Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

1.FC Heidenheim 1846 – VfL Wolfsburg

1:1

konec (1:1)

20.01.2024, 15:30 • Voith-Arena (Heidenheim) • 18. kolo • Adam Mitáš (@MitasAdam)

Tipsport: 2.92 3.62 2.24 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek vše! Loučím se s Vámi a přeji Vám hezký zbytek dnešního večera! (17:32:02)
Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:9. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10.
Druhý poločas je za námi. Utkání 18. kola německé Bundesligy mezi domácím 1.FC Heidenheim 1846 a hostujícím VfL Wolfsburg končí remízou 1:1. V prvním poločas poslal do vedení hosty již v 7. minutě český reprezentant Václav Černý po skvělé spolupráci s Jonasem Windem, domácí pak v závěru poločasu srovnali po nešťastném vlastním gólů Jenze. Druhá část hry nepřinesla tolik brankových příležitosti, jako ta první. I když se domácí v 63. minutě radovali po brance Kleindiensta, která ale neplatila vinou postavení mimo hru. V závěru utkání oba týmy působili hodně nervózně a bylo znát, že nechtějí mnoho riskovat. I proto si body mezi sebou dnes rozdělí.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Tak přece jen ještě budou mít možnost domácí. Na půlící čáře zůstává ležet jeden z hráčů Heidenheimu, jednalo se o nedovolený zákrok, kterého si hned všiml hlavní rozhodčí.

90+4

Dlouhý pas na pravé křídlo doputoval až ke Casteelsovi. Ten ho rychle posílá výkopem na útočnou polovinu ve snaze nejspíše naposledy ohrozit branku domácích.

90+4

Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
ze hřiště odchází Yannick Gerhardt, přichází Kofi Jeremy Amoako.

90+3

Heidenheim poslal míč zpět do hry od postranní čáry. Domácí se pak drali k zakončení, ale hosté byli připravení. V posledních minutách hry tak mají šanci odehrát s míčem na kopačkách.

90+2

Arnold na útočné polovině posílá k zemi jednoho z protihráčů a rozehrávat bude gólman Muller, který tak nejspíše bude posílat dlouhý nákop na své spoluhráče.

90+1

Rozhodčí nastavuje v druhém poločase pět minut nad rámec základní hrací doby!

90

Míč se po centru Arnolda dostal do vápna, kde chvíli poskakoval, dlouho to však netrvalo, domácí obránci ho posílají daleko od vlastní branky.

90

Paredes vybojoval rohový kop pro Wolfsburg. Probíhá poslední minuta, míč si staví k praporku Arnold.

89

Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
ze hřiště odchází Jan-Niklas Beste, přichází Nikola Dovedan.

89

Traore se snažil najít ve vápně spoluhráče, když centroval zprava, ale Rogerio jeho pokus srazil. Připravuje se další střídání domácích.

88

Centr Heidenheimu z pravé strany sražen. K dispozici mají domácí rozehrávku v podobě autového vhazování.

86

Tomas dostal přihrávku do středu pole a z první vypálil, po jeho pokusu míč končí daleko za domácí brankou a rozehrávku si vezme na starost gólman Muller.

84

Vlci se dostali nejprve k nepřesné ráně z hranice vápna, poté pokračovali sv útočné snaze a mohli ohrozit Mullera z velké blízkosti, ale domácí se urputně brání, Wolfsburg pokračuje v tlaku.

83

Heidenheim si ale od postranní čáry nijak nedokázal vylepšit pozici, Wolfsburg na malou chvíli ukořistil míč, ale ten se rychle stěhuje zpět k domácím. V posledních minutách sledujeme na hřišti mnoho soubojů, ani jeden z týmů nechce dopustit jakoukoliv chybu.

82

Ještě před další výměnou hráčů vybojovali domácí altové vhazování na útočné polovině, které je tak ihned, až Pick doběhne na hrací plochu, čeká.

82

Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
ze hřiště odchází Eren Dinkçi, přichází Florian Pick.

81

Do konce základní hrací doby zbývá zhruba deset minut! Další nákop Arnolda končí až u brankáře Mullera, jenž ihned posílá míč výkopem na útočnou polovinu.

80

Arnold hledal ve vápně spoluhráče, ale jeho centr byl příliš dlouhý, tudíž z této akce nic nebude. V protiútoku pak téměř totožná situace na druhé straně, kde končí míč za brankou Wolfsburgu. Odkop od brány pro Casteelse.

78

Na druhé straně zkoušel z větší dálky štěstí Arnold, ale ani ten přesný nebyl. Následuje odkop od branky Heidenheimu.

77

Tak teď měli hosté velké štěstí! Na průnikovou přihrávku do vápna jen těsně nedosáhl jeden z domácích útočníků. Míč mu před nosem sebral od kopačky pohotový Casteels.

76

Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
ze hřiště odchází Sebastiaan Bornauw, přichází Maxence Lacroix.

76

Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
ze hřiště odchází Václav Černý, přichází Dženan Pejčinović.

75

Hodně se to otevřelo znovu levé straně, kde před malou chvíli s míčem operoval Beste, tentokrát se již domácím podařilo odcentrovat, ale pouze do náruče Casteelse.

74

Beste měl hodně prostoru na levém křídle, ale při snaze centrovat pouze napálil jediného obránce před ním, který pak možná trochu nesmyslně zakopl balón a odevzdal ho zpět domácím fotbalistům.

73

První střídání také na straně Heidenheimu, který ale působí v posledních minutách o dost aktivněji. Wolfsburg se dostává pouze k dlouhým nákopům, které ale sbírají domácí beci, proto v posledních minutách domácí výrazněji vedou, co se držení balónu týče.

72

Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
ze hřiště odchází Lennard Maloney, přichází Kevin Sessa.

71

Václav Černý vypomáhal svým spoluhráčům v obranné fázi hry, posílá teď míč až na Casteelse, který bude zakládat další akci od vlastní svatyně.

69

Sražený centr bude znamenat další možnost v podobě rohového kopu pro Heidenheim. Opět si jeho exekuci vezme na starost křídelník Beste.

68

Beste na levém křídle nastřelili Černého, od něho se míč odráží za postranní čáru. Heidenheim tak z ničeho vybojoval altového vhazování.

67

Wolfsburg po třetím inkasovaném a druhém neuznaném gólu soupeře teď na chvíli uklidňuje hru, obránci Wolfsburgu si vyměňují míč na vlastní polovině.

65

Tak ani napodruhé se Kleindienst neradoval dlouho! Rozhodčí rychle rozluštil tuhle hádanku a odvolává branku tohoto domácího útočníka kvůli ofsajdovému postavení!

64

Heidenheim právě vstřelil branku!
Domácí jdou do vedení! Autorem branky je TIM KLEINDIENST, který se přesně trefuje hlavou do odkryté části branky po přesném centru z hloubi pole!

63

Kleindienst vybojoval rohový kop pro Heidenheim, když jeho střelu srazil vlastí branku jeden z obránců Heidenheimu. Následuje rohový kop, který rozehraje Beste.

62

Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
ze hřiště odchází Jakub Kamiński, přichází Kevin Paredes.

61

Černý ve snaze projít s míčem na pravém křídle neobstál, domácí obránci ho odzbrojili a český útočník teď tak trochu zbytečně odevzdal balón soupeři.

60

Tomas si na hranici velkého vápna navedl míč na pravou nohu a snažil se odstřelit obranu na zadní tyč. Jeho pokus ale neměl dostatečnou razanci, navíc minul branku, kterou hájí Muller.

60

Po přistrčení na půlící čáře od Maloneyho uvidíme rozehrávku Wolfsburgu.

58

Heidenheim operoval před velkým vápnem soupeře, ale nedostal se k zakončení. Fotbalisté Wolfsburgu vytlačili soupeře za polovinu hrací plochy, přesto pokračují domácí ve hře s míčem.

57

Exekuci si vzal na starost Beste, který vyslal tvrdou ránu do přípravné zdi, odtud se míč odrazil spěchat na jeho kopačky a pálil znovu. I druhý pokus ale skončil v dobře připraveném bloku před ním.

56

Arnold před velkým vápnem přerušil akci Heidenheimu faulem na Besteho, domácí tak čeká přímý kop z hodně zajímavé pozice!

55

Beste od vlastního vápna vystartoval a až k polovině hrací plochy ho naházel Černý, který si nakonec pomoh zatažením za dres. Český útočník teď může být rád, že neinkasuje žlutou kartu.

53

Skvělá šance Wolfsburgu. Ve vápně si po centru míč zpracoval Černý, který nejprve naznačil střelu, ale nakonec zvolil přihrávku na střed, kam nabíhal Maehle, ten z první vyslal tvrdou ránu na branku Heidenhemu, ale pouze do míst, kde stál připravený Muller, který lapil míč do rukavic.

52

Dlouho však s míčem na kopačkách nevydrželi. Nepřesnost vedla k tomu, že se balón stěhuje zpět k hráčům Wolfsburgu.

52

Po sražené přihrávce ve středu hrací plochy se dostanou domácí k autovému vhazování.

50

Kaminski spěchal za rychlým míčem na pravém křídle, dokázal sice odcentrovat, ale míč již byl v zámezí. Pokračovat bude Muller z malého vápna.

48

Hra pokračuje. Po rozehrávce Mullera se k míči nedostal ani jeden z jeho spoluhráčů, naopak balón ukořistili hosté, kteří nyní kombinují na vlastní polovině.

47

Rozehrávku si tak vezme na starost domácí brankář, ale hra je teď na chvílí zastavena hlavním rozhodčím, který reaguje na řádění hostujících fanoušků, kteří ve vlastním kotli odpalují pyrotechniku. Arnold teď stojí pod sektorem hostujících a snaží se jim domluvit.

46

Černý zkoušel překvapit z hranice velkého vápna domácího gólmana ránou na žádní tyč, ale jeho rána skončila mimo.

46

Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
ze hřiště odchází Lovro Majer, přichází Tiago Tomás.

46

Začal druhý poločas.
Po prvním poločase je stav utkání mezi 1.FC Heidenheim 1846 a VfL Wolfsburg vyrovnaný 1:1. V úvodních minutách měli velkou převahu hostující fotbalisté, kteří šli také po parádní akci Václava Černého do vedení, když český reprezentant společně s Jonasem Windem obelstili domácí obranu a pravě Černý přesně zakončoval. Heidenhem především v druhé polovině první části zvýšil aktivitu a vypracoval si několik možností k vyrovnání. Ve 21. minutě už se domácí fanoušci radovali z vyrovnávající branky, která ale nebyla vinou ofsajdu uznána. Nakonec se Heidenheim přesto dočkal, v nastavení si po pozemním centru srazil do vlastní brány balón Jenz. Do druhého poločasu tak půjdeme za nerozhodného stavu 1:1.

45+5

První poločas skončil.

45+4

Žlutá karta pro tým VfL Wolfsburg (Yannick Gerhardt).

45+2

Heidenheim právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! Po pozemním centru z pravé strany si míč ve vápně nešťastně do vlastní branky srazil MORITZ JENZ. Brankář Casteels neměl žádnou šanci dosáhnout míč, který těsně před ním změnil směr, když ho jeho spoluhráč nasměroval na branku.

45+1

Rozhodčí v prvním poločase nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby!

45

Beste to zkoušel z druhé strany, obrana Wolfsburgu si poradila, následně se však domácí dostali k další možnosti, kdy opět Kleindienst hlavou zakončoval na bližší tyč. Skvělým zákrokem se blýskl Casteels, jenž podržel svůj tým před koncem prvního poločasu!

44

Dinkci vyslal do vápna Wolfsburgu hodně povedený centr, který našel hlavu volného Kleindiensta. Ten z vzduchu poslal míč zhruba metr a půl vedle tyčky hostující branky.

43

Domácí měli výhodu standardní situace od postranní čáry, zvolili centr do vápna, odkud míč dohlavičkovali hostující obránci. Míč pak ještě do středu pole prodloužil Černý, na míči pokračuje Heidenheim.

41

A znovu tento šikovný brazilský obránce, tentokrát si poradil s dlouhým nákopem a odevzdává balón svému spoluhráči do středu pole.

40

Zatím velmi spolehlivý Rogerio na levé obraně Wolfsburgu zastavuje další útočnou snahu domácích, navíc získává balón pro svůj tým.

38

Hlavní rozhodčí nachytal v ofsajdovém postavení Václava Černého. Následovat tak bude rozehrávka Heidenheimu.

37

Rogerio u vlastního vápna zastavil útok domácích a poslal míč daleko za postranní čáru. Autové vhazování pro Heidenheim.

36

Černý teď nadělal problémy brankáři Mullerovi, kterého při rozehrávce dostal pod velký tlak. Jen tak tak, že domácí gólman ještě dokázal dostat míč na spoluhráče z obrany.

35

Hosté ale možnosti vůbec nevyužili, naopak vpřed mohli spěchat domácí. Proti byl však Arnold, který akci Heidenheimu zastavil za cenu faulu.

34

Po faulu si staví míč u postranní čáry Lovro Majer, který bude rozehrávat přímý kop Wolfsburgu.

33

Gerhardt našel na pravém křídle volného Vaška Černého, který zasekl a poslal do vápna Heidenheimu pozemní centr, jenže všichni jeho spoluhráči míč přeběhli.

31

Ten nepřinesl vůbec žádné nebezpečí. Míč sice po centru nějakým způsobem zamířil na branku, kde ho ale bez větších problémů ze vzduchu sebral Casteels.

31

Jenž při další snaze Heidenheimu zakončit poslal míč za vlastní branku, následuje další rohový kop domácích.

30

Majer na polovině hrací plochy podkopl jednoho z protihráčů a domácí tak budou mít k dispozici standardní situaci z hodně velké vzdálenosti od hostující branky.

29

Arnold vyslal z hloubi pole další přihrávku do vápna Heidenheimu, i tentokrát byla pozorná obrana, která zasahuje.

28

Na druhé straně si míč u rohového praporku postavil Majer, jenž zvolil centr na bližší tyč. Zde ale opět skvěle zapracovala domácí obrana, která centr odvrátila do bezpečí.

26

A opět nechybělo mnoho! Na centr si ve vápně naskočil Gimber, který hlavou zakončoval jen těsně vedle levé tyče branky Wolfsburgu.

25

Další centr domácích končí pouze za brankou soupeř, zdá se, že se tak stalo po teči, tudíž uvidíme další rohový kop. Jeho exekutorem bude Beste.

23

Tak bohužel pro domácí! Vyrovnávající brance předcházel ofsajd, což bylo hlavnímu arbitru potvrzen ihned po komunikaci s videorozhodčím a branka tak neplatí!

21

Heidenheim právě vstřelil branku! Domácí tým vyrovnává. Po centru do vápna a výborném zákroku Casteelse se k dorážce dostal JAN SCHOPPNER, který neměl těžkou práci, když z velké blízkosti poslal míč za záda bezmocného brankáře Wolfsburug. Bez asistence.

20

Beste se dostal k nebezpečnému centru z levého křídla, míč se pak z vápna odrazil na velké vápno, odkud z první pálil Beck, ten ale poslal míč na tribunu za hostující branku.

18

Arnold centroval z velké dálky a míč se překvapivě dostal až k Mullerovi, který očividně vůbec nečekal, že míč propadne až k němu! Domácí brankář si i s menšími komplikacemi poradil a míč vyráží.

17

Mohlo být vyrovnáno! Po centru a sérii hlavičkových soubojů ve vápně Wolfsburgu se v malém vápně natahoval k míči Mainka, který sice zakončil, ale byl skvěle bráněn, a tak míč končí těsně mimo!

16

Po nedovoleném zákroku dostanou výhodu standardní situace domácí, na přímé zakončení to ale nebude.

16

Rogerio na druhé straně zachytil slibně se rozvíjející akci Heindeheimu, brazilský obránce posílá míč do zámezí.

15

Černý dostal přihrávku na pravé křídlo, kde se snažil prodrat do vápna, ale klička do středu mu vůbec nevyšla. I tak nadále pokračují s míčem hráči Wolfsburgu.

14

Wolfsburg od začátku utkání o poznání aktivnějším celkem oproti soupeři. I nyní hosté pokračují v sérii přihrávek.

12

Wind se dostal ke střele zpoza vápna po přesné přihrávce z pravé strany, ale jeho ránu z první srazil jeden z beků Heidenheimu mimo velké vápno.

11

Wolfsburg kombinuje na vlastní polovině a posílá balón až k Casteelsovi, jenž se zapojuje do série přihrávek hostů.

10

Černý vedl další akci Wolfsurgu středem pole, nakonec hosté centrovali z levé strany, ale tentokrát si domácí dali pozor, přesto hosté pokračují s míčem na kopačkách.

7

Wolfsburg právě vstřelil branku!
Hosté jdou do vedení! Po krásné akci se prosazuje český reprezentant VÁCLAV ČERNÝ, jenž na hranici vápna šikovně přehodil jednoho z obránců, dostal balón k Jonasu Windovi, který zády k brance udělal téměř totéž a našel zpět volného Černého. Český útočník pak z blízkosti nedal domácímu brankáři žádnou šanci a posílá Wolfsburg do vedení!. Asistence: Wind J.

6

Průniková přihrávka Heidenheimu do vápna nebyla přesná, akci zastavují hosté, kteří teď naopak mohou postupovat směrem vpřed.

5

Domácí fanoušci nyní úplně nesouhlasili s verdiktem hlavní arbitra utkání, který přisoudil autové vhazování Wolfsburgu, který tak vhazuje z vlastní poloviny.

4

Nebezpečný centr Heidenheimu z levé strany dokázala odvrátit obrana hosté, na zemi však zůstává ležet obránce Bornauw, pískán je útočný faul.

3

Kaminski spěchal za dlouhým balónem, který směřoval na pravou levou stranu vápna domácích, ale přihrávka byla příliš dlouhá. Uvidíme odkop od brány pro Mullera.

2

Poprvé mohli dopředu po levé lajně spěchat hosté, u míče byl Vašek Černý, ale i domácí útok zastavili, následuje autové vhazování Vlků.

1

Domácí se ihned po úvodním nakopu tlačili do vápna, ale hostující obránci Wolfsburgu rychle zasahují a odkopávají balón do bezpečí.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy jsou již připraveny na nástup na hrací plochu! Utkání mezi 1.FC Heidenheim 1846 proti VfL Wolfsburg začne za několik okamžiků!
Úvodní sestavy:

1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Traoré, Mainka (C), Gimber, Föhrenbach – Schöppner, Maloney – Dinkçi, Beck, Beste – Kleindienst.
Náhradníci: Eicher – Dovedan, Janes, Pick, Sessa, Schimmer, Siersleben, Theuerkauf, Busch.
Trenér: Schmidt F.

VfL Wolfsburg: Casteels – Maehle, Bornauw, Jenz, Rogério – Gerhardt, Arnold (C) – Černý, Majer, Kamiński – Wind.
Náhradníci: Pervan – Amoako, Cozza, Lacroix, Fischer, Paredes, Pejčinović, Tomás, Zesiger.
Trenér: Kovac N.

Rozhodčí: Gerach T.
VfL Wolfsburg

Hostující celek ztrácí na domácí jediný bod, Wolfsburgu patří s dvaceti body jedenácté místo v tabulce. Vlky trápí v tomto ročníků hlavně střílení branek, nastříleli jich doposud pouze jednadvacet, což je třeba pouze o jednu více než poslední Darmstadt. V defenzivě to pak vypadá lépe, Wolfsburg prozatím inkasoval osmadvacetkrát. O nejvíce přesných zásahů v lize se postaral dánský útočník Jonas Wind, jenž se trefil devětkrát. Do nového roku vstoupili hostující hráči remízou na hřišti Mohuče, kde se prosadil také český útočník Václav Černý.

Poslední odehraná ligová utkání:
Mohuč – Wolfsburg 1:1
Wolfsburg – Bayern 1:2
Darmdstadt – Wolfsburg 0:1
1.FC Heidenheim 1846

Domácí mužstvo se po sedmnácti odehraných kolech nachází na deváté příčce, Heidenheim má na kontě jednadvacet bodů. V probíhajícím ročníku nastříleli domácí fotbalisté šestadvacet gólů, inkasovali jich třiatřicet. V posledních zápasech provází Heidenheim skvělá forma, z posledních čtyř klání v nejvyšší německé soutěži bral vždy body. V posledním střetnutí remizovalo 1. FC na hřišti Kolína 1:1, před touto remízou domácí zaznamenali tři výhry v řadě! Nejlepšími střelci týmu jsou útočníci Tim Kleindienst a Eren Dinkci, kteří mají oba na kontě šest branek.

Poslední odehraná ligová utkání:
Kolín nad Rýnem – Heidenheim 1:1
Heidenheim – Freiburg 3:2
Mohuč – Heidenheim 0:1
Dobrý den! Vítám Vás u textového přenosu z utkání 18. kola německé Bundesligy, ve kterém se střetne domácí 1.FC Heidenheim 1846 proti VfL Wolfsburg.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

1.FC Heidenheim 1846 – VfL Wolfsburg

1:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 45+2. Jenz (vla.) – 7. Černý (Wind)

Karty:   45+4. Gerhardt (WOF)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:9. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10.

1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Traoré, Mainka (C), Gimber, Föhrenbach – Schöppner, Maloney (72. Sessa) – Dinkçi (82. Pick), Beck, Beste (89. Dovedan) – Kleindienst.
Náhradníci: Eicher – Janes, Schimmer, Siersleben, Theuerkauf, Busch.

Trenér: Schmidt F.

VfL Wolfsburg: Casteels – Maehle, Bornauw (76. Lacroix), Jenz, Rogério – Gerhardt (90+4. Amoako), Arnold (C) – Černý (76. Pejčinović), Majer (46. Tomás), Kamiński (62. Paredes) – Wind.
Náhradníci: Pervan – Cozza, Fischer, Zesiger.

Trenér: Kovac N.

Rozhodčí: Gerach T.