Menu

Fotbal

Přípravný zápas

Bohemians Praha 1905 – Paksi FC

4:1

konec (2:0)

04.07.2024, 17:30 • Šmarje pri Jelšah • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 3.55 3.54 1.82 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Další přípravný zápas čeká Bohemians v neděli, kdy se střetnou s chorvatskou Lokomotivou Záhřeb. Já se s Vámi loučím a přeji hezký večer! (19:13:25)
První přípravné utkání na herním soustředění ve Slovinsku vyšlo Bohemians náramně. Pražané přehráli vítěze maďarského poháru a vicemistra země Paksi 4:1. Klokanům se povedl už úvod duelu. V 11. minutě totiž vedli po trefách Václava Drchala a Roberta Hrubého 2:0, což byl také poločasový stav. Po změně stran snížil Bálint Szabó, ovšem závěrečná čtvrthodina pak zase patřila Bohemce. V 78. minutě skóroval Milan Ristovski a po něm ještě uzavřel výsledek Vladimír Zeman.

90+1

Konec zápasu.

88

Fotbalisté Bohemky mají míč na kopačkách a užívají si závěr utkání.

85

Zdá se, že o osudu zápasu je rozhodnuto a Bohemians směřují k vítězství.

82

82. Vladimír ZEMAN - 4:1

82

Bohemians právě vstřelili branku!
Klokani přidávají čtvrtý gól! Odražený míč si našel VLADIMÍR ZEMAN a zpoza šestnáctky zamířil přesně – 4:1.

81

Žlutá karta pro fotbalistu celku Paksi Kinyika.

79

Ještě jedna změna v sestavě na straně Paksi.

78

78. Milan RISTOVSKI - 3:1

78

Bohemians právě vstřelili branku!
Vršovický celek opět odskakuje na rozdíl dvou gólů! Mezi střelce se zapsal čerstvý útočník MILAN RISTOVSKI. Ten se dostal k míči po závaru v šestnáctce a napálil ho do sítě – 3:1.

75

Bohemians se dostali z tlaku, který soupeř rozjel po změně stran. Ten možná utlumila i série střídání.

72

Tentokrát ještě trojité střídání Paksi.

70

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Milan Ristovski.

66

Hromadné střídání Paksi, které vyměnilo čtyři fotbalisty.

65

Maďarský tým má po změně stran poměrně jasně více ze hry. Už se ukazuje kvalita celku, který vyhrál národní pohár a zasáhne do předkola Evropské ligy.

60

Vítězové maďarského poháru se snaží dostávat do zakončení. Nyní stříleli vedle Reichlovy svatyně.

58

Klokani kontrovali rychlou protiakcí a zakončením vedle brány.

55

Paksi právě vstřelilo branku!
Je sníženo! Po prostřídání to zatím více sedí hráčům Paksi, kteří se kontaktní trefou dostávají do zápasu. BÁLINT SZABÓ překonal Reichla střelou k tyči.

46

Bohemians zahrávali zkraje druhého dějství roh. Bez nějakého výraznějšího efektu.

46

Začal druhý poločas.
Sestava Bohemians pro 2. poločas: Reichl – Křapka, Petrák, M. Kadlec – Dostál, Jindřišek, Jánoš, Shejbal – Hrubý, Zeman – Matoušek.
Po prvním poločase vedou Bohemians nad Paksi 2:0. Rozdíl mezi oběma týmy udělal úvod zápasu. Vše podstatné se totiž stalo do 11. minuty. Skóre duelu otevřel opakovanou střelou Václav Drchal. Druhou trefu českého týmu pak přidal po Hilálově nahrávce Robert Hrubý. Fotbalisté Paksi pak trefili tyč, ale to bylo z jejich strany zatím vše.

45+1

První poločas skončil.

44

První půle se pomalu chýlí ke svému konci. Maďarský tým zabrzdil další ofsajd.

42

Žlutou kartu dostal hráč Paksi Osváth.

39

Tentokrát ofsajd, v němž se ocitl jeden z fotbalistů Paksi.

36

Hráči Paksi se nyní propracovali do střelecké pozice. Ránu však zablokovala defenziva zelenobílých.

35

Statistickou zajímavostí je, že ani jeden z týmů zatím nezahrával rohový kop.

33

Bohemka navíc nadále hrozí i směrem dopředu. Teď však její snahu zastavil odmávaný ofsajd.

31

Za námi je půlhodina zápasu a klokani stále drží vítěze maďarského poháru na uzdě. Hráči Paksi se příliš nedostávají do šancí.

21

Fotbalisté Paksi se postupně dostávají do hry a srovnávají obraz hry. Na pohnutí se stavem to ale zatím nebylo.

18

Mohlo být sníženo! Michala Reichla v bráně Bohemians zachránila branková konstrukce.

15

Zatímco vicemistr Maďarska je v přípravě na sezónu dál a chystá se na předkolo Evropské ligy, Bohemians hrají první přípravný zápas. Na obrazu hry to ale není znát. Naopak, Vršovičtí zatím působí výrazně lépe a kompaktněji.

11

11. Robert HRUBÝ - 2:0

11

Bohemians právě vstřelili branku!
To je panečku začátek! V dobrém světle se ukázala i další staronová tvář v kádru, Jusúf Hilál. Bahrajnský útočník našel krásnou přihrávkou ROBERTA HRUBÉHO a ten zvyšuje na 2:0.

8

Václav Drchal se tedy jako letní posila velmi dobře uvedl. V minulém ročníku měli Bohemians problémy se střílením gólů a produktivnější útočník se jim rozhodně hodí. Zvlášť v kontextu odchodu Erika Prekopa.

6

6. Václav DRCHAL - 1:0

6

Bohemians právě vstřelili branku!
Klokani se ujímají rychle vedení! Jejich úvodní aktivitu podtrhl gólem VÁCLAV DRCHAL, který nadvakrát překonal brankáře Szappanose.

5

Bohemians zatím zakončují nepřesně. Ani jejich druhý střelecký pokus v utkání nenašel prostor mezi tyčemi.

2

K prvnímu zakončení se dostali klokani. Jejich útočná akce vyvrcholila střelou vedle brány.

1

Úvodní rozehrávku měl maďarský celek, který se také drží u míče.

1

Utkání právě začalo.

V základní sestavě Bohemians naskakují i tři letní posily – záložník Aleš Čermák a útočníci Václav Drchal s Jusúfem Hilálem. Naopak Dominik Pleštil na soupisce pro dnešní duel chybí. Zřejmě neznámým jménem je pak asi náhradní brankář Jakub Kerbach, který tým na soustředění doplnil z klubové devatenáctky.
Bohemians Praha 1905: Reichl – Hůlka, Vondra, Hybš – A. Kadlec, Smrž, Čermák, Kovařík – Drchal, Hrubý – Hilál.
Náhradníci: Kerbach – Dostál, Jánoš, Jindřišek, M. Kadlec, Matoušek, Petrák, Ristovski, Shejbal, Zeman.
Trenér: Jaroslav Veselý
Utkání se nakonec odehraje v městečku Šmarje pri Jelšah. Původně měla být jeho dějištěm Ptuj.
Bohemians chtějí zapomenout na nepovedený minulý ročník české nejvyšší soutěže, v němž nakonec obsadili až třinácté místo. Došlo také k určité obměně kádru. Mrzí zejména ztráta nejlepšího střelce Erika Prekopa, který odešel do ostravského Baníku. Po vypršení smlouvy zamířil do Jablonce další útočník David Puškáč, dalším forvardům Matyášovi Kozákovi a Davidovi Hufovi vypršela hostování a Tomáš Necid zase posílil druholigový Žižkov. Při posilování si sportovní úsek vybíral zejména hráče, kteří už prostředí v Ďolíčku znají. Z Jablonce přišel na přestup útočník Václav Drchal, jenž v Bohemce působil už v ročníku 2022/23. Na jaře stejné sezóny se u Botiče objevil také ofenzivní záložník Aleš Čermák. Ten dal následně přednost nabídce slovenské Dunajské Stredy, kde ale na jaře tohoto roku vůbec nehrál a byl rád, že se naskytla příležitost to opět zkusit ve Vršovicích. Poslední staronovou tváří je bahrajnský hroťák Jusúf Hilál, jehož Bohemka vytáhla v sezóně 2018/19 do evropského fotbalu. Následně zamířil do Slavie, odsud na dvě hostování do Liberce a zahrál si také za indonéský celek Persija Jakarta. Poslední rok strávil v Mladé Boleslavi. Z Jablonce pak dorazil ještě univerzál Dominik Pleštil, jenž chtěl zkusit po letech na severu Čech sportovní i životní změnu. Pro klokany se jedná o první přípravné utkání. Ve Slovinsku se pak střetnou ještě s chorvatským Kolomotivem Záhřeb a ve středu je na zpáteční cestě čeká v Rakousku souboj s Austrií Vídeň.
Paksi FC skončilo v minulém ročníku maďarské NB I na druhém místě a zároveň poprvé v historii opanovalo národní pohár. Má za sebou tedy nejúspěšnější sezónu v historii klubu. Tým čeká kvalifikace o Evropskou ligu, do které se zapojí hned v úvodním předkole. Tam jim los přiřkl rumunský Corvinul Hunedoara. Kádr je tvořen pouze maďarskými fotbalisty. Na povel ho má 62letý trenér György Bognár. Vzhledem k tomu, že kvalifikace o EL začíná už brzy, mají za sebou hráči Paksi již tři přípravné duely. Na úvod přehráli tým z nižších pater maďarského fotbalu Budaorsi 4:0. Poté uhráli bezgólovou remízu se srbským Jedinstvem a naposledy deklasovali 6:1 bulharský Hebar.
Vítám tu všechny fotbalové příznivce! Fotbalisté pražských Bohemians odjeli na letní soustředění do slovinského města Ptuj. Ve čtvrtek je čeká první přípravné utkání proti maďarskému týmu Paksi FC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Bohemians Praha 1905 – Paksi FC

4:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 6. Drchal, 11. Hrubý, 78. Ristovski, 82. Zeman – 55. Szabó

Karty:   42. Osváth (PAK)

Bohemians Praha 1905: Reichl – Hůlka, Vondra, Hybš – A. Kadlec, Smrž, Čermák, Kovařík – Drchal, Hrubý – Hilál. 2. poločas: Reichl – Křapka, Petrák, M. Kadlec – Dostál, Jindřišek, Jánoš, Shejbal – Hrubý (70. Ristovski), Zeman – Matoušek.
Náhradníci: Kerbach – Dostál, Jánoš, Jindřišek, M. Kadlec, Matoušek, Petrák, Ristovski, Shejbal, Zeman.

Trenér: Jaroslav Veselý

Paksi FC: Szappanos (71. Borsos) – Osváth (71. Kovács), Lenszér (65. Haraszti), Kinyik, Szabó J. (79. Debreceni), Silye (71. Kocsis) – Windecker (65. Skribek), Mezei (65. Vécsei), Szabó B. (65. Balogh), Könyves (46. Ötvös) – Tóth (46. Böde).
Trenér: György Bognár