení stavu zápasu to vypadá, že národní tým změnil formaci. Na vrcholu se nachází pouze Kateřina Svitková a pod ní je pět záložnic.

63

Střídání v týmu Španělsko:
ze hřiště odchází Teresa Abelleiraová, přichází Patricia Guijarrová.

62

Eva Bartoňová se snažila hrát jedna na jednu, ale přes soupeřku neprošla. Naopak Španělsko vyrazilo do protiakce, jenomže Olivie Lukášová si stáhla míč ze vzduchu.

61

Další centr mířil před českou branku, kde promáchla Kamila Dubcová. Ta zmátla soupeřku tak, že Salma Paralluelová přestala na zadní tyči hrát.

60

Španělsko po zisku míče mířilo do otevřené obrany a šlo by do přečíslení. Ovšem skvěle se vrátila Petra Bertholdová, která míč srazila do bezpečných míst.

58

Za obranu si naběhla Athenea, kterou krásnou přihrávkou vybídla Ona Batlleová. Ovšem celou situaci přerušila Aneta Dědinová, která si balon pokryla tělem.

57

Před vápnem podklouzla Eva Bartoňová, a tak se ve vápně ocitla Athenea, která ještě přihrávala před branku. Česká obrana míč odehrála na další rohový kop. Po něm přišlo zakončení hlavou, které mířilo vysoko nad bránu.

56

Španělské centry sice létají do pokutového území, ale zatím je české hráčky hravě sbírají.

54

Přetažený centr mířil na zadní tyčku, odkud z úhlu hlavičkovala Alexia Putellasová. Olivie Lukášová byla na správném místě a míč schovala do rukavic.

54

Lucía Garcíaová obešla soupeřku na straně, a rak Tereza Krejčiříková (Česko) sáhla k zákroku, který vedl ke žluté kartě.

53

Favoritky zápasu se hnaly do další akce a už kombinovali na hranic šestnáctky. Teresa Abelleiraová se chystala ke střele, avšak obránkyně jí včas dostoupila.

51

51. Eva BARTOŇOVÁ - 2:1

51

Česko právě vstřelilo branku!
Dámy a pánové, ženská reprezentace otáčí skóre zápasu na svou stranu! K pokutovému opu se postavila EVA BARTOŇOVÁ, která zamířila nechytatelně do pravého horního rohu branky – 2:1.

50

Žlutá karta pro tým Španělsko (Misa Rodríguezová).

50

50. Penaltová situace.

50

Pokutový kop pro Česko! Kateřina Svitková výborně napadala brankářku Španělska, která následně podrazila Franny Černou.

49

Rychlá kombinace vedla až do pokutového území českého výběru. Ovšem Aitana Bonmatíová si balon ukopla znovu mimo hrací plochu.

48

Španělky si míč rozehrály na pravé straně, ovšem Teresa Abelleiraová poslala centr pouze mimo hrací plochu.

48

Za pokutovým územím se nacházela Salma Paralluelová, která z kroku vyslala pumelici pod víko. Ovšem Olivie Lukášová vyrazila míč na rohový kop.

47

Parádní pas mířil za španělskou obranu, kam si nabíhala Michaela Khýrová. Jediné štěstí pro hostující celek bylo, že brankářka Misa Rodríguezová byla zrovna vysoko.

46

Jdeme na druhý poločas, který rozehrálo Španělsko. Centr mířil před branku, kde byly obránkyně českého výběru připravené.

46

Střídání v týmu Španělsko:
ze hřiště odchází Eva Navarrová, přichází Athenea,
ze hřiště odchází Jennifer Hermosová, přichází Alexia Putellasová.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní poločas ukázal kvalitu Španělska, které bylo téměř neustále na polovině soupeřek. Ovšem zatímco Salma Paralluelová zahazovala šance, tak nenápadným centrem se prosadila Aitana Bonmatíová. Favoritky dlouhou dobu vedly, avšak závěr poločasu patřil Češkám, které se začaly osmělovat. Vyraženou střelu si našla Kateřina Svitková, a ta vyrovnala na 1:1.

45

První poločas skončil.

45

Aitana Bonmatíová odcentrovala z pravé strany, ale na balon nedoskočila Salma Paralluelová. Víc už se v prvním poločase nestane.

44

44. Kateřina SVITKOVÁ - 1:1

44

Česko právě vstřelilo branku!
Na chomutovské stadionu propukla radost, jelikož reprezentanty vyrovnaly! Zakončení zpoza vápna ještě Misa Rodríguezová vyrazil před sebe. Ovšem dobrým pohybem se k dorážce dostala KATEŘINA SVITKOVÁ, která po zemi našla nekrytý kout branky – 1:1. Asistence: Michaela Khýrová.

43

Úvodní poločas se blíží ke konci a Španělsko stále vede o jedinou trefu.

41

Kateřina Svitková toho musí mít plné zuby, jelikož pasy jejích spoluhráče neustále míří za obranu. Česká útočnice na to nyní nebyla ani připravená.

39

První potrestanou hráčkou zápasu je Eva Bartoňová (Česko), která si dala míč dál od nohy, čehož využila Lucía Garcíaová, která si situaci pokryla nohou a byla faulovaná.

38

V posledních minutách se národní tým dostává více na polovinu soupeře, ale zatím na první zakončení čeká.

37

Další pas českého týmu mířil na pravou stranu, kde jej nedostihla Kateřina Svitková. Ovšem o chvíli později přišel přetažený centr, ale Gabriela Šlajsová nestihla zavřít zadní tyč.

35

Parádním způsobem vyvezla míč do protiakce Michaela Khýrová, která balon následně poslal na levou stranu. Kateřina Svitková centrovala před branku, kde byla připravená Misa Rodríguezová.

33

Dalším zakončením se chtěl prezentovat Jennifer Hermosová, jejíž pokus byl sražený na rohový kop. Následný centr mířil na zadní tyč, kde byla hlavička jedné z hráče zablokovaná.

32

Španělsko znovu kombinovalo na útočné polovině, ale Češkám se povedlo soupeřky vytlačit zpátky k půlící čáře.

31

Petra Bertholdová si pokryla balon tělem, čímž způsobila odkop od branky. Zatím se hraje výhradě na polovině naší reprezentace.

29

29. Lukášová vytěsnila zakončení Paralluelové do tyče.

29

Jednoduše přešla přes soupeřku Olga Carmonaová, která přihrávala před branku. Salma Paralluelová vyslala dobrou střelu, kterou Olivie Lukášová vyrazila na tyč a následně jí vypomohly spoluhráčky.

28

28. Paralluelová hlavičkovala těsně vedle brány.

28

Salma Paralluelová zahazuje jednu obrovskou šanci za druhou. Tentokrát k ní přiletěl centr z levé strany, avšak osamocená útočnice zamířila hlavou vedle pravé tyče.

26

Irene Paredesová poslala pěkný pas za obranu, kam si zabíhal Lucía Garcíaová, které balon dopadl na temeno hlavy. Český celek drží balon a snaží se o uklidnění hry.

25

Těžký pas mířil na Kateřinu Svitkovou, která balon neudržela. Následně nepřesně rozehrála Gabriela Šlajsová, a tak znovu hrají Španělky.

24

Trenér Karel Rada nabádal své hráčky, aby se kousek vytáhly. Ovšem po rychlé rozehře Španělek je zase upozornil na návrat.

23

Aitana Bonmatíová odcentrovala zprava na zadní tyčku, kde se nacházela osamocená Salma Paralluelová. Její hlavička trestuhodně zamířila jen vedle branky.

22

Španělsko se dál drželo na balonu, ovšem praporek pomezní rozhodčí mířil nad hlavu. Češky tak mohou přemýšlet, kudy proti favoritkám zaútočí.

21

21. Jedovku Carmonaové dokázala Lukášová vyrazit.

21

Centr mířil na první tyčku, odkud byl odvrácený za vápna. Z tohoto prostoru přišel další pokus, jenž mířil do levého spodního rohu branky. Avšak Olivie Lukášová vytáhla parádní zákrok.

20

Po dvaceti minutách hry jsou mistryně světa ve vedení. Navíc budou za malou chvíli rozehrávat rohový kop.

19

Za obranu si nabíhala Kateřina Svitková, kterou křižovala Irene Paredesová. Tu česká hráčka sice obešla, ale na návrat Aleixandriové už nestačila.

17

V pravé části vápna se znovu nacházela Paralluelová, která už byla na malém vápně. Ovšem Lukášová jí skvěle zmenšila úhel a balon vyrazila do bezpečí.

14

14. Aitana BONMATÍOVÁ - 0:1

14

Španělsko právě vstřelilo branku!
Na pravé straně se nacházela AITANA BONMATÍOVÁ, jíž balon sjel z kopačky. Ovšem přeletěl Lukášovou a skončil v zadní části brance. Asistence: Lucía Garcíaová.

13

Další balon letěl do pokutového území národního týmu, avšak Dubcova jej odvrátila. Následně se míč odrazil k brankářce Lukášové.

12

Hostující reprezentace znovu kombinovala na útočné polovině. Na levé straně se nacházela osamocená Navarrová, ovšem skvělým návratem se prezentovala Šlajsová.

11

Khýrová na levé straně nepřešla přes soupeřku, a tak se Španělsko hnalo na druhou stranu. Bertholdová se skvěle vrátila a nepříjemný protiútok čistě přerušila.

10

Přetažený centr mířil na zadní tyčku, odkud hlavičkovala Bertholdová. Česká kapitánka trefila jen první bránící soupeřku.

8

Svitková si u půlící čáry píchla míč kolem soupeřky, která jí musela takticky faulovat. Česko rozehrává konstruktivně a Šlajsová vybojovala rohový kop.

7

Na levé straně se výborně uvolnila Navarrová a po jejím centru se natahovala Paralluelová, jejíž hlavička do branky nemířila. Následně to zpoza šestnáctky vyzkoušela Bonmatíová, ovšem mířila jen doprostřed brány.

6

Od úvodních vteřin potvrzují Španělky, kdo je dneska favoritem zápasu. Národní celek se zatím pouze brání a čeká na případné brejky.

5

Šikovná Garcíaová obešla soupeřku a přihrávala před branku, kde se dobře pohybovala Dědinová, která odvrátila míč na roh. Na následný centr si naskočila kapitánka Paredesová, jejíž hlavička mířila kousek vedle vzdálenější tyče.

4

Teresaová měla ve středu pole hodně prostoru a snažila se hru roztáhnout do strany. Ovšem její spoluhráčka na míč nedosáhla, a tak bude vhazovat Česko.

3

Český výběr nastoupil do dnešního zápasu v červených dresech, naopak Španělsko obléklo světle modrou sadu. Po levé straně pláchla obránkyni Olgaová, avšak její centr byl odvrácený.

2

U šestnáctky se nacházela Paralluelová, která byla zády k brance a navíc nezvládla zpracování. Balonu se chopila Cahynová, ovšem Češky dlouho v kombinaci nebyly.

1

Český výběr při losu zvolil balon, a tak Svitková rozehrávala. Národní tým se chvíli držel na útočné polovině, ale následně přišel pas po pravé straně, který skončil za postranní lajnou.

1

Utkání právě začalo.
České hráčky byly na hrací ploše o něco déle než jejich soupeřky. Ovšem nyní se oba týmy ukryly do útrob chomutovského stadionu. Zhruba za patnáct minut utkání začne.
Úvodní sestavy:

Česko: Lukášová – Šlajsová, Bertholdová (C), Dědinová, Bartoňová – Dubcová, Cahynová, Černá – Krejčiříková, Svitková, Khýrová
Náhradníci: Vojtíková, B. Růžičková – Bendová, Sonntagová, Huvarová, Krejčíková,Veselá, Kotrčová, K. Růžičková
Trenér: Rada

Španělsko: Misaová – Batlleová, Paredesová (C), Aleixandriová, Olgaová – Aitanaová, Teresaová, Hermosová – Garcíaová, Paralluelová, Navarrová
Náhradníci: Collová, Leteová – Medezová, Vickyová, Alexiaová, Patriová, Ouahabiová, Panedasová, Gabarrová, Oihaneová, Redondová, Atheneaová
Trenér: Toméová

Rozhodčí: Husseinová – Diakmannová, Matysiaková.
Kvalifikační období pro Euro má za sebou čtyři zápasy, v nichž česká národní tým získal pouze jediný bod, když v posledním souboji remizoval s Belgií. Naše fotbalistky se tak krčí na posledním místě a potřebují zvítězit. V cestě jim stojí Španělsko, které naopak ještě neprohrálo a má plný počet dvanácti bodů.

V dubnu se obě reprezentace střetly a byl z toho výsledek 3:1 pro Španělky. Právě dnes se ale na severu Čech odehraje odveta, v níž Češky nemají co ztratit, naopak mohou jen favoritky skupiny překvapit. Povede se to?
Vítám všechny fanoušky ženského fotbalu u kvalifikačního zápasu na mistrovství Evropy. Českým ženám se zatím vůbec nedaří a čeká je těžká zkouška, v Chomutově se jim postaví mistryně světa ze Španělska.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Česko – Španělsko

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 44. Svitková, 51. Bartoňová (pen.) – 14. Bonmatíová

Karty:   39. Bartoňová (CZE), 54. Krejčiříková (CZE) – 50. Rodríguezová (ESP)   70. Paredesová (ESP)

Česko: Lukášová – Šlajsová, Bertholdová, Dědinová (83. Bendová), Bartoňová (69. Huvarová) – Dubcová, Cahynová (77. Kotrčová), Černá – Krejčiříková, Svitková (77. K. Růžičková), Khýrová (77. Veselá).
Náhradníci: Votíková, B. Růžičková – Sonntágová, Krejčířová.

Trenér: Rada

Španělsko: Rodríguezová – Batlleová (85. Hernándezová), Paredesová, Aleixandriová, Carmonaová – Bonmatíová, Abelleiraová (63. Guijarrová), Hermosová (46. Putellasová) – Garcíaová (77. Codinaová), Paralluelová, Navarrová (46. Athenea).
Náhradníci: Collová, Leteová – Méndezová, Lópezová, Redondová, Gabarrová, Ouahabiová.

Trenér: Toméová

Rozhodčí: Husseinová – Diakmannová, Matysiaková