Menu

Hokej

NHL

New York Rangers – Pittsburgh Penguins

2:5

konec (0:2, 0:0, 2:3)

02.04.2024, 01:00 • Madison Square Garden, New York • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.82 4.47 3.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:49:24)
Statistika
Střely na bránu: 30 – 22 | Přesilová hra: 0/3 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Igor Šesťorkin (NYR) – 17 zákroků, 4 OG, úspěšnost 83,3 %, odchytal 58:37
Alex Nedeljkovic (PIT) – 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3 %, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa
Bez české a slovenské účasti.

Tři hvězdy utkání
1. Sidney Crosby (PIT)
2. Bryan Rust (PIT)
3. Alex Nedeljkovic (PIT)
Pittsburgh zvládl další existenční zápas a na jedenáctém místě Východní konference zmenšil ztrátu vůči osmému Washingtonu na pět bodů. Rangers navzdory prvnímu nezdaru po sérii pěti výher zůstávají v čele celé NHL s tříbodovým náskokem na Carolinu, Boston a Dallas.
Nezdar Rangers předznamenala už osmnáctá sekunda a Rustem potrestaná minela kapitána Trouby. Domácí se zvedli až po Crosbyho gólu na 0:2, ale jejich neschopnost vstřelit kontaktní gól trvala tak dlouho, že Bemström z úniku navýšil vedení Pens na tři góly. Štěstí se na Newyorčany usmálo až v čase 50:42, kdy si do té doby vynikající Nedeljkovic odnesl Kakkovu střelu v lapačce za brankovou čáru. Roslovicova dorážka na 2:3 pak vzbudila v Madison Square Garden naději, ale poslední slovo zase měli skvěle hrající Rust s Crosbym, jejichž góly do prázdné brány zpečetily výhru Pittsburghu 5:2.

Konec zápasu.

59:15

59:15 Sidney CROSBY - 2:5

59:15 5/6

Pittsburgh právě vstřelil branku!
SIDNEY CROSBY statečně vystoupil proti střele Panarina. Zablokoval ji ve svůj prospěch a v úniku proti prázdné brance snadno zaznamenal svůj 37. gól v sezóně. Bez asistence.
Pettersson M., Letang K., Rust B., Smith R., Crosby S.
Fox A., Panarin A., Lafrenière A., Trocheck V., Kreider C., Zibanejad M.

58:24

Šesťorkin odjel zpátky na střídačku a sledoval velkou skrumáž u Nedeljkovice, jež vznikla střelou Foxe. Způsob k doražení puku do sítě domácí šestice hráčů nenašla.

57:21

57:21 Bryan RUST - 2:4

57:21 5/5

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Sotva Šesťorkin odjel směrem na střídačku, tak Pittsburgh rozhodl o výhře gólem do prázdné brány. Letang vyšťoural puk zpod mantinelu ve společnosti Zibanejada a Trochecka. Carter ho přes Foxe posunul na BRYANA RUSTA a ten vrátil Tučňákům klid banální koncovkou z vrcholku levého kruhu. Asistence: Jeff Carter, Kris Letang.
Pettersson M., Letang K., Rust B., Carter J., Crosby S.
Panarin A., Trocheck V., Kreider C., Fox A., Zibanejad M.

57:19

Nadšení v Madison Square Garden trochu utlumil Nedeljkovic, který podržel propagační pokus K´Andreho Millera ve své lapačce.

56:53

56:53 Jack ROSLOVIC - 2:3

56:53 5/5

Rangers právě vstřelili branku!
Už jen jeden gól dělí domácí mužstvo od toho, aby si vynutilo prodloužení! Poosmé v sezóně slaví branku JACK ROSLOVIC, jenž zprava pohotově dorazil Zibanejadovu nepřesnou střelu zpoza levého kruhu. Nedeljkovic se nestíhal přesunout. Asistence: Mika Zibanejad.
Jones Z., Fox A., Kreider C., Zibanejad M., Roslovic J.
Shea R., Letang K., Rust B., Smith R., Crosby S.

56:31

Foxovu střelu zápěstím Nedeljkovic neudržel. Až později Bemström posunul puk do středního pásma a spojil to s odchodem na střídačku.

56:15

V dalším případě už byl O´Connor v lepším postavení v levém kruhu, ovšem domácí gólman pohodlně odsunul puk k zadnímu hrazení.

56:06

Po Bemströmově přihrávce byl O´Connor v docela ostrém palebném úhlu. U přední tyče klečící Šesťorkin díky hokejce Foxe zasahovat nemusel.

55:58

Domácí v plném počtu.

55:25

Ačkoliv se Tučňákům v početní převaze nevede, tak je může těšit aspoň to, že se třetí třetina mílovými kroky blíží ke konci.

54:42

Goodrow chtěl v oslabení rozvinout konstruktivnější útočnou akci. Přihrávku z levého mantinelu mu však ukradl dnes výborně hrající Rust.

54:01

Takřka okamžitě po buly mezi Crosbym a Zibanejadem se u brankoviště nachomýtl Rust a neúspěšně se snažil prostrčit puk skrz domácího gólmana.

53:58

Vyloučení v týmu New York Rangers:
HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Will Cuylle.

53:18

Ideálně seřízená mířidla neměl ani Ryan Shea. Tvrdým golfákem pouze otestoval pevnost mantinelu za brankou.

52:53

Výměna puku mezi Malkinem a Buntingem měla za následek dost nepřesné zakončení z dílny ruského veterána.

51:32

Chvíli po reklamní pauze se Pittsburgh dopustil zakázaného uvolnění. Závěr zápasu nebude pro hosty tak jednoduchý, jak se mohlo zdát po jejich gólu na 3:0.

50:42

50:42 Kaapo KAKKO - 1:3

50:42 5/5

Rangers právě vstřelili branku!
Panarin zatáhl puk po levém křídle a Fox jeho přihrávku prodloužil na protější stranu na KAAPA KAKKA. Finova střela vlétla do lapačky přesunujícího se Nedeljkovice, nicméně ten nebyl schopen zastavit svůj pohyb a s kotoučem v ruce docestoval až za brankovou čáru. Asistence: Adam Fox, Artěmij Panarin.
Jones Z., Fox A., Panarin A., Kakko K., Wennberg A.
Letang K., Joseph P., Rust B., Smith R., Carter J.

49:51

49:51 Emil BEMSTRÖM - 0:3

49:51 5/5

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Puljujärvi vyšťoural puk z hokejky Cuyllea a přispěl k úniku EMILA BEMSTRÖMA. Ten nechal všechny ostatní daleko za sebou a střelou kolem Šetorkinovy lapačky navýšil vedení Penguins na 3:0. Asistence: Jesse Puljujärvi.
St. Ivany J., Shea R., Puljujärvi J., Bemström E., Carter J.
Trouba J., Miller K., Goodrow B., Vesey J., Cuylle W.

49:13

Rickard Rakell nepropasíroval svůj střelecký pokus za Schneidera. Šesťorkin zůstává na čtrnácti úspěšných zásazích.

48:32

Valtteri Puustinen odvezl Jonese k mantinelu a Pens neměli těžký úkol s odvedením puku do středního pásma.

47:53

Rust se podílel na zastavení Lindgrenovy střely od modré čáry. Puk byl vyražen do rychlého brejku a byl to právě Rust, který nedosáhl na centr Smithe.

47:42

Panarinův bekhend vyrazil Nedeljkovic zpět na hůl ruského útočníka, po jehož přihrávce se z vrcholku kruhu neprosadil ani Trocheck.

46:12

Zac Jones nepustil na Šesťorkina Rustův pokus z pravé strany a Rangers na nějakou dobu vyčistili prostory v obranném pásmu.

45:59

Letangův golfák z přihrávky Smithe letěl hodně vedle Šesťorkinovy branky. Joseph ještě udržel puk v souboji u mantinelu.

44:08

Fox si našel místo v mezikruží. Panarin mu tam dal přesnou přihrávku, ale Nedeljkovic se o svůj čistý štít opět připravit nenechal.

43:36

Valtteri Puustinen dotáhl akci až do konce, byť byl na útočné polovině jako jediný hráč Penguins. Šesťorkina otestoval střelou z pravého křídla.

43:16

Zibanejad ve středním pásmu přebruslil Josepha a vedle posledního obránce Letanga se zhotovil ke střele do Nedeljkovicova pravého betonu.

42:35

Shea znemožnil Wennergovi zpracovat Kakkovi přihrávku. Oba skončili ve vzájemném souboji v rohu.

41:33

Puustinen to zkoušel i do třetice. Šesťorkin zasáhl lapačkou a pak si rozmyslel poněkud riskantnější rozehrávku.

41:13

Puustinen jel sám proti dvěma. Střela zpoza kruhů nebezpečná nebyla, přičemž další jeho pokus pohltil Trocheck.

40:27

Skoro se opakovala situace z první minuty zápasu, kdy se Trouba podepsal pod inkasovaný gól. Teď vedle vlastní branky přišel o puk Miller, načež Crosby vypálil mimo tři tyče.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po 2. třetině: 21 – 15 (10:6, 11:9).
Střelecká bilance 11:9 úplně nekoresponduje s děním na ledě. Rangers na něm byli ve druhé třetině mnohem aktivnější, jenže za nepříznivého stavu 0:2 obětavě bránícímu soupeři v čele s bezchybným Nedeljkovicem žádný gól nedali. Respektive jeden ano, nicméně Zibanejadův přesilovkový zásah neplatil kvůli Kreiderově nedovolenému bránění brankáři.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

Hosté v plném počtu.

39:43

Zibanejadova nepřesná střela se vracela od zadního mantinelu k brankovišti, jenomže ani vysunutý obránce Fox střeleckou krizi Rangers zblízka neukončil. Nedeljkovicovi poslal puk do lapačky.

39:15

Carter s O´Connorem odvedli kus dobré práce z pohledu bránícího kvarteta Penguins, jejichž oslabení už se překlopilo do druhé poloviny.

38:49

Fox prohodil puk na Panarina, jenže i jeho střela byla zablokována Petterssonem. Pens vyhazují až k Šesťorkinovi.

38:15

Panarin trefil Letanga. Domácí zůstali v držení puku a Nedeljkovic opět zachoval klid proti projektilu Zibanejada.

37:59

Teď už jsou dvě minuty uděleny. Podruhé v zápase usedl na lavici hanby Erik Karlsson, který si pomohl hákováním Panarina.

37:46

Rakell v rohu tvrdě dohrál Wennberga. Ten šel hlavou napřed proti mantinelu a útočník Piitsburghu se proto stal okamžitým cílem oplácejícího Trouby. Vylučovat se nebude.

37:26

Wennberg vyzvedl puk z drobného závaru a propůjčil ho k modré čáře Millerovi. Pens opět prokázali velkou obětavost, tento blok měl na svědomí Malkin.

37:12

Reilly Smith ťukl do Roslovicovy hokejky a jedné z nejnovějších posil Rangers kvůli tomu odjel puk do Nedeljkovicova království.

36:34

K Lafrenièreově nepřesné střele z levého kruhu došlo až potom, co čárový rozhodčí signalizoval ofsajd. Obešlo se to bez reakce hráčů Pens.

36:06

Nedeljkovic pohledem kontrolovat let puku vedle své levé tyče. Po střele Trochecka ho tam poslala teč Lafrenièrea.

35:51

Vincent Trocheck projel středem hřiště a symbolickou střelou donutil Nedeljkovice podržet puk v lapačce. Je tu další reklamní pauza.

35:19

Ellerova teč Letangovy střely gólové parametry neměla. Wennberg jen odevzdal puk hostům a zamířil střídat.

35:17

Domácí v plném počtu.

35:02

Carterovu nepříjemnou střelu zvládl Šesťorkin zabezpečit před Reillym Smithem, který u brankoviště čmuchal po dorážce.

34:41

Bunting dostal od Crosbyho puk mezi kruhy, odkud ještě hledal Rusta a ten už nebyl schopen zblízka zasunout puk za Šesťorkina.

33:56

Lindgren zablokoval Karlssonovu střelu. Bunting puk pro hosty neudržel a švédský obránce se pro něj musel vracet skoro k vlastní kase.

33:30

Crosbyho pokus z vhazování Šesťorkina nepřekvapil a domácí hokejisté na pár sekund vyndali puk ven z obranného pásma.

33:17

Vyloučení v týmu New York Rangers:
Braden Schneider – 2 min., nedovolené bránění.

32:41

Lafrenière to chtěl vzít v přečíslení 3 na 2 na sebe. Při zakončení ale zlomil hokejku a puk hlemýždím tempem dojel k Nedeljkovicovi.

32:25

Malkinův útok se usadil před Šesťorkinem. Ten čelil St. Ivanyho střele od modré a po přiťuknutí od Buntinga zlikvidoval i dorážku Malkina.

31:42

Šesťorkinovi se nelíbilo, že ho po rozehrávce zpoza branky Crosby dohrál. Drobný konflikt gólmana s hvězdným kapitánem nakonec zůstal bez reakce sudích.

31:15

Šesťorkin použil hokejku k vyražení Petterssonova pozdravu. Následuje řada soubojů u mantinelů.

30:53

Domácí už jsou v koncovce zoufalí. Foxe s Troubou vychytal Nedeljkovic, kdežto ze střídačky přijíždějící Miller ztroskotal na Ellerovi.

30:22

Troubova dělovka zlomila Ellerovi hokejku. Dánský útočník si pak odjel pro novou, ačkoliv se hrálo v útočném pásmu Rangers.

29:58

Brodzinského tvrdá střela zápěstím gólové parametry neměla. Puustinen odehrál puk jen do středního pásma k dalším hráčům v modrém.

29:41

Kakko byl zapleten do ofsajdu. Nařízené buly ve středním pásmu opanoval Malkin a hosté krapet zahrozili Buntingem, který zkoušel štěstí z levého křídla.

29:18

Panarin na vlastní pěst přejel s pukem do útočného pásma, odkud ho Rakell obratem poslal na zakázané uvolnění.

28:26

Cuylle dojel volný puk a počkal si s ním na druhou vlnu, ze které Miller nechal vyniknout blok Bryana Rusta.

27:29

Tlak Rangers nepřetavil v kontaktní zásah ani mladý útočník Cuylle. Puk se pod břevno nevešel.

27:26

Fox převzal diagonální přihrávku Lindgrena a vyrazil s pukem do útočného pásma, kde Roslovic přichystal Kreiderovu střelu do tyče. Nedeljkovic musel zasahovat posléze proti Troubovi.

26:38

Lindgren dostal puk zpátky od Foxe, jenže Bunting jeho pokus přizvedl až do ochranné sítě za brankou Pittsburghu.

25:20

Puustinen zkoušel štěstí skrz Goodrowa. Razantní střela zápěstím přistála na nachystaném pravém betonu Igora Šesťorkina.

24:55

Na ose vysunutý Schneider neprošel mezi dvěma obránci. Puk se k němu do útočného pásma rychle vrátil, ale při střele mu tentokrát překážel Pettersson.

24:02

Hosté v plném počtu.

23:46

Trocheck se dobře zorientoval v mezikruží mezi třemi oponenty a rozhodil puk doprava k volnějšímu Foxovi, jehož střela zapadla do Nedeljkovicovy náruče.

23:35

Panarinovu prudkou střelu Nedeljkovic vytáhl mimo tři tyče. Ruský kanonýr ještě dostal nabito od Zibanejada, ale gólman soupeře mu i další projektil z levého křídla zastavil.

23:09

Zibanejadův volej z přihrávky Foxe skončil v síti, ovšem hlavní rozhodčí okamžitě rozpažil na znamení toho, že došlo k nedovolenému bránění brankáři Nedeljkovicovi. Provinit se měl Kreider, jenž nepatrně zavadil o jeho levý beton.

22:53

Téměř bylo sníženo! Trocheck se díky nádherné kličce dostal za Petterssona a z pravého kruhu orazítkoval tyč. Druhou variantou byla přihrávka na zadní tyč, kde si Pens nevšímali Kreidera.

22:16

Panarinovu střelu zablokoval Pettersson směrem k Zibanejadovi, jehož dorážku z levé strany gólman Pittsburghu zdárně vyrazil.

22:02

Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
Jevgenij Malkin – 2 min., sekání.

21:30

Rangers bez puku nenapadají. Panarin jako nejvýše postavený hráč vysloveně stojí na modré čáře a čeká, co hosté vymyslí.

20:43

Letang byl na ledě jako poslední z Tučňáků a v rohu útočného pásma neměl proti přesile žádnou šanci zachovat akci svého týmu při životě.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po 1. třetině: 10 – 6.
Domácí mužstvo hned v prvním střídání vykolejila minela kapitána Trouby, jež měla za následek gól Rusta. Nervózní Rangers pak inkasovali ještě jednou od tečujícího Crosbyho a navzdory postupně se zlepšujícímu výkonu si odnesli do šatny nepříznivý stav 0:2.

20:00

První třetina skončila.

19:58

Kreider v samostatné akci objížděl bránu. Zpátky do palebného úhlu už se kvůli přítomnosti Karlssona nevrátil a vše skončilo marným nahozením Millera.

18:42

Lindgrenova dlouhá přihrávka vyslala na zteč z levého kruhu pálícího Panarina. Nedeljkovic vyrazil puk vysoko do vzduchu s tím, že mu poté málem zapadl do brány.

18:15

Foxovi neprošla ani jedna ze dvou přihrávek. Z pohledu Pittsburghu uklidňují hru Smith, Rust a Crosby, což je zatím jasně nejlepší ofenzivní trojka.

17:40

Troubův pokus zpoza pravého kruhu nebyl Wennbergem tečován tak, aby se musel Nedeljkovic jakkoliv zapojit.

16:45

Kreiderova přihrávka na Millera byla vytečována až k Šesťorknovi. Rus při rozehrávce trochu zazmatkoval a div, že mu puk nevyfoukl nesměle napadající O´Connor.

15:59

Pettersson si na malé vzdálenosti vyměnil puk s Malkinem a pak ho od modré čáry poslal na Šesťorkina, jenž ho hokejkou prodloužil k zadnímu hrazení.

15:08

Panarinově průniku do útočného pásma pomohl ofsajd. Vhazuje se ve středním pásmu mezi hokejky Goodrowa a Malkina.

14:36

Nedeljkovic si poradil s jedovkou bezprostředně po vhazování, jejíž autorem byl Artěmij Panarin.

14:10

Kaapo Kakko neškodně posunul puk k lapačce Nedeljkovice, v níž zůstal až do přerušení hry. Následuje komerční pauza.

13:30

Zprava jedoucí Zibanejad skvěle načasoval centr na zadní tyč. Kreider se na chvíli vysmekl obráncům, ale Nedeljkovic se proti němu stihl bleskurychle přemístit.

13:21

Hosté v plném počtu.

12:56

Výrazně zkrácená přesilovka Rangers se rovněž odvíjí daleko od Nedeljkovice. S domácím týmem dva inkasované góly hodně zacloumaly.

12:39

Domácí v plném počtu.

11:56

Fox nezazmatkoval, když byl napadán Smithem. Rangers kontrolují hru s pukem na hokejkách na vlastní polovině.

11:21

Tak to je kuriózní způsob, jak ukončit přesilovku. Erik Karlsson je vyloučen za to, že odhodil Troubovu ztracenou hokejku pryč z útočného pásma.

10:39

Vyloučení v týmu New York Rangers:
HL – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Will Cuylle.

10:39

O ofsajd se podle oficiálního výroku čárových rozhodčích nejednalo. Rangers prohrávají o dva góly a navíc musí jít do čtyř.

10:39

Rangers si vzali trenérskou výzvu. Podle jejich mínění Rust přebíral Crosbyho přihrávku v ofsajdu.

10:39

10:39 Sidney CROSBY - 0:2

10:39 5/5

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Letang vracel puk k modré čáře. Josephovo nízké nahození samo o sobě na branku neletělo, ovšem SIDNEY CROSBY fantastickou tečí upravil směr letu kotouče mimo dosah Igora Šesťorkina. Asistence: Pierre-Olivier Joseph, Kris Letang.
Letang K., Joseph P., Rust B., Smith R., Crosby S.
Trouba J., Miller K., Panarin A., Lafrenière A., Trocheck V.

10:28

Další tlak Tučňáků. Rustovu možnost Šesťorkin zneškodnil. Letangův projektil zase vychýlil Trocheck.

09:26

O´Connor vyvinul dobrou rychlost. Prohnal se kolem Millera a tápející obranu Rangers zachraňoval až ruský gólman Šesťorkin.

09:12

Kakko nenechal Rakella odehrát puk do bezpečí, ale pak ho jen symbolicky poslal na Nedeljkovice, který raději přerušil hru.

08:23

Letangův projektil zpoza pravého kruhu byl Goodrowem tečován mimo tři tyče. Puk se dokonce odrazil ven z útočné třetiny Pens.

08:00

Trouba udělal pod vlivem Smithova napadání další velkou chybu v obranné třetině. Uloupený puk Crosby ihned přihrával do mezikruží a Šesťorkinovi masivně mohl Miller, který zakončení Rusta přizvedl do ochranné sítě.

06:40

Lindgrenovu nepřesnou střelu už zpoza mantinelu sledovala i zaskakující gólmanská dvojka Penguins. Jedná se o třiadvacetiletého Alexe Fernandese, který byl až do dneška zcela nepolíben profesionálním hokejem.

06:21

Kreider přeložil puk do druhého sledu, nicméně Nedeljkovic Troubou vypálený kotouč nadvakrát udržel v lapačce.

05:49

Crosby si v rychlé přechodové fázi vyměnil přihrávky s Rustem. Miller mu bruslařsky nestíhal a šanci hostujícího kapitána zastavila až tyčka!

04:27

Erik Karlsson nepropálil puk přes Goodrowa a Rangers se zase rychle vrátili do útočného pásma, kde jejich návštěva trvale jen krátce.

03:47

Roslovic profitoval z hostujícího propadnutí ve středním pásmu, ovšem Kreider po jeho přihrávce opět pomohl dostat Nedeljkovice do správné provozní teploty.

03:25

Lindgren nabil Panarinovi na střelu od modré čáry. Trocheckovi se nepovedlo letící projektil tečovat a s nepořízenou odjel střídat.

02:45

Lafrenière úspěšně zaskočil na vhazování. Obránci Rangers zakombinovali mezi sebou a půjčili puk Panarinovi, jenž z osy zakončoval vedle branky.

02:25

Trouba svým nahozením od modré gólovou chybu neodčinil. Nedeljkovice pak z levého kruhu prozkoušel Zibanejad.

01:43

v brance Penguins došlo na poslední chvíli ke změně. Místo plánovaného startu Jarryho je v akci Alex Nedeljkovic.

00:18

00:18 Bryan RUST - 0:1

00:18 5/5

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Fantastický start pro Pens! Trouba v rozehrávce namazal Smithovi. Crosbyho střelu z jeho přihrávky z rohu kluziště Šesťorkin lapačkou vyrazil zpět do hry a poté nemohl nic dělat s bekhendovou dorážkou BRYANA RUSTA. Asistence: Sidney Crosby, Rielly Smith.
Letang K., Joseph P., Rust B., Smith R., Crosby S.
Trouba J., Miller K., Panarin A., Lafrenière A., Trocheck V.

00:01

Utkání právě začalo.
Před začátkem zápasu si Rangers připravili malou slavnost týkající se Jonathana Quicka. Zkušený gólman se v minulém zápase stal historicky nejúspěšnějším Američanem v počtu vychytaných výher v NHL (392).
Úvodní sestavy:

New York Rangers: Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox (A), K. Miller, Trouba (C), Z. Jones, Schneider – Kreider, Zibanejad, Roslovic – Panarin (A), Trocheck, Lafrenière – Brodzinski, Wennberg, Kakko – Cuylle, Goodrow, Vesey.
Trenér: Peter Laviolette

Pittsburgh Penguins: Nedeljkovic (Jarry) – P. Joseph, Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, Ludvig, St. Ivany – D. O'Connor, Crosby (C), Rust – Bunting, Malkin (A), Rakell – R. Smith, Eller, Puustinen – Gruden, Poulin, Puljujärvi.
Trenér: Mike Sullivan

Rozhodčí: McCauley, Rooney – Flemington, Fournier.
Vzájemné zápasy 2023/24

23.11.2023 Pittsburgh – NY Rangers 0:1
16.03.2024 Pittsburgh – NY Rangers 4:7.
Pittsburgh Penguins

Tučňáci vytěžili z minulých čtyř zápasů šest z osmi možných bodů a ještě si zachovali teoretickou naději na účast na play-off, v němž chyběli už v minulé sezóně. Navzdory špičkovým výkonům kapitána Crosbyho je Piitsburgh ve Východní konferenci až dvanáctý a s dvěma zápasy k dobru ztrácí na osmou Philadelphii sedm bodů. Naposledy se celek z Pensylvánie představil v Ohiu. Ve třetí třetině ztratil náskok 3:1 a s Columbusem nakonec padl 3:4 v nájezdech. Na marodce je obránce Graves a dále útočníci Acciari, Harkins, Nieto a Bunting.

Nejproduktivnější hráči:
• S. Crosby – 79 bodů (35+44)
• J. Malkin – 56 bodů (21+35)
• B. Rust – 46 bodů (24+22).
New York Rangers

Domácí tým na konci přestupového okna vhodně doplnil kádr a díky tomu vypadá dobře připravený na play-off, od kterého jej dělí posledních osm zápasů základní části. Proti Penguins budou Rangers usilovat o šestou výhru v řadě. V těch pěti předchozích zaznamenali 26 gólů, z toho 8 před dvěma dny na ledě Arizony při výhře 8:5. Ve Východní konferenci jsou Newyorčané první s náskokem tří bodů na Carolinu s Bostonem. Mimo hru je obránce Gustafsson s útočníky Chytilem a Wheelerem.

Nejproduktivnější hráči:
• A. Panarin – 107 bodů (44+63)
• V. Trocheck – 75 bodů (25+50)
• C. Kreider – 67 bodů (35+32).
Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na konfrontaci mezi New Yorkem Rangers a Pittsburghem Penguins!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins

2:5

konec (0:2, 0:0, 2:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 51. Kakko (Fox, Panarin), 57. Roslovic (Zibanejad) – 1. Rust (Crosby, R. Smith), 11. Crosby (P. Joseph, Letang), 50. Bemström (Puljujärvi), 58. Rust (Carter, Letang), 60. Crosby

New York Rangers: Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox (A), K. Miller, Trouba (C), Z. Jones, Schneider – Kreider, Zibanejad, Roslovic – Panarin (A), Trocheck, Lafrenière – Brodzinski, Wennberg, Kakko – Cuylle, Goodrow, Vesey.
Trenér: Peter Laviolette

Pittsburgh Penguins: Nedeljkovic – P. Joseph, Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, St. Ivany, Shea – D. O'Connor, Crosby (C), Rust – Bunting, Malkin (A), Rakell – R. Smith, Eller, Puustinen – Puljujärvi, Bemström, Carter.
Trenér: Mike Sullivan

Rozhodčí: McCauley, Rooney – Flemington, Fournier

Diváci: 18 006

Průběh zápasu
1. třetina
00:18 PIT 0:1 Rust (Crosby, R. Smith)
10:39 PIT 0:2 Crosby (P. Joseph, Letang)
10:39 NYR 2 HL zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Cuylle
11:21 PIT 2 E. Karlsson, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
22:02 PIT 2 Malkin, sekání
33:17 NYR 2 Schneider, nedovolené bránění
37:59 PIT 2 E. Karlsson, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
49:51 PIT 0:3 Bemström (Puljujärvi)
50:42 NYR 1:3 Kakko (Fox, Panarin)
53:58 NYR 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Cuylle
56:53 NYR 2:3 Roslovic (Zibanejad)
57:21 PIT 2:4 Rust (Carter, Letang)
59:15 PIT 2:5 Crosby
Konec