Menu

Hokej

STILMAT extraliga inline hokeje

IHC Night Birds Přerov – IHC Devils Zlín

4:9

konec (3:7, 1:2)

08.06.2024, 11:00 • ZS Přerov • Petr Komárek (@petrkomarek7)

Zatímco v prvním poločase padlo hned deset branek, druhé dějství bylo na góly podstatně chudší. Zlín ho vyhrál poměrem 2:1 a celkově na Přerov vyzrál na jeho půdě 9:4. Devils se tak dostávají na čtrnáct bodů a v tabulce střídají právě Night Birds na druhém místě. Přerované mají však ještě k dobru odpolední zápas proti Uherskému Brodu, díky němuž si druhou příčku mohou vzít zpět. (12:10:30)

Konec zápasu.

39:24

Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
Ještě přichází kosmetická úprava výsledku v podání Přerova, který využívá přesilovku. Po nahrávce Mikuláše Zbořila zakončil mimo dosah lapačky natahujícího se Michala Kořénka DANIEL INDRÁK, který tak skóruje podruhé v utkání. Asistence: Mikuláš Zbořil.

38:49

Michalu Kořénkovi tento zápas skutečně sedl. V přesilovce měl slušnou příležitost Adam Holík, Kořének jej však po rychlém přesunu k pravé tyči hbitým máchnutím lapačkou vychytal.

38:15

Vyloučení v týmu IHC Devils Zlín:
R. Hrazdira – 1,5MIN, sekání.

38:15

Daniel Indrák si nachystal puk na střelu zápěstím z pravého kruhu a mířil mezi vyrážečku a tělo Michala Kořénka. Hostující brankář nicméně na letící puk dokázal rychle zareagovat a v pokleku ho za svá záda do sítě nepropustil.

36:25

Na konci vlastního oslabení ujel hráčům Devils Adam Holík, atakovaný ale nedokázal zvednout kotouč nad Michala Kořénka do sítě. Domácí Daniel Indrák se právě nyní vrací z trestné lavice do hry, přesilovka Zlína je pryč.

35:47

Z pravého kruhu vypálil z voleje Lukáš Chludil, domácí branku ale minul.

34:55

Vyloučení v týmu IHC Night Birds Přerov:
Indrák – 1,5MIN, hrubost.

34:42

Územní převahu má sice momentálně Přerov, výrazné šance si však vytvářet nedokáže. Zlínští Devils v pohodě brání své pohodlné vedení.

33:09

Adam Holík měl před sebou prázdnou zlínskou bránu, kotouč ale netrefil vůbec ideálně a puk pouze rozduněl zadní mantinel.

31:07

Devils právě vstřelili branku!
Naopak Devils trestají přerovská zaváhání v obraně a podruhé v řadě během druhého poločasu (a celkově potřetí) skórují ze samostatného úniku. MARTIN HOLBA si zprava najel před Robina Šejbu a pak zakončil k levé tyči jeho branky. Asistence: David Hrazdira.

30:44

Přerov se stále snaží s nepříznivým vývojem zápasu na své půdě něco udělat, kotouče mu však přeskakují hokejky. Když už se Night Birds dostanou do šance, zasáhne v dobré formě chytající Michal Kořének.

29:03

Jan Ramert je zpátky ve hře, Zlín dlouhé oslabení přečkal bez úhony a ještě dokázal navýšit své vedení.

28:04

Devils právě vstřelili branku!
Michal Kořének předvedl další tři skvělé zákroky, kterými udržel čtyřbrankové vedení svého týmu. Přerov mohou nevyužité možnosti mrzet. O to víc, že David Hrazdira pak ve vlastním oslabení našel za domácí obranou nepokrytého TOMÁŠE PAVLŮSKA, který vystřelil přesně do levého horního rohu přerovské branky, nad vyrážečku Robina Šejby. Asistence: David Hrazdira.

27:10

Na konci přesilovkové kombinace Přerova stál na pravém kruhu Karel Plášek. Michal Kořének se proti jeho ráně z první dokázal včas přesunout a kotouč poslal do ochranné sítě.

26:47

David Svozil si v dlouhé přesilovce najel zprava mezi kruhy, tam ale promáchl a Michal Kořének tak zasahovat nemusel.

26:03

Vyloučení v týmu IHC Devils Zlín:
Ramert – 1,5MIN, sekání + 1,5MIN, nesportovní chování.

25:00

Karel Plášek jel sám na Michala Kořénka, překonat jej ale nedokázal. Hostující brankář střelu k levé tyči zneškodnil vyrážečkou.

24:34

David Svozil přihrával při přečíslení dvou proti jednomu Karlu Pláškovi, jenže kotouč poslal až příliš za místo, kde se zrovna Plášek nacházel. Z nadějné situace tak pro Přerov nebylo nakonec nic. Naopak Zlín mohl udeřit z protiútoku, do kterého se vydal ve třech proti jedinému domácímu hráči z pole. Richard Hrazdira vzal z levé strany odpovědnost na sebe a zamířil nad bránu Robina Šejby.

23:47

Night Birds se snaží s kotoučem něco vymyslet. David Svozil už mohl z pravé strany zakončovat, ideální okamžik k tomu však prováhal.

22:03

Lukáš Chludil měl dost prostoru na střelu z pravého kruhu. Robin Šejba ostrý pokus vytěsnil na horní tyč, od které se puk odrazil zpátky do hřiště.

20:47

Zlín drží kotouč u své branky. Aktuálně nemá důvod se někam hnát, vždyť může operovat s náskokem čtyř branek.

20:01

Začal druhý poločas.
První poločas zápasu mezi Přerovem a Zlínem patřil hostujícím Devils. Ti se postupně dostali až do vedení 7:1. Night Birds sice poté skóre dvakrát zkorigovali, i tak ale budou mít po přestávce co dohánět. Hattrickem ve zlínském dresu se za necelých patnáct minut blýskl Richard Hrazdira. Dvakrát se pak prosadil jeho spoluhráč Filip Šindelek, na straně Přerova zaznamenal dva góly Radim Hradil.

20:00

První poločas skončil.

19:48

Michal Kořének předvedl s koncem prvního poločasu parádní zákrok. Karel Plášek našel poblíž levé tyče zlínské branky volného Daniela Indráka, jeho střelu ale hostující gólman po rychlém přesunu dokázal vyrazit na zadní mantinel. Z protiútoku pak na druhé straně těsně minul pravý horní roh přerovské branky Richard Hrazdira.

18:53

Matěj Pekař po přihrávce Adama Holíka zakončoval sice hodně z úhlu, i tak ale nadělal Michalu Kořénkovi plno starostí. Brankář Devils měl co dělat, aby puk vytěsnil nad horní tyč své branky.

18:12

David Hrazdira otestoval z pravého kruhu pozornost Robina Šejby, ten vkleče pokus zlínského kapitána vyrazil do rohu hřiště.

17:05

Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
O třetí gól Přerova se po kombinaci s Mikulášem Zbořilem a Tomášem Hanákem postaral RADIM HRADIL. Domácí útočník natáhl ke střele z levé strany útočné poloviny a trefil se přesně ke vzdálenější tyči zlínské brány. Asistence: Mikuláš Zbořil a Tomáš Hanák.

16:48

Karel Plášek natáhl krok a díky tomu mohl zakončovat z prostoru mezi kruhy. Michal Kořének si ale dokázal rychle kleknout na zem a letící kotouč zachytil ve své výstroji.

16:18

Tomáš Hanák si z druhé vlny najel na přihrávku Radima Hradil z pravé strany, branku Devils ale poté přestřelil.

14:46

Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
Domácí korigují průběžný stav, který je z jejich pohledu velice nepříznivý. Z levé strany se dostal k zakončení DANIEL INDRÁK a dokázal objevit volné místo v postoji Michala Kořénka. Ten ani nešel na zem, jeho tým má však stále velmi komfortní náskok. Bez asistence.

14:31

Devils právě vstřelili branku!
Tohle je kanonáda v podání zlínského celku. RICHARD HRAZDIRA jel po přihrávce Lukáše Chludila zcela sám na Robina Šejbu, kterého si forhendovým blafákem položil na zem a poté zamířil do volné části branky. Hrazdira tak už během prvního dějství dokonává hattrick! Asistence: Lukáš Chludil.

14:17

Karel Plášek projel mezi kruhy a vyslal přízemní pokus zápěstím, kterým těsně minul pravý dolní roh zlínské branky.

13:47

Lukáš Chludil nabil na střelu z první z pravé strany Martinu Holbovi, který rozvlnil síť přerovské branky z vnější strany.

13:07

Mikuláš Zbořil našel mezi bránícími hráči Zlína najetého Adama Holíka, tomu ale hosté kotouč stihli včas vyseknout.

11:56

Devils právě vstřelili branku!
Zlín má v této části střetnutí jasně navrch a sází jeden gól za druhým. Tentokrát překonal Robina Šejbu zakončením z pravé strany útočné poloviny RICHARD HRAZDIRA. Asistence: Adam Hamrla.

11:18

Devils právě vstřelili branku!
Vypadá to, že hosté v Přerově rozjeli slušný brankostroj. David Hrazdira při přečíslení dvou proti jednomu přihrál z pravé strany TOMÁŠI PAVLŮSKOVI, kterému už jen stačilo poslat puk do prázdné části domácí brány. Asistence: David Hrazdira.

10:40

Devils právě vstřelili branku!
Je tu další, v pořadí už čtvrtý gól Zlína v tomto zápase. FILIP ŠINDELEK nabral rychlost na levé straně útočné poloviny a prostřelil Robina Šejbu, který jen nevěřícně rozhodil rukama. Pro Šindelka jde o druhou trefu v probíhajícím duelu. Asistence: Martin Holba.

10:26

Night Birds se mohli znovu dostat na kontakt, Adam Holík však zblízka nedokázal přehodit rameno Michala Kořénka.

09:25

Devils právě vstřelili branku!
Krásnou střelu zápěstím z pravé strany předvedl nejproduktivnější hráč Zlína i celé skupiny Východ STILMAT extraligy LUKÁŠ CHLUDIL. Kotouč poslal přesně do vzdálenějšího dolního rohu přerovské branky mimo dosah vyrážečky Robina Šejby. Devils díky Chludilovi znovu odskakují do dvougólového vedení. Asistence: Filip Šindelek.

09:05

Juraj Jurík si najel na levý kruh a zakončil přes obránce. Robinu Šejbovi sice letící puk nadělal trochu problémy, nakonec ho ale vkleče zkrotil ve své výstroji a přerušil hru.

07:44

Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
Přerovští ujeli do přečíslení dvou na jednoho a snižují na rozdíl jediného gólu. Karel Plášek při brejku nehamounil a přihrál doleva RADIMU HRADILOVI, který ranou bez přípravy překonal přesunujícího se Michala Kořénka. Asistence: Karel Plášek.

06:56

Přerov nyní více drží kotouč, zatím ale hledá prostor a příležitost, z které by ohrozil zlínského brankáře.

05:41

Prudký pas Lukáše Chludila z levého křídla sklepával před brankou Martin Holba, prostor mezi tyčemi však minul.

05:00

Mikuláš Zbořil projel zprava před zlínskou branku, střela mu nicméně příliš nesedla a Michal Kořének ji vyrážečkou odrazil před sebe.

03:58

Devils právě vstřelili branku!
Zlín proměňuje svou aktivitu v druhou trefu. V prostoru před domácí brankou se nejlépe zorientoval RICHARD HRAZDIRA a pohotově nasměroval puk za záda Robina Šejby. Ten se ve zmatku nestačil včas zorientovat. Asistence: Juraj Jurík.

03:19

Devils kontrolují hru a častěji drží kotouč na svých hokejkách.

01:51

Devils právě vstřelili branku!
Brankář Michal Kořének si připisuje gólovou nahrávku a hosté otevírají skóre. Mimo dosah klečícího Robina Šejby se podařilo zakončit FILIPU ŠINDELKOVI. Kotouč zapadl do sítě přerovské brány. Asistence: Michal Kořének.

01:27

Jan Ramert se z levé strany přibližně po úrovni brankové čáry probil před branku, tam na něj nicméně dotíral bránící David Svozil a Robina Šejbu tak pořádně neohrozil.

00:33

Kapitán Devils David Hrazdira nahrál na pravé křídlo Juraji Juríkovi, který ale ani jednoho ze spoluhráčů před brankou nenašel.

00:02

Úvodní buly vyhrál Zlín.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

IHC Night Birds Přerov: Šejba – Svozil, Zbořil (C), Holík, T. Hanák – Hradil, Indrák (A), P. Hanák, Pekař, Plášek (A)
Trenér: David Podepřel

IHC Devils Zlín: Kořének (A) – Šindelek, Hamrla, Jurík, D. Hrazdira (C) – Pavlůsek (A), Chludil, Holba, R. Hrazdira, Ramert
Trenér: Marek Chludil

Rozhodčí: Lerch, Obadal.
Přerov nastoupí v černočervených dresech, Zlín ve žlutých dresech.
Na první vzájemný zápas Přerova a Zlína v této sezoně došlo 18. května v rámci třetího kola na půdě Devils. Hostující Night Birds se během 26 minut dostali do vedení 5:1 a celkově soupeře z Baťova města porazili 6:3. Hattrickem se na přerovském vítězství podílel obránce David Svozil, Jakub Navrátil si zase z utkání odnesl bilanci 1+4. Na straně Zlína dvakrát korigoval skóre Lukáš Chludil.
Nejproduktivnějším hráčem Zlína a současně celé skupiny Východ je útočník Lukáš Chludil. V sedmi zápasech nasbíral dvacet bodů za šest gólů a čtrnáct asistencí. O bod méně zaznamenal lídr bodování Přerova Jakub Navrátil, forvard Night Birds si v pěti duelech přišel na sedm branek a dvanáct asistencí.
Na Hané půjde o souboj tabulkových sousedů. Průběžně druhý Přerov během předešlých šesti zápasů nasbíral dvanáct bodů, třetí Zlín odehrál o utkání více a získal o bod méně. Oba celky přitom už mají jistou účast ve čtvrtfinále play-off. Otázkou zůstává, z jaké pozice do něj půjdou. Dost možná ve vyřazovací fázi stejně jako loni narazí na sebe.
Pěkný den z Přerova. V rámci závěrečného šestého kola základní části skupiny Východ STILMAT extraligy inline hokeje se zde utkají týmy IHC Night Birds Přerov a IHC Devils Zlín.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

IHC Night Birds Přerov – IHC Devils Zlín

4:9

konec (3:7, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Hradil (Plášek), 15. Indrák, 18. Hradil (Zbořil, T. Hanák), 40. Indrák (Zbořil) – 2. Šindelek (Kořének), 4. R. Hrazdira (Jurík), 10. Chludil (Šindelek), 11. Šindelek (Holba), 12. Pavlůsek (D. Hrazdira), 12. R. Hrazdira (Hamrla), 15. R. Hrazdira (Chludil), 29. Pavlůsek (D. Hrazdira), 32. Holba (D. Hrazdira)

IHC Night Birds Přerov: Šejba – Svozil, Zbořil (C), Holík, T. Hanák – Hradil, Indrák (A), P. Hanák, Pekař, Plášek (A)
Trenér: David Podepřel

IHC Devils Zlín: Kořének (A) – Šindelek, Hamrla, Jurík, D. Hrazdira (C) – Pavlůsek (A), Chludil, Holba, R. Hrazdira, Ramert
Trenér: Marek Chludil

Rozhodčí: Lerch, Obadal

Diváci: 88

Průběh zápasu
1. poločas
01:51 IZL 0:1 Šindelek (Kořének)
03:58 IZL 0:2 R. Hrazdira (Jurík)
07:44 IPR 1:2 Hradil (Plášek)
09:25 IZL 1:3 Chludil (Šindelek)
10:40 IZL 1:4 Šindelek (Holba)
11:18 IZL 1:5 Pavlůsek (D. Hrazdira)
11:56 IZL 1:6 R. Hrazdira (Hamrla)
14:31 IZL 1:7 R. Hrazdira (Chludil)
14:46 IPR 2:7 Indrák
17:05 IPR 3:7 Hradil (Zbořil, T. Hanák)
Přestávka po pol.
2. poločas
26:03 IZL 1,5MIN+1,5MIN Ramert, sekání+nesportovní chování
28:04 IZL 3:8 Pavlůsek (D. Hrazdira)
31:07 IZL 3:9 Holba (D. Hrazdira)
34:55 IPR 1,5MIN Indrák, hrubost
38:15 IZL 1,5MIN R. Hrazdira, sekání
39:24 IPR 4:9 Indrák (Zbořil)
Konec