Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Rumunsko – Nizozemsko

0:3

konec (0:1)

02.07.2024, 18:00 • Osmifinále • Tomáš Kubečka

Tipsport: 8.09 4.88 1.42 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ve čtvrtfinále se Nizozemsko utká s vítězem večerního duelu Rakousko – Turecko. (19:57:06)
Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 3:12. Rohy: 4:13. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 8:8.
Je dobojováno! Nizozemsko po dvaceti letech postupuje do čtvrtfinále evropského šampionátu. Po čtvrthodině hry přitom nebezpečně hrozil Dennis Man, jehož rána skončila těsně nad břevnem. Ve 20. minutě však na opačné straně střelou na přední tyči rozjásal davy nizozemských fanoušků Cody Gakpo. Od té doby už na trávníku dominoval jen jeden tým. Ve 27. minutě po rohovém kopu hrozil hlavou de Vrij, jenže rozvlnil jen boční síť. V závěru poločasu pak skvělou střeleckou pozici prováhal Simons. I po změně stran na hřišti kraloval favorizovaný celek. Depayovu ránu zablokoval obránce, van Dijk orazítkoval tyč a znovu Depay z přímého kopu branku těsně minul. V 83. minutě však po skvělé práci Gakpa poprvé udeřil Malen a stejný hráč v nastavení po skvělém brejku napsal gólovou tečku za utkáním.

90+5

Konec zápasu.

90+3

90+3. Donyell MALEN - 0:3

90+3

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Je hotovo! Nizozemsko ubránilo rohový kop Rumunska. Do protiútoku se naopak po levé straně vydal DONYELL MALEN, který prošel na hranici velkého vápna, navedl si míč kolem obránce do vápna a zakončil k přední tyči!

90+2

Střídání v týmu Nizozemsko:
ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Daley Blind.

90+1

Bart Verbruggen si pohlídal vysoký centr z pravé strany a před dobíhajícím soupeřem stáhl míč do rukavic. Nizozemský gólman dnes zatím moc práce neměl.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.

89

Micky van de Ven skvělým sprintem na levém křídle dohnal odražený míč, poslal jen před branku, ale Wout Weghorst ve skluzu nedokázal zakončit.

88

Střídání v týmu Rumunsko:
ze hřiště odchází Nicolae Stanciu, přichází Darius Olaru.

87

Simons před Weghorstem sáhl do prudké přihrávky a píchl do míče tak nešikovně, že jej poslal k rumunskému gólmanovi.

86

Nizozemci si užívají závěrečné minuty dnešního souboje. Po dvaceti letech mohou slavit postup do čtvrtfinále evropského šampionátu.

85

Memphis Depay si ve vápně skvěle převzal centr z pravé strany, rychlou kličkou si míč připravil ke střele, ale technickou ránou branku těsně minul!

84

Střídání v týmu Nizozemsko:
ze hřiště odchází Cody Gakpo, přichází Wout Weghorst.

83

83. Donyell MALEN - 0:2

83

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Nizozemsko chvíli před koncem přidává druhou branku a pomaličku začíná slavit postup do čtvrtfinále! Skvělou práci odvedl Cody Gakpo, který na levé straně po souboji s Dragusinem udržel míč ve hře, z brankové čáry jej vrátil na malé vápno a DONYELL MALEN už měl snadnou práci!

81

Nicolae Stanciu vyfasoval žlutou kartu za protesty. Sudí totiž hvizdem přerušil jejich protiútok.

81

Memphis Depay zahrával další rohový kop Nizozemska, ale Radu Drăgușin byl králem vzdušného prostoru před rumunskou brankou a odhlavičkoval míč do bezpečí.

80

Valentin Mihăilă a Denzel Dumfries svedli tvrdý souboj na pravé straně hřiště. Sudí dal hráčům jasným gestem najevo, že nebude hru přerušovat.

79

Rumunsko si málem kuriózně zavařilo. Răzvan Marin odkopával míč z vlastního vápna, ale trefil Simonse, od jehož levačky se míč odrazil těsně vedle branky.

78

Denzel Dumfries vyfasoval žlutou kartu.

77

Na levé straně si o míč řekl střídající Denis Alibec, jenže neuspěl ve sprinterském souboji s obráncem. Bude z toho jen vhazování pro Nizozemsko.

76

Cody Gakpo se z levé strany protáhl do pokutového území a dloubl míč k zadní tyči. Nikdo v modrém dresu ale na jeho pobídku nedoskočil.

75

Další akce Nizozemska končí odmávaným ofsajdem. Své postavení si tentokrát nepohlídal Depay.

73

73. Veermanův obstřel

73

Nizozemsko pokračuje v zahazování šancí! Po šikovné patičce se v zakončení zjevil střídající Joey Veerman, jehož obstřel minul zadní tyč!

72

Střídání v týmu Rumunsko:
ze hřiště odchází Denis Drăguş, přichází Valentin Mihăilă,
ze hřiště odchází Ianis Hagi, přichází Denis Alibec,
ze hřiště odchází Marius Marin, přichází Alexandru Cicâldău.

71

Po nenápadném centru z pravé strany se k míči dostal jeden z Rumunů, jenže zakončení v pokutovém území zcela prováhal.

70

Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a favorizovaný celek nadále drží postupový výsledek. Nizozemci však musí zůstat obezřetní.

69

Střídání v týmu Nizozemsko:
ze hřiště odchází Jerdy Schouten, přichází Joey Veerman,
ze hřiště odchází Nathan Aké, přichází Micky van de Ven.

68

68. Depayův přímý kop

68

Exekuce přímého kopu se ujal Memphis Depay, který zvolil střelu pod zdí. Jeho chytré zakončení těsně minulo rumunskou branku!

67

Marius Marin poslal k zemi rozběhnutého Simonse, za což si vysloužil žlutou kartu.

67

Nizozemsko opět kombinuje na polovině soupeře a čeká na skulinku v rumunské defenzivě. Hodně aktivní je Tijani Reijnders.

65

Na opačné straně se z levé strany snažil odcentrovat Stanciu, jenže přetažený centr nikdo ve žlutém dresu nemohl dohnat na hrací ploše.

63

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Nizozemsko přidává druhý zásah a přibližuje se k postupu do čtvrtfinále! Po odvráceném rohu poslal míč do vápna Schouten. Malen ještě prodloužil míč do zajímavé pozice a CODY GAKPO překonal brankáře! VAR ale odhalil, že zásahu Gakpa předcházel ofsajd.

62

Dennis Man chtěl přihrát za obranu Nizozemska, ale autor dosud jediné branky Gakpo se stáhl a míč získal. Následně se po individuálním průniku dostal do zakončení, kterým protáhl Florina Nitu.

61

Rumunsko se nastěhovalo do blízkosti velkého vápna. Z levé strany přiletěl aut až na hranici šestnáctky, kde číhal pozorný Malen.

60

Je za námi hodina hry a Nizozemsko nadále drží nejtěsnější možné vedení. Favorit dnešního duelu navíc pokračuje v zahazování šancí.

59

Po následném rohovém kopu se do zakončení hlavou vyšplhal Virgil van Dijk, jehož pokus skončil na brankové konstrukci!

58

Zajímavý protiútok Nizozemska táhl po skvělém pasu Simonse Malen, jenže jeho centr na vzdálenější tyč srazil obránce ve žlutém na roh.

57

Za přihrávkou na levé křídlo sprintoval Cody Gakpo, který však prudkou přihrávku nedohnal na trávníku. Vhazovat bude Rumunsko.

55

Malen po pravém křídle prošel do blízkosti velkého vápna, kde si míč zasekl a raději do rozehrávky zapojil své spoluhráče. Nizozemci chtějí držet míč.

54

54. Obrovská šance Nizozemska

54

Nizozemsko zahodilo stoprocentní příležitost! Po nepovedené ráně Malena vyplaval u míče Depay, který ale trefil jen nohu obětavého obránce Ratia!

53

Nizozemci se až nyní usadili na polovině Rumunska, kde kombinují s míčem na kopačkách. Rumuni prakticky jen stojí v bloku.

52

Přetažený centr si v pokutovém území pohlídal Nathan Aké, který míč hlavou přizvedl mimo šestnáctku. Rumunsko ale do druhé půle vstoupilo aktivně.

51

Virgil van Dijk si na vlastní polovině pomohl nedovoleným zákrokem na Draguse. Rumunsko má k dispozici zajímavou standardní situaci.

50

Tijani Reijnders tentokrát prošel s míčem u kopačky takřka přes polovinu hrací plochy a zakončil z hranice velkého vápna. Jeho ránu zablokoval obětavý zadák.

49

Tijani Reijnders si výborně pokryl míč na vlastní polovině a napadající soupeř jej zatažením za dres poslal k zemi.

48

Stefan de Vrij na vlastní polovině kopl do holeně Stancia a oba hráči zůstávají ležet na trávníku s nepříjemnou grimasou v obličeji.

47

Rumunsko se v úvodu druhého poločasu snaží napadat rozehrávku Nizozemska na jeho polovině. Hagi sice získal míč, ale nepřesnou přihrávkou jej poslal do autu.

46

Střídání v týmu Nizozemsko:
ze hřiště odchází Steven Bergwijn, přichází Donyell Malen.

46

Začal druhý poločas.
Po prvním poločase může být spokojenější Nizozemsko, které nad Rumunskem vede 1:0. Po čtvrthodině hry přitom nebezpečně hrozil Dennis Man, jehož rána skončila těsně nad břevnem. Ve 20. minutě však na opačné straně střelou na přední tyči rozjásal davy nizozemských fanoušků Cody Gakpo. Od té doby už na trávníku dominoval jen jeden tým. Ve 27. minutě po rohovém kopu hrozil hlavou de Vrij, jenže rozvlnil jen boční síť. V závěru poločasu pak skvělou střeleckou pozici prováhal Simons.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Nizozemsko v závěru poločasu drží míč na kopačkách a nikam se neženou. S výkonem v první půli může být favorizovaný celek spokojený.

45+2

V nastavení se ke střele z hranice velkého vápna odhodlal Denis Drăguş, jenže jeho pomalý pokus směřoval do rukavic nizozemského brankáře.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.

45

Rumunsko má obrovské problémy s přechodem na polovinu Nizozemska. Znovu se hráči ve žlutém dostali jen k půlící čáře.

44

44. Simonsova možnost

44

Nizozemci v závěru první půle zahodili obrovskou šanci! Simons měl moře času i prostoru ve vápně, ale místo zakončení dlouho kličkovat a následnou slabou střelou minul branku!

43

Hagi se pro míč musel stáhnout na vlastní polovinu, kde jej napadal Bergwijn, od nějž se míč odrazil mimo hrací plochu.

42

Ani další rohový kop nepřinesl další zásah Nizozemska. Depay chtěl překvapit Nitu centrem přímo do branky, ale nepovedlo se mu to.

41

Nizozemci mají v závěru prvního poločasu tlak a kombinují kolem velkého vápna. Depay chtěl míč přiklepnout Dumfriesovi, před nímž zasáhl obránce.

40

Po dalším rohovém kopu musel ven z branky Florin Niță, který těžkou situaci zvládl a vyboxoval míč mimo pokutové území.

39

Ve vápně se ze stoje uvolnil Xavi Simmons, který od brankové čáry odcentroval rabonou, ale vybojoval pro Nizozemsko jen roh.

38

Střídání v týmu Rumunsko:
ze hřiště odchází Vasile Mogoş, přichází Bogdan Racovițan.

38

Cody Gakpo obdržel přihrávku do vápna, odkud poslal míč pod sebe, jenže na zpětnou pobídku si nikdo v modrém dresu neseběhl.

36

Znovu se za obranu hnal Denzel Dumfries, ale tentokrát mu pod nohy přijel expresní skluz značky Răzvan Marin, který úspěšný defenzivní zákrok pořádně oslavil.

35

Cody Gakpo načechral centr na malé vápno, kde byli Depay a Steven Bergwijn, jenže defenziva Rumunska soupeře opět nenechala zakončit.

34

Hra je znovu přerušena! Po srážce s Dumfriesem zůstává v péči zdravotníků Vasile Mogoş.

32

Osmý roh Nizozemska v utkání rozehrál opět Depay. Jeho centr si tentokrát našel Virgil van Dijk, ale sudí odhalil útočný faul Akého.

31

Po nádherné přihrávce do vápna se k míči dostal Dumfries, který míč ještě vracel na malé vápno, ale Radu Drăgușin na poslední chvíli ve skluzu zasáhl.

30

Po půlhodině hry zahrávalo Nizozemsko další rohový kop. Depay tentokrát hledal van Dijka, před kterým míč odehrál do bezpečí Radu Drăgușin.

29

Exekuce přímého kopu se ujal Depay. Centr směřoval do míst, kde číhal Gakpo, ale obránce v rumunském dresu před střelcem úvodní branky pobídku přizvedl.

28

Dumfries si nechtěl komplikovat situaci a raději do rozehrávky zapojil i nizozemského brankáře. Jeho nákop si našel Steven Bergwijn, jenž si vymodlil faul na svou osobu.

27

27. De Vrij v šanci po rohovém kopu

27

A po rohovém kopu se Nizozemci mohli přiblížit k postupu! U zadní tyče se k zakončení hlavou dostal Stefan de Vrij, který z dobré pozice rozvlnil jen boční síť!

26

Tijani Reijnders se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, ale jeho ránu z voleje srazil první obránce ve žlutém dresu na rohový kop.

25

Dumfries dostal přihrávku na pravou stranu, odkud si pomohl rozehrávkou do zadních řad. Nizozemci nechtějí soupeře pouštět k míči.

24

Depay si naběhl na přihrávku středem hrací plochy, jenže míč nechal za sebou a po návratu už nedokázal uvolnit spoluhráče na levém křídle.

23

Ani další rohový kop nepřinesl nebezpečí. Příliš nízký centr totiž přiletěl jen k přední tyči, kde kraloval pozorný obránce ve žlutém dresu.

22

Nizozemsko je po vstřelení úvodní branky nadále aktivní a tlačí se do šestnáctky. Centr Dumfriese z pravé strany Rumuni odehráli jen na roh.

20

20. Cody GAKPO - 0:1

20

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Nizozemsko se dostává do vedení! Dvacet minut naprosto neviditelný CODY GAKPO obdržel přihrávku na levé křídlo, odkud si míč kličkou připravil na pravou nohu a tvrdou střelou uklidil míč k přední tyči!

19

Po dalším rohovém kopu zůstali Nizozemci nastěhovaní kolem velkého vápna soupeře, ale Depayovu pobídku z levé strany si defenziva pohlídala.

18

Ani po rohovém kopu Nizozemsko poprvé v utkání rumunskou branku neohrozilo. Aké ani Schouten nedopravili míč směrem na branku.

17

Denzel Dumfries dostal zajímavou přihrávku za obranu, odkud se snažil odcentrovat, ale Ianis Hagi jej skvěle doběhl a srazil pobídku na roh.

16

Florin Niță opět zvolil rozehrávku dlouhým nákopem na levé křídlo. Nikdo ve žlutém míč na trávníku neudržel. Vhazovat tak bude Nizozemsko.

15

Na opačné straně dostal na pravém křídle prostor Bergwijn, kterému se pod nohy položil Marius Marin a nenechal soupeře odcentrovat.

14

14. Man a jeho rána

14

První zajímavá možnost Rumunska! Dennis Man si navedl míč z pravé strany na střed, odkud pálil levačkou jen kousek nad břevno!

12

Florin Niță dlouho otálel s odkopem od rumunské branky. Nakonec míč poslal na levou stranu, kde před Ianisem Hagim zasáhl Dumfries.

11

Nizozemci si v pokutovém území dlouho dávali přednost. Nakonec musel těžkou situaci uhasit odkopem na tribunu gólman Bart Verbruggen.

10

Ve středu hrací plochy se k míči dostal Nicolae Stanciu, který balón poslal na levou stranu, ale Dumfries si pohlídal náběh soupeře.

9

Výbornou práci odvedl ve středu hrací plochy Tijani Reijnders, který nenechal soupeře zpracovat míč.

8

Nathan Aké na poslední chvíli zavřel prostor na hranici velkého vápna, kam se hnal Răzvan Marin. Rumunsko ale v úvodních minutách předvádí sympatickou hru.

7

Nathan Aké vyslal nepřesnou přihrávku za obranu soupeře. Bergwijn míč nedokázal zpracovat a balón proskákal až ke gólmanovi Rumunska.

6

Nizozemský brankář se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Po akci po levé straně zakončil Simmons, jehož ránu Florin Niță udržel v rukavicích.

5

Po přerušení způsobeném ošetřováním rumunského hráče se pokračuje ve hře. Nizozemci se usadili na polovině soupeře. Bergwijn ale dostal přihrávku do ofsajdu.

4

Právě Hagi zůstává po souboji ležet na trávníku a bude potřebovat ošetření. Hagi totiž v souboji s Dumfriesem inkasoval úder do hlavy.

3

Răzvan Marin odcentroval z pravé strany na malé vápno, kam se hnal Ianis Hagi, ale Denzel Dumfries před ním míč odehrál do bezpečí.

2

Poprvé se vpřed vydalo také Rumunsko, jenže kombinace na pravé straně skončila jen vhazováním pro Nizozemsko. Každý dotek Nizozemců s míčem doprovází pískot rumunských příznivců.

1

Nizozemsko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního osmifinále. Favorit utkání se ihned vydal vpřed, ale při napadání rozehrávky soupeře fauloval Memphis Depay.

1

Utkání právě začalo.
Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
Oba týmy už jsou na trávníku. Nizozemsko bude hrát v modrém, zatímco Rumuni obléknou žlutou sadu.
Úvodní sestavy:

Rumunsko: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoş – R. Marin – Man, Stanciu (C), M. Marin, Hagi – Drăguş.
Náhradníci: Moldovan, Târnovanu – Alibec, Bîrligea, Cicâldău, Mihăilă, Nedelcearu, Olaru, Puşcaş, Racovițan, Rus, Sorescu, Șut.

Nizozemsko: Verbruggen – Dumfries, de Vrij, van Dijk (C), Aké – Schouten, Simons, Reijnders – Bergwijn, Depay, Gakpo.
Náhradníci: Bijlow, Flekken – Blind, Brobbey, de Ligt, Geertruida, Frimpong, Gravenberch, Malen, Maatsen, van de Ven, Veerman, Weghorst, Wijnaldum, Zirkzee.

Rozhodčí: Zwayer – Lupp, Achmüller.
Vzájemné zápasy

Dnešní soupeři se spolu v soutěžních duelech naposledy utkali v kvalifikaci o postup na světový šampionát v Brazílii. Nizozemsko v Rumunsko zvítězilo 4:1, doma pak dokonce 4:0. V roce 2017 se pak oba týmy utkaly v přípravném duelu, v němž Nizozemci zvítězili na půdě soupeře 3:0.
Rumunsko

Rumunsko může být s vystoupením na turnaji spokojené! Na turnaj v Německu si Rumunsko zajistilo postup skrz kvalifikační skupinu I, kterou ovládlo se ziskem dvaceti dvou bodů bez jediné porážky. Za sebou Rumuni nechali třeba silné Švýcary. Rozpaky ale budila příprava na turnaj. Rumunsko v ní totiž hrálo bez branek s Bulharskem i s Lichtenštejnskem. Na úvod turnaje pak šokovali Ukrajinu, kterou porazili vysoko 3:0 a rozehnali chmury z přípravy. Ve druhém utkání však přišla porážka 0:2 s Belgií. V závěru skupiny pak Rumunsko uhrálo potřebnou remízu 1:1 se Slovenskem.
Nizozemsko

Nizozemsko si postup na turnaj zajistilo druhým místem v kvalifikační skupině B, kde zaostalo jen za Francií. Ořed turnajem pak Nizozemci v přípravě rozstříleli 4:0 Island i Kanadu. Vstup do turnaje ale nebyl pro Nizozemsko zrovna snadný. V úvodním duelem s Polskem totiž Nizozemsko prohrávalo, a nakonec mohlo být rádo za otočku na 2:1. Ve druhém utkání se pak zrodila bezbranková remíza s Francií. Překvapení však přišlo v závěrečném duelu ve skupině, v němž Nizozemsko prohrálo 2:3 s Rakouskem. Paradoxně i díky tomu se zjevilo v lehčí části pavouka. V případě postupu totiž narazí na vítěze duelu Rakousko – Turecko. Nejlepším střelcem Nizozemska na turnaji je dvoubrankový Cody Gakpo.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání osmifinále evropského šampionátu mezi Rumunskem a Nizozemskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Rumunsko – Nizozemsko

0:3

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 20. Gakpo (Simons), 83. Malen (Gakpo), 90+3. Malen (Simons)

Karty:   67. M. Marin (RUM), 81. Stanciu (RUM) – 78. Dumfries (NED)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 3:12. Rohy: 4:13. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 8:8.

Rumunsko: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoş (38. Racovițan) – R. Marin – Man, Stanciu (C) (88. Olaru), M. Marin (72. Cicâldău), Hagi (72. Alibec) – Drăguş (72. Mihăilă).
Náhradníci: Moldovan, Târnovanu – Bîrligea, Nedelcearu, Puşcaş, Rus, Sorescu, Șut.

Nizozemsko: Verbruggen – Dumfries, de Vrij, van Dijk (C), Aké (69. van de Ven) – Schouten (69. Veerman), Simons, Reijnders – Bergwijn (46. Malen), Depay (90+2. Blind), Gakpo (84. Weghorst).
Náhradníci: Bijlow, Flekken – Brobbey, de Ligt, Geertruida, Frimpong, Gravenberch, Maatsen, Wijnaldum, Zirkzee.

Rozhodčí: Zwayer – Lupp, Achmüller