Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

SV Darmstadt 98 – Eintracht Frankfurt

2:2

konec (0:1)

20.01.2024, 15:30 • Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor • 18. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 3.77 3.51 2.09 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (17:38:06)

Lilie se příští týden pokusí na dnešní povedený výkon navázat v důležité bitvě s Unionem, zatímco hosté si budou chtít spravit chuť proti Mohuči.
Na začátku druhého poločasu vše nasvědčovalo tomu, že Frankfurt si z půdy Darmstadtu odveze hladké vítězství. Nakonec to ale dopadlo úplně jinak: Eintracht doplatil na příliš pasivní hru, dvougólový náskok ztratil a musí se spokojit jen s remízou. Domácí tak z hesenského derby vytěžili extrémně cenný bod a aspoň malinko se přiblížili k záchraně v Bundeslize.

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:7.

90+7

Konec zápasu.

90+7

Utkání se dohrává hlavně na středu plochy. Hosté se ještě snaží bleskově zaútočit na Schuhenovu svatyni, obrana Darmstadtu je ale nepouští vpřed.

90+5

Darmstadt právě vstřelil branku!
Tak to je neuvěřitelné, v hesenském derby se nakonec budou body dělit! Frankfurtští si nepohlídali své vápno a pustili do střelecké příležitosti CHRISTOPHA KLARERA, jenž přetavil Kempeho pas z pravé strany ve vyrovnávací trefu! Náskok Eintrachtu je minulostí – 2:2!

90+4

Darmstadt dostal míč zpět pod kontrolu a opatrně se přesouvá do útoku. Uvidíme, co vymyslí tentokrát.

90+3

Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
ze hřiště odchází Éric Dina Ebimbe, přichází Sebastian Rode,
ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Hrvoje Smolčić.

90+2

Při nejbližší příležitosti uvidíme další dvě střídání na straně Eintrachtu, který nyní útočí po pravé straně.

90+1

Nastavení nenápadnou střelou otevřel Pfeiffer, ani ten ale kýžené vyrovnání nezařídil. Balón cestou k bráně zasáhl jednoho z protihráčů.

90

Závěr zápasu se protáhne hned o 7 minut.

89

Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
ze hřiště odchází Saša Kalajdžić, přichází Jessic Ngankam,
ze hřiště odchází Ansgar Knauff, přichází Jens Hauge.

89

Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
ze hřiště odchází Fabian Holland, přichází Christoph Zimmermann.

87

A malou chvíli se teď hrát nebude, někdo z hostů je totiž v péči zdravotníků. Chystá se střídání.

86

Nápor Darmstadtu se stupňuje, máme před sebou ještě hodně napínavé poslední minuty. Frankfurt se snaží hru odtáhnout pryč od své svatyně.

85

Na tribuně to zahučelo, klečící Holland vzteky bije do pažitu! Nehlídaný kapitán domácích se dostal k odraženému míči v kvalitní střelecké pozici, jenže svou dorážku nasměroval moc vysoko!

84

Müller těsně před vápnem srazil dlouhý nákop k Pfeifferovi, který si míč zpracoval a vytěžil ze složité situace rohový kop pro vzdorující Darmstadt.

83

Trapp odkopává, domácím se rychle krátí čas na další gól. Pasivní hra Eintrachtu zatím vychází dle plánu, liliím se nedaří bránu pořádně ohrozit.

82

Příležitost pro vyrovnání Darmstadtu nepřinesl ani přetažený centr, míč vápno úplně přeletěl.

81

Záblesk aktivity ze strany Frankfurtu vzal rychle za své. Riedel pro jistotu srazil balón až na svého gólmana, jenž jej obratem rozehrál zpět dopředu.

80

Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
ze hřiště odchází Tim Skarke, přichází Emir Karić.

79

Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
ze hřiště odchází Fabian Nürnberger, přichází Oscar Vilhelmsson,
ze hřiště odchází Bartol Franjić, přichází Tobias Kempe.

77

Holland zachytil odražený míč před hostujícím vápnem a obratem vypálil, jenže zakončení mu vůbec nesedl. Balón se sotva došoural k Trappovi.

76

Odpískán další faul proti Darmstadtu. Na domácích je vidět hlad po vyrovnání, který ale v posledních minutách často vede až k příliš ostré hře.

75

Eintracht se zřejmě soustředí už jen na bránění náskoku, do útoku se nežene a brání jeden domácí výpad za druhým. To by se mu mohlo vymstít.

74

Dění se nyní přelévá ze strany na stranu, ani jednomu celku se nedaří zakotvit vepředu.

73

Riedel si počínal až moc tvrdě v souboji o letící míč a srazil k zemi Kalajdžiće. Rozhodčí situaci řeší jen domluvou, kartu z kapsy vytahovat nebude.

72

Nürnberger se pokusil kratičkým pasem vyslat do vápna Skarkeho, kterého ale odzbrojila hostující defenzíva.

70

Hostující gólman aspoň prozatím zůstává ve hře, dění se nyní drží daleko od jeho svatyně.

69

Tak pozor, Trapp znovu usedl na trávník a vyžaduje si pozornost zdravotnického personálu. Tohle není pro Frankfurt ani trochu příjemné, na střídačce se pomalu začíná připravovat náhradník Jens Grahl.

68

Aurélio Buta (FRN) jen pár minut po vstupu na trávník dostává žlutou kartu poté, co na středovém kruhu nevybíravě srazil k zemi útočícího Müllera.

67

Lilie nyní mají balón pod kontrolou, přes zpevněnou obranu Eintrachtu se ale prokousávají jen těžko.

66

Dvojice vracejících se zadáků si pohlídala dotěrného Pfeiffera v šestnáctce a nepustila ho k míči, který si obratem do svého náručí stáhl pozorný Trapp.

65

Justvanův gól vdechl nový život jak do domácí hry, tak i do atmosféry v ochozech. Darmstadt operuje s míčem na křídle a snaží se se protlačit vpřed.

64

Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
ze hřiště odchází Donny van de Beek, přichází Aurélio Buta.

62

Jen pár sekund poté, co se hra znovu rozběhla, byl faulován jeden z hostů. Do situace se vložil rozhodčí, který Frankfurtu přisoudil volný kop u středové čáry.

61

Darmstadt právě vstřelil branku!
Tak tomu říkám debut, JULIAN JUSTVAN se v novém působišti uvedl tím nejlepším možným způsobem a vykřesal pro svého zbrusu nového zaměstnavatele jiskru naděje! Záložník, který v Darmstadtu hostuje z Hoffenheimu, se ve vápně dostal k odraženému míči, který se od pokrčeného Trappa odrazil do sítě – 1:2!

59

Brankář Frankfurtu se oklepal, postavil se zpět na nohy a zahrál míč na pravou stranu. Hostující akce k ničemu nevedla, domácí jí rychle rozbili.

58

Trapp nyní vyběhl za Skarkeho centrem a srazil se s nabíhajícím Pfeifferem. Hra je zastavena, podruhé na plac vyráží zdravotníci. Snad bude gólman Eintrachtu v pořádku, nevypadá to na nic vážného.

57

Skarke chtěl hostujícího brankáře prověřit střelou zpoza vápna, jenže se s koncovkou trochu ukvapil. Projektil se mezi tři tyče totiž vůbec nevešel.

55

Kalajdžić pronesl míč za středovou čáru a pasem k postranní čáře vysunul dopředu Nkounkoua. Ten obratem narazil na odpor a pro jistotu se stáhl.

54

Lilie to nevzdávají a bojují. Teď vsadili pro změnu na krátký centr z křídla, který ale vystihl bránící Dina Ebimbe a srazil ho směrem na Trappa.

53

No pozor, tak to jsem málem zakřikl! Po nenápadné přihrávce za obranu se ve výborné střelecké pozici ve vápna ocitl Pfeiffer, jenž si ovšem vylámal zuby na připraveném Trappovi! Darmstadt získává rohový kop!

52

Rychlé odpovědi na inkasovaný zásah se zřejmě nedočkáme, Frankfurt má dění stále pod kontrolou.

51

Frankfurt právě vstřelil branku!
Po rychlé souhře Eintrachtu už je to o dvě branky, cesta ke třem bodům je pro hosty zatím opravdu hodně snadná! Dina Ebimbe posunul míč na střed vápna na Kalajdžiće, jenž obratem u vzdálenější tyče našel volného ANSGARA KNAUFFA a ten se nemýlil. Schuhen byl bez šance – 0:2!

49

Dina Ebimbe si na křídle zpracoval van de Beekův pas a snažil se něco vymyslet, než jeho počínání ukončil obránce. Míč zajel za bránu, Schuhen odkopává.

48

Eintracht má až na drobné pasáže hru pod kontrolou a hledá cestu na soupeřovu stranu pole. Darmstadt ale favority drží na uzdě, Schuhen je bez práce.

47

Van de Beek hodně špatnou přihrávkou více méně odevzdal míč protihráčům, kteří se zatím bezúspěšně derou před Trappovu svatyni.

46

Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
ze hřiště odchází Matej Maglica, přichází Andreas Müller.

46

Začal druhý poločas.
Nepříliš výrazný první poločas je za námi, v Darmstadtu zatím vše probíhá přesně dle papírových předpokladů. Frankfurt vede 1:0 díky trefě Nkounkoua a míří za ziskem tří bodů, zatímco relativně aktivním domácím se za celý poločas nepodařilo ohrozit Trappovu svatyni. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet po přestávce.
Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 1:1. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 4:4.

Druhý poločas začne přibližně v 16:34.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Po zpracování přizvednutého pasu od Justvana to z hranice šestnáctky zkusil Pfeiffer, jehož nepovedené zakončení zaletělo vedle bližší strany brány.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.

44

Hosté se dostali dopředu skrz sérii krátkých přihrávek, domácí obrana nicméně tentokrát zvládla jejich souhru včas rozebrat. Schuhen byl bez práce.

42

Trapp si ovšem letící míč od praporku pohlídal, naskočil na něj a stáhnul ho do svých rukavic.

41

Skarke byl na hraně vápna odzbrojen. O pár sekund později to ve složité situaci zkusil pro změnu Pfeiffer, jehož zakončení vede k dalšímu rohu pro lilie.

40

První poločas se chýlí ke konci. Darmstadt sice má míč stále častěji ve své moci, dopředu mu to ale dnes vůbec nevychází. Domácí působí bezzubým dojmem.

38

Frankfurt se po několika minutách v defenzívě znovu dostal dopředu a hned z toho byla slibná gólová šance! Knauff ve vápně rýsoval přihrávku k zadní tyči na nabíhajícího spoluhráče, ten ale nedokázal míč doběhnout včas!

37

Bader vhodil míč zpět do hry vedle frankfurtského vápna, následná souhra ale domácím nevyšla dle plánu. Gólman Eintrachtu bude za chvíli odkopávat.

36

Pokračujeme dál. Darmstadt se zuby nehty drží na míči, hostující obrana ho ale nepouští k Trappovi.

35

Obrovská individuální snaha si zřejmě odnesla daň v podobě bolesti v oblasti stehna, nejspíš jde o křeč. Maglica tak jako tak usedl na trávník a z lavičky se k němu pomalu přesouvají zdravotníci.

34

Maglica rozebral další hostující výpad a protáhl hru na druhý konec plochy, kde po velmi dlouhém běhu pro svůj tým vybojoval rohový kop. Skvělá práce.

33

Frankfurt právě vstřelil branku!
Čekání na úvodní zásah je po půlhodině hry u konce, hosté odskakují do vedení! Obrana lilií propadla a toho bravurně využil Dina Ebimbe, jenž po křídle proběhl dopředu a pasem do vápna vybídl k zakončení NIELSE NKOUNKOUA. Jeho střela šla přesně pod břevno – 0:1!

31

Darmstadští volný kop zahodili, Trapp si slabé zakončení na přední tyč pohlídal a lapil ho.

30

Domácí získávají standardku na pravé straně. Bader šel dle mého názoru k zemi velmi ochotně, ale to na rozhodnutí sudího zřejmě nic nezmění.

28

Skarke se hnal za přihrávkou jednoho ze svých spoluhráčů, jeho tažení vpřed ale obratem ukončil postranní rozhodčí – postavení mimo hru.

27

Balón nyní putuje po obranném valu Eintrachtu, jenž přemýšlí, na kterou stranu ho zahrát.

26

Tuta si pohlídal další akci lilií a zpracoval si míč na své kopačky, Frankfurt pomalu vyráží do útoku.

25

Inu, zrovna dvakrát atraktivní podívanou momentálně nesledujeme. Častěji jsou na míči hosté, kterým se ale vůbec nedaří nějak zaskočit domácí obranu.

23

Série rychlých přihrávek teď Darmstadtu nevyšla dle představ. Pfeiffer míč zachytit nedokázal, a ten tak pomalu sjel až k připravenému brankáři Frankfurtu.

22

Schuhen drží míč ve svých rukavicích. Dosud si dnes připsal dva úspěšné zákroky, oba vesměs rutinní, zatímco Trapp střele na svou klec zatím nečelil.

21

Trapp od své brány rozehrál míč nakrátko, Eintracht startuje další akci až z hloubi vlastní poloviny.

20

Rozhodčí vytáhl z kapsy žlutou, kterou za nevybíravý obranný zákrok na Kalajdžiće vidí Matej Maglica (DAM). Volný kop pro hosty na středu hřiště.

18

Centr z křídla před hostující svatyní zachytil jeden z obránců v černém, Eintracht se obratem snaží znovu otočit hru na darmstadtskou polovinu hřiště.

17

Hostující převaha začíná být čím dál tím výraznější, aktivní hře Frankfurtu ale stále chybí větší šance.

16

Knauff chtěl přihrávkou ze strany vybídnout ke střele van de Beeka, do situace se ale vložil Riedel. Hra bude pokračovat rozehrávkou Schuhena.

15

Nkounkou si brousil zuby na další náběh před Schuhena, tentokrát si ho ale Pfeiffer pohlídal a nedovolil mu si zpracovat dlouhý nákop. Míč se odrazil k brankáři.

14

Tohle už vypadalo celkem slibně! Nkounkou po straně pronikl za domácí obranu a dostal se do bezprostřední blízkosti brány, jenže na hraně šestnáctky zakončil jen do připraveného Schuhena! Velká škoda pro favority.

13

Z tohohle rozhodnutí tribuny nadšeny nejsou. Pfeiffer připravil o míč Götzeho a nastartoval brejk lilií, který ale sudí obratem utnul – jednalo se totiž o faul.

12

O výrazné pasivitě obou týmů v úvodních minutách derby svědčí i statistika očekávaných gólů (xG), jenž momentálně zní 0,00 – 0,07. To je hodně slabé.

11

Rozhodčí nedovolený zákrok Diny Ebimbeho vyřešil jen napomenutím, hra bude pokračovat domácím volným kopem v pozici za středovým kruhem.

10

Stále čekáme na nějakou první větší šanci, u středové čáry nyní s míčem operuje obrana Eintrachtu.

9

Frankfurt se marně snaží se prokousat k Schuhenovi. Nkounkoův pas zachytil protihráč, další z hostů pak ve snaze rychle získat míč zpět fauloval.

8

Hra se přelévá ze strany na stranu, zatím je to v Darmstadtu relativně vyrovnané. Častěji jsou nicméně na míči stále hráči v černých dresech.

6

Po chybě na druhém konci hřiště se k balónu dostal pro změnu Dina Ebimbe. Jeho zblokovanou střelu pak chtěl dorážet van de Beek, jenž byl ale v ofsajdu.

5

Domácí pressem donutili soupeře chybovat, obrana Frankfurtu míč nedopatřením nasměrovala do zámezí. Darmstadt tak získává vhazování u Trappa.

4

Riedel se po křídle pokusil poprvé v zápase přesunout hru k Trappovi, Pacho si ho ale pohlídal a u postranní čáry ho hravě a čistě o balón připravil.

3

Schuhen si zapisuje první zákrok poté, co Nkounkoův projektil zpoza šestnáctky nataženou rukou vyrazil mimo nebezpečí. Darmstadt je stále pod tlakem.

2

Eintracht zkraje duelu získává první rohový kop, zprava bude míč zahrávat Donny van de Beek.

1

Hosté neztráceli čas a hned se snažili prorazit vpřed, po pravé straně se rozvíjející akci ale bez větších obtíží zkrotil bránící Maglica. Schuhen zůstal v klidu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstará Darmstadt, jdeme na věc!
Oba týmy nastupují na hrací plochu, domácí v modrém a hosté v černém. Start se rychle blíží.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné sobotní odpoledne, hesenské derby začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní sestavy.
Úvodní sestavy:

SV Darmstadt 98: Schuhen – Riedel, Klarer, Maglica – Bader, Franjić, Holland (C), Nürnberger – Justvan – Skarke, L. Pfeiffer.
Náhradníci: Brunst – Zimmermann, Karić, Schnellhardt, Kempe, A. Müller, Gjasula, Vilhelmsson, Torsiello.
Trenér: Torsten Lieberknecht.

Eintracht Frankfurt: Trapp (C) – Tuta, Koch, Pacho – Dina Ebimbe, Larsson, Götze, Nkounkou – Knauff, van de Beek – Kalajdžić.
Náhradníci: Grahl – Smolčić, Hasebe, Buta, Max, Rode, P. Aaronson, Ngankam, Hauge.
Trenér: Dino Toppmöller.

Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn.

DNEŠNÍ DELEGACE

Hlavním rozhodčím duelu bude Daniel Siebert, který už v této sezóně řídil mimo jiné i dvě utkání skupinové fáze Ligy mistrů. Asistovat mu při jeho 161. startu v Bundeslize budou Jan Seidel a Rafael Foltyn.
PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

O tom, že Frankfurt bude dnes odpoledne plnit roli papírového favorita, svědčí krom jiných faktorů také výsledek prvního vzájemného utkání dnešních soupeřů v této sezóně. Na konci srpna se z vítězství totiž radoval Eintracht, jehož vítězství zařídil Kolo Muani.

20. 8. 2023: Frankfurt – Darmstadt 1:0 (1:0)

Branky: 40. Kolo Muani (Max).

Žluté karty: 59. Jakić (FRN), 90+6. Koch (FRN) – 37. Klarer (DAM), 45+1. Mehlem (DAM), 74. Maglica (DAM).

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:14.

Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta (65. Hasebe), Koch, Pacho – Dina Ebimbe, Schirí, Rode (6. Jakić), Max – Götze (84. Buta), Kolo Muani (84. Marmúš), Lindstrøm (84. Ngankam). Hlavní trenér: Dino Toppmöller.

SV Darmstadt 98: Schuhen – Klarer, Zimmermann, Maglica (77. Schnellhardt) – Karić, Mehlem (76. Manu), Holland, Nürnberger – Vilhelmsson (62. Stojilković), Honsak (90+2. Franjić) – Hornby (62. Pfeiffer). Hlavní trenér: Torsten Lieberknecht.
EINTRACHT FRANKFURT (6. místo)
17 Z, 7–6–4, 27:20 (+7), 27 bodů

Frankfurt si naopak během uplynulého víkendu vyšlápl na čtvrté Lipsko a brankou Knauffa vytěžil vítězství 1:0, díky kterému si pojistil průběžné šesté místo. Freiburg s Hoffenheimem se nicméně i nadále drží v těsném závěsu, a hosté si tak nemohou dovolit nic vypustit.

Eintracht se dnes bude muset vypořádat s absencemi hned několika klíčových postav svého kádru, které plní reprezentační povinnosti na Africkém poháru národů: chybět budou Egypťan Marmúš, nejlepší střelec klubu, spolu s Tunisanem Schírím a Alžířaném Šájbím.

Poslední výsledky Frankfurtu
13. 1. 2024 (liga): Lipsko – Frankfurt 0:1
6. 1. 2024 (přát.): Frankfurt – Freiburg 2:5
20. 12. 2023 (liga): Frankfurt – M'gladbach 2:1

Nejlepší střelci Frankfurtu
Umar MARMÚŠ – 15 Z, 7 branek
Ansgar KNAUFF – 14 Z, 4 branky
Junior DINA EBIMBE – 16 Z, 3 branky
SV DARMSTADT 98 (18. místo)
17 Z, 2–4–11, 20:44 (-24), 10 bodů

Vše zatím nasvědčuje tomu, že darmstadtské lilie čeká po jedné sezóně v nejvyšší soutěži rychlý návrat zpět do nižšího patra neměcké fotbalové pyramidy. Domácí na ligové vítězství čekají od října, přičemž v mezičase se stihli sesunout až na samotné poslední místo tabulky.

Nutno nicméně podotknout, že nic není ještě ztraceno: na patnáctý Union totiž ztrácí jen čtyři body, na šestnáctou Mohuč dokonce pouze jeden. Spraví si dnes v derby chuť po porážce 0:3 s Dortmundem z minulého týdne a udělají důležitý krok směrem k záchraně?

Poslední výsledky Darmstadtu
13. 1. 2024 (liga): Darmstadt – Dortmund 0:3
6. 1. 2024 (přát.): Darmstadt – Kiel 1:2
19. 12. 2023 (liga): Hoffenheim – Darmstadt 3:3

Nejlepší střelci Darmstadtu
Tim SKARKE – 15 Z, 6 branek
Tobias KEMPE – 14 Z, 3 branky
Marvin MEHLEM – 13 Z, 3 branky
Příjemnou sobotu u sledování německého fotbalu! Program 18. kola Bundesligy nám nabídne i hesenské derby mezi Darmstadtem a Frankfurtem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

SV Darmstadt 98 – Eintracht Frankfurt

2:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 61. Justvan, 90+5. Klarer (Kempe) – 33. Nkounkou (Dina Ebimbe), 51. Knauff (Kalajdžić)

Karty:   20. Maglica (DAM) – 68. Buta (FRN)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:7.

SV Darmstadt 98: Schuhen – Riedel, Klarer, Maglica (46. A. Müller) – Bader, Franjić (79. Kempe), Holland (C) (89. Zimmermann), Nürnberger (79. Vilhelmsson) – Justvan – Skarke (80. Karić), L. Pfeiffer.
Náhradníci: Brunst – Schnellhardt, Gjasula, Torsiello.

Trenér: Torsten Lieberknecht.

Eintracht Frankfurt: Trapp (C) – Tuta, Koch, Pacho – Dina Ebimbe (90+3. Rode), Larsson, Götze (90+3. Smolčić), Nkounkou – Knauff (89. Hauge), van de Beek (64. Buta) – Kalajdžić (89. Ngankam).
Náhradníci: Grahl – Hasebe, Max, P. Aaronson.

Trenér: Dino Toppmöller.

Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn.