Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Nizozemsko – Anglie

1:2

konec (1:1)

10.07.2024, 21:00 • BVB Stadion Dortmund • Semifinále • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 3.27 2.83 2.72 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Finále mezi Anglií a Španělskem se uskuteční v Berlíně v neděli od 21 hodin a pochopitelně jej přineseme v našem přenosu. (23:17:58)
STATISTIKY

Střely celkem: 6 – 9
Střely na bránu: 3 – 4
Střely mimo bránu: 2 – 2
Zablokované střely: 3 – 1

Držení míče: 40% – 60%
Rohové kopy: 3 – 0
Ofsajdy: 1 – 4

Fauly: 11 – 6
Žluté karty: 3 – 3
Červené karty: 0 – 0
Angličané bouřlivě slaví postup do finále mistrovství Evropy, který si zajistili až v samém závěru řádné hrací doby.

První poločas skončil nerozhodně 1:1, když na brzkou vedoucí branku Xaviho Simonse dokázal rovněž poměrně rychle odpovědět Harry Kane. Oba týmy pak dělily centimetry od vedoucí branky, ovšem Fodenovu střelu přímo na brankové čáře zastavil Dumfries, ten pak hlavičkoval do břevna a Foden zas orazítkoval tyč.

Ve druhém poločase jsme viděli dlouho pomerně nudnou podívanou. Jedinou zajímavější možnost Nizozemců měl van Dijk, jenž neprostřelil Pickforda. Angličané čekali na svoji možnost ještě déle a Saka se po přihrávce Walkera dokonce trefil, ovšem jeho radost zhatil ofsajd přihrávajícího hráče.

Rozhodnutí padlo v 90. minutě. Angličanům vyšlo střídání, když se po souhře střídajících hráčů a gólové přihrávce Colea Palmera trefil Ollie Watkins a rozbouřil davy Angličanů v hledišti dortmundského stadiónu.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Po anglické brance a řadě střídání se začalo hrát až po tříminutové prodlevě. Rozhodčí Zwayer nastavil dvě minuty, ty však začínají prakticky až teď.

90+4

Žlutou kartu dostává také Kieran Trippier. Mnoho anglických hráčů z lavičky se rozběhlo radovat do hloučku na hřišti, rozhodčí Zwayer si pro žlutou kartu vybral Trippiera.

90+3

Střídání v týmu Nizozemsko:
ze hřiště odchází Denzel Dumfries, přichází Joshua Zirkzee.

90+3

Střídání v týmu Nizozemsko:
ze hřiště odchází Xavi Simons, přichází Brian Brobbey.

90+3

Střídání v týmu Anglie:
ze hřiště odchází Kobbie Mainoo, přichází Ezri Konsa.

90+3

Střídání v týmu Anglie:
ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Conor Gallagher.

90+2

Ještě před rozehráním se chystají obrovské personální změny na obou stranách.

90+1

Žlutou kartu za nějaké protesty dostává Xavi Simons.

90

90. Ollie WATKINS - 1:2

90

Anglie právě vstřelila branku! Možná sekundu před uplynutím devadesáté minuty jdou Angličané do vedení! Cole Palmer od postranní čáry přihrával do pokutového území, kde si zády k brance zpracoval míč OLLIE WATKINS, poté vystřelil přesně ke vzdálenější tyči a brankář Verbruggen na míč nedosáhl!

89

Gakpo vybojoval míč nedaleko od pokutového území Angličanů, ovšem k nevoli trenéra Koemana mu německý arbitr odpískal nedovolený zákrok na Guéhiho.

88

Přihrávka Luka Shawa z levé strany nebezpečně proletěla předbrankovým prostorem, míče se pak ujal Cole Palmer, jenž levačkou technicky střílel, ovšem nad branku.

Jednalo se o první anglickou střelu v celém druhém poločase, neboť zakončení Saky po Walkerově ofsajdu se do statistik nepočítá.

87

Po následné standardní situaci se do zakončení nedostal Weghorst, žlutou kartu si navíc vysloužil i Virgil van Dijk.

86

Bukayo Saka si říkal o žlutou kartu po sražení rozběhnutého Gakpa, rozhodčí Zwayer mu ji nakonec po pár sekundách přeci jen uděluje.

84

Veerman pronikl podél levé postranní čáry, po následné přihrávce před branku se Weghorst nedostal do zakončení přes Guéhiho. Nizozemský útočník se ještě snažil reklamovat hru rukou, ovšem marně, neboť o prohřešek proti pravidlům se nejednalo.

83

Přeci jen už Angličané zaktivnili presink a napadají až u brankáře Verbruggena

82

Oranjes drží míč ve středu hřiště, Anglie brání ve vysoce postaveném pasivním bloku.

80

Střídání v týmu Anglie:
ze hřiště odchází Phil Foden, přichází Cole Palmer.

80

Střídání v týmu Anglie:
ze hřiště odchází Harry Kane, přichází Ollie Watkins.

79

79. Sakovu radost zhatil Walkerův ofsajd.

79

Angličané podruhé dopravili míč do sítě, když po souhře Walkera se zakončujícím Sakou výborně vykombinovali nizozemskou defenzivu, ovšem mělo vadu na kráse, že Kyle Walker byl při svém náběhu po pravém křídle v těsném ofsajdu a branka tak neplatí!

78

Angličané chystají dvě změny v ofenzivě, do hry přijdou Ollie Watkins a Cole Palmer.

78

Po Gakpově centru se do zakončení nedostal Weghorst, míč se odrazil k Simonsovi, jehož střela „koníčkem“ o zem doputovala přímo do náruče Jordana Pickforda.

76

Z druhého poločasu je odehráno půl hodiny a za tu dobu jsme viděli pouze dvě střely. Obě nizozemské po standardních situacích, van Dijk neprostřelil Pickforda a Dumfries hlavičkoval nad branku, jinak se o střelecký pokus nikdo ani nepokusil.

74

Nizozemci zaútočili do otevřenější anglické obrany a obrovský prostor se otevřel před Gakpem, ovšem skvěle načasoval svůj skluz Kyle Walker.

74

Saka se u postranní čáry neprosadil v souboji s Akém, poté se ještě snažil získat standardní situaci svíjením na trávníku po lehkém zásahu Akého do obličeje, rozhodčího Zwayera ale k odpískání faulu nepřinutil.

74

Angličané se teď dostali k míči na útočné polovině, ovšem je to zase velmi pomalé a zcela bez jakéhokoliv nápadu.

72

Souboj Bellinghama s de Vrijem rozhodčí Zwayer vyhodnotil jako nedovolený ze strany Angličana, navíc mu uděluje žlutou kartu.

71

I nadále mají Nizozemci herní převahu, Výkon Angličanů ve druhém poločase připomíná nevalná představení v předchozím průběhu zápasu.

69

Od praporku znovu rozehrával Veerman, ovšem rozhodčí Zwayer okamžitě po exekuci centru odpískal faul Weghorsta na Riceho.

68

Nizozemci zůstávají útočně naladěni, přetažený centr Gakpa Jordan Pickford vyboxoval na rohový kop.

66

Po následném rohovém kopu Veermana se do zakončení už podruhé dostal Dumfries, zatímco v prvním poločase orazítkoval břevno, tak teď mířil nad branku.

65

65. Virgil van Dijk proti Pickfordovi neuspěl.

65

Po Veermanově centru se přes Walkera dostal k zakončení Virgil van Dijk a Jordan Pcikford musel vytáhnout důležitý zákrok, aby pro Anglii udržel remízu!

64

Další nedovolený zákrok je pískán Marcu Guéhimu, Nizozemci teď už budou rozehrávat na útočné polovině.

62

Jerdy Schouten si u postranní čáry přidržel Phila Fodena, ten pak zachytil za dres Nizozemce, což už rozhodčí Zwayer viděl a odpískal fotbalistovi Manchesteru City nedovolený zákrok.

61

Veermanův centr postrádal veškerou přesnost, míč doputoval za anglickou branku a rozehrávky se ujme Jordan Pickford.

59

Harry Kane se po střetu s Veermanem a následném pádu na trávník marně dožadoval odpískání nedovoleného zákroku.

58

Walkerovu přihrávku si u hranice pokutového území zpracoval Kane, ovšem s de Vrijem na zádech nedokázal prodloužit míč na rozběhnutého Saku.

57

Po změně stran zatím sledujeme velmi pomalé tempo, momentálně si Angličané přihrávají v okolí středové čáry a dopředu se moc neženou.

54

Neúspěšná nizozemská souhra, po Reijndersově přihrávce si dávali přednost Schouten se Simonsem a míč jim odskočil za postranní čáru.

53

Centr Luka Shawa odrazil za postranní čáru Dumfries, Shaw následně může vhazovat.

51

Po přiťuknutí Mainooa už se Foden vracel z ofsajdu, mává se a píská.

49

Také druhý čerstvý muž na hřišti, Luke Shaw, se teď dopustil faulu ve středu hřiště, jednalo se teprve o druhý anglický faul v dosavadním průběhu zápasu.

47

Bellingham se na levém křídle nedokázal probojovat přes de Vrije, zkušený nizozemský stoper vybojoval odkop od branky.

46

Johna Stonese po odehrání míče nesmyslně trefil Wout Weghorst a nizozemský útočník má štěstí, že hned po příchodu na trávník neobdržel žlutou kartu.

46

Střídání v týmu Anglie:
ze hřiště odchází Kieran Trippier, přichází Luke Shaw.

46

Střídání v týmu Nizozemsko:
ze hřiště odchází Donyell Malen, přichází Wout Weghorst.

46

Začal druhý poločas.
Ze hry jsou staženi Kieran Trippier a Donyell Malen.
Oba trenéři budou do druhého poločasu střídat, v hracím dresu už jsou připraveni Luke Shaw a Wout Weghorst.
Je za námi velmi atraktivní první poločas, po němž Nizozemsko hraje s Anglií 1:1.

Angličané i potřetí na turnaji inkasovali první branku zápasu, když se z dálky prosadil Xavi Simons, ovšem celkem brzy dokázal z penalty vyrovnat Harry Kane, jenž byl sám faulovaným hráčem po zákroku Denzela Dumfriese.

Poté jsme viděli několik šancí, kdy k pohnutí skóre chyběly jen centimetry, ovšem na další branku si musíme počkat. Nejdříve Fodenovu střelu zastavil na brankové čáře Dumfries, ten pak na opačné straně do břevna, Foden pak z dálky orazítkoval tyč.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Veermanův centr se zády k brance snažil prodloužit Aké, ovšem netrefil balón dobře a vysokým obloukem jej nasměroval až daleko za anglickou branku.

45+2

Dumfries u postranní čáry nepřešel přes Trippiera, odraženého míče se ale zase ujali Nizozemci.

45+1

Oranjes zase zvýšili aktivitu a rozestavili se na útočné polovině, ovšem brzy se vrátili k Bartu Verbruggenovi.

45+1

Rozhodčí Zwayer k úvodním pětačtyřiceti minutám přidává tři nastavené.

45

Nizozemci v tomto úseku hrají velmi pasivně a Angličané obehrávali jejich pokutové území, ovšem svoji snahu zakončili jen centrem Trippiera přímo k brankáři Verbruggenovi.

44

Bellingham si u rohu pokutového území dokázal poradit v souboji s de Vrijem, pak ale jeho přihrávku před branku na Kanea zablokoval van Dijk.

42

Dumfriesovi se u postranní čáry nepovedlo zpracovat míč, což vyvolalo velký ohlas mezi anglickými fanoušky. Jejich oblíbenci na hřišti mohou vhazovat.

41

Mainoo vybojoval míč v hloubi útočné polovině, pak se okamžitě pokusil o střelu zpoza pokutového území, ovšem trefil jen bránícího Akého.

39

Po přiťuknutí Mainooa se Phil Foden pokusil o střelu z otočky, přízemní pokus pořádně protáhl Verbruggena, ten však míč jistě zachytil.

37

Nizozemci zaútočili ve třech do otevřenější anglické obrany, ovšem rychle se vracel Mainoo a povedlo se mu zablokovat Gakpovu přihrávku hledající Xaviho Simonse. Ten bude po příchodu Veermana ještě více doplňovat útočníky.

35

Po příchodu Veermana rozhodně dojde k přeskupení řad, neboť hrotového útočníka nahrazuje záložník.

35

Střídání v týmu Nizozemsko:
ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Joey Veerman.

34

Nizozemský trenér Koeman bude muset poprvé střídat, neboť na trávníku zůstal sedět Memphis Depay, jenž má svalové potíže, které mu takřka jistě nedovolí pokračovat v zápase.

33

Kobbie Mainoo se s míčem dostal před pokutové území, pak si ale neporozuměl s Kanem a pas středopolaře Manchesteru United doputoval jen k brankáři Verbruggenovi.

32

32. Parádní rána Fodena skončila na tyči.

32

Znovu úřadovala branková konstrukce! Phil Foden napřáhl levačkou z velké dálky a jeho parádní rána se odrazila od vzdálenější tyče nizozemské branky!

30

30. Dumfries hlavičkoval do břevna!

30

Na rohový kop Simonse si naskočil Dumfries a jeho hlavička zatřásla břevnem anglické branky!

29

Memphis Depay posunul míč Malenovi do pokutového území, tomu se pod nohy vrhli hned dva Angličané a Walkerovi se povedlo ve skluzu odehrát míč na rohový kop.

28

Foden se snažil o souhru s Bellinghamem, tomu však před finální přihrávkou dokázal ukopnout míč vracející se Simons.

26

Phil Foden obral o míč Dumfriese a mohl se rozběhnout dopředu, ovšem byl zřejmě trochu vychýlen nizozemským hráčem, neudržel stabilitu a marně se dožadoval odpískání faulu.

25

Angličané jsou při chuti, znovu se usadili na útočné polovině a dotírají na pokutové území oranžových.

23

23. Fodenovu střelu zastavil Dumfries přímo na brankové čáře.

23

Další obrovská šance Angličanů! Bukayo Saka potáhl míč k pokutovému území, poté jej přistrčil do běhu Fodenovi, jenž dokázal zakončit mezi nohama brankáře Verbruggena, toho však na brankové čáře dokázal zastoupit Denzel Dumfries!

22

Depay se v blízkosti laviček prokličkoval na útočnou polovinu, pak ale odevzdal míč soupeři nepřesnou přihrávkou.

20

Nizozemci hrají s míčem ve svém držení u středové čáry, Angličané však aktivně brání a nepouští je na svoji polovinu.

18

18. Harry KANE - 1:1

18

Anglie právě vstřelila branku! HARRY KANE kopl penaltu k levé tyči po zemi, Verbruggen vystihl směr, ovšem neměl šanci na míč dosáhnout!

17

Dumfries za svůj zákrok navíc vidí žlutou kartu, sám faulovaný Harry Kane si mezitím bere míč do rukou a bude zahrávat pokutový kop.

16

Potvrzeno, Anglie bude zahrávat penaltu!

16

Rozhodčí Zweyer se jde podívat na monitor a velmi pravděpodobně poté nařídí pokutový kop pro Anglii!

14

14. Penaltový faul Dumfriese na Kanea.

14

Harry Kane rozehrál na pravou stranu k Sakovi, jenž si od rohu pokutového území naváděl míč na levačku, následná střela byla sražena ke Kaneovi, jenž z první zakončoval nad branku, ovšem zároveň byl velmi nepříjemným šlapákem atakován Dumfriesem a může se řešit potenciální penalta!

12

Tentokrát centroval Trippier a jeho přetažený centr Rice vracel od vzdálenější tyče před branku, Harry Kane se ale k míči nedostal.

11

Fodenově centru se Nizozemci ubránili, brzy ale bude po faulu na Saku následovat další přímý volný kop ve prospěch Albionu.

10

Bellingham musel být po Schoutenově faulu ošetřován, rozhodčí jej tak před rozehráním standardní situace na trávník nepustí.

9

Jerdy Schouten před pokutovým územím fauloval Judeho Bellinghama, Anglie bude zahrávat první standardní situaci zápasu.

7

7. Xavi SIMONS - 1:0

7

Nizozemsko právě vstřelilo branku! Brzká trefa Nizozemců! XAVI SIMONS vybojoval míč na Declanu Riceovi, namířil si to k pokutovému území, před nímž prudce vypálil a brankář Pickford nedokázal vyrazit míč mimo branku, pouze balón letící do sítě tečoval!

6

Harry Kane byl faulován na útočné polovině, Saka v držení míče dostal výhodu, ovšem proti početní převaze musel vrátit hru do středu hřiště.

5

První ofsajd se mává také Angličanům, rovněž u postranní čáry si do něj zaběhl Kieran Trippier, jenž dostal velmi pozdní přihrávku.

4

Xavi Simons se snažil vysunout Malena do pokutového území, nizozemský útočník se ale k míči přes bránícího Walkera nedostal.

3

Foden byl ve středu hřiště připraven o míč Schoutenem jen pomocí nedovoleného zákroku, rozehrávat mohou Angličané.

2

Denzel Dumfries se po pravé straně snažil vysunout Malena, ten ale byl přistižen v prvním ofsajdu tohoto semifinále.

1

Zahajovacího výkopu se ujali Angličané a je rozehráno! Oba celky hrají v tradičních barvách, Angličané tedy v bílé a Nizozemci v oranžové.

1

Utkání právě začalo.
Němečtí rozhodčí v čele s Felixem Zwayerem přivedli účastníky druhého semifinále na hrací plochu, před námi jsou národní hymny.
Úvodní sestavy:

Nizozemsko: Verbruggen – Dumfries, de Vrij, van Dijk (C), Aké – Schouten, Simons, Reijnders – Malen, Depay, Gakpo.
Náhradníci: Bijlow, Flekken – Blind, de Ligt, Frimpong, Geertruida, Maatsen, van de Ven, Gravenberch, Veerman, Wijnaldum, Bergwijn, Brobbey, Weghorst, Zirkzee.
Trenér: Ronald Koeman

Anglie: Pickford – Walker, Stones, Guéhi – Saka, Mainoo, Rice, Trippier – Foden, Bellingham – Kane (C).
Náhradníci: Henderson, Ramsdale – Alexander-Arnold, Dunk, Gomez, Konsa, Shaw, Eze, Gallagher, Palmer, Wharton, Bowen, A. Gordon, Toney, Watkins.
Trenér: Gareth Southgate

Rozhodčí: Zwayer – Lupp, Achmüller (GER).
Anglie

Angličané herně neprožívají zrovna povedené mistrovství Evropy, ale i přesto jsou v semifinále. Skupinu C ovládli díky výhře nad Srbskem a následným dvěma remízám s Dánskem a Slovinskem.

Osmifinálovým soupeřem Angličanů se stalo Slovensko, které zahrálo povedený první poločas, aby vedení drželo až do páté nastavené minuty, kdy vyrovnal Jude Bellingham. Na začátku prodloužení pak vstřelil rozhodující branku Harry Kane.

Ani ve čtvrtfinále nepředvedli Angličané nějaký oslňující výkon, když se Švýcarskem prohrávali a znovu tak museli dotahovat. To se jim povedlo celkem rychle a když v prodloužení žádná branka nepadla, rozhodoval penaltový rozstřel. Pro Angličany obávaná disciplína tentokrát znamenala úspěch a po výhře 5:4 na penalty se mohou ukázat v semifinále turnaje.
Nizozemsko

Nizozemci sice rozehráli skupinu D dle očekávání výhrou nad Polskem a remízou s obávanou Francií, ovšem v posledním utkání překvapivě nestačili na Rakušany, jimž podlehli v zajímavém zápase 2:3. To ve výsledku znamenalo relativně hratelného soupeře v podobě vítěze skupiny E Rumunska, s nímž si Nizozemci také celkem hladce poradili po výsledku 3:0.

Ve čtvrtfinále Nizozemci narazili na přemožitele Rakušanů Turky. Turecko dlouho vedlo díky brance Akaydina, ale v 70. minutě dokázali Nizozemci vyrovnat, aby o několik minut přidali druhou branku, na kterou již Turci nedokázali gólově zareagovat.
Druhé semifinále mistrovství Evropy 2024 nabízí duel, ve kterém se střetnou Nizozemsko a Anglie. Zatímco Anglie postoupila ze své skupiny z prvního místa, Nizozemci se do vyřazovací fáze kvalifikovali až ze třetího místa, přesto se jim povedlo probojovat až do semifinále.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Nizozemsko – Anglie

1:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 7. Simons – 18. Kane (pen.), 90. Watkins (Palmer)

Karty:   17. Dumfries (NED), 87. van Dijk (NED), 90+1. Simons (NED) – 72. Bellingham (ENG), 86. Saka (ENG), 90+4. Trippier (ENG)

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:2. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:6.

Nizozemsko: Verbruggen – Dumfries (90+3. Zirkzee), de Vrij, van Dijk (C), Aké – Schouten, Simons (90+3. Brobbey), Reijnders – Malen (46. Weghorst), Depay (35. Veerman), Gakpo.
Náhradníci: Bijlow, Flekken – Blind, de Ligt, Frimpong, Geertruida, Maatsen, van de Ven, Gravenberch, Wijnaldum, Bergwijn.

Trenér: Ronald Koeman

Anglie: Pickford – Walker, Stones, Guéhi – Saka (90+3. Gallagher), Mainoo (90+3. Konsa), Rice, Trippier (46. Shaw) – Foden (80. Palmer), Bellingham – Kane (C) (80. Watkins).
Náhradníci: Henderson, Ramsdale – Alexander-Arnold, Dunk, Gomez, Eze, Wharton, Bowen, A. Gordon, Toney.

Trenér: Gareth Southgate

Rozhodčí: Zwayer – Lupp, Achmüller (GER)

Diváci: 60 926