Menu

Hokej

NHL

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning

2:1

konec (1:1, 1:0, 0:0)

22.01.2024, 01:00 • Little Caesars Arena, Detroit • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.63 4.08 2.39 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:46:55)
Statistika
Střely na bránu: 35 – 28 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 4

Kdo se postavil do brankoviště?
Alex Lyon (DET) – 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4 %, odchytal 60:00
Andrej Vasilevskij (TBL) – 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3 %, odchytal 55:45

Česká a slovenská stopa
Bez české a slovenské účasti.

Tři hvězdy utkání
1. Daniel Sprong (DET) 1+0
2. Alex Lyon (DET) 27 zákroků
3. Andrej Vasilevskij (TBL) 33 zákroků
Pár hodin po výhře Detroitu nad Tampou v play-off NFL se v Michiganu slaví další důležitý skalp floridského týmu. Red Wings byli do konce druhé třetiny lepším týmem a navzdory výbornému Vasilevskému si do poslední dvacetiminutovky přinesli drobný náskok vytvořený Raymondem a Sprongem. Do třetí části nastoupila úplně jiná Tampa. Lyona zasypala osmnácti střelami, ovšem jednogólový deficit nedokázala smazat ani v několika přesilovkách.

Konec zápasu.

59:55

Larkin uspěl na důležitém vhazování. Ze soubojů u krátkého mantinelu vyletěl puk na volného Hedmana a ten ho tam vrátil střelou vedle levé tyče. Ze vzniklého závaru už Cirelli, Paul a Stamkos nic nevymysleli.

59:48

Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
Jeff Petry – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.

59:42

Hedmanova střela z osy k Lyonovi nedoletěla a Petrymu se povedlo vyhodit kotouč skoro k červené čáře.

59:30

Määttä přiťukl puk o roh obranného pásma k Larkinovi. Domácí kapitán přes celé hřiště trefil vnější oblouk branky, což znamená zakázané uvolnění a buly u Lyona.

58:53

Sheary promáchl Eyssimontovu přihrávku zpoza branky. Dva metry za sebou ho ještě jistil Motte, jenž nevypálil přesně.

58:08

Floridskému týmu se nedaří dostat do tlaku. Ze středního pásma se snažil na prázdnou branku vystřelit Larkin. Plány mu zhatila hokejka Cirelliho.

57:35

Stamkos si pohlídal puk ve středním pásmu před Rasmussenem, který už pomýšlel na střelu do prázdné branky.

57:10

Z buly mezi Compherem a Pointem se kotouč odrazil ven z útočné třetiny Tampy a Hedman musí vyrazit na dlouhou cestu zpět.

56:59

Drama jde do finále. V důsledku domácího icingu se Jon Cooper rozhodl odvolat Vasilevského a nasadit do pole šestého bruslaře.

56:44

Lyonova rozehrávka podél hrazení nebyla z nejlepších, nicméně výsledkem byla jen Perbixova střela do hokejky DeBrincata.

56:26

Jeff Petry díky přihrávce Perrona propagačně vystřelil z pravé části hřiště a připravil Vasilevskému jeden z nejlehčích zákroků večera.

55:30

Gostisbehere zjednodušil přechod přímočarou přihrávkou. Najetý Copp nechal kotouč za sebou a hrát může Tampa.

54:32

Hagel se zastavil před levým kruhem a nesměle nahodil kotouč k brance, před kterou ho do klidných vod přesměroval Määttä.

53:55

Walman naskočil z trestné lavice rovnou do rychlého protiútoku. Zleva poskytl puk Coppovi a ten jej zblízka nebyl schopem dostat za Vasilevského!

53:47

Domácí v plném počtu.

53:25

Point na závěr souhry na jeden dotek zblízka přestřelil. Zanedlouho hráči Tampy tuto akci zopakovali, nicméně stejný byl i výsledek.

53:15

Stamkos bekhendem posunul puk k Hedmanovi, jehož tvrdá rána se od chrániče Lyona odrazila vedle krajní tyče.

52:32

Německý obránce Seider hitoval Paula a přispěl k dalšímu vyhození bránícího kvarteta Red Wings.

52:12

U brankoviště zaparkovaný Paul nestihl chytit prudký pas od Kučerova. Následně nemířil přesně Stamkos a puk odjel na obrannou polovinu Tampy.

51:47

Stamkose zradilo zpracování. Puku se dotkl Fabbri a dlouhá výhoda Tampy je u konce. Za vysokou hůl jde sedět Jake Walman.

51:30

Skoro bylo vyrovnáno! Kučerov si u vrcholku pravého kruhu vyčekal Stamkosovu přihrávku přes osu kluziště a golfákem orazítkoval tyč.

51:08

Tampa reaguje tlakem v ponechané výhodě. Puk má v moci i poté, co ho Stamkos zápěstím vypálil vedle Lyonovy branky.

50:16

Fabbri přihrál z rohu před branku, kde Compher nesobecky vylepšil pozici DeBrincatovi. Ten sice mířil do protipohybu Vasilevského, ale brankář Tampy ještě dokázal zachránit situaci zákrokem levou rukou.

49:12

Määttä nejspíše nahazoval na teč. O tu se postaral bránící Perbix, takže kotouč skončil vedle Vasilevského brankoviště.

48:25

Kučerov přihrál z pravého kruhu do druhé vlny. Lileberg Lyona nepřekonal a rychle se musel vracet kvůli hrozícímu brejku.

48:10

Stamkos poslal centr z levého křídla jen do brusle Paula, což znamenalo okamžitou ztrátu útočného pásma.

47:46

Brayden Point přivezl puk do útočného pásma až ve chvíli, kdy v něm měl minimálně jednoho parťáka z elitní formace – ofsajd.

47:31

Rozehrávka Walmana projela kolem Coppa až k lapačce Vasilevského, který raději přerušil hru.

47:09

Gostisbehere přihrál napříč středním pásmem Fabbrimu. Ten si chtěl obhodit de Haana, skončil ale na zemi a marně se dožadoval zapískání faulu.

46:34

Detroit na svou první střelu ve třetí třetině naopak čeká. Po akci Fabbriho se o ni snažil Holl, jenže blok Motteho byl proti.

45:50

I díky přesilové hře se Tampa masivně zvedla. Jestliže po čtyřiceti minutách měla 10 střel na branku, tak nyní jich má už 22.

45:38

Raddyshův projektil bezprostředně po vhazování byl Raymondem protečován do ochranné sítě.

45:33

Raymond podlehl hostujícímu napadání. Švédovu ztrátu puku v obranném pásmu napravila Lyonova lapačka, do níž zapadla střela Cirelliho.

45:15

Domácí v plném počtu.

44:56

Hedman nabil Stamkosovi na volej, jenž skončil v náruči Lyona.

44:34

Lyon neudržel Stamkosovu střelu z levé strany a hru přerušil až po nekvalitní dorážce Kučerova. Mezitím se Paulovi nepovedlo procpat puk mezi tyčkou a bruslí Lyona.

44:05

Kučerov nebyl faulován, když se snažil prosmýknout mezi dvěma protihráči. Zpoza branky pak přihrával mezi kruhy na obsazeného Pointa.

43:43

Stamkos nedostal od Hedmana optimální pas do levého kruhu. Za pukem se musel natahovat a z jedničky trefil tělo gólmana.

43:15

Daniel Sprong zahákoval Watsona a Tampa si ve třetí třetině poprvé zahraje v početní výhodě.

43:10

Na základě Raddyshovy přihrávky ze zadní čáry se do úniku dostal Motte. Holl jej stihl vyrušit a útočník Tampy padajícího Lyona nepřehodil.

42:39

Watson nezpracoval křížnou přihrávku Raddyshe. Ještě předtím Lyon pohodlně vyřešil pokus střelecky aktivního Hedmana.

42:12

Crozierovi se smolně zlomila hokejka, když chtěl využít Paulovu přihrávku ke střele příklepem.

41:20

Sheary podél pravého mantinelu přihrával pod sebe Perbixovi a Lyon kromě jeho střely zlikvidoval i okamžitou dorážku Eyssimonta.

40:36

Larkin se zodpovědně vrátil do obrany. Vzal puk Hedmanovi a vyhodil ho tak, že se nepíská zakázané uvolnění. Raddysh musí hrát.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po 2. třetině: 31 – 10 (12:5, 19:5).
S přispěním dvou slepených přesilovek Detroit druhou třetinu herně opanoval. Tampu držel nad vodou výkon Andreje Vasilevského, který chytil osmnáct z devatenácti střel. Rozdílový gól na 1:2 inkasoval v 39. minutě, kdy z Cirelliho nepřesné přihrávky resultoval přesně zakončený únik Daniela Spronga.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:51

Seider tvrdě narazil na mantinel Raddyshe. Tampa se musela vrátit do středního pásma, přičemž nahození de Haana nic neřešilo.

39:10

Perronovi utekl puk do rohu. Raymond ho tam vyzvedl, nicméně Larkin jeho nesmírně prudký centr před Vasilevského klecí nezkrotil.

38:06

Veleno se prokličkoval středem hřiště. V útočném pásmu mu Määttä narazil do jízdy, jenže zakončení z nulového úhlu velkou šanci na úspěch nemělo.

37:16

Lileberg nabral vysokou rychlost a z levého mantinelu předal puk povolanějšímu Pointovi, kterému se bekhendový pokus do branky nevešel.

37:00

Point neměl dostatečný klid, aby mohl vystřelit z Kučerovovy přihrávky od zadního mantinelu. Bolts ztrácí útočné pásmo.

36:05

Cirelli vyhrál buly za sebe. Perbix na nic nečekal a jeho střela nakonec proletěla pár centimetrů vedle Lyonovy levé tyče.

35:57

Perbix nabil Kučerovovi na střelu z jedné. Lyon si s ní hravě poradil a poblíž stojícímu Cirellimu nedal žádnou šanci na dorážku.

35:18

Kučerovova střela se zastavila ještě před Lyonem. Stejný hráč pak hledal před brankovištěm Cirelliho, nicméně tečovaný kotouč branku minul.

34:51

Opět Rasmussen na vhazování porazil Pointa a Walman z masivního nápřahu napálil Vasilevského, jenž měl celou dobu čistý výhled.

34:48

Walman se před levým kruhem opřel do střely bezprostředně po buly. Kučerov mu ji přizvedl do ochranné sítě.

34:45

Ze Sprongovy přihrávky na osu vzešel bekhend Fabbriho a další skvělý zásah Andreje Vasilevského, který je ve druhé části jasně nejlepším hráčem Tampy.

34:32

Hosté v plném počtu.

34:17

Sprong přestřelil, když si dlouho chystal střelu z oblasti vrcholku pravého kruhu. Tampa nevyhodila a klid nastal až se spolehlivým zásahem Vasilevského proti DeBrincatovi.

33:31

Sprong nenachytal hostujícího brankáře střelou na bližší tyč. Další rána Seidera z osy kluziště byla vychýlena mimo brankoviště.

33:15

Vasilevskij udržel na chráničích střelu Gostisbeherea, které předcházela plynulá kombinace z hokejky na hokejku.

32:42

Larkin přihrál skrz brankoviště za vzdálenější tyčku. Raymond z jedničky napálil brankovou konstrukci a gól nepadl ani z Compherovy nebezpečné dorážky z mezikruží! Vasilevskij byl v tomto případě trefen do levé nohy.

32:32

Luke Glendening podrazil nastartovaného Spronga a Tampa půjde na 11 sekund do tří!

32:10

Motte odpálil kotouč přes všechny čáry. Seider si pro něj jede až za branku Alexe Lyona.

31:50

Sprong přijal puk do prostoru vedle branky a z nulového úhlu ho neprocedil skrz Vasilevského, jenž ucpal prostor u bližší tyčky.

31:38

Larkin z osy Vasilevského nepřekonal a to samé platilo o one-timeru Perrona. Ruský gólman teď Tampu hodně podržel!

30:45

Gostisbehere zůstal na ledě a hned po vyhraném vhazování Larkina poslal na Vasilevského nečistě trefený volej z pravého kruhu. Bolts vyhazují.

30:42

Austin Watson jako první fasuje menší trest. Při agresivním forčekinku trochu smolně zasáhl hokejkou tvář Gostisbeherea.

30:07

Další přerušení zavinil Raddysh. Nástřel z poloviny hřiště skončil v ochranné síti v útočném pásmu Lightning.

30:00

Přesně v polovině základní hrací doby se zrodil ofsajd Tampy a s ním související reklamní přestávka.

28:58

28:58 Daniel SPRONG - 2:1

28:58 5/5

Detroit právě vstřelil branku!
Red Wings otáčí na 2:1! Cirelliho nepochopená přihrávka přihrávka přes šířku útočného pásma se od brusle Comphera odrazila DANIELU SPRONGOVI do úniku a útočník se sedmnáctkou na zádech moc dobře věděl, jak přijít k dvanácté trefě v sezoně. Asistence: J. T. Compher.
Määttä O., Sprong D., Compher J., Petry J., DeBrincat A.
Hagel B., Perbix N., Cirelli A., Lilleberg E., Stamkos S.

28:06

Kučerov získal puk čistým hitem na Larkina, jenomže po Paulově přihrávce z rohu nevygeneroval v levém kruhu nic nebezpečného.

27:39

Perbix z druhé vlny přebral puk od Kučerova a zadovkou oslovil Hagela, jenž zleva vypálil na Lyonovu nachystanou hruď.

27:15

Hedman jenom odevzdal puk Walmanovi. Jeho rozehrávka z obranného pásma vypadala pofiderně, nicméně sudí icing neviděli.

26:35

Čtvrtý lajna Tampy domácí hokejisty k ničemu nepustila a s pocitem dobře odvedené práce odjela střídat. To samé dělají i červení, za vlastní brankou to s pukem na holi sleduje Holl.

25:55

Raddysh vyhodil puk z obranného pásma bez hrozby icingu. V přechodu Detroitu se pak kotouč odrazil od hole Watsona mezi diváky.

25:34

Compher z prostoru vedle branky vrátil puk na modrou čáru a Olli Määttä počastoval Vasilevského dlouho dopředu avizovaným golfákem.

24:49

Cirelli otočil hru po prknech na volnější pravou stranu, ze které si na domácího brankáře nepřišel nikým nehlídaný Perbix.

24:12

Hedman si vyměnil puk s Raddyshem a zpoza levého kruhu víceméně trefil Lyona, který toho nemohl moc vidět přes souboj mezi Hagelem a Seiderem.

23:30

Vasilevskému naskočil už šestnáctý úspěšný zákrok, když betonem zastavil zakončení ze sóla rozjetého Raymonda!

22:20

Shayne Gostisbehere oklamal Motteho a udělal si kvantum místa na střelu, kterou mu ruský gólman Tampy opět vyrazil.

22:10

Holl zprava nahazoval puk do změti těl kolem brankoviště, kde ho tečoval Copp. Vasilevskij si sjednal pořádek a přerušil hru.

21:59

Už poněkolikáté o sobě dal vědět Christian Fischer. Ani po Perbixově minele v přechodové fázi se mezi střelce ale nepřidal, Vasilevskij proti němu vykouzlil exkluzivní zákrok lapačkou.

21:24

Point nepřesně tečoval dělovku Perbixe. Hostům kotouč zůstal a de Haan byl ten, kdo zpoza levého kruhu trefil Lyona do vyrážečky.

20:31

Vasilevskij si u své pravé tyčky všiml Walmanovy střely a kontrolovaným zákrokem ji odklonil k zadnímu mantinelu.

20:09

Devět sekund druhé třetiny stačilo Detroitu k vyrobení zakázaného uvolnění. Compher následné buly vyhrál na Määttäho.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po 1. třetině: 12 – 5.
Důležitý zápas ve hře o play-off lépe rozehrála Tampa. Čtyři z pěti hostujících střel zaznamenal Victor Hedman a právě tento švédský obránce v 9. minutě profitoval z asistence Nikity Kučerova. Hra poté nabrala rychlejší spád. Detroit sbíral šance častěji a v čase 18:29 oslavil vyrovnávající trefu Lucase Raymonda.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Hagel, Paul a Cirelli byli usazeni v útočném pásmu a společně dostali puk k Perbixovi, který od modré vůbec netrefil bránu.

18:29

18:29 Lucas RAYMOND - 1:1

18:29 5/5

Detroit právě vstřelil branku!
Minutu a půl před koncem úvodního dějství opět platí nerozhodné skóre! Point neudržel rychlost s Larkinem. Domácí kapitán na ose vymyslel chytrou zadovku na LUCASE RAYMONDA a Vasilevskij si Švédovu střelu tahem rukou srazil do vlastní sítě. Asistence: Dylan Larkin, David Perron.
Raymond L., Seider M., Perron D., Larkin D., Walman J.
Point B., Raddysh D., Hedman V., Kučerov N., Stamkos S.

18:06

Moritz Seider neškodně poslal puk do Vasilevského lapačky. Ruský gólman ho rychle vytřepal, ovšem protiakce Tampy dlouho netrvala.

17:48

Minimálně popáté v probíhající třetině odletěl puk mimo ledové kolbiště, takže nastal čas na reklamní přestávku.

17:30

Tampa vyjela z důrazného forčeku. Hagel ho domácím oplatil a proti obrovské přesile srdnatě držel puk u zadního mantinelu.

16:40

Red Wings nemohli usilovat o Fischerem nastřelený kotouč. Čárový rozhodčí zvednutou paží signalizuje ofsajd.

16:20

Nejdelší fázi bez přerušení ukončil Vasilevského mrštný zákrok lapačkou proti DeBrincatově ráně zápěstím.

15:15

Kučerov s Pointem na chvíli utlumili nápor Detroitu, jenž vtáhl do zápasu i velmi solidně zaplněné ochozy.

14:40

Podruhé Perronovi přihrávka mezi kruhy vyšla a byla z toho jedna z největších šancí domácích barev. Fischerovu střelu Vasilevskij levým betonem vykopl.

14:26

Petry trefil vlastního spoluhráče Rasmussena. Ten si pak hledal místo v mezikruží, ale Perron ho prudkou přihrávkou od mantinelu nenašel.

13:35

Joe Veleno přenechal puk Sprongovi a Vasilevského pravá ruka úspěšně čelila rychlé střele zápěstím.

12:48

Point nevrátil puk na Kučerova. Compher rozjel protiútok. Křížnou přihrávku DeBrincata Hedman přizvedl a Fabbri proto nezvládl koncovku z těžkého úhlu.

12:05

Brayden Point získal puk v útočném pásmu a narovnal si ho na střelu, kterou trefil ruku Walmana.

11:13

Sheary nabídl puk pod sebe. Perbix už měl napřáhnuto, ale Larkinova hokejka jeho střelu k Lyonovi nepustila.

10:45

Andrew Copp nevyužil chybné rozehrávky Tampy a z voleje nasměroval kotouč hodně vedle Vasilevského brankoviště.

10:30

Gostisbehere se pěknou přešlapovačkou uvolnil k přihrávce před pravý kruh, odkud pálil Holl do obětavého bloku Cirelliho.

10:14

Chvilku po Sprongově střele zpoza pravého kruhu se hráči Tampy dopustili zakázaného uvolnění. Glendening se nařízeného buly kvůli problému s bruslí nezúčastní.

10:05

Sprong ze středního pásma rozdělil puk k pravému mantinelu. Hollův pokus z křídla Vasilevskij kontroloval a vyrazil.

09:07

Rychle odpovědět se pokoušel Petry, ovšem Vasilevskij jeho střelu zápěstím z pravého kruhu našel v lapačce.

08:45

08:45 Victor HEDMAN - 0:1

08:45 5/5

Tampa právě vstřelila branku!
Hráče Detroitu rozebralo několik rychlých předávek kotouče u modré čáry. Lyon agresivně vyjel proti Kučerovovi a ten jej převezl přihrávkou do pravého kruhu, kde VICTORU HEDMANOVI stačilo trefit takřka prázdnou bránu. Asistence: Nikita Kučerova, Brayden Point.
Point B., Raddysh D., Hedman V., Kučerov N., Stamkos S.
Fabbri R., Seider M., Perron D., Larkin D., Walman J.

08:06

Raddyshova nepřesná střela od modré se odrazila od zadního hrazení před brankoviště. Tampa tam měla dva hráče, ovšem Stamkos těsně před odkrytou částí branky promáchl!

07:57

Nepřesná rozehrávka na Perrona znamená zakázané uvolnění Red Wings.

07:22

Christian Fischer prověřil Vasilevského bekhendem z levého kruhu. Po souboji ze zadního mantinelu vyletěl puk na Coppa a ten vkleče trefil Eyssimonta.

06:26

Na druhé straně to už poněkolikáté zkoušel Hedman, ovšem tečovaný kotouč zmizel v ochranné síti za Lyonem.

06:04

První těžší práce pro Vasilevského v důsledku Compherovy prudké střely zápěstím.

05:15

Tyler Motte si ze středního pásma předhodil puk až na hokejku Lyona, za kterým Gostisbehere inkasoval důrazný hit.

04:10

Situace jako přes kopírák. Stamkos opět uspěl na buly a přispěl k Hedmanově přílkepu zpoza pravého kruhu do hrudníku Lyona.

04:05

Lyon se nenechal rozhodit projíždějícím protihráčem a utlumil na břiše střelu Hedmana, které předcházelo Stamkosem vyhrané vhazování.

03:41

Hedman si na první dobrou nezpracoval přihrávku k modré čáře. Napravo od něj se Cirelli ocitl v ofsajdu.

03:05

De Haan se zkušeně nenechal obejít Larkinem, který se nadechoval k zajímavé individuální akci.

02:30

Chvilku po nepřesném projektilu od Debrincata neuspěl ani Compher, jehož střele se do cesty postavil Maxwell Crozier.

02:10

Kostin nedosáhl na Hollovu přihrávku, kotouč se od bočního mantinelu odrazil až pod lapačku Andreje Vasilevského.

01:15

Larkin zpoza branky ještě vracel puk do ohně, Walman se nestihl natolik rychle zorientovat, aby před odkrytou brankou provedl dorážku.

01:10

Seider důrazně oddělil od puku Kučerova. Larkin s Perronem rychle otočili hru, přičemž domácí kapitán poslal teč vedle levé tyče.

00:31

Alex Lyon si připsal první zákrok v reakci na Hedmanovu střelu z levého konce modré čáry.

00:05

Na zahajovacím vhazování uspěli domácí, kteří nastupují v červených dresech. Tampa hraje v bílomodrém.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Detroit Red Wings: Lyon (Reimer) – Walman, Seider, Määttä, Petry, Gostisbehere, Holl – Perron, Larkin (C), Raymond – DeBrincat, Compher, Fabbri – Rasmussen, Copp, Fischer – Kostin, Veleno, Sprong.
Trenér: Derek Lalonde

Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (J. Johansson) – Hedman, D. Raddysh, de Haan, Perbix, Lilleberg, Crozier – Stamkos (C), Point, Kučerov – Hagel, Cirelli, Paul – Eyssimont, Motte, Sheary – Watson, Glendening, Merelä.
Trenér: Jon Cooper

Rozhodčí: Rooney, Pollock – Gawryletz, Baker.
Tampa Bay Lightning

Nejúspěšnější klub minulé dekády v první polovině sezony postrádal formu z minulých let a vzbuzoval velké pochybnosti, zda se vůbec podívá do vyřazovací fáze. V těchto dnech to s Tampou vypadá podstatně veseleji. V předešlém zápase porazila Buffalo 3:1. Byla to pro ní už pátá výhra v řadě a v tabulce Východní konference se Bolts posunuli před Toronto na šesté místo. Na marodce jsou obránci Černák, Sergačjov a Fleury. Z útoku chybí urostlý Jeannot a dlouhodobě i Logan Brown.

Nejproduktivnější hráči:
• N. Kučerov – 75 bodů (28+47)
• B. Point – 48 bodů (21+27)
• V. Hedman – 44 bodů (8+36).
Detroit Red Wings

Domácí se ze všech sil drží horní osmičky Východní konference, ze které vede cesta do prvního play-off od jara 2016. Rudým křídlům patří právě osmé místo, kde mají jen tři body k dobru na dvanáctý Pittsburgh. V půlce ledna Detroit zvládl tři těžké zápasy v řadě. Porazil Los Angeles, Toronto a Floridu, zatímco z posledního duelu na ledě Caroliny si odnesl prohru 2:4. Mezi zraněnými je finský brankář Husso a zkušený útočník Patrick Kane.

Nejproduktivnější hráči:
• D. Larkin – 40 bodů (18+22)
• A. DeBrincat – 40 bodů (17+23)
• L. Raymond – 34 bodů (12+22).
Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na konfrontaci mezi Detroitem Red Wings a Tampou Bay Lightning!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning

2:1

konec (1:1, 1:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 19. Raymond (Larkin, Perron), 29. Sprong (Compher) – 9. Hedman (Kučerov, Point)

Detroit Red Wings: Lyon (Reimer) – Walman, Seider, Määttä, Petry, Gostisbehere, Holl – Perron (A), Larkin (C), Raymond – DeBrincat, Compher, Fabbri – Rasmussen, Copp (A), Fischer – Kostin, Veleno, Sprong.
Trenér: Derek Lalonde

Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (J. Johansson) – Hedman (A), D. Raddysh, de Haan, Perbix, Lilleberg, Crozier – Stamkos (C), Point, Kučerov (A) – Hagel, Cirelli, Paul – Eyssimont, Motte, Sheary – Watson, Glendening, Merelä.
Trenér: Jon Cooper

Rozhodčí: Rooney, Pollock – Gawryletz, Baker

Diváci: 19 515

Průběh zápasu
1. třetina
08:45 TBL 0:1 Hedman (Kučerov, Point)
18:29 DET 1:1 Raymond (Larkin, Perron)
Po 1. třetině
2. třetina
28:58 DET 2:1 Sprong (Compher)
30:42 TBL 2 Watson, vysoká hůl
32:32 TBL 2 Glendening, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
43:15 DET 2 Sprong, hákování
51:47 DET 2 Walman, vysoká hůl
59:48 DET 2 Petry, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
Konec