Menu

Fotbal

Serie B

Venezia FC – US Cremonese

1:0

konec (1:0)

02.06.2024, 20:30 • Stadio Pierluigi Penzo, Benátky • Finále play-off o postup • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (22:37:35)

Připomeňme jen, že Benátky v postupovém trojlístku doplňují mistra Serie B z Parmy a Como 1907.
Do ikonického města na pobřeží Jadranského moře se po dvou letech vrací Serie A! Venezii se v domácí odvetě finále postupového play-off bravurně vyvedl první poločas, ve kterém se ujala vedení zásluhou Gytkjæra. Cremonese pak celé druhé dějství bušilo na pevně zavřená vrata ve snaze vyrovnat, na výborného Joronena ale nenašlo recept a nakonec musí kousat hodně hořkou porážku. Sečteno, podtrženo – 1:0.

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:17.

V Benátkách se slaví postup do Serie A!

V Benátkách je hotovo, Venezia se po dvou letech vrací zpět mezi italskou elitu!

90+6

Konec zápasu.

90+6

Cremonese získalo rohový kop, který obratem přetavilo v outové vhazování z opačné strany.

90+5

Dembele si na křídle počínal naprosto suverénně, nepustil protihráče k míči a nakopl ho na opačná konec hřiště. Hosté to teď budou mít už hodně těžké.

90+4

V zaplněných ochozech se už opatrně slaví, Cremonese ale mezitím startuje do dalšího protiútoku.

90+3

Zampano se prodral kolem Bianchettiho a hodlal pojistit postup Benátek do nejvyšší soutěže, další protihráč ho ale odzbrojil přesně načasovaným skluzem. Domácí získávají roh, s hosty to vypadá opravdu špatně.

90+2

Pierini si pohlídal Bianchettiho, nepustil ho dopředu a zahrál balón do zámezí. Hra tak bude pokračovat vhazováním Cremonese na středu hřiště.

90+1

Další nepříjemnost pro hosty, Ciofani na hraně vápna fauloval. Hra je znovu na chvíli zastavena.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.

89

Kofod Andersen přesunul hru na opačnou stranu plochy a zakončil mimo. Za chvíli začne nastavení.

88

Cremonese chybí koncovka, Benátečtí si pečlivě střeží své vápno. Dembele nepustil vysunutého protihráče k míči a umožnil Joronenovi, aby ho převzal.

87

Venezii už dělí jen několik málo minut od návratu do Serie A. V ochozech panuje skvělá atmosféra, hráči v černém na trávníku jsou ale stále pod tlakem.

86

Střídání v týmu US Cremonese:
ze hřiště odchází Valentin Antov, přichází Daniel Ciofani,
ze hřiště odchází Leonardo Sernicola, přichází Giacomo Quagliata.

86

Hosté vyhrocený závěr zápasu nezvládají, Luca Ravanelli (CRM) za svůj faul vidí žlutou kartu.

84

Michael Svoboda padl na trávník před Joronenem, což se Charlesi Pickelovi (CRM) vůbec nelíbilo a okamžitě se ho snažil zvednout. Následovala skupinová strkanice před bránou a žlutá karta pro záložníka.

83

Cremonese se po krátké odmlce znovu propracovalo před Joronena a snaží se ho dostat pod tlak, posílená defenzíva Benátek ale situaci zatím zvládá.

81

Saro musel po delší době zasahovat, velmi slabý pokus z pravé strany ho ale moc nepotrápil.

80

Střídání v týmu Venezia FC:
ze hřiště odchází Bjarki Steinn Bjarkason, přichází Magnus Kofod Andersen,
ze hřiště odchází Marin Šverko, přichází Giorgio Altare,
ze hřiště odchází Antonio Candela, přichází Ali Dembele.

79

...kterou vidí právě Leonardo Sernicola (CRM). Sudí jej dodatečně trestá za podrážení.

78

Sernicola leží na hrací ploše, dle všeho se ale zdá být v pořádku. Rozhodčí má v ruce žlutou kartu...

77

Tlak neuvadá, ba naopak. Castagnettiho míč zblokoval Svoboda, Joronen se musí připravit na další roh.

75

Znovu Ravanelli, tentokrát z méně nebezpečné pozice a mimo tři tyče. Hned po přerušení na hřiště vyráží zdravotníci, ošetření si vyžaduje Šverko.

74

Domácí brankář své spoluhráče znovu udržel nad vodou a Ravanelliho hlavičku rukou vystrčil nad břevno! Potenciální zásah by ale zřejmě neplatil, krátce poté byl odpískán ofsajd.

73

Venezia je už několik minut pod čím dál tím intenzivnějším tlakem, Cremonese kontroluje hru a vysílá před Joronena jeden centr za druhým.

72

Tomu říkám nástup na pažit! Falletti se hned po příchodu na trávník postaral o exekuci volného kopu, který skoro zázračně procedil skrz obranu a donutil Joronena vyskočit k přední tyči!

71

Střídání v týmu US Cremonese:
ze hřiště odchází Luca Zanimacchia, přichází César Falletti.

71

Antonio Candela (VEN) zatáhl za záchranou brzdu a na hranici šestnáctky stáhl k zemi Collocola, čímž soupeřům daroval hodně slibnou standardku.

69

Znovu byl vidět Sernicola, tentokrát z křídla vyslal na bránu přetažený centr. Joronen opět dostane příležitost zahrát míč daleko od své svatyně.

68

Sernicola provedl vhazování vedle domácího vápna, Venezia si ale následně znovu pohlídalo protihráče a odmítlo je pustit do střelecké šance.

66

Svoboda skvěle odrazil dlouhou přihrávku protihráče. Míč zaletěl na hostující stranu hřiště, kde ho ovšem ani jeden borec v černém nezachytil.

65

Povedená pasáž hry ze strany Cremonese je dost možná u konce, domácím se totiž podařilo je donutit míč zahrát za bránu. Joronen tak odkopává.

64

Vracející se Lella na hranici vápna sestřelil Zanimacchiu. Sudí ale okamžitě naznačil, aby hra pokračovala dál, penaltu tak v Benátkách (zatím) neuvidíme.

63

Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou, zaplněné ochozy se určitě nenudí. Oba brankáři musí být ve střehu, hra je opravdu hodně otevřená.

62

62. Bjarkasonovu hlavičku vytáhl nad bránu Saro.

62

Bjarkason se po centru ze strany dostal do skvělé šance, připravený Saro ale jeho hlavičku vysunul mimo nebezpečí! Roh pro Benátky!

61

Videorozhodčí chvíli kontroloval situaci, ve které došlo v domácím vápně po standardce Cremonese. Zdálo se, že se zkoumá, zdali náhodou nedošlo ke hře rukou, ale vše nakonec dopadlo příznivě pro Venezii.

60

Vynucené střídání v týmu Venezia FC:
ze hřiště odchází Gianluca Busio, přichází Nunzio Lella.

Mezitím hřiště předčasně opouští jiný domácí hráč, kterému se věnovali zdravotníci. Busio pomalu míří ven z bitevního pole s obvázaným stehnem.

59

Hůře ze souboje ale vyšel paradoxně Idzes, který usedl na hrací plochu a nehodlá se zvednout. Vypadá to na nějaký nepříjemný problém se stehnem.

58

Pickel po tvrdé srážce s Jayem Idzesem (VEN) udělal kotoul, rozhodčí reaguje kartónkem.

56

Střídání v týmu Venezia FC:
ze hřiště odchází Christian Gytkjær, přichází Nicholas Pierini.

55

Tsadjout znovu fauloval v útoku, tentokrát v šestnáctce tvrdě sestřelil Šverka. Rozhodčí jej znovu napomíná, ani nyní se ale nechytá vytasit žlutou kartu.

54

Uff, od vyrovnání nás teď dělilo jen pár centimetrů! Zanimacchia se zuby nehty prodral skrz protihráče ve vápně a zakončil jen těsně nad přední spojnici, Joronen teď měl štěstí!

53

Benátky se snad poprvé od přestávky dostaly do útoku a hned si vybojovaly standardku, kterou bude z pozice kousek před vápnem rozehrávat Tessmann.

52

Povedenou pasáž hostujícího klubu najednou ukončuje zbytečný útočný faul Tsadjouta. Joronen opouští vápno, z volného kopu míč zřejmě odkopne pryč.

51

Cremonese stále určuje tempo hry, Venezia působí pasivním dojmem. Sernicola potrápil protihráče krátkým centrem, který ale domácí obrana uhasila.

50

Padesátou minutu uzavírá faul na Gytkjæra, kterého u středové čáry podrazil vysunutý Antov.

49

Collocolo hlasitě protestuje, dle něj ho nyní Zampano a Gytkjær u postranní čáry podrželi. Rozhodčí to ale viděl naopak a nařizuje volný kop pro Benátky.

48

Zanimacchia skluzem skvěle zahrál ujíždějící míč do nohy Šverka, čímž pro hosty vybojoval roh.

47

Obměněné Cremonese do druhého poločasu vstoupilo aktivně, Joronen už si na své konto připsal zákrok. Venezia se vrací do tempa jen pomalu.

46

Střídání v týmu US Cremonese:
ze hřiště odchází Franco Vázquez, přichází Massimo Coda,
ze hřiště odchází Cristian Buonaiuto, přichází Michele Collocolo.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní poločas je v Benátkách minulostí, domácí se těší z těsného náskoku a mají nakročeno k návratu do Serie A. Rozhodně ale nelze říct, že by něco měli jistého: Cremonese je totiž v útoku aktivní a hned několikrát bylo poměrně blízko vyrovnání. Sledujeme celkem vyrovnané, otevřené a atraktivní utkání. Nechme se tedy překvapit, co nám nabídne další část.
Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:8.

Druhý poločas začne přibližně ve 21:36.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Šverko na poslední chvíli vlétl do cesty útočícímu Tsadjoutovi a částečně zblokoval jeho střelu, Joronen odražený míč chytá. To bude už nejspíš vše.

45+1

Odpískán faul Busia, Cremonese druhou minutu nastavení zahájí volným kopem na své polovině.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.

44

Vše nasvědčuje tomu, že před pauzou se dalšího gólu nedočkáme. Venezia trpělivě kontroluje míč před svou svatyní, do útoku se raději nežene.

43

Zampano chtěl po souboji na křídle další rohový kop, rozhodčí ale ukázal k bráně. Hosté se po delší době dostanou k míči a mohou zkusit vyrazit dopředu.

42

Obrana Cremonese si znovu vybrala slabou chvíli a celou situaci musel řešit až Saro, který Pohjanpalovu střelu do středu brány lapil do rukavic.

41

Bjarkason tentokrát místo rohového kopu zahrával standardku z pozice vedle vápna. Saro si letící míč pohlídal a nataženou pěstí ho vyrazil pryč.

40

Domácí zachránili Bjarkasonův přetažený nákop od praporku a snaží se kombinovat u hostujícího vápna, Cremonese je odmítá pustit do zakončení.

39

Saro bude muset po několika minutách klidu zpozornět, dosud nevýrazný Pohjanpalo totiž vybojoval roh.

38

Tsadjout se hnal za Castagnettiho přetaženou přihrávkou, kterou ale jako první na straně doběhl Šverko a rychle uklidil míč do bezpečí na Joronena.

36

Joronen si do statistik zapisuje další zákrok, tentokrát ho ranou do středu brány potrápil Castagnetti. Gólman pak míč zkrotil až na druhý pokus.

35

Hra se od Gytkjærovy branky zavřela. Častěji jsou na míči hosté, kteří se vpřed prokousávají jen pomalu.

34

Tentokrát se Cremonese ke střele nedostalo, Šverko si před svou bránou pohlídal aktivního protihráče a donutil ho zahrát míč za bránu. Joronen rozehrává.

33

V ochozech to zašumělo, Sernicola měl na kopačce vyrovnání! Hostující záložník dostal až moc prostoru ve vápně a prezentoval se nenápadnou střelou, která proskákala jen těsně kolem zadní tyče Joronenovy svatyně!

31

Po delší prodlevě se už znovu hraje. Balón nyní na středu hřiště často střídá majitele.

30

No, a hrát se nejspíš nebude ani teď, na hrací plochu totiž z benáteckého kotle přistálo několik světlic. Cremonese ani nestihlo odehrát volný kop...

28

Nedovolený zákrok Bjarkasona, který celou situaci odšpuntoval, se obešel bez trestu. Žluté karty tak vidí jen Martin Šverko (VEN) a Franco Vázquez (CRM), kteří dle všeho byli aktivní v níže zmíněné potyčce.

28

Atmosféra v Benátkách houstne. Po faulu jednoho z domácích u postranní čáry došlo ke skupinové strkanici, do které se zapojili i členové hostující střídačky.

27

Candela dlouhým zvednutým pasem hledal Pohjanpala, jeho nabídce ale chyběla přesnost. Míč skončil na kopačkách bránícího Zanimacchii.

26

Během posledních desítek sekund se na tribunách už několikrát ozval výbuch pyrotechniky. Hosté se snaží zaútočit, ale Venezia je moc daleko nepouští.

24

24. Christian GYTKJÆR - 1:0

24

Venezia právě vstřelila branku!
Čekání na úvodní gól finále je u konce, vlnu extáze v ochozech odšpuntoval CHRISTIAN GYTKJÆR! Busio využil slabé pasáže obrany Cremonese a během bleskové akce z křídla naservíroval míč do vápna, kde ho trestuhodně nehlídaný forvard doběhl a bez slitování ho uklidil do takřka prázdné svatyně – 1:0!

23

Saro si navzdory chaosu, který se před ním odehrával, udržel přehled o pozici letícího míče a sebevědomě ho vyboxoval daleko od své svatyně.

22

Ostrý souboj mezi Zanimacchiou a Bjarkasonem během benáteckého brejku byl posouzen ve prospěch domácích, následuje dlouhá standardka.

21

Vracející se Idzes se nalepil na vysunutého Buonaiuta a nepustil ho ke skákajícímu míči, který bez větších obtíží nakonec zkrotil pozorný Joronen.

20

Dění se po delší době vrátilo před Joronena, přičemž dvacátou minutu nepřesnou střelou zpoza vápna otevřel Sernicola. Brankář se za míčem jen ohlédl.

19

Zampano se jen marně hnal za přetaženým centrem na levém křídle, míč doskákal až za postranní čáru. Hra tak bude pokračovat vhazováním Cremonese.

18

Hra se v posledních momentech usadila na středu hřiště, ani jednomu celku se nedaří zaútočit.

16

Benátečtí si zničehonic vybojovali rohový kop, Saro nyní diriguje své spoluhráče ve vápně.

15

Tsadjout na čelil pressujícímu Pohjanpalovi, před kterým ale zvládl míč ubránit a zahrát ho dozadu na Sara.

14

Castagnetti během rychlého brejku poslal míč na křídlo na Sernicolu, kterého pak před Joronenem skvěle uhlídal Busio. Domácí brankář rozehrává.

13

Venezia bude muset přidat, po povedeném úvodu nyní ztrácí krok. Pickel ve vápně přeskočil Šverka a našel centr, který přetavil v hlavičku do středu brány.

12

Cremonese z dlouhé standardky nic moc nevykřesalo. Bianchetti nicméně zachránil míč u zadní tyče a odehrál ho na spoluhráče, Joronen je tak stále pod tlakem.

11

Sudímu Sozzovi zřejmě dochází trpělivost. Pohjanpalo u středové čáry podrazil Ravanelliho a bylo mu jasně dáno najevo, že brzy začnou padat karty.

10

Sernicola se odpoutal od protihráče na hraně šestnáctky a zakončil mimo. Hosté jsou, stejně jako v prvním zápase, nebezpečnějším celkem v útoku.

9

Cremonese se pomalu ale jistě dostává do hry. Ravanelli nyní kontroluje balón před svým vápnem.

8

Joronen musel poprvé zasahovat, Tsadjoutova střela na přední tyč mu ale moc zabral nedala.

6

Venezia soupeře nešetří a prezentuje se tvrdou hrou, která občas překročí únosnou mez. Sudí po Gytkjærově zákroku na Gastagnettiho znovu zastavil hru.

5

Praporek šel nahoru. Gytkjær přihrával do ofsajdu, Pohjanpalo míč převzal za posledním obráncem.

4

Rakouský zadák se prodral až na hranu vápna, kde si v souboji s bránícím protihráčem pomohl faulem. Rozhodčí přerušuje, borci v bílém budou rozehrávat.

3

Svoboda rychle přenáší hru zpět na hostující stranu hřiště. Cremonese úvod duelu zaspalo a vůbec se mu nedaří se na delší dobu dostat k míči.

2

Benátky jsou v úvodu aktivnějším týmem a vybojovaly si vhazování. Busio skvěle zatlačil na Sara, který byl nucen pro jistotu odpálit míč do zámezí.

1

No, domácí evidentně nechtějí ztrácet čas. Tessmann jen pár sekund po startu přetavil dlouhý nákop v nepřesnou střelu, Saro tak bude odkopávat.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstará Venezia, jdeme na věc!
Oba celky vyráží před zaplněné tribuny, domácí v černých a hosté v bílých dresech. Start se blíží.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný nedělní večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
Úvodní sestavy:

Venezia FC: Joronen – Idzes, Svoboda, Šverko – Candela, Zampano, Tessmann, Busio, Bjarkason – Gytkjær, Pohjanpalo (C).
Náhradníci: Berinato, Grandi – Modolo, Dembele, Altare, Lella, Čeryšev, Jajalo, Ellertsson, Kofod Andersen, Pierini, Olivieri.
Trenér: Paolo Vanoli.

US Cremonese: Saro – Antov, Ravanelli, Bianchetti (C) – Zanimacchia, Pickel, Castagnetti, Buonaiuto, Sernicola – Vázquez – Tsadjout.
Náhradníci: Jungdal – Ločošvili, Quagliata, Marrone, Tuia, Abrego, Collocolo, Ghiglione, Majer, Coda, Falletti, Ciofani.
Trenér: Giovanni Stroppa.

Rozhodčí: Sozza – Alassio, Colarossi.
Krásnou neděli u sledování italského fotbalu! Dnes se rozhodne o tom, který tým se připojí k Parmě a Comu v další sezóně Serie A – Venezia totiž v odvetném finále postupového play-off hostí Cremonese.

Na Stadio Pierluigi Penzo se bude začínat od píky, čtvrteční úvodní střetnutí totiž nenabídlo ani jeden gól. Celek z Cremony měl sice na hřišti více ze hry a své soupeře výrazně přestřílel, jenže ani jednu ze svých jedenácti střel na zařízení neprocedil za výborného brankáře Joronena. Nejblíž k zásahu měl paradoxně benátecký Pierini, který jen krátce po přestávce ze standardní situace zasáhl břevno Sarovy svatyně.

Vanoliho svěřenci si tak vybojovali skvělou výchozí pozici do dnešní odvety, ve které si budou chtít zajistit návrat do Serie A po dvouleté odmlce. Pokud by naopak v ikonickém pobřežním městě uspěli hosté, vrátili by se do nejvyšší soutěže po pouhém roce.

30. 5.: Cremonese – Venezia 0:0 (0:0)

Žluté karty: 48. Collocolo (CRM), 50. Castagnetti (CRM).

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 18:8.

US Cremonese: Saro – Antov (83. Ločošvili), Ravanelli, Bianchetti (C) – Zanimacchia (83. Quagliata), Collocolo, Castagnetti, Buonaiuto (60. Pickel), Sernicola – Vázquez (71. Tsadjout) – Coda (71. Ciofani).
Připraveni: Jungdal – Marrone, Tuia, Ghiglione, Abrego, Majer, Falletti.
Hlavní trenér: Giovanni Stroppa.

Venezia FC: Joronen – Idzes (87. Altare), Svoboda, Šverko – Candela, Busio (60. Kofod Andersen), Tessmann, Lella (77. Ellertsson), Bjarkason – Pierini (86. Olivieri), Pohjanpalo (C) (60. Gytkjær).
Připraveni: Grandi, Slowikowski – Zampano, Modolo, Dembele, Čeryšev, Jajalo.
Hlavní trenér: Paolo Vanoli.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Venezia FC – US Cremonese

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 24. Gytkjær

Karty:   28. Šverko (VEN), 58. Idzes (VEN), 71. Candela (VEN) – 28. Vázquez (CRM), 79. Sernicola (CRM), 84. Pickel (CRM), 86. Ravanelli (CRM)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:17.

Venezia FC: Joronen – Idzes, Svoboda, Šverko (80. Altare) – Candela (80. Dembele), Zampano, Tessmann, Busio (60. Lella), Bjarkason (80. Kofod Andersen) – Gytkjær (56. Pierini), Pohjanpalo (C).
Náhradníci: Berinato, Grandi – Modolo, Čeryšev, Jajalo, Ellertsson, Olivieri.

Trenér: Paolo Vanoli.

US Cremonese: Saro – Antov (86. Ciofani), Ravanelli, Bianchetti (C) – Zanimacchia (71. Falletti), Pickel, Castagnetti, Buonaiuto (46. Collocolo), Sernicola (86. Quagliata) – Vázquez (46. Coda) – Tsadjout.
Náhradníci: Jungdal – Ločošvili, Marrone, Tuia, Abrego, Ghiglione, Majer.

Trenér: Giovanni Stroppa.

Rozhodčí: Sozza – Alassio, Colarossi.

První zápas: Cremonese - Venezia 0:0