Menu

Fotbal

Přípravný zápas

MŠK Žilina – MFK Karviná

7:4

konec (2:2)

20.01.2024, 13:00 • Pod Dubňom, Žilina • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.55 4.33 4.79 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Přípravné utkání mezi Žilinou a Karvinou se ve druhém poločase proměnilo v nekontrolovanou přestřelku. Žilina se nespokojila s vyrovnáním z 0:2 na 2:2 a tristně bránícím Slezanům nasázela dalších pět branek, mezi které se vklínil hattrick karvinského útočníka Akinyemiho. (14:53:37)

90

Konec zápasu.

90

Čurma zabral dozadu a vynutil si nedovolený zákrok od napadajícího Iľka. Ciupa poslal hru na útočnou stranu Slezanů a ti málem překopli stadion prostřednictvím ambiciózního voleje Ojory.

89

Andrija Ražnatović pěkně zaobalil střelu z rohu vápna, nicméně Belaník na ni dosáhl do horního rohu brány.

88

Čurma na křídle vracel míč krátkou přihrávkou na Ayosiho. Ten byl těsně vedle vápna povalen a výsledkem je standardní situace.

86

Pokažená přihrávka Antoina Essomby znamenala, že rozložená defenziva Karviná tentokráte nečelila dalšímu maléru.

84

84. Samuel ĎATKO - 7:4

84

Žilina právě vstřelila branku!
Jambor si nenechal Nemčíkův diagonální nákop a přenechal balon SAMUELU ĎATKOVI. Ten se zjevil ve velké díře mezi obránci a z hranice vápna poslal střelu prvním dotekem ze svého pohledu do levé části branky.

82

Ciupa si poradil s Myslovičovým pozdravem z delší vzdálenosti. Stejný hráč to po odvráceném centru Nemčíka zkusil podruhé, ale tentokrát mnohem hůř.

81

Odkloněnou přihrávku Carneira na Viniciuse vyzvedl Ayaosi. Od toho dostal u rohu vápna míč Kačor, jenže přes Sauera se ke střele nedostal.

79

Napadající Papalélé sebral míč váhajícímu Leitnerovi, nicméně ještě před náznakem zakončeního ztratil v důsledku senzačního skluzu Nemčíka.

78

Další roh Mysloviče a další úplně volný hráč MŠK! V tomto případě šlo o Jambora, kterému se nepovedlo lépe umístit zakončení hlavou.

77

Roh Mysloviče přistál u totálně volného Tomáše Nemčíka, který se z voleje trefil do nohy Ciupy. To byla velká šance na sedmý gól Žiliny a další selhání v obraně českého týmu.

76

Juraj Jarábek vrací do hry Kahuana Viniciuse a Emmanuela Ayaosiho.

75

Každá přihrávka na Javorčeka představuje pro Slezany velkou hrozbu. Kačor ho nyní zezadu na poslední chvíli vyrušil a vypuštěný míč projel pár decimetrů vedle Ciupovy branky.

74

Adeleke Akinyemi se dostal za záda Leitnera. Přihrávku od Ojora ale obdržel pozdě a kvůli ofsajdu o svůj čtvrtý dnešní zásah usilovat nemohl.

73

73. Timotej JAMBOR - 6:4

73

Žilina právě vstřelila branku!
Nemčík vyvinul tlak na Kačora. Tomu utekl balon k Javorčekovi a Traoré nebyl schopen zabránit přihrávce na TIMOTEJE JAMBORA. Talentovaný útočník si na hranci vápna potáhl míč kolem Carneira a střelou do Ciupova protipohybu vstřelil jubilejní desátý gól v zápase.

72

Trpělivou kombinaci MŠK překazil odmávaný ofsajd. Z domácího pohledu to byla škoda, protože hned čtyři hráči byli připraveni u malého vápna převzít finální přihrávku.

70

Nyní se ale píská na opačnou stranu. Své povinnosti si na vlastní polovině splnil faulovaný Patrik Iľko.

69

Karviná má v těchto minutách herně navrch. Podpořil to i faul Stojčevského, po kterém musí být defenziva Žiliny zase v pohotovosti.

68

Jambor vystoupil proti krátkému centru z opakovaného rohového kopu a bez potíží vyčistil prostor před Belaníkem.

67

Andrija Ražnatović rozehrál do strany na odskočeného Papalélého, jehož očekávaný centr Žilinští spolehlivě odhlavičkovali.

66

Rozhodčí dopískl nepatrný Javorčekův faul na čerstvého Kačora. Slezané mají výhodu standardky z pravé části hřiště.

64

Aboubacar Traoré si vůbec nepotykal s balonem v pozici posledního hráče. Essomba mu jej sebral a křížnou střelu levačkou poslal vedle zadní tyče.

63

Střídání v týmu MFK Karviná:
ze hřiště odchází Lucky Ezeh, přichází Pavel Kačor.

62

62. Adeleke AKINYEMI - 5:4

62

Karviná právě vstřelila branku!
Začíná to být velkolepá přestřelka! Tomáš Nemčík hrubě podcenil centr Ražnatoviće. ADELEKE AKINYEMI jej předskočil a hlavičkou umístněnou k levé tyči zkompletoval hattrick.

61

Karvinšti nezachytili přímočarý pas z obranné poloviny. Z rychlého výpadu po pravé straně vzešla hlavička Jambora, která proletěla nad Ciupovým břevnem.

60

Ezeh zprava neprostrčil míč k čekajícímu Čurmovi. Nemčík se vedle vlastního vápna nezalekl přesily a získal pro své barvy aut.

59

59. Antoin ESSOMBA - 5:3

59

Žilina právě vstřelila branku!
Papalélé už poněkolikáté vypustil bránění Javorčeka a dal mu možnost nacentrovat do díry v malém vápně, odkud se velmi jednoduše hlavou prosadil ANTOIN ESSOMBA.

58

58. Adeleke AKINYEMI - 4:3

58

Karviná právě vstřelila branku!
Moses překvapil Šošony rychlou rozehrávkou po faulu na Ezeha. Právě Ezeh se zapojil do protiútoku a ADELEKE AKINYEMI po jeho přihrávce skóroval z levého rohu malého vápna.

55

Odrazem o Traorého získal Sauer roh pro Žilinu. Myslovičův centr proletěl předbrankovým prostorem a Essomba nakonec byl přistižen v ofsajdu.

54

Po souboji mezi Nemčíkem a Papalélém si Slezané vyprosili rohový kop. Rozvíjet krátkou kombinaci chtěl Ražnatović, ale nedovolil mu to Sauer.

53

Karvinská ofenziva po změně stran zatím mlčí. Nezměnil to ani Akinyemiho pokus o uvolnění Ezeha.

51

51. Mário SAUER - 4:2

51

Žilina právě vstřelila branku!
Papalélé neodhadl přihrávku do křídla. Dominik Javorček na něm ukázal skvělý přehled a přihrávkou pod sebe oslovil MÁRIA SAUERA, na jehož přízemní volej karvinský gólman nedosáhl.

49

Rozhodčí přerušili hru, protože se v nefotbalové pozici zdržuje Patrik Myslović Vypadá to na problém s levou rukou.

47

47. Patrik IĽKO - 3:2

47

Žilina právě vstřelila branku!
Domácí otáčí z 0:2 na 3:2! Třemi hráči obklíčený Myslović předal míč k levému okraji vápna. Javorček tentokrát procedil finální přihrávku do malého boxu a nezachycený PATRIK IĹKO ji snadno doklepl do sítě.

46

Karvinští ve třech pokryli prostor u bližší tyče, kam se snášela Javorčekova střílená přihrávka.

46

Začal druhý poločas.
Pod Dubňom máme za sebou mimořádně kvalitní a atraktivní první poločas. Karviná ho měla rozehraný mnohem lépe. Žilina se těžko vyrovnávala její intenzitě a po gólech Akinyemiho a Ezeha musela dotahovat dvougólové manko. Šošoni se postupně zlepšovali a nedlouho po kontaktní trefě Gidiho vyrovnali z Bileho penalty. Před přestávkou Žilina další dvě šance spálila a naopak málem sama inkasovala z pokaženého přečíslení.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Ani tohle není gól! Akinyemi podle názoru rozhodčích nefauloval Hranicu a Emmanuel Ayaosi běžel z vlastní půlky na Belaníka, který mu pokazil laxně provedenou finální přihrávku na Memiće.

45+1

Konec poločasu defenzivě Karviné nevychází. Dávid Krčík zaspal v reakci na spoluhráčův prohraný hlavičkový souboj. Bile mu utekl a předal míč Addovi. Ten metr před penaltovou značkou střelu levačkou dostatečně neumístil a vysoko postavený Lapeš mu ji vyrazil.

45

Díky Gidiho kolmici ukázal Henry Addo záda Čurmovi i Krčíkovi a pelášil sám na Lapeše. Při samotné koncovce možná trochu podklouzl a míč poslal vedle bližší tyče.

44

Karviná ho rozehrála na krátko. Těsně před vápnem k centru napřáhl David Moses a levačkou ho poslal přímo do Belaníkových rukavic.

43

V souboji s Hranicou nechal Memić míč za sebou. Do stejného místa se pak vrátil Vinicius a spolu s Mosesem se podepsal pod zisk rohového kopu.

42

David Moses zákrokem na hranici pravidel získal přihrávku od Minárika a vystavil stopku domácímu obléhání Lapešovy branky.

40

Belaník dlouhým nákopem překopl Ďuriše. Po karvinském autu každopádně fauloval Boháč a domácí budou hrát dál.

39

39. Eric BILE - 2:2

39

Žilina právě vstřelila branku!
Slovenskému týmu se během pár minut povedlo smazat dvougólové manko! ERIC BILE kopl penaltu do levého spodního rohu, zatímco Lapeš skákal k opačné tyči.

38

Henry Addo si narazil s Ďurišem a díky drobnému faulu Čurmy na rohu malého trestného území získal pro Žilinu pokutový kop.

36

36. Samuel GIDI - 1:2

36

Žilina právě vstřelila branku!
Memićův aut byl sklepnut na Viniciuse. Jeho okamžitá rána byla zablokována a domácí ve velkém počtu zahájili protiútok. Přes Ďuriše a Bariho šel míč před vápno a SAMUEL GIDI ho z osmnácti metrů precizně nasměroval k pravé tyči.

35

Emmanuel Ayaosi měl všechny spoluhráče za sebou. Svou útok ale nechtěl zastavit a nepřipravenou střelou z dvaceti metrů Belaníka rozhodně neznervózněl.

34

Další Gidiho pas mezi stopery už Krčík nezachytil a byla z toho první tutovka pro Žilinu! Zboku dostoupený Bile se zhotovil ke střele z hranice vápna a před vybíhajícím Lapešem poslal míč těsně vedle levé tyče.

33

Eric Bile si zabíhal mezi Krčíka s Čurmou, nicméně první z nich k němu Adangovu kolmici nepustil.

32

Emmanuel Ayaosi se zapojil do další přímočaré akce Karviné. Míč dal doleva Memićovi a ten ho technickou střelou poslal doprostřed Belaníkovy branky.

31

Minárik z poslední vlny podpořil postupný útok Žiliny, na jejímž konci byla jen neškodně slabá Bariho střela ze sedmnácti metrů.

30

Addo nevyužil toho, že se mu kompletně otevřela pravá strana. Traoré jeho nachystanou přihrávku odklonil ke Krčíkovi.

29

Gidi ustál kontakt s Akinyemim a rozdělil míč doleva. Na Bariho centr u bližší tyče reagoval Bile, jenže hlavou se do prostoru branky vůbec netrefil.

28

V návaznosti na faul na Boháče Karvina trochu uklidňuje hrou souvislou kombinací na své straně.

27

David Moses čistým zákrokem zastavil rozvíjející se akci Bariho a neprodleně zahájil protiofenzivu. Přízemní pas do vápna na Akinyemiho však ukradl Minárik.

26

Karvinští několikrát za sebou ucpali prostor u hranice svého vápna. Neefektivní tlak Žiliny skončil nepřesným centrem.

24

24. Lucky EZEH - 0:2

24

Karviná právě vstřelila branku!
Boháč od středového kruhu skvěle uvolnil Memiće, který měl levou část hřiště celou pro sebe. S míčem doběhl do vápna a v pravý čas ho předložil do náběhu LUCYHO EZEHA, jenž bez přípravy zavěsil pod břevno.

23

Moses opět pomohl získat míč na útočné polovině. Po Akinyemiho nepřesné přihrávce se po balonu ještě natahoval Ayaosi, nicméně dříve u něj byl Belaník.

22

Lapeš centr od rohového praporku vyboxoval a současně tím založil protiútok, během kterého byl Akinyemi vytlačen za pravou autovou čáru.

21

Z rychlého výpadu do rozhozené obrany vytěžil Dávid Ďuriš pouze rohový kop, neboť zleva trefil Traorého.

19

19. Adeleke AKINYEMI - 0:1

19

Karviná právě vstřelila branku!
V 19. minutě otevírá skóre hráč s číslem 19! Adang pod tlakem Mosese ztratil míč na vlastní polovině. David Moses ho dal na střed a ADELEKE AKYNIEMI levačkou neomylně vystřelil do protipohybu Belaníka.

19

Bariho centr zprava se nepotkal s náběhem Hubočana a odletěl do náruče karvinského gólmana.

18

Krčík to na lajně přehnal s důrazem v souboji s mrtvým Bilem. Karvinští celkově hrají dost tvrdě, což se už dávno přestalo líbit domácímu kouči Hynkovi.

17

Addo vyzvedl míč z nohy Bileho a z osy jej distribuoval k levému rohu vápna, odkud Bari vygeneroval nepřesný obstřel Lapešovy branky.

16

Henry Addo si před Čurmou udělal kličku na pravou nohu a z pravé části vápna přihrál jen ve prospěch Lapeše.

15

Memić to hodně přehnal s intenzitou centru a Krčík na zadní čáře nebyl schopen zadržet balon ve hřišti.

14

Hranica z jedničky posouval Adangovu přihrávku mimo dosah Adda. V rychlé protiakci Karviné získal Akinyemi rohový kop.

13

Eric Bile rozbíhal na křídle mladého Hranicu, kterého si bedlivě pohlídal Memić. Je z toho odkop od branky Jakuba Lapeše.

12

Po přihrávce od Ďuriše si Adang přehodil míč na levačku a tím dal Čurmovi čas na obětavý pád, kterým byla rána z osy zablokována.

11

Addova patička na Adanga neprošla. Výkop Lapeše směřoval k půlce, kde hlavičkový souboj prohrál Akinyemi, a tak je Žilina zpátky u míče.

10

Bile si kryl míč před Krčíkem tak dlouho, až rozhodčí pískl kapitánovi Karviné faul.

9

Karviná investuje více energie do napadání, v jehož důsledku nyní Belaník poslal míč do autu.

8

V důsledku Krčíkova odkopu z pokutového území vyhrál Tomáš Hubočan hlavičku zpátky k Lapešovi.

7

Traorého střílený centr byl před Akinyemim zneškodněn Jaššem. Hubočan se pak u zadní čáry postaral o to, že se nebude zahrávat roh.

6

Další ofenzivní vlně slezského týmu chyběl kvalitnější centr z pravého křídla. Míč uvede zpět do hry Samuel Belaník.

5

Intenzivní zámek Karviné v okolí pokutového území skončil útočným faulem.

4

Amar Memić za to vzal na levé straně. Individuálně pronikl skoro k malému vápnu a tečovanou střelou napnul vnější síť Belaníkovy branky.

3

Bile nechal projít míč na první roh. Jeho realizace se ujal Gidi a resultovala z něj Addova tvrdá střela zhruba z pětadvaceti metrů, za kterou si Lapeš došel do spodního rohu brány.

2

Zahajovacího výkopu se v prosluněné Žilině ujala Karviná, která hraje v bílých dresech. Šošoni jsou v tradiční žlutozelené kombinaci.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

MŠK Žilina: Belaník – Minárik, Jaššo, Hubočan – Hranica, Adang, Gidi, Bari – Addo, Bile, Ďuriš.
Trenér: Jaroslav Hynek

MFK Karviná: Lapeš – Traoré, Krčík, Čurma – Ezeh, Moses, Boháč, Memić – Ayaosi – Vinicius, Akinyemi.
Trenér: Juraj Jarábek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

MŠK Žilina – MFK Karviná

7:4

konec (2:2)

Zpět na online

Branky: 36. Gidi, 39. Bile (pen.), 47. Iľko, 51. Sauer, 59. Essomba, 73. Jambor, 84. Ďatko – 19. Akinyemi, 24. Ezeh, 58. Akinyemi, 62. Akinyemi

MŠK Žilina: Belaník – Minárik, Jaššo (C), Hubočan – Hranica, Adang, Gidi, Bari – Addo, Bile, Ďuriš.
2. poločas: Belaník – Leitner, Stojčevski, Nemčík – Ďatko, Myslovič, Sauer (C), Javorček – Iľko, Jambor, Essomba

Trenér: Jaroslav Hynek

MFK Karviná: Lapeš (46. Ciupa) – Traoré, Krčík (C) (46. Carneiro), Čurma – Ezeh (63. Kačor), Moses, Boháč, Memić (46. Ražnatović) – Ayaosi (46. Ojora) – Vinicius (46. Papalélé), Akinyemi.
Trenér: Juraj Jarábek